محمد حسین صفار هرندی، شب گذشته در محفل تشکل رویش نیروهای انقلاب اسلامی در اصفهان، به سخنرانی پرداخت که اهم صحبتهای وی در ادامه میآید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در ابتدای صحبتهایش با اشاره به تذکرات اخیر رهبر انقلاب خطاب به مسئولین، درباره مرحله بعد از نصیحت گفت: برداشت بنده این است که سیر طی شده طبیعی بوده است. حضرت آقا از حمایت مطلق شروع کردند، بعد در ادامه فرمودند مسئولین هم کارهای قابل قبول و هم کارهای ناشایست داشتهاند مثل گذشته و در ادامه، در جایی دیگر فرمودند شما در کنار موفقیتها لیست ناکامیهایتان را هم تهیه بکنید و حواستان باشد که چه کارهایی را باید انجام میدادید، اما انجام نشد. از بار حمایتی کم نشد اما رهبر انقلاب به نوعی دارند مردم را هم آموزش میدهند که نحوه مواجهه با زمامدارانتان چگونه باشد.
صفار هرندی در ادامه افزود: ایشان مدتی پیش در کنار دعوت مسئولان به پرهیز از اختلافات، یک تعبیری را هم به کار بردند، اینکه اگر برای تحریک اختلافات، از احساسات مردم استفاده شود این کار خلاف و خیانت است. این هم میتواند حکم یک تهدید را داشته باشد، چرا که مشخص است که با خائن چگونه برخورد میکنند. تحلیل من این است که اگر برخورد امروز ایشان صریحتر از گذشته است این موضوع دفعتاً نیست و زمینه دارد. و مقدمه ای طی شده تا به اینجا رسیده است. این «نصیحت» تهدید خشک و خالی نیست بلکه میتواند در ادامه یک مرحله جدیتر و عملی باشد و به واقع رهبری با اتکاء پشتوانه مردمی که همین مطالبه را دارند میتوانند برخورد کنند.
وی همچنین ضمن اشاره به تغییر لحن آشکار رهبر انقلاب هنگام تحلیل حوادث قم، درباره علت این تغییر لحن افزود: تکیه اصلی و امید رهبری به بصیرت و هوشیاری مردمی است. یعنی ایشان وقتی اینقدر راجع به بصیرت و هوشیاری صحبت کردند برای این است که آن را وسیله شکسته شدن طرحها و توطئهها دشمن میدانند. حالا اگر ببینند کسانی که ایشان به آنها دل بستهاند (که باید با بصیرت عمل بکنند) اشتباه عمل میکنند، طبیعتاً خیلی ناراحت میشوند. یعنی همه امیدها دارد بر باد میرود و این افراد متوجه نیستند.
وی با کنایه به عدم عذرخواهی مسئولان در نامهنگاریهای اخیرشان، به وظیفه رسانهها برای کاهش اینگونه اتفاقات اشاره کرد و گفت: حضرت آقا یک نکته را هم در حاشیه فرمودند و آن اینکه حالا این صحبتهای من وسیلهای برای «بیولایت و بیبصیرت» کردن کسی نشود. این خودش یک راهنماست که عکس العمل گلایه آمیز ما و شما هم باید ارشادی باشد یعنی مثلاً رسانهها میتوانند بگویند که کاش مسئولان در کنار این اعلام همراهی و تشکر در عمل هم نشان دهند که اوضاع عوض شد و نیز برای تضمین آن، ایکاش یک عذرخواهی هم صورت گیرد که نشان دهد مسئولان واقعا از حرکتشان پشیماناند. یک حالت دیگر هم این است که مثلا بگویید شما مسئولان به فرمایشات رهبری توجه ندارید و میخواهید بر خلاف انقلاب کار کنید، قطعاً این نوع برداشت، برخلاف منویات ایشان است. چون موضع رهبری انقلاب هم چنان ارشادی است و «میفرمایند من نصیحت میکنم» و این نصیحت درونش خیرخواهی و به نفع مملکت و مسئولان است. حالا اگر آتش ما داغتر از آقا باشد، میشویم «المتقدم لهم مارق».
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت نهم، رای دادن به یک تیم، به جای یک فرد در انتخابات را راهکار مناسبی برای جلوگیری از مشکلات پیش آمده بر سر راه دولت نهم و دهم و تغییر مواضع آن دانست.
مشاور فرهنگی فرمانده سپاه پاسداران، درمورد وضعیت اصلاح طلبان در انتخابات آتی گفت: بنده بعید میدانم خاتمی و امثالهم وارد عرصه انتخابات شوند. از طرف دیگراز ظواهر امر چنین بر نمیآید که اصلاح طلبان بتوانند بر روی شخصی مانند عارف وحدت کنند. یعنی اگر آقای عارف بیاید در کنارش چند گزینه دیگر هم معرفی میشوند.
صفارهرندی همچنین با مناسب دانستن الگوی ائتلاف ۱+۲، فارغ از اعضای آن، گفت: این چنین حرکتهایی نه تنها برای انتخابات بلکه برای اداره کشور مفید است. وی تحلیل مبسوطتر درباره وضعیت اصولگرایان در انتخابات آتی را زود دانست و گفت که برای این تحلیل باید اجازه دهیم که زمان بیشتری بگذرد.
Sorry. No data so far.