صلابت «بهشتی»، غیرت «لاجوردی» نیاز امروز دستگاه قضا
قوه ی قضاییه باید برای خودش هفتم تیر را بازخوانی کند. قوه ی قضاییه باید بداند در بستر این جریان عنصر با صلابتی مثل شهید بهشتی بوده است . عنصر با غیرتی مثل شهید لاجوردی بوده است و این مردم که پای این انقلاب وایستاده اند از قوه ی قضاییه توقع شهید بهشتی و شهید لاجوردی رو دارند. این را بایستی قوه ی قضاییه ما بداند .
به گزارش تریبون مستضعفین انتقادات خطبههای نماز جمعه آیتالله علمالهدی از دستگاهقضایی با پاسخ رئیس قوه قضائیه رو به رو شد. آيتالله آملي لاريجاني در جلسه مسئولان عالي قضايي گفت: دلسوزان نظام در نقد قوه قضاييه جانب انصاف را رعايت كنند.
پاسخهای آیتالله آملی لاریجانی باز هم با واکنش امام جمعه مشهد رو به رو شد وی گفت: با شناختی که من از آیت الله آملی لاریجانی داشتم. انتظار روحیه ی نقد پذیری بیشتری از ایشان بود. شما و مردم عزیز می توانید با مراجعه به سایت من ، متن کامل خطبه ی نماز جمعه هفتم تیر را ببینید و آن وقت قضاوت کنید که آیا این سخنان خلاف واقع یا سهل انگارانه بوده یا خیر.
متن خطبه انتقادی امام جمعه مشهد از قوه قضائیه در هفتم تیرماه بدین شرح است:
عباد الله ، اوصیکم و اوصی نفسی بتقوی الله . همه ی شما برادران و خواهران گرامی را به تقوای الهی سفارش می کنم. امروز روز هفتم تیر ، سالروز شهادت جانگداز شهدای هفت تیر در دفتر حزب جمهوری اسلامی . شهید مظلوم آیت الله دکتر بهشتی و هفتادو تن از یارانش که به فیض شهادت نائل شدند. در حقیقت هفتم تیر یه واقعیتی است که با گذشت سی و دو سال از این واقعیت برای نسل امروز ما نیاز مند به بازخوانی است . نسلی که روز هفتم تیر رو درک نکرد . فاجعه ی هفتم تیر رو از نزدیک ندید . اثر گذاری این فاجعه را در آن زمان و آن لحظه لمس نکرد و تنها با یک مراسمی هر ساله در هفتم تیر به عنوان بزرگداشت این روز و شهید مظلوم این نسل مقابل می شود و بایستی حادثه ی هفتم تیر برای نسل امروز ما بازخوانی بشود. هفتم تیر یک نمادی از اقتدار و استحکام این نظام هست . بخاطر اینکه نظام ما در سال 1360 یک نظام نو پا بود . آن هم نظام نو پایی که با یک حصر شدید از تهاجمات خارجی مقابل شده . بد خواهی های داخلی به اضافه ی ناکردها و نا جوانمردی های خارجی در سدد بر اندازی این نظام است . در یک همچین نظام نوپایی وجود یک مدیر یکتای بی همتای بی نظیر فعال مثل شهید مظلوم آیت الله بهشتی نقش اساسی و نقش رکین داشت. مقام معظم رهبری در سال 83 در روز هفتم تیر یک تعبیر قابل توجهی از شهید بهشتی داشتند . فرمودند شهید بهشتی حقیقتا مثل سنگ آسیاب گرانی بود که با گردش خود دهها کار انجام می داد . تولید انرژی می کرد. کار راه می انداخت . پیش می رفت و فکر تولید می کرد . ودر آن روز و در آن موقعیت یک همچین مدیری را از یک همچین نظام نوپایی گرفتن مثل این نظام ، آن هم در کنار 72 نفر از زعمای اصیل کاربرد دار این نظام ، از نماینده ی مجلس اعضای دولت ، کار گزاران اجرایی ، این خیل عظیم را از این نظام جدا کردن خوب طبق یک روال عادی و طبیعی بایستی این نظام فرو بپاشد . این نظام باید سقوط کنه . اما این نظام در سایه هدایت امام بزرگوار قوی مستحکم نیرومند آنچنان محکم ایستاد کانه حادثه ای پیدا نشد بلکه اتفاقا حادثه ی هقتم تیر هم نظام رو قوی تر کرد و هم مردم را در پای این نظام وفا دار تر و قوی تر در پای این نظام حفظ کرد . تکبیر
