دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با انتشار 14 عنوان کتاب که دفتر نشر معارف آن ها را چاپ کرده است، فعالیتی چشمگیر در حوزه کتاب داشته است.
بر اساس این گزارش چاپ هفتم کتاب «شهید علم (دفتر اول): دانشمند هستهای دکتر مجید شهریاری در آینه خاطرات» از سوی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و دفتر نشر معارف منتشر شد.
دفتر اول شهید علم روایت 100 خاطره متفاوت از دورههای مختلف زندگی شهید است که توسط بستگان، دوستان، همکاران و شاگردان شهید بیان شده است. همچنین در انتهای کتاب تصاویری از دکتر مجید شهریاری آورده شده است.
دفتر دوم از کتاب «شهید علم» حاوی خاطراتی از زندگی شهید نخبه «داریوش رضایینژاد» است که در تاریخ اول مرداد 1390 توسط رژیم صهیونیستی و با همکاری اطلاعاتی منافقین دریک عملیات تروریستی به درجه رفیع شهادت نایل گردید.
کتاب «شهید فرهنگ: شهید سیدمرتضی آوینی در آینه خاطرات» به کوشش یاسر عسگری دیگر کتابی است که از سوی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی به چاپ چهارم رسید. این کتاب روایت 151 خاطره متفاوت از دورههای مختلف زندگی سید شهیدان اهل قلم است که توسط بستگان، دوستان، همکاران، همراهان و همفکران شهید بیان شده است و از کودکی تا شهادتش را در برمیگیرد. در ابتدای کتاب هم زندگی خودنوشت شهید آوینی میآید و در انتها هم گزیده سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با خانواده شهید (در تاریخ 2/2/1372) آمده است. اولین ویژگی خاص این کتاب نسبت به بقیه کتابهای مشابه، تنوع و تکثر خاطرات از این شخصیت برجسته و نظریهپرداز فرهنگی است و دوم اینکه خاطرات زندگی این شهید را از زبان افراد و شخصیتهای مختلفی بیان شده است که هر کدام روایتگر وجوه مختلفی از حیات این شهید را بیان کردهاند. چاپ چهارم این کتاب با قیمت 5000 منتشر شده است.
دفتر اول مجموعه گفتارها و گفتوگوهای نادر طالبزاده، مستندساز و صاحبنظر رسانه و هنر و دبیر جشنواره فیلم عمار با نام «راز رسانه» برای دومین بار تجدید چاپ شد.
کتاب «راز رسانه»؛ مجموعه گفتارها و گفتوگوهای نادر طالبزاده در برنامه تلویزیونی «راز»، گامی است در جهت تبیین مبانی نظری و بایستههای رسانههای انقلاب اسلامی و شناخت سیاستهای رسانههای غربی که از چهار فصل تشکیل شده است. دفتر اول «راز رسانه» به کوشش یاسر عسگری در 342 صفحه و با قیمت 9300 تومان منتشر شده است.
کتاب «سیاست و تاریخ معاصر ایران» نوشته مسعود رضایی شریفآبادی جدیدترین کتاب در عرصه تاریخنگاری و سیاست معاصر است که از سوی دفتر نشر معارف و دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی منتشر شده است. نویسنده که از تحلیلگران و محققان جبهه فکر و فرهنگ انقلاب اسلامی است، تلاش کرده است در مقالات، یادداشتها و گفتوگوهایش با ارائه توضیحاتی مستدل و مستند به روشنگری درباره تاریخ معاصر، تاریخ انقلاب و وقایع آن بپردازد. آنچه در این مجموعه آمده است، گوشهای از نوشتار و گفتوگوهای تحلیلی این نویسنده منتقد و تاریخنگار موقق است.
این کتاب از 4 بخش تشکیل شده است: مقالات و یادداشتهای تاریخی و تحلیلی، مقالات و یادداشتهای سیاسی اجتماعی، یادداشتهای سیاسی انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری و گفتوگوها، که چاپ اول این کتاب در 532 صفحه و در شمارگان 1000 نسخه و قیمت 14400 تومان به جامعه علمی و سیاسی عرضه شده است.
