یکشنبه 17 آگوست 14 | 12:18

وزارت‌علوم‌و دروغی‌به‌نام 3000 بورسیه‌غیرقانونی

در این اطلاعیه ضمن تصریح بر اینکه از مجموع 3 هزار نفر از بورسیه شدگان، بیش از هزار و صد نفر مربیان دانشگاه های کشور و ایثارگران بوده اند، آمده است: «در مصاحبه مطبوعاتی جناب آقای دکتر صدیقی با صراحت و شفافیت بیان شد که از جمع 3002 نفر بورسیه اعلام شده، 933 نفر مربیان دانشگاههای کشور هستند و 185 نفر هم با استفاده از آیین نامه ایثارگران بورسیه شده اند و 1884 نفر هم دارای قبولی برای خارج از کشور بوده اند که بورس خود را به داخل تبدیل کرده‌اند.»


سرانجام مجلس تصمیم گرفت یکی از تندروترین وزرای دولت یازدهم را استیضاح کند و همانطور که پیش بینی می شد همزمان با قطعی شدن این موضوع، موجی از جار و جنجال و فضاسازی رسانه ای در حمایت از این وزیر پر حاشیه در رسانه های زنجیره ای به راه افتاد.

در حالی که تقریبا از زمان آغاز به کار دولت یازدهم تا کنون رشد تولید علم در کشور با دو پله «سقوط» مواجه بوده و همزمان بسیاری از افراد سیاسی و تندرو در راس مدیریت این وزارتخانه کلیدی و تعدادی از دانشگاه های مهم کشور قرار گرفته اند، رسانه های زنجیره ای حامی دولت تلاش کردند تا این استیضاح را یک اقدام سیاسی جلوه داده! و بهانه اصلی آن را هم بورسیه های وزارت علوم دولت قبل معرفی کنند.
این رسانه ها با بیان اینکه در دولت گذشته تعدادی از دانشجویان بورسیه تحصیل در مقطع دکترا دریافت کرده اند و این روند در دولت فعلی متوقف شده است، مدعی شده اند که این استیضاح سیاسی بوده و در واقع یک انتقام گیری از فرجی دانا محسوب می شود، این در حالی است که در بین اسامی منتشر شده تعدادی از دانشجویان بورسیه سال های گذشته هیچ سندی مبنی بر غیرقانونی بودن روند بورسیه این افراد منتشر نشده و جالب تر اینکه برخی از این دانشجویان از فرزندان و بستگان تعدادی از مدیران دولت یازدهم محسوب می شوند!
در این باره یک منبع آگاه به رجانیوز گفت هر مسئول و جریانی که خلاف قانون عمل کرده باشد باید پاسخگو باشد اما اگر واقعا رسانه های زنجیره ای حامی دولت یازدهم، مدعی هستند تمامی بورسیه های دولت قبل غیر قانونی بوده، می توانند به تعداد و روند بورسیه های دولت های گذشته از جمله دولت اصلاحات مراجعه کنند تا معنای دقیقی از تخلف و بی قانونی در اعطای بورسیه به افراد بی صلاحیت را مشاهده کنند، مساله ای که به احتمال زیاد در روز استیضاح فرجی دانا در صحن علنی مجلس با بیان جزییاتی تکان دهنده بیان خواهد شد.
با این اوصاف و در حالی که تاکید این رسانه ها بر القای دروغ بزرگی با عنوان «بیش از 3000 دانشجوی بورسیه غیرقانونی»! است، بازخوانی اطلاعیه وزارت علوم در خردادماه سال جاری درباره دانشجویان بورسیه به خوبی نشان می دهد که حتی مسئولان این وزارتخانه نیز چنین ادعایی نداشته و حتی در بخشی از آن اطلاعیه ضمن گلایه از رسانه های حامی دولت مبنی بر تهمت زدن به دانشجویان بورسیه، خواستار رعایت انصاف از سوی آنها شده اند:
«جا دارد از عملکرد رسانه هایی که بدون توجه به آمار و ارقام، با حاشیه سازی موجبات آزردگی کلیه بورسیه شدگان را فراهم آوردند و هم از عکس العمل های شتاب زده و هیجانی برخی دیگر از رسانه ها و افراد، عمیقاً احساس تأسف کنیم.»
در این اطلاعیه ضمن تصریح بر اینکه از مجموع 3 هزار نفر از بورسیه شدگان، بیش از هزار و صد نفر مربیان دانشگاه های کشور و ایثارگران بوده اند، آمده است: «در مصاحبه مطبوعاتی جناب آقای دکتر صدیقی با صراحت و شفافیت بیان شد که از جمع 3002 نفر بورسیه اعلام شده، 933 نفر مربیان دانشگاههای کشور هستند و 185 نفر هم با استفاده از آیین نامه ایثارگران بورسیه شده اند و 1884 نفر هم دارای قبولی برای خارج از کشور بوده اند که بورس خود را به داخل تبدیل کرده‌اند.»
در پایان متن کامل اطلاعیه مهم وزارت علوم در خرداد 93 در این باره را ملاحظه می فرمایید:
انتشار رسانه ای بعضی تخلفات صورت گرفته در حوزه بورس که با هدف جلوگیری از بروز حاشیه های احتمالی و در جهت اطلاع رسانی و شفاف سازی و همچنین، حمایت از افراد ساعی و توانمندی که بر اساس آیین نامه های مربوط، مشغول به تحصیل شده بودند، صورت گرفت، با حاشیه‌ها و عکس العمل‌هایی همراه بود.
همان طور که در مصاحبه های مکرر جناب آقای دکتر صدیقی رئیس محترم سازمان امور دانشجویان ، بارها و بارها ذکر شده است، اگرچه وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری با روند حاکم بر اعطای بورس و ادامه تحصیل در مقطع دکترای داخل و خارج از این طریق موافق نیست، ولی با التزام به تعهدات گذشته، تا پایان سال 92 کلیه در خواستها را در همان چارچوب گذشته مورد بررسی و اقدام قرار داده است.
در مصاحبه مطبوعاتی جناب آقای دکتر صدیقی با صراحت و شفافیت بیان شد که از جمع 3002 نفر بورسیه اعلام شده، 933 نفر مربیان دانشگاههای کشور هستند و 185 نفر هم با استفاده از آیین نامه ایثارگران بورسیه شده اند و 1884 نفر هم دارای قبولی برای خارج از کشور بوده اند که بورس خود را به داخل تبدیل کرده‌اند.
همه این افراد در حال حاضر مشغول به تحصیل هستند و معاونت دانشجویی بر اساس تعهدات قبل ، شهریه آنها را به دانشگاهها پرداخت کرده است.
براساس گزارش ارائه شده توسط رئیس محترم سازمان امور دانشجویان به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، نمایندگان محترم نیز به برخورد قاطع با موارد غیر قانونی تاکید داشتند.
به هر حال وزارت علوم با احترام و التزام کامل به تعهدات گذشته، در مواردی که تخلف صورت گرفته باشد، برخورد قانونی لازم را انجام خواهد داد.
لازم به ذکر است که حدