به گزارش تریبون مستضعفین، سلسله نشستهای معرفی اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی در شهرهای مشهد، تهران، ورامین، کرج و قزوین برگزار گردید. به گزارش خبرنگار ما هدف اصلی از برگزاری این نشستها، آشنائی با پاسخ مبسوط شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی به سوال «چگونه الگوی پیشرفت اسلامی را تولید کنیم؟» میباشد. اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی در واقع پاسخی مبسوط به سفارش علمی امام خامنهای در موضوع تولید الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت محسوب میشود؛ که دارای۸۱ محور بحثی است. نشستهای معرفی این نقشه راه در چهار سطحِ نشست با نخبگانِ حزب الله، نشستهای رسانهای، نشست با نخبگان حوزه و دانشگاه و نشست هائی با مدیران دستگاههای اجرائی نظام برگزار میشود.
اهداف برنامههای شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی
حجت الاسلام علی کشوری دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی در گفتگو با خبرگزاری فارس اهداف برنامههای شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی را در سه سطح زیر تشریح کردهاند:
فعالیتهای آموزشی و پژوهشی شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی برای پاسخ به سوالِ «چگونه الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت را تولید کنیم؟» در سه سطح زیر سامان یافته است:
۱. سطح اول فعالیتهای این شورا، شامل برگزاری نشستهای معرفی اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی است؛ بر اساس مفاهیم این نقشه راه، در ابتدای نشستها، مسئله الگوی پیشرفت اسلامی تبیین و سپس برای چگونگی تولید الگوی پیشرفت اسلامی پیشنهادی روشن ارائه میشود. همچنین در این نشستها مخاطبین با مأموریتهای ۲۷ گانه این نقشه راه آشنا میشوند. با پیگیری این مأموریتها، علاوه بر حلِ مشکلاتی مهم در جامعه اسلامی، مسیر تولید الگوی پیشرفت اسلامی مورد بررسی نخبگان و مسئولین قرار میگیرد. البته برخی از مأموریتهای ۲۷ گانه نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی از سوی هیچ نهادی پیگیری نمیشوند، ولی برخی دیگر از این مأموریتها ساختارِ متکفل دارد. به عنوان مثال یکی از مأموریتهای این نقشه راه مسأله مهم پیش گیری از جرم است؛ که خوشبختانه در قوه قضائیه مرکزی برای به ثمر رساندن این مسأله ایجاد شده است.
۲. سطح دوم فعالیتهای این شورا، تلاش برای ارتباط گیری با نهادهای نظام جمهوری اسلامی-مبتنی بر مأموریتهای ۲۷ گانه اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی- است. به عنوان مثال در مورد مأموریت مهم «پیش گیری از جرم» شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی بر اساس «تئوری پیشگیری بنیادین اسلامی» در تلاش برای ارتباط گیری موثر با قوه قضائیه است. این شورا مبتنی بر این تئوری، در سه سطح کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برنامه هائی را قابل پی گیری میداند.
۳. سطح سوم فعالیتهای شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی، شامل پژوهش هائی، برای پیشنهاد سیاستهای کلان و احکام برنامه متناسب با این سیاستها، در فرآیند تدوین و تصویب برنامه ششم کشور است.
ویژگی های ماموریت های ۲۷ گانه
این مأموریتهای ۲۷ گانه سه ویژگی دارند:
اولین ویژگی این مأموریتها این است که با پردازش آنها آسیبهای توسعه غربی تبیین میشود. این مسئله آنگاه اهمیت مییابد که ما توجه داشته باشیم؛ نخبگان کشور نگاه خوبی به توسعه غربی دارند. خیلی از نخبگان با دیدگاه مثبت به توسعه نگاه میکنند و عیبی در توسعه غربی نمیبینند. به عبارت دیگر این ۲۷ مأموریت عیبهای توسعه غربی را آشکار میکند.
دومین ویژگی پردازش این مأموریتها حل برخی از مسائل فعلی نظام مبارک جمهوری اسلامی است. اگر ما به این ماموریتهای زمین مانده بپردازیم ۲۷ مشکل از نظام به صورت نسبی حل میشود. به طور مثال مسئله پیشگیری از جرم اگر حل شود بخشی از مشکلات قوه قضائیه حل میشود کثرت پروندههای ورودی به قوه قضائیه نگران کننده است.
سومین ویژگی پرداختن به این مأموریتها این است که با استفاده از راه حلهای پیشنهادی این نقشه راه به نوعی قوانین و تخصیصهای فعلی کشور به سوی الگوی پیشرفت اسلامی هدایت میشوند. به عبارت دیگر با استفاده از تئوریهای این نقشه راه -که مبتنی بر الگوی پیشرفت اسلامی دوران گذار است- به نوعی – با حل یکسری چالشهای نظام – الگوی پیشرفت اسلامی را معرفی مینمائیم.
نشستهای فوق الذکر در شهرهای تهران، ورامین، کرج و قزوین به میزبانی کارگروههای شورای راهبردی الگوی پیشرفت و نشست مشهد با همکار ستاد فرهنگی فجر انقلاب اسلامی و در خلال هفتمین نشست کشوری ستاد فجر انقلاب اسلامی به مدت۴۸ دقیقه برگزار گردید.
آئین نامه برگزاری نشستهای معرفی اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی
فایل صوتی معرفی اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی در هفتمین نشست کشوری ستاد فجر انقلاب اسلامی
Sorry. No data so far.