علت اینکه مناسبت شهادت شهید بهشتی به عنوان هفته ی قوه ی قضاییه قرار گرفته است تنها بخاطر شهید بهشتی نیست. به دو جهت است . جهت اول صلابت شهید بهشتی بود . که موسس قوه ی قضاییه این نظام این مرد بزرگ بود آن هم با یه صلابتی که وابستگی قوه ی قضاییه به شهید بهشتی در حقیقت تداعی کننده آن صلابت در قوه ی قضاییه است. چون شهید بهشتی در عرصه استکبار ستیزی اون چنان صلابتی داشت همونطوری که صلابت امام در عرصه ی استکبار ستیزی در کنار این جمله ی جاودانه ی امام است که فرمودند امریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند صلابت شهید بهشتی هم در عرصه ی استکبار ستیزی در یک جمله ای شبیه این جمله جاودانه شد شهید بهشتی اعلام کرد ای امریکا از ما عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر. تکبیر
و این جمله صلابت شهید بهشتی را در عرصه ی استکبار ستیزی جاودانی کرد. نکته ی دومی که در شخصیت شهید بهشتی بود . غیرتمندی شهید بهشتی بود. شهید مظلوم در مسائل ارزشی و دینی یک غیرتمند کم نظیری بود در اون موقعیت اول پیروزی انقلاب با اون خرابکاری های گروهک های التقاطی و الحادی و اون فضای آلوده ای که در کشور بوجود آمده بود شهید بهشتی مرد و مردانه روی مسئله لایحه ی قصاص و حدود ایستادگی کرد و گفت این لایحه باید به ثبت برسد که اگر این لایحه در اون روز به ثبت رسید با همت شهید بهشتی و تصویب شد . اگر با همون صلابت و قدرت اجرا شده بود اینقدر ما امروز با این لاابالی گری ها با این هرزگی ها با این بی پروایی ها با این ارزش کشی ها تو این جامعه ی خودمون مقابل و روبرو نبودیم. این خصوصیت دوم شهید بهشتی بود. اما جهت دومی که هفتم تیر به عنوان قوه ی قضاییه شناخته شده این است که هفتم تیر غائله ای بود که اون اوج نابکاری و رذالت منافقین را ثابت کرد. که منافقین چه ویروس نا پاک کشنده ای در درون این کشور و در مقابل این نظامند. خطر منافقین در جریان هفتم تیر اون قدر در بینش ها اوج گرفت که حتی بعضی از مسئولین زمزمه می کردند یک جوری بنای مذاکره با منافقین را بگذاریم و جریان نفاق را سر جاش از طریق مذاکره بنشانیم. قوه قضاییه به میدان آمد . خدا رحمت کند دادستان شجاع غیور قهرمان مرحوم شهید لاجوردی . ایشون وارد عرصه شد . قوه ی قضاییه در زمانی که ما اطلاعات نداشتیم . دستگاههای امنیتی درستی نداشتیم . یکه و تنها قوه ی قضاییه به میدان آمد . با غیرتمندی و شهامت این دادستان غیور شجاع ، ریشه ی منافقین کنده شد. و این عظمتی که قوه ی قضاییه در پرتوی شهامت های شهید لاجوردی و بصیرت و بینش این مرد بزرگ و با اخلاص جان داده ی در راه خدا اون خصوصیت را انجام داد منافقین هم بی آبرو شدند . هم در این مملکت از بین رفتند و زائل شدند و سرنوشتشون به جایی رسید که بصورت یک روسپی هرزه ی امریکایی امروز در دنیا در آمدند . و این عظمت مال قوه ی قضاییه بود . لذا این هفته ، هفته ی قوه ی قضاییه است و بخاطر این عظمتی که قوه ی قضاییه در تاریخ این انقلاب ایجاد کرد. و امروز توقع مردم ما از قوه ی قضاییه در حقیقت صلابت شهید بهشتی و غیرت و شهامت و بصیرت شهید لاجوردی است . این مردم امروز در عرصه ی قوه ی قضاییه ، شهید بهشتی و شهید لاجوردی رو سراغ می گیرند و آنها را تحقیق می کنند . وقوه ی قضاییه قبل از اینکه ما بخواهیم برای این نسل هفتم تیر را بازخوانی کنیم قوه ی قضاییه باید برای خودش هفتم تیر را بازخوانی کند. قوه ی قضاییه باید بداند در بستر این جریان عنصر با صلابتی مثل شهید بهشتی بوده است . عنصر با غیرتی مثل شهید لاجوردی بوده است و این مردم که پای این انقلاب وایستاده اند از قوه ی قضاییه توقع شهید بهشتی و شهید لاجوردی رو دارند. این را بایستی قوه ی قضاییه ما بداند . تکبیر
