شنبه 20 آوریل 13 | 12:14

امیرخانی: «کلت۴۵» رمان انقلاب نیست، رمان امروز است

شاید اگر منتقدی معمولی این کتاب را بخواند، آن را فاقدِ تکنیکِ پیچیدهٔ داستانی بداند، اما درون‌گویی‌هایِ شخصیت‌ها تکنیکی‌ست که نویسنده ناخودآگاه برای نشان دادنِ نفاقِ درونِ آن‌ها استفاده کرده و به نظرم یک کشف از طرفِ نویسنده است.


به گزارش تریبون مستضعفین رضا امیرخانی در نشست رونمایی از رمان «کلت ۴۵» گفت: کلت ۴۵ رمان انقلاب نیست، بلکه رمانِ امروز است. و کتاب برای زنده بودن باید برایِ مخاطبِ امروز نوشته شود.

رونمایی از کلت ۴۵

کاغذ استنسیل در این باره نوشت: عصرِ پنجشنبه، رضا امیرخانی و ابراهیمِ زاهدیِ مطلق در نشستی در کافه کراسه از رمانِ «کلت ۴۵» نوشتهٔ حسام‌الدین مطهری رونمایی کردند. رمانی که نویسنده در این جلسه درباره‌اش گفت: من رمانی دربارهٔ رویارویی مردم با مردم نوشته‌ام. گرچه بسترِ داستان یک واقعهٔ سیاسی‌ست اما داستانِ سیاسی ننوشته‌ام، بلکه تلاش کردم یک تراژدیِ اجتماعی را تصویر کنم.

در این نشست که با حضورِ حدود صد نفر از علاقه‌مندان به مطالعه، نویسندگان و خبرنگاران برگزار شد، ابراهیمِ زاهدیِ مطلق با جسورانه خواندنِ موضوعِ کلت ۴۵ گفت: خوشحالم یک جوان بیست و سه- بیست و چهار ساله به نوشتن رمان انقلاب فکر می‌کند. این نیازی به مدیر فرهنگی ندارد و خط خودش را پیدا می‌کند.

این نویسنده و روزنامه‌نگار شخصیت‌ها، دیالوگ‌ها و فضاسازیِ رمانِ کلت ۴۵ را بسیار نزدیک به واقعیت دانست و گفت: به خودِ نویسنده گفتم نمی‌دانم چه‌طور به این خوبی توانسته‌ای دیالوگ‌هایِ این گروه‌ها را به این خوبی و نزدیکی در بیاوری. سی و چهارسال از این وقایع می‌گذرد اما کار انصافاً به واقعیت نزدیک است. کمیته الان دیگر وجود ندارد، ولی کمیته‌ای‌هایِ این کتاب واقعاً کمیته‌ای هستند و خوب درآمدند. من مطمئنم که خیلی زحمت کشیده شده است.

زاهدی مطلق کلتِ ۴۵ را رمانی قصه‌گو دانست و در این باره گفت: رمانی خواندنی‌ست با چند قصه در درونش و کششِ بسیار خوبی که مخاطب را جذب می‌کند تا جایی که نمی‌تواند کتاب را زمین بگذارد.

رضا امیرخانی دیگر سخنرانِ این نشست بود که کمی دربارهٔ رابطهٔ خود با مطهری گفت و از این رابطه با عنوان رابطه‌ای نه چندان دل‌انگیز یاد کرد و گفت: من امروز به خاطرِ کلت ۴۵ این‌جا هستم، نه هیچ کسِ دیگر.

امیرخانی با ستایش از «کلت ۴۵»، آن را اثری برایِ مخاطبِ‌ امروز خواند و گفت: کلت ۴۵ رمان انقلاب نیست، بلکه رمانِ امروز است. و کتاب برای زنده بودن باید برایِ مخاطبِ امروز نوشته شود و استقبالی که از این جلسه شده نشان می‌دهد نمایانگرِ این موضوع است.

نویسندهٔ رمانِ قیدار، تأکید کرد که نویسنده به خوبی در کلتِ ۴۵ نفاق را نشان داده است. او در این باره گفت: شاید اگر منتقدی معمولی این کتاب را بخواند، آن را فاقدِ تکنیکِ پیچیدهٔ داستانی بداند، اما درون‌گویی‌هایِ شخصیت‌ها تکنیکی‌ست که نویسنده ناخودآگاه برای نشان دادنِ نفاقِ درونِ آن‌ها استفاده کرده و به نظرم یک کشف از طرفِ نویسنده است.

در ابتدایِ این نشست، حسام‌الدین مطهری بخش‌هایی از رمانش را برایِ حاضران خواند و دربارهٔ اولین اثرش گفت: کلتِ ۴۵ در عینِ حال رمانی انتقادی هم هست. شاید مخاطبانِ زیادی به این موضوع پی نبرده باشند اما در بخش‌هایی به اتفاقاتِ اواخرِ دههٔ پنجاه و رفتارهایِ احساسیِ آن دوره نقد وارد کرده‌ام.

علاوه بر امیرخانی و زاهدی مطلق، نویسندگانی چون محمدرضا زائری، سید مجید حسینی، محسن‌حسام مظاهری، سعید زاهدی، عباس حسین‌نژاد و مریم برادران نیز در این مراسم حاضر بودند.

  1. محمد ثقفی
    20 آوریل 2013

    تیتر امیرخانی رو زدید بعدتو خلاصه حرف‌های زاهدی رو
    گذاشتید!؟

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.