کتاب «سیاستنامه؛ نامههای سیاسی و تاریخی» نوشته دیگر مسعود رضایی شریف آبادی است که نگارنده هر جا که احساس کرده سخنی ناروا در مورد انقلاب و نظام اسلامی بر زبان یا قلمی جاری شده است، تلاش کرده تا با ارائه توضیحاتی مستدل و مستند به روشنگری درباره موضوعات مورد نظر بپردازد. آنچه در این مجموعه آمده است، گوشهای از مکتوبات و مناظرات مکتوب این نویسنده منتقد و تاریخ نگار مدقق است. او به بسیاری از سئوالات و شبهات تاریخ انقلاب و عملکرد نظام اسلامی و رهبر معظم انقلاب و خصوصاً فتنه 88 پاسخ میدهد. «حقیقت چیست؟» (نامهای به آیتالله سیدجلالالدین طاهری امام جمعه وقت اصفهان پس از نامه استعفا)، «پاسخ به نامه نمایندگان مجلس ششم به رهبر معظم انقلاب»، «در جستوجوی فاشیسم» (نقدی بر گفتوگوی عبدالکریم سروش با سایت روز)، «گپی با یک دموکرات غالی» (نامهای به دکتر عبدالکریم سروش پس از مناظره مکتوب با محمدسعید بهمنپور)، «چند کلام حرف حساب با میرحسین موسوی» (درباره عملکرد و نظرات وی در فتنه 88)، «مناظره مکتوب با رجبعلی مزروعی» (مناظره با عضو شورای مرکزی حزب مشارکت درباره انتخابات و فتنه 88 و پاسخ مستدل به شبهات و فرافکنیها)، «چند کلام با محسن کدیور1» (نقدی بر سخنان کدیور در سخنرانی «جمهوریت نظام، الفاتحه!» در کانادا)، «محاجه با مدعی؛ چند کلام با محسن کدیور 2» (پاسخ به نامه سرگشاده کدیور به آقای هاشمی رفسنجانی رئیس وقت مجلس خبرگان که مجموعهای از ادعاها و شبهات درباره عملکرد رهبری طی دو دهه اخیر بود)، «چند کلام با محمد نوریزاد» (به مناسبت نامههای سرگشاده گاه و بیگاهش به رهبر معظم انقلاب) عناوین بخش های 9 گانه این کتاب هستند که در چاپ اول با شمارگان 1000 نسخه و قیمت 9700 تومان روانه بازار نشر شده است.
کتاب «اویس خمینی؛ جنبش الحوثی یمن و دیدگاههای شهید حسین الحوثی» به کوشش حجتالاسلام حمیدرضا غریبرضا، که مدیر موسسه گفتگوی دینی و از فعالان عرصه جهان اسلام است، در مقدمه این کتاب مینویسد: «مبالغه نیست اگر جنبش پُرتکاپو و دامنهدار شیعیان یمن را «حزبالله دوم» منطقه بنامیم و سلسلهجُنبان این حرکت، یعنی شهید سیدحسین بدرالدین الحوثی را «اویس خمینی» بدانیم. اویس قرنی مردی از سرزمین «ایمان و حکمت»، یعنی یمن بود که سید تابعان شد و یار باوفای امیرمومنان علیه السلام. اویس به عشق دیدار پیامبر صلیالله علیه و آله به مدینه رفت، اما موفق به دیدار یار نشد و به وطن بازگشت. وقتی پیامبر صلیالله علیه و آله قضیه را شنید، او را «نفَسُ الرحمان» خواند. هر از گاهی هم با اشاره به مسیر یمن میفرمود: «از سوی یمن بوی خدا به مشامم میرسد.» همچنان که دربارة ایشان فرمود: «در یمن شخصی است به نام اویس قرنی که در روز قیامت محشور میشود و جمعیت بسیاری را به تعداد افراد و قبیله پُرجمعیتِ ربیعه و مُضرّ شفاعت میکند.» امروز نیز به برکت مجاهدتهای «اویس خمینی» بوی خوش اندیشههای اسلام ناب از یمن به مشام میرسد. حسین الحوثی بعد از رحلت امام خمینی رحمةالله علیه مدت کوتاهی را در ایران به سر برد. او چنان شیفته و متأثر از اندیشه و آثار امام بود که در تمامی سخنرانیهایش، نام و یاد ایشان را احیا کرد. این کتاب نتیجه تلاشی متواضعانه است برای نشان دادن گوشهای از ریشههای پیدایش جنبش شیعیان یمن و تبیین برخی دیدگاهها و مواضع این شهید بزرگوار.» کتاب «اویس خمینی» در تیراژ 1000 نسخه و قیمت 3700 تومان در دسترس علاقمندان به کتاب قرار دارد.
کتاب «تیغ دودم: نگاهی تاریخی ـ تحلیلی به فتنه از صدر اسلام تا روزگار معاصر» نوشته حجتالاسلام مهدی همازاده ابیانه برای سومنی بار تجدید چاپ شده است. سیره اجتماعی ـ سیاسی معصومین(ع)، ظرفیتی بسیار در استخراج مباحث مرتبط با نیازها و ابتلائات امروز ما دارد و تنها کوششی درخور و نگاهی مسألهشناس را میطلبد. فتنه سال 88 بهانهای شد تا بخشی از تاریخ اجتماعی ـ سیاسی صدر اسلام که بیانگر نقش خواص در رویدادهاست، بازخوانی شود. به همین منظور، مقالاتی که هدفش ارائه تحلیلی نو از حوادث مهم تاریخ صدر اسلام و ناظر مسائل مبتلابه جامعه فعلی ماست در این کتاب آمده است. چاپ سوم این کتاب در 1000 نسخه با قیمت 4000 تومان منتشر شده است.
کتاب «نگاه از بیرون» با زیر عنوان «فتنه 88 در نگاه روزنامهنگاران خاورمیانه» زیر نظر حجتالاسلام حمیدرضا غریبرضا روانه بازار نشر شده است. با توجه به اهمیت ثبت تاریخ مبارزات و حوادث انقلاب اسلامی برای آیندگان و تحلیل درست از آنها، گزیده نظرات اندیشمندان و روزنامهنگاران خاورمیانه در خصوص حوادث بعد از انتخابات سال 88 ایران اسلامی، در رسانههای عربی گردآوری و زیرنظر حجتالاسلام غریبرضا (مدیر موسسه گفتگوی دینی و فعال در عرصه جهان اسلام) ترجمه شده است.
دفتر دوم کتاب «نگاه از بیرون» با زیر عنوان «فتنه 88 در نگاه تحلیلگران آمریکا» با ترجمه علی فتحعلی آشتیانی از سوی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی منتشر شده است. بازخوانی، نقد و تحلیل فتنه 88 از نگاه بیرونی بسیار خواندنی است و ابعاد ناشناخته بینالمللی این فتنه فراگیر را آشکار میکند. با توجه به اهمیت ثبت تاریخ مبارزات و حوادث انقلاب اسلامی برای آیندگان و تحلیل درست از آنها، گزیده نظرات تحلیلگران و روزنامهنگاران آمریکایی در خصوص حوادث بعد از انتخابات سال 88 ایران اسلامی، در رسانههای آمریکایی گردآوری و به همت علی فتحعلی آشتیانی ترجمه شده است.
1000 نسخه از چاپ دوم این کتاب با قیمت 1800 تومان منتشر شده است.
کتاب «تقلب سبز: طنز سیاسی در فتنه 88» عنوان کتابی است که به طنز سیاسی مرتبط با فتنه سال 88 پرداخته است. «تقلب سبز» نام یکی از وبلاگهایی بود که اقدام به نشر یادداشتهای موثری در متن و پیامهای کاربران خود با استفاده از زبان طنز سیاسی میکرد. انتشار مجدد مجموعه آن مطالب در قالب کتاب، امکان استفاده برای مخاطبان غیرمجازی را فراهم کرده است و در ضمن گوشهای از تاریخ رویدادهای سیاسی معاصر به ثبت میرسد. محتوای وبلاگ به زبان طنز، تا حدی میتواند واقعیتها و فضای عمومی ایام فتنه برای آیندگان را ترسیم کند.