عمده ی مشکلات مملکت در ارتباط با قوه ی قضاییه روی سه مسئله است . که این سه مسئله نه کمبود نیرو ، نه کمبود امکانات ، نه مسائل مختلف ، نه ضعف قانون ، هیچ توجیهی پذیرفته نیست . یه مسئله مسئله ی مواد مخدره . این بلای خانمان برانداز که روز به روز در حال گسترشه . ازاله اش و نابودی اش فقط و فقط به دست قوه ی قضاییه است . و قوه ی قضاییه اگر با قاطعیت کامل بیاید وسط میدان این قائله براندازی می شود. نکته ی دوم مسئله ی مفاسد اخلاقی تو این جامعه است . این مردم پای این انقلاب شهید بهشتی دادند . این مردم در یک روز و یک ساعت عزیزترین عزیزان این ملت زیر آوار دفتر حزب جمهوری اسلامی رفت . این مردم در کنار این انقلاب و این نظام غریب نیم میلیون جوان و شهید دادند . و این مردم نمی تونن تحمل کنن یه عده دختر و پسر شهوت ران هوس باز بیان به نظام دهن کجی کنن. اینو نمی بینن. مسئله موی پریشان جلوی صورت ریخته ی یک دختر لاابالی ، مسئله ی هوس بازی های شهوت بار یک جوان آلوده به دنبال فحشا رفتن در این کشور و جامعه ی ما ، این دهن کجی به انقلاب است . دهن کجی به شهدا است. و تنها جریانی که می تواند با قاطعیت در مقابل این قضیه قد علم کند و غائله رو براندازی کند قوه ی قضاییه است . تکبیر
مسئله ی سوم ، مسئله ی مفاسد افتصادیه . یه جریان فساد اقتصادی در این کشور کشف شد و الان قریب دوساله مردم فقط خبر بعد خبر می شنوند . آخر این برای جامعه ی ما قابل تحمل نیست. اگر اینها واقعا فساد اقتصادی نبود چرا بزرگش کردین . و اگر فساد اقتصادی بود تامل چرا؟ یعنی در کنار این فساد اقتصادی اگر بنا شد مفسدین اقتصادی ببینن یک فسادی با این فاحش بودن تو این مملکت اجرا می شود و بعد از این دست به اون دست ، از این دادگاه به اون دادگاه ، از این دادسرا به اون دادسرا ، از این بازخواست به اون بازخواست ، دوسال طول می کشد . هنوز هم قضیه به نتیجه نرسیده است . خوب آقا گنهکارها ، مفسدین اقتصادی ، و مفسدین فی الارض را در این کشور جری می کند. بابا تو این مملکت مردم داشتند زندگی می کردند . یک مرتبه جریان ارز نوسانی پیدا کرد . دارایی های مردم نصف شد . و کی باعث بود و کی عامل شد. تحریم خارجی ، همه ی این مسائل می گوییم زمینه است . اما این کار که به سادگی انجام نگرفت. اینجور نبود که این مسائل یک مرتبه جهشی ، یک همچین مشکل اقتصادی ایجاد کند . اون روزی که ما اطلاعات نداشتیم . ما وزارت اطلاعات نداشتیم . اون روزی که دستگاههای امنیتی مجهز گسترده نداشتیم . یه شهید لاجوردی در عرصه ی قوه ی قضاییه ریشه ی منافقینی که اینطور در کشور رسوب کرده بودند . تو همه ی خانواده ها کند و نابود کرد. امروزی که ما این همه دستگاههای اطلاعاتی ، دستگاههای امنیتی داریم . خوب بابا چی شد ارز دچار این نوسان شد؟ و چرا وقتی که ارز داره میاد پایین ، یک مرتبه باز اوج می گیره ؟خوب این مسائلی است باید با قاطعیت پیگیری بشه ، با قاطعیت بررسی بشه ، با قاطعیت برخورد بشه . تا با قاطعیت برخورد صورت نگیره ، ما نتیجه نمی گیریم. این سه خاصیتی است که مردم ، قوه ی قضاییه را در آیینه صلابت شهید بهشتی و غیرت شهید لاجوردی می بینن و نمی خواهند در این سه عرصه در کشور مشکل داشته باشند و ما امید واریم که برادران ما در جهت حل این سه مشکل در قوه ی قضاییه موفق باشند.
