اجرای طرح سهمیه بندی و عرضه کارتی هم رشد مصرف بنزین در ایران را در چند سال گذشته تاکنون نه تنها متوقف نکرده است که به طور متوسط سالانه مصرف این فرآورده نفتی 5 تا 7 درصد افزایش می یابد.
بر این اساس دولت بهمنظور توقف واردات و مثبت کردن تراز تولید و مصرف بنزین، اجرای 10 طرح جدید توسعه، بهینه سازی و بهبود فرآیند تولید در پالایشگاههای موجود نفتی را در دستور کار قرار داده است که سال گذشته سه طرح پالایشی به طور رسمی در مدار بهرهبرداری قرار گرفت.
در سالجاری هم راه اندازی چهار طرح جدید بنزینسازی و توسعه پالایشگاههای نفت لاوان، اصفهان، بندرعباس و تبریز هدف گذاری شده است که پیش بینی میشود با بهره برداری نهایی از این طرحها در مجموع ظرفیت تولید بنزین از 66 میلیون لیتر فعلی به بیش از 70 میلیون لیتر افزایش یابد.
با این وجود هدف از اجرای 15 میلیارد دلار پروژه جدید در پالایشگاهها صرفا افزایش تولید این محصول استراتژیک نفتی نبوده به طوریکه کیفی سازی و ارتقای استاندارد بنزین تولیدی مطابق با استاندارد یورو 4 و 5 اتحادیه اروپا از دیگر اهداف اجرای این مگا پروژههای پالایشگاهی است.
جزئیات 5 ویژگی جدید بنزینهای لوکس ایرانی
علیرضا ضیغمی درباره ویژگیهای نسل جدید تولید بنزین در پالایشگاههای نفت، گفت: هم اکنون بنزین با دو عدد اکتان 87 و 90 در قالب بنزین معمولی و سوپر در جایگاهها عرضه می شود که افزایش عدد اکتان و درجه آرام سوزی بنزین یکی از سیاستهای در دست اجرای وزارت نفت است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اعلام اینکه با بهره برداری از چهار طرح باقیمانده بنزین سازی و توسعه پالایشگاههای موجود نفت، عدد اکتان کل بنزین عرضه شده در سطح کشور به بالای 90 افزایش می یابد، تصریح کرد: افزایش درجه آرام سوزی بنزین علاوه بر کاهش مصرف منجر به ارتقای راندمان احتراق سوخت در موتور خودروها خواهد شد.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه کاهش میزان گوگرد به کمتر از 40 پی.پی.ام و حذف برخی از مواد آلاینده از ترکیب بنزین دومین ویژگی تولید این فرآورده نفتی در پالایشگاههای موجود نفت است، اظهار داشت: بر این اساس آروماتیکها و بنزن به عنوان فرآوردههای شیمیایی از ترکیب بنزین به طور کامل حذف خواهد شد.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت با یادآوری اینکه علاوه بر ترکیبات حلقوی همچون آروماتیکها، حذف MTBE هم از ترکیب بنزین تولیدی پالایشگاهها در دستور کار قرار دارد، تبیین کرد: در حال حاضر به طور متوسط روزانه 1.5 میلیون لیتر MTBE به ترکیب کل بنزین تولیدی در پالایشگاهها افزوده می شود که این محصول شیمیایی با راهاندازی طرحهای جدید با بنزین سوپر و اکتان بالای تولید شده در پالایشگاهها جایگزین خواهد شد.
خودکفایی پالایشگاهها از واردات مواد اکتانافزا
سال گذشته با راهاندازی طرحهای توسعه پالایشگاههای نفت شازند، آبادان و تهران در مجموع حدود 20 میلیون لیتر بنزین کشور با اکتان بالای 90 و در قالب بنزین سوپر تولید شده است که این موضوع منجر به توقف مواد اکتان افزا در این سه پالایشگاه بزرگ نفت شد.
در سالجاری هم برای افزایش 6 تا 10 میلیون لیتری بنزین سوپر در چهار پالایشگاه نفت لاوان، بندرعباس، اصفهان و تبریز برنامه ریزی شده است که در نهایت منجر به توقف ورود مواد اکتان افزا به این چهار واحد پالایشگاهی خواهد شد.
ضیغمی در خصوص توقف واردات مواد اکتان افزا به این پالایشگاهها، توضیح داد: تا پایان سالجاری ورود این مواد اکتان افزا به پالایشگاههای تبریز، بندرعباس، اصفهان و لاوان به طور کامل متوقف خواهد شد.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه افزایش عدد اکتان در این سه پالایشگاه هم از محل افزایش تولید بنیزن اکتان بالا و سوپر انجام میگیرد، یادآور شد: بر این اساس تولید بنزین در تمامی این پالایشگاهها در تمامی خودروها و به ویژه خودروهای لوکس بدون هیچگونه مشکلی قابل استفاده است.
Sorry. No data so far.