چهارشنبه 28 نوامبر 12 | 12:33

حكايت بيمه‌ها، دارو و خانم وزير!

اما ای كاش خانم وزير دستور مي‌داد تا چند شيشه شربت سرماخوردگي هم در داخل توليد مي‌شد و بيمه‌ها نيز آنها را در ليست حمايتي خود قرار مي‌دادند يا لطفي به بيماران مي‌كردند و شرايطي را به وجود مي‌آوردند كه حداقل قيمت دارو‌ها با دفتر‌چه بيمه از قيمت آزاد آنها بالاتر نمي‌رفت!


«يه كاري پيدا كن كه بيمه داشته باشي!» اين جمله را بار‌ها و بار‌ها شنيده‌ايم و دغدغه‌ هر جوان تازه واردي به بازار كار همين است كه شغلي پيدا كند تا بيمه شود. بيمه باز‌نشستگي دارد و مهم‌تر اينكه دفترچه‌اي مي‌گيريم كه هر زمان نياز به دارو و درمان داشته باشيم، با كم‌ترين قيمت احتياجاتمان رفع مي‌شود. مي‌گويند بيمه شده فقط ۳۰ درصد هزينه‌ها را مي‌پردازد و مابقي را بيمه‌ها متقبل مي‌شوند و سر‌كار خانم وزير محترم بهداشت و درمان نيز هر روز سري به رسانه‌هاي سمعي و بصري مي‌زنند و خبر خوشي از رو‌نمايي از توليد دارو‌هايي مي‌دهند كه سال‌ها در انحصار كشور‌هاي خاص بوده و حالا ديگر نيازي به منت آنها نيست. دارو‌هاي ضد‌سرطان، دارو براي بيماري‌هاي خاص و دارو‌هايي كه به شدت ارز جامعه را به سمت بيگانگان سرازير مي‌كردند. اما ای كاش خانم وزير دستور مي‌داد تا چند شيشه شربت سرماخوردگي هم در داخل توليد مي‌شد و بيمه‌ها نيز آنها را در ليست حمايتي خود قرار مي‌دادند يا لطفي به بيماران مي‌كردند و شرايطي را به وجود مي‌آوردند كه حداقل قيمت دارو‌ها با دفتر‌چه بيمه از قيمت آزاد آنها بالاتر نمي‌رفت!

در فاكتوري كه در ذيل آمده بيمار به يك سر‌ماخوردگي ساده مبتلا شده و پزشك محترم نيز پنج قلم دارو تجويز كرده است. جمع مبلغ دارو‌ها در حالت آزاد ۱۲۳ هزار و ۷۰۰ ريال شده است. يعني اگر بيمار فاقد دفتر‌چه بيمه بود بايد مبلغ فوق را پر‌داخت مي‌كرد اما ايشان دفترچه‌اي دارد كه در حالت عادي فقط ۳۰ درصد قيمت دارو‌ها را بايد بپردازد. اما مشكل از آنجا شروع مي‌شود كه ۱۱۰ هزار و ۶۰۰ ريال از ۱۲۳ هزار و ۷۰۰ ريال مربوط به دارو‌هايي است كه بيمه آنها را در بر ‌نمي‌گيرد و جالب‌تر اينكه اين دارو‌ها فقط شربت‌هاي سر‌ماخوردگي آن هم جزو توليدات داخلي هستند. سهم بيمه شده تأمين عادي كه ۳۰ درصد است مي‌شود ۳ هزار و ۹۳۰ ريال و در نسخه دارو‌هايي وجود دارند كه اختلاف قيمت پيدا كرده‌اند و بيمار بايد چيزي بيش از آنچه روي دارو درج شده بپر‌دازد و در اين فاكتور اين رقم يك هزار و ۳۰۰ ريال است. حالا حق فني دارو‌خانه يعني ۱۴ هزار ريال را به ارقام بالا اضافه كنيد تا به راز تردستي بزرگ وزارت بهداشت و بيمه‌ها و دارو‌خانه‌ها پي ببريد. نسخه‌اي كه در حالت آزاد ۱۲۳ هزار و ۷۰۰ ريال مي‌شد حالا به بيمه شده بيچاره‌اي كه هر ماه سهمي از حقوقش را به جيب بيمه‌گذاران مي‌ريزد به قيمت ۱۲۹ هزار و ۸۳۰ ريال تحويل داده مي‌شود و چون پول خرد وجود ندارد، آن را گرد كرده و ۱۳۰ هزار ريال دريافت مي‌شود. اين بازي بي سر و تهي است كه هر روز و هر شب در دارو‌خانه‌ها اتفاق مي‌افتد و هيهات كه هميشه بيمار بازنده است. بيمه‌‌شده‌اي كه نه مي‌داند چرا بيمه شده، چرا حق بيمه مي‌پر‌دازد و چرا بيمه‌ها هيچ وقت از او حمايت نمي‌كنند!

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.