گزارش ادارهكل روابطعمومي و تشريفات قوه قضاييه از سخنان رئیس قوه قضائیه مسئولان عالي قضايي بدین شرح است:
آيتالله آملي لاريجاني در جلسه ۱۹ تیرماه مسئولان عالي قضايي با بيان اينكه ماه مبارك رمضان ماه مغفرت و رضوان الهي است و با تأكيد بر اينكه همه مسلمانان بايد از لحظه لحظه اين ماه شريف براي بهرهمندي از مواهب الهي استفاده كنند افزود: گر چه انسانها و بندگان الهي هميشه بر سر سفره الهي هستند اما برخي ماهها و ايام و مكانها براي دستيابي به قرب الهي و احساس آن بسيار مؤثرند و ماه مبارك رمضان كه به ماه ضيافت الهي توصيف شده، فرصت بسيار مغتنمي براي كسب فيوضات خاص الهي است.
رئيس قوه قضاييه با اشاره به اينكه انسانها در مسير زندگي مادي خود از باطن عالم و مراحل رشد و تعالي معنوي خود غافل هستند گفت: حقيقت عالم هستي در عوالم ديگري است كه درك آن نيازمند حالات و اقتضائات معنوي است و بستر و ضيافت و رزق ديگري ميطلبد. يكي از مهمترين اين ضيافتها تلاوت قرآن و توجه به آيه آيه اين كتاب توحيدي است و چه بهتر كه اين تلاوت در ماه ضيافت الهي با توجه و تأمل و تعمق صورت گيرد.
آيت ا… آملي لاريجاني اظهار كرد: در فهم تمام آيات و سورههاي قرآن كريم بايد چشمي هم به شخصيت حقيقي انسان داشت و معناي خطابات قرآني را در همه مراتب آن جستجو كرد و عاليترين مرحله آن توحيد حقيقي است كه به بهترين بياني در قرآن كريم عرضه شده است كه براي درك آن بايد همواره سعي كرد.
رئيس قوه قضاييه در ادامه با اشاره به برگزاري هفته قوه قضاييه و تقدير از تلاشهاي صورت گرفته در اين هفته گفت: بحمدالله هفته قوه قضاييه هفته پر بركتي است كه هم يادآور تلاشهاي شهيد مظلوم آيت الله دكتر بهشتي و يارانش و هم فرصتي مغتنم براي ارائه گزارش عملكرد ما به مردم است.
آيت ا… آملي لاريجاني با تأكيد بر اينكه ارائه گزارشها و عملكردها به معناي بدون اشكال بودن قوه قضاييه نيست افزود: همه ما ميدانيم تا رسيدن به آن مقصد عالي اسلامي فاصله داريم و با وجود تلاشهاي بيوقفهاي كه مسئولان و بدنه دستگاه قضايي دارند هنوز تا رسيدن به آن مقصد فاصله وجود دارد و همانگونه كه مقام معظم رهبري فرمودند بايد با تلاش بيشتر اين فاصله را كم كنيم.
رئيس دستگاه قضا افزود: هفته قوه قضاييه امسال هم بحمدالله خوب برگزار شد و ما خصوصاً از مقام معظم رهبري تشكر ميكنيم و خصوصاً از اینکه نسبت به قوه قضاييه هميشه لطف داشته اند. تشكري كه ايشان از قوه قضاييه و خدمات قضات شريف و كاركنان زحمتكش اين دستگاه انجام ميدهند مايه دلگرمي است و انشاءا… همه بيشتر تلاش كنند تا مشكلات برطرف شود.
