روزنامه «شرق» در شماره امروز خود در یادداشتی به قلم خانم فرزانه روستایی، به بررسی تحولات اخیر در فرانسه و اعتراضات مردمی نسبت به یک طرح اقتصادی که از سوی دولت این کشور ارائه شده، پرداخته و به طور رسمی به حمایت از نحوه برخورد نیروهای انتظامی این کشور با معترضین پرداخته است.
نویسنده این یادداشت البته به صورت تلویحی، کنایهای هم به آشوبهای خیابانی سال گذشته در ایران زده و به طور ضمنی به محکوم کردن برخورد پلیس با آشوبگران پرداخته است.
بد نیست برای بررسی صحت مدعای روزنامه شرق، نگاهی اجمالی بر تفاوتها و شباهتهای اغتشاشات خیابانی در تهران و پاریس داشته باشیم:
اعتراض اقتصادی در پاریس؛ کودتای مخملی در تهران
بنابر اعلام مقامات رسمی دولت فرانسه و همچنین سران معترضین، علت برگزاری تظاهرات از سوی مردم این کشور “اعتراض به یک طرح اقتصادی دولت” بوده است؛ طرحی که به موجب آن سن بازنشستگی افراد افزایش پیدا میکند.
در جریان تظاهرات نیز تمامی شعارها علیه این طرح و عواقب ناگوار آن است و هیچ شعاری علیه حکومت فرانسه و تقاضا برای براندازی آن داده نشده است.
شعارهای معترضین فرانسوی تنها معطوف به یک طرح اقتصادی بود
«نه به طرح تغییر بازنشستگی»
این مساله درحالی صورت گرفته که در جریان آشوبهای خیابانی سال گذشته در تهران، اغتشاشگران از ابتدا و با برنامهریزی قبلی خواستار براندازی جمهوری اسلامی ایران شدند که اوج این اقدامات ضدحکومتی به شعار «جمهوری ایرانی» رسید؛ شعاری که تمامی کارشناسان و ناظران سیاسی از آن به عنوان یک پروژه کاملا تدوین شده در راستای کودتای مخملی نام بردند.
اغتشاشگران در تهران «رسما» خواستار براندازی نظام بودند
مخالفت با سیاستهای کلی و جهتگیریهای کلی نظام، سردادن شعارهای توهینآمیز و فحاشی نسبت به مسئولان نظام، ایجاد اختلال در فعالیت سازمانها و نهادهای دولتی و پیگیری مو به موی دستورات کودتای مخملی (مطابق بر کتاب جین شارپ – پدر انقلابهای مخملی جهان) تنها بخشی از اقداماتی بود که اغتشاشگران با حمایت سران خود به انجام آنها اقدام کردند.
چند نفر بازداشت شدهاند؟
روزنامه شرق مدعی شده که تعداد بازداشتشدگان اعتراضات خیابانی علیه یکی از طرحهای اقتصادی دولت سارکوزی، بسیار اندک و “با تعداد کسانی که در یک روز کاری مثلا کمربند ایمنی نبستهاند یا سهوا از چراغ قرمز عبور کردهاند و جریمه شدهاند”، برابر بوده است.
البته نگاهی به آمارهای وزارت کشور فرانسه درباره تعداد بازداشتیها، وضعیت دیگری را نشان میدهد که در تقابل با این ادعا قرار دارد.
سهشنبه گذشته (27 مهر)، وزارت کشور فرانسه سهشنبه اعلام کرد، طی هفته اول ناآرامیها در پاریس نزدیک به ۱۲۰۰ نفر تظاهراتکننده معترض دستگیر شدهاند که ۱۶۳ مورد آن، صبح سهشنبه صورت گرفته است.
این افراد به اتهام اعتراض به تغییر قانون بازنشستگی این کشور توسط پلیس بازداشت شدهاند.
همچنین در روزهای گذشته، منابع خبری از بازداشت 57 دانش آموز معترض به سیاستهای اقتصادی دولت سارکوزی خبر دادند.
دموکراسی فرانسوی؛ اصلاحطلبی ایرانی
روزنامه شرق همچنین نحوه اعتراضات مردمی در فرانسه را نشانه “سطح عالی دموکراسی در این کشور” ارزیابی کرده است.
فارغ از اینکه این مدعا درباره رعایت ملزومات حقوق شهروندی و مردم سالاری تا چه اندازه صحیح است، مقایسه همین مساله با حوادث سال گذشته در ایران، پنجره جدیدی را برای تحلیل این وقایع باز میکند.
مردم فرانسه در شهرهای مختلف این کشور نظیر پاریس، مارسی و لیون به تظاهرات گسترده پرداختند اما وجه تمام این اعتراضات خیابانی، همراه نداشتن سلاح و عدم آسیب رساندن به مردم و عابران بوده است.
این درحالی است که آشوبگران در تهران و در جریان اغتشاشات خیابانی، بسیاری از مردم عادی و رهگذران را به جرم “ریش داشتن” مورد تهاجم و ضرب و شتم قرار دادند و حتی دخترانی را که پوشش اسلامی چادر داشتند، مورد هجوم و نعرض قرار دادند.
دو نفر از رهگذران عادی که به دلیل «ریش داشتن» مورد ضرب و شتم اغتشاشگران قرار گرفتند
پوشش رسانهای؛ از تهران تا پاریس
در جریان اغتشاشات سال گذشته تهران، تمامی شبکههای تلویزیونی و حتی رادیویی جهان، کوچکترین اخبار مربوط به درگیریها که از منابع غیرموثق هم مخابره میشد، سریعا بر روی خروجی خود قرار میدادند؛ به نحوی که شبکه العربیه (وابسته به وهابیون عربستان سعودی) پس از آشوبهای روز عاشورای 88 رسما به تلویزیون ایران تبدیل شده بود و تا چند روز به صورت 24 ساعته تنها به پخش تصاویر درگیریها در چند خیابان تهران میپرداخت.
رسانههای فارسی زبان نظیر BBC و VOA نیز از این قاعده مستثنی نبودند.
یا این حال، در روزهای اخیر که اعتراضات مردمی در فرانسه به شدت اوج گرفته و اخبار از حضور حدود 4 میلیون نفر در خیابانهای این کشور خبر میدهند، این شبکهها ترجیح میدهند تا به انتشار اخبار آشپزی و دیگر اخبار مهم! بپردازند تا درگیریهای خشونت آمیز پلیس فرانسه با مردم؛ برخوردهایی که به استفاده از سلاح گرم در برابر جوانان بدون سلاح نیز کشیده است.
حال باید از مدیران محترم روزنامه شرق پرسید “آیا هنوز هم معتقد هستید آشوبهای 1389 تهران با اعتراضات مردمی 2010 فرانسه قابل قیاس است؟!”
به نقل از شبکه ایران
كسي كه خواب است بيدار ميشود ولي كسي كه خود را به خواب زده نه
بعضي افراد و روزنامه ها زيادي خود را به خواب زده اند
سگ زرد برادر شغال است.این روز هم گذرد و نظام جهانی دست مستضعفان خواهد افتاد بعد ببینم باز هم همین اراجیف وهابیت و بهاییت ساخته صهیونیست را بلغور می کنند