«انسان بر چیزی که از آن منع می شود، حریص تر است.»
این حدیث امام علی (ع) از آن جمله حدیثهاییست که مثل سایر گفتارهای این بزرگوار مظلوم واقع شده است. این حدیث را مثل احادیث دیگر میشود در برنامه ریزی ها و کارهای اجرایی سرلوحه کار قرار داد ولی چرا این کار صورت نمی گیرد، خدا می داند ولا غیر!
نگاهی به بازار کتاب بیندازیم. درست که باید یک حداقلهایی داشته و هرکتابی اجازه انتشار نداشته باشد ولی تلاش بیهوده ای که در جهت جلوگیری از انتشار و خوانده نشدن یک سری از کتابها میشود، شاید نه تنها اثرگذاری لازم را ندارد بلکه مخاطب خاص و بعضا عام را نیز ترغیب به خواندن این گونه از کتابها می کند. هیچ گاه نمی توان جلوی خوانده شدن یک کتاب را گرفت پس چه بهتر که این هزینه و وقت در جایی دیگر صرف شود.
آتش اگر دیده بشود میشود آن را کنترل و در صورت نیاز مهار کرد ولی به زیر خاکستر رفتنش، آن را خطرناک تر و غیرقابل پیش بینی می کند.
امروز در پیاده روها شاهد فروش کتابهایی هستیم که خلاف چهارچوبهای فرهنگی و بعضا شرعی هستند و اکثر آنها بصورت غیرمجاز در چاپخانه های به اصطلاح زیرزمینی چاپ میشوند. در میان بسیاری از این کتابها، کتابهایی را می بینیم که نویسنده آن شاید نظراتی خلاف قوانین، شرع و عرف حاکم بر جامعه ما داشته باشد ولی این لزوماً به معنای بی محتوا و سخیف بودن این کتابها نیست.
روح کنجکاو و تشنه ی مخاطب کتاب، او را به سمت و سوی خواندن این کتابها می کشاند و از این گریزی نیست ولی اگر آثاری به همان نسبت قوی و در عین حال همسو با تفکرات همان مخاطب به او ارائه شود آیا او و امثال او منعی برای مطالعه خواهند داشت؟
هرچند که چاپ کتابهایی در نقد این کتابهای به اصلاح غیرمجاز، حرکتی منفعلانه تفسیر می شود ولی وقتی مخاطب هر دو کتاب را با هم بخواند، از لحاظ فکری اسیر و بنده تفکرات نویسنده کتاب نمی شود و با قضاوت و دیدی باز به مطالعه می پردازد.
تغییر ذائقه و سطح سلیقه مخاطبین کاری دشوار و دراز مدت است ولی دور از دسترس نیست. اتفاقی که در مورد کتاب «دا» افتاد و استقبالی که جامعه ایرانی به آن نشان داد شاید بتواند تا مدتها مورد بررسی قرار گیرد و از آن برای ارائه راهکارهای عملی و در عین حال اجرایی برای حوزه کتاب استفاده کرد.
نکته مهم دیگر این است که باید به یک فاصله زمانی مشخص امثال رمان «دا» روانه بازار کتاب شود تا ارتباط مستمر با این مخاطبی که علاقمند به مطالعه ان هم مطالعه ارزشمند شده است، حفظ شود. و الا که یک عده را مشتاق کتاب و کتابخوانی کرده ایم و برای انها خوراک خوب مهیا نکرده ایم. این می شود که همین یک عده هم جذب زردخوانی می شوند.
علاوه بر مسئولین، بخش عمده ای از کار بر عهده خود مردم است که یکدیگر را ترغیب به خواندن کتابهای خوب کنند. تبلیغ رودررو و دهان به دهان از ابزارهای مفید تبلیغاتیست که در جامعه ایرانی جواب می دهد. مطمئن باشید بعد از مدتی خواهید دید که کتابفروشیهای گوشه خیابان که شاید فقط دغدغه امرار معاش دارند و برای آنها محتوای کتابی که عرضه می کنند تفاوتی ندارد، به فروش کتابهای ارزشمند رو خواهند آورد.
دوشنبه 06 سپتامبر 10 | 00:17
کتاب خوب باشد، مخاطب میخواند
اتفاقی که در مورد کتاب «دا» افتاد و استقبالی که جامعه ایرانی به آن نشان داد شاید بتواند تا مدتها مورد بررسی قرار گیرد و از آن برای ارائه راهکارهای عملی و در عین حال اجرایی برای حوزه کتاب استفاده کرد.
اخرین اخبار
- افزایش محدودیتهای متا بر انتشار اطلاعات پیش از انتخابات آمریکا
- معرفی ۵ بازی آنلاین موبایل در سال ۲۰۱۹
- معرفی ۵ بازی برتر در زمینهی دعوای دسته جمعی برای موبایل
- تنوع هتل و هتل آپارتمان برای رزرو در مشهد مقدس
- باورهای غلط درباره دندانپزشکی زیبایی
- یک هدیه تبلیغاتی از جنس آرامش و لذت !!
- ترفندهای کاربردی برای تعمیر یخچال و فریزر
- چرا خرید نهال به صورت آنلاین شامل تخفیف می شود ؟
- ۱۰ توصیه برای بهینه سازی مطالب سایت مانند یک سئوکار حرفهای
- زیباکنار به سمت ویلاهای پیش ساخته میرود
- تو رو خدا لختتر نشو!
- جعبه پیتزا و درآمد خوب فعالان این حوزه
- در مورد لکسوس NX چه میدانید؟
- سویق خوب از کجا بخریم؟
- بررسی چند بانک برتر تست ریاضی تجربی
- معرفی انواع لایت باکس تبلیغاتی
- چرا باید شارژ آپارتمان پرداخت کنیم؟
- ۸ مزیت خرید هاست حرفه ای برای کسب و کار شما
- اهمیت استفاده از تریلی تراکتور
- مجتمع فنی تهران نمایندگی انقلاب
پربازدیدترین
Sorry. No data so far.
Sorry. No data so far.