آيت ا… آملي لاريجاني از آمادگي دستگاه قضايي در شنيدن نقدهاي سازنده و دلسوزانه خبر داد و افزود: دستگاه قضايي مشكلات زيادي دارد و بايد اين مشكلات را در حد وسع برطرف كنيم. توقع مردم عزيز و وظيفه الهي ما هم همين است و بايد نصح ناصحان را گوش كنيم. البته نقد غير از تخريب است و ما هم خودمان بايد نقاد باشيم و هم از نقد عادلانه ديگران استفاده كنيم.
رئيس قوه قضاييه با اشاره به اينكه نقد سالم و عادلانه موجب حركت است تأكيد كرد: تخريب و گاهي خروج از موازين حق و انصاف در ارزيابيها موجب دلسردي افراد زحمتكش در دستگاه قضايي ميشود.
آيت ا… آملي لاريجاني به سخنان اخير درباره قوه قضاييه اشاره كرد و گفت: اخيراً امام جمعه محترم مشهد مطالبي را در هفته قوه قضاييه بیان داشته اند که البته بنا ندارم به شخص بپردازم اما محتواي آنچه كه ايشان گفتند توقعات خاصي از دستگاه قضايي است كه چه بسا از عهده قوه قضاييه خارج است. ايشان گفتهاند كه مردم ايران با قوه قضاييه سه مشكل دارند كه يكي بحث مواد مخدر است. اگر قوه با قاطعیت وارد میدان شود، مسئله حل می شود. اينكه مواد مخدر بلايي خانمانسوز است حرف كاملاً درستي است كه قوه قضاييه نيز بر آن پافشاري دارد اما حل مشکل مواد مخدر فقط به دست قوه قضاييه نيست كه بگويند اگر قوه قضاييه با قاطعيت برخورد كند، مسئله كلاً حل ميشود.
آيت ا… آملي لاريجاني افزود: توقعمان اين بود كه زحمات اين دستگاه ديده بشود انصافش اين است كه بگوييم كه در اين دوره دستگاه قضايي در برخورد با مواد مخدر واقعاً خوب عمل كرده است. البته من نميخواهم قياس كنم ولي شايد بشود گفت در هيچ دورهاي اين قدر سختگيري نبوده است. در حال حاضر نيروي انتظامي و استانهايي كه محل ورود مواد مخدر بودند شهادت می دهند كه با سختگيريهايي كه شده واقعاً مسيرهاي جابجايي مواد مخدر عوض شده و بخشي از مواد مخدر از مسير آبي حركت ميكنند چون ميترسند و ما بايد اين زحمات قوه قضاييه را ببينيم.
آيت ا… آملي لاريجاني اظهار كرد: آمارها نشان ميدهد كه سر منشأ بسياري از مفاسد و جرايم همين مواد مخدر است ما به این مطلب كاملاً واقفیم و لذا برخوردهای قوه قضاییه قاطع و محكم بوده است.
رئيس قوه قضاييه موضوع برخورد با مفاسد اخلاقي از سوي قوه قضاييه را بخش ديگري از سخنان امام جمعه مشهد اعلام كرد و گفت: به گفته ایشان اين قابل تحمل نيست كه چند دختر و پسر لاابالي به نظام دهن كجي كنند. اين سخن واقعاً صحيحي است. متأسفانه متوليان امور فرهنگي در كشور به اين موضوع توجه نكردند. حجاب و عفاف يك مسئله اساسي در كشور است منتها بحث برخورد بحث آخر است. من سال اولي كه رئيس جمهور اين كشور گفت كه آقا چه كار داريد به اينكه چهارتا تار موي كسي بيرون باشد گفتم كه قانون ما بی حجابی و بدحجابی را جرم و شرع ما اين را خلاف شرع دانسته است و خلاف شرع آشكار را بايد نهي كرد و جلوي جرم را گرفت. منتها اين مسئله كه توقع را از قوه قضاييه بالا ببرند اشتباه است.
