سه‌شنبه 23 اکتبر 12 | 10:57

مراقب تله کلاهبرداران نیجریه‌ای باشید!

معاون مبارزه با جرایم پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی به بازرگانان و تجار هشدار داد که نسبت به کلاهبرداری نیجریه‌ای هوشیار باشند.


سرهنگ تورج کاظمی،معاون مبارزه با جرایم پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی، ضمن هشدار به تجار و بازرگانان ایران در مورد شیوع کلاهبرداری نیجریه‌ای در کشور گفت: یکی از شایع‌ترین جرایم در فضای مجازی کلاهبرداری نیجریه‌ای است.

وی با بیان اینکه بیشترین قربانیان این نوع کلاهبرداری تجار و بازرگانانی هستند که از طریق فضای مجازی و نامه‌الکترونیکی با تجار، شرکت‌ها و سازندگان خارجی در ارتباط هستند، گفت: تجاری که داخل کشور اقدام به سفارش، خرید و… اجناس خود از طریق نامه‌ الکترونیکی می‌کنند افرادی هستند که در معرض خطر کلاهبرداران نیجریه‌ای قرار دارند.

معاون مبارزه با جرایم پلیس فتای ناجا در تشریح شیوه و شگرد کلاهبرداران نیجریه‌ای گفت: این افراد با نفوذ به پست الکترونیکی تاجر و بازرگانان مربوطه اقدام به ساختن ایمیلی مشابه با آدرس اصلی بازرگان یا شرکت خارجی کرده و با ارسال شماره حساب غیرواقعی و غیراصلی بازرگان مورد معامله را ترغیب می‌کنند که مبلغ قرارداد را به شماره حساب جدید ارسال کند.

وی با بیان اینکه این کلاهبرداران نیجریه‌ای پس از جلب اعتماد بازرگانان و ارسال شماره حساب جعلی، اقدام به کلاهبرداری از این افراد می‌کنند، گفت: بازرگانان داخلی پس از واریز پول به انتظار اجناس خود می‌مانند اما پس از مدتی پس از عدم‌وصول سفارشات متوجه کلاهبرداری مربوطه می‌شوند.

کاظمی با بیان اینکه پیگیری پلیسی کلاهبرداران نیجریه‌ای بنا به دلایلی سخت و زمان‌بر است به تجار توصیه کرد به ایمیل‌های مشکوک به هیچ عنوان پاسخ ندهند و تبادلات ارزی خود را از راه‌های مختلف همچون تلفن و مکاتبات غیراینترنتی مختلف کنترل کنند.

وی به تجار و بازرگانان توصیه‌کرد: پس از واریز پول حتما تاییدیه نامه‌الکترونیکی را از طرف قرارداد خارجی اخذ کرده و پاسخ ایمیل را با گزینه ریپلای (Replay) ندهند بلکه مجددا به اینباکس خود مراجعه و با استفاده از آدرس ایمیل اولیه پاسخ طرف خارجی را بدهند.

کاظمی در پاسخ به این سوال که آیا شگرد کلاهبرداری نیجریه‌ای در چند ماه اخیر رشد داشته است گفت: در ماه‌های اخیر شاهد افزایش بی‌سابقه این شیوه کلاهبرداری بوده‌ایم به گونه‌ای که امروزه ۱۰ درصد جرایم فضای مجازی مربوط به این نوع کلاهبرداری است.

وی در پایان ضمن توصیه به بازرگانان و تجار ایرانی مبنی بر دقت عمل در هنگام مبادلات از طریق نامه‌های الکترونیکی گفت: از آنجایی که پیگیری پرونده‌های تحت عنوان کلاهبرداری نیجریه‌ای سخت و زمان‌بر است و ممکن است نتیجه خاصی نیز حاصل نشود، بازرگانان با دقت نظر می‌توانند از ایجاد چنین پرونده‌هایی جلوگیری کنند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.