اخضر ابراهیمی نماینده ویژه بان کی مون دبیر کل سازمان ملل در امور بحران سوریه، از همان ابتدای شروع کار خود تعهد کرد که تمامی تلاش خود را به این مسئله معطوف کند تا بحران سیاسی و امنیتی در سوریه به شیوه ای مسالمت آمیز حل و فصل شود.
در جریان ناآرامی های سوریه، رئیس جمهور این کشور همواره بر تعهد خود برای انجام اصلاحات و بی میلی به استفاده از ابزار سخت تاکید کرده بود اما با اشتباه راهبردی کشورهای عربستان و ترکیه، این بحران اجتماعی جنبه نظامی یافته و آتش خونریزی و کشتار تمام خاک سوریه را در بر گرفت. سازمان های بین المللی، نهادهای مدنی، رهبران سیاسی و شخصیت های مذهبی تا کنون بارها زمان و مناسبت های خاصی را برای شروع آتش بس اعلام کرده اند؛ اما همواره با نقض مکرر آتش بس از سوی مخالفان بار دیگر آتش جنگ شعله ور می شود.
بشار اسد از ابتدای پیشنهاد ابراهیمی مبنی بر آتش بس در روز عید سعید قربان، از این طرح استقبال کرد و قول داد تمامی تلاش خود را برای حفظ و تثبیت صلح و امنیت در کشور به کار خواهد برد. گروه های مخالف اما، با مشاهده تنگ تر شدن اوضاع و شرایط سیاسی و امنیتی بر خود، به گونه ای شایان توجه، استیصال و درماندگی در رفتارشان نمایان شده است. به گونه ای که با توجه به فرمان عفو عمومی بشار اسد برای زندانیان و بازداشت شدگان سوری، بازهم ادعای پوچ و بی اساس خود را مطرح کرده و خواهان آزادی نیروهای اسیر شده خود شدند. گویی که تاکنون عفو عمومی صورت نگرفته است.
مقامات جمهوری اسلامی ایران، بر مبنای سیاست حسن همجاری و مساعی جمیله، سعی بر آن دارد تا با میانجیگری و ارائه ایده ها و طرح های سازنده و منطقه ای، صلح و امنیت را به سوریه و منطقه باز گرداند. در این راستا، اظهارات وزیر امور خارجه دبیر شورای عالی امنیت ملی و دیگر مقامات ذیصلاح حائز اهمیت است. در این میان، رهبران زیاده خواه سعودی و ترکیه، در حالت سردرگمی قرار گرفته و با موضع گیری های ناقص و ناقض، در حالتی از بی تکلیفی در رابطه با این تلاش های صلح جویانه ابراهیمی قرار گرفته اند. آن ها از سویی نگران پیروزی اسد و مقاومت بوده و از طرفی نگران گروه های تروریست مسلح شده به دست خودشان هستند که باقوه می تواند تهدیدی برای امنیت ملی آنان نیز به شمار رود.
آن چه که در این میان حائز اهمیت است، اهتمام و همیت شایان توجه مقامات سوری، کشورهای دوست سوریه از جمله ایران و سازمان ملل متحد برای ایجاد آتش بس پایدار و متعاقباً، انجام اصلاحات و تغییرات اساسی در چارچوب قانون اساسی سوریه است که اگر با سیاست های غلط ترکیه با مشکل مواجه نشود، نوید آینده ای بهتر را برای منطقه خواهد داد.
Sorry. No data so far.