رئيس دستگاه قضا افزود: قوه قضاييه بايد به اندازه توانش در مقابل اين جرم بايستد، ما موظف هستيم برخورد كنيم منتها آيا شرعاً هم جايز است در جايي كه امكاناتمان كم است دختر و پسر جوان مردم را كه تخطي كردهاند كنار اشرار، قاچاقچي مواد مخدر و كنار آدمهايي شروري كه ممكن است اصلاً كارشان روسپيگري باشد بيندازيم و آيا اين درست است كه بگوييم در اين اشكالاتي كه هست نه از ناحیه كمبود نيرو، نه كمبود امكانات، نه ضعف قانون هيچ توجيه بردار نيست! آخر چرا ما چنين قضاوتهاي نادرستي ميكنيم چرا كه اولين مسئله، زندانهاي ما است. آيا ما حق داريم واقعاً دختر و پسر جوان مردم را كه حالا يك تخطي اينطوري كردهاند كه البته گناه و خلاف شرع و قانون هم هست كنار زندانيان خطرناك بفرستيم؟ وجود زندان های کافی و دارای طبقه بندی یک ضرورت است که متوقف بر وجود امکانات بسیاری است. چرا باید ادعا کرد که هیچ توجیهی قابل قبول نیست.
آيت ا… آملي لاريجاني تأكيد كرد: از طرف دیگر چرا ما كوتاهي دستگاههاي اجرايي، كوتاهي متوليان فرهنگي درون دولت و خارج از دولت را به پاي قوه قضاييه مينويسيم؟ قوه قضاييه به تنهايي ميتواند اين مسئله را حل كند؟ اين اشتباه بزرگي است. بحثهاي پيشگيري براي ما ثابت كرده كه اين امكانپذير نيست، پيشگيري در اين مسئله بر برخورد مقدم است.
رئيس قوه قضاييه پيشگيري از وقوع جرم را وظيفه همگاني برشمرد و گفت: بايد همه قوا و تمام اركان نظام، حوزههاي علميه، مراجع عظام تقليد، مبلغان، ائمه جمعه و جماعات در پيشگيري از وقوع جرم وارد شوند. مخصوصاً ائمه جمعه كه در شهرها قدرتي دارند چرا خودشان را از مسئله كنار ميكشند.
آيت ا… آملي لاريجاني افزود: براي ريشهكن كردن فساد و جرم بايد قلوب جوانها را جذب كنيم. ما گر چه بايد با كساني كه تجاهر به فساد ميكنند برخورد كنيم ولي بايد بدانيم مطلوب اين است كه ما با دعوت حقيقي و با دعوتي كه شرايط دعوت حقيقي اسلامي دارد، قلوب را جذب كنيم كه اينكار پيشگيرانه و درست است و با اينكار بسياري از جرايم قابل دفع است.
رئيس قوه قضاييه به موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادي اشاره كرد و افزود: موضوع گلايهآميز ديگري كه مطرح شده مسئله مفاسد اقتصادي است ايشان با نوعی تعبیر توبیخ آمیز گفتهاند كه اين مسئله براي جامعه قابل قبول نيست و در دو سال اخير در مبارزه با مفاسد اقتصادي فقط ما خبر بعد از خبر ميشنويم. بعد گفتهاند كه اگر فساد اقتصادي نبود چرا بزرگش كرديد؟ اگر فساد اقتصادي بود تأمل چرا؟ و چرا از اين دست به آن دست، از اين دادگاه به آن دادگاه، از اين دادسرا به آن دادسرا، از اين بازخواست به آن بازخواست؟ بنده در پاسخ عرض می کنم آيا واقعاً اينطور بوده و ما پرونده را از دادسرايي به دادسرايي، از دادگاهی به دادگاهی ديگر فرستاديم؟ آخر چرا حرفهاي خلاف ميزنيد البته درست است كه پرونده فساد بزرگ اول در دادسراي خوزستان تشكيل شد اما بعد چون تشخيص داده شد كه آنجا نميشود به همه جوانب رسيدگي كرد به تهران احاله شد تا تحت نظارت دادستان كل كشور رسيدگي شود و واقعاً در اين رابطه تلاش عظيمي صورت گرفت.
آيت ا… آملي لاريجاني تأكيد كرد: امام جمعه محترم در لابهلاي كلام ميفرمايند كه توقع مردم از دستگاه قضايي شهيد بهشتي و شهيد لاجوردي است. خوب يكي از خصوصيات شهيد بهشتي اين بود كه مظلوم بود واقعاً مظلوم بود، حالا هم همینطور است. ببينيد ما ظرف دو سال بخش عمدهاي از توان دستگاه قضايي را اعم از قضات و كارشناسان متعدد به كار گرفتهايم آنوقت آقاي رئيس جمهور محترم در تلويزيون مقابل ميليونها نفر گفتند كه ما كه نفهميديم چه شد؟ بعد با تمسخر گفتند البته فهميديم چه شد.