گزیدهای از نوشتار وبلاگ نویسان فتنه سبز و مخالفان دکتر احمدینژاد در رفع شبهه تقلب انتخابات سال 88 در «اعتراف سبز» منتشر شد. «اعتراف سبز» مجموعهای است از 54 یادداشت، مصاحبه، خاطره و… افرادی که مخالف رأی آوردن محمود احمدینژاد در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران بودند. مطالب این کتاب جمع آوری شده از وبلاگها و سایتهای اینترنتی در دوران قبل و بعد از انتخابات است.
کتاب «فتنه 88 به روایت وبلاگهای ارزشی» به اهتمام دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی روانه بازار کتاب شده است. گزیدهای از این مطالب وبلاگی در قالب کتاب، امکان استفاده را برای مخاطبان غیرمجازی نیز فراهم مینماید تا اندکی از فعالیتهای مردمی و خودجوش در دفاع از انقلاب اسلامی و آرمانهای امام خمینی رحمةاللهعلیه و شهدا در آزمون تاریخی و سرنوشتساز، ثبت و ضبط شود. این کتاب فقط بخش بسیار کوچکی از فعالیتهای سایبری نیروهای ارزشی و حزباللهی در ایام فتنه 88 است که منتشر شده است.
کتاب «خاطرات آیتالله عباسعلی صادقیقهاره» از سوی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی منتشر شد. این کتاب در دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، واحد تاریخ شفاهی لرستان پس از انجام 33 ساعت مصاحبه توسط ایمان سپهوند و رضا اقبالی و تدوین سامان سپهوند به مناسبت کنگره نکوداشت این عالم بزرگ چاپ شده است.
این کتاب از سه فصل تشکیل شده است. فصل اول کتاب حاضر، «از تولد تا هجرت به خرمآباد» نام دارد که مطالب آن شامل سالهای کودکی، شروع تحصیلات حوزوی و هجرت به قم، آشنایی با حضرت امام و آیتالله بهاءالدینی، کشف حجاب، سفرهای تبلیغی، ازدواج، عزیمت آیتالله بروجردی به قم، اساتید و تدریس است. فصل دوم، «از هجرت به خرم آباد تا پیروزی انقلاب اسلامی» نام دارد و به موضوعات متنوعی از قبیل: سفرهای حج آیتالله صادقی قهاره، جلسات قرآن خرمآباد، اقدامات شاه پس از درگذشت آیتالله بروجردی، انقلاب سفید، لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی، درگذشت آیتالله کمالوند و مدیریت حوزه پس از ایشان، کاپیتولاسیون، هجرت آیتالله مدنی به خرمآباد، مقاله روزنامهی اطلاعات و واکنشهای نسبت به آن، دستگیری و زندان و برخی مباحث دیگر. فصل سوم، «از پیروزی انقلاب تا رحلت امام خمینی(ره)» نام دارد که خاطرات راوی در مورد دوران حاکم شرع بودن، برخورد با منافقان، اعدام و دستگیری مأموران حکومت پهلوی، بازدید مناطق عملیاتی و مباحث دیگر را در بر میگیرد. در پایان تصاویر و اسناد مرتبط با خاطرات آیتالله صادقی قهاره آورده شده است.
برای تهیه کتابهای دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی از طریق سایت پاتوق کتاب: ketabroom.ir یا فروشگاههای دفتر مرکزی نشر معارف قم (02537740004)، پاتوق کتاب تهران (تلفن 88911212)، پاتوق کتاب قم(تلفن 37735451)، پاتوق کتاب شیراز (تلفن 07112344615)، پاتوق کتاب مشهد (تلفن 05112220119)، پاتوق کتاب کرمانشاه(تلفن 08317238411)، پاتوق کتاب کرمان (تلفن 03412231466)، پاتوق کتاب تبریز (04115576000) و پاتوق کتاب رشت (تلفن 01313220697) و دیگر مراکز توزیع محصولات فرهنگی اقدام کنید.
Sorry. No data so far.