رئيس قوه قضاييه افزود: در بدو ورود به بحث مفسده اقتصادي و مشكل اخير ميگفتند قوه قضاييه توان برخورد ندارد اما ما برخورد كرديم. در اين پرونده عده زيادي متهم هستند عده زيادي هنوز كارشان تمام و پروندهشان رسيدگي نشده عدهاي حكم قطعي گرفتند و در مسير اجراست اما صحبت ما اين است كه درست نيست کسانی كه بايد دلسوزي براي كل نظام كنند قوه قضاييه را زير سؤال ببرند خوب ما هم بخشي از اين نظام هستيم و به وظایفمان عمل می کنیم. چرا افراد خدوم اين كشور را دلسرد ميكنيد؟ چرا خبرهاي خلافي را در گوش شما زمزمه ميكنند و شما زود ميپذيريد و ميگوييد اينها را ما از دادگاهي به دادگاهي برديم. كشور قانون دارد، حساب و كتاب دارد و با توجه به شرايط و مصالح عمومی، محاكم ما الان محاكمي نيست كه یک مرحله ای باشد. در حال حاضر طبق قانون قاضي در دادگاه بدوی رای ميدهد و بايد برود دادگاه تجديدنظر رسيدگي كنند و اگر اشتباهي هست برگردد. حتي اعمال ماده 18 را براي همين گذاشتند و اعاده دادرسي در امور كيفري را نيز براي همين گذاشتند كه اگر خداي ناكرده بعد از حکم قطعی هم اشتباهي هست، اصلاح شود.
آيت ا… آملي لاريجاني اظهار كرد: در بحث ارز هم گفتند دستگاه قضايي اگر برخورد كند مسئله حل ميشود. واقعاً اينطور است؟ ارز مسئلهاش در كشور واقعاً ريشههاي مختلف داشت البته تخلف هم بود و قوه قضاييه هم برخورد كرد ولي مشكل ارز واقعاً فقط اين نيست.
رئيس دستگاه قضا تأكيد كرد: نبايد از سر ندانم كاري با حرفهاي بيمبنا و گاهي ساده انگارانه يك قوه را تخريب كنيم. البته اين حرفي كه امروز مطرح كردم براي اين نيست كه تنها به يك فرد اشاره كنم بلكه براي اين است كه گاهي اين حرفها از تریبون های دیگر هم تكرار ميشود ولي بايد توجه كنيم اين فسادهايي كه آقايان مطرح می کنند، راه حل ریشه کنی آن فقط برخورد قوه قضاييه نيست ما چرا نميخواهيم اين را قبول كنيم؟
آيت ا… آملي لاريجاني افزود: ما توقعمان اين است كه خطاهاي ما را ناصحانه گوشزد کنند و اشتباهات دستگاه قضايي را دلسوزانه مطرح کنند نه آنکه بدون اطلاع از مراحل پرونده و کیفیت دادرسی سخنان بی مبنا و بازاری تحویل داده شود. نبايد سطح توقعات مردم را آنقدر بالا ببريم كه هر كس در كوچه و خيابان راه ميرود بگويد آقا هر خرابي هست زير سر قوه قضاييه است.
رئيس قوه قضاييه در پايان با اشاره به حوادث اخير مصر گفت: كشته شدن مسلمانان در مصر قابل قبول نيست و اميدواريم دولت مصر در اسرع وقت جلوي اين قضايا را بگيرد.
آيت ا… آملي لاريجاني افزود: تمام مردم و گروهها و دولتمردان مصر و كشورهاي اسلامي بايد بدانند كه رژيم صهيونيستي و استكبار از اين حوادث و كشتارها بهرهبرداري ميكند و اين درگيريها هدف آنان است و ذهن مسلمانان را از مسئله اصلي كه مسئله فلسطين و رژيم صهيونيستي است غافل ميكند.
رئيس قوه قضاييه با محكوم كردن كشتارهاي اخير در مصر ابراز اميدواري كرد: مسائل كشور مصر از طريق قانوني و با معيارهاي مبتني بر دموكراسي حل و فصل شود.
در جلسه امروز مسئولان عالي قضايي بحث و بررسي در خصوص پيشنويس طرح دادرسي الكترونيكي و آييندادرسي جرايم رايانهاي ادامه يافت.
Sorry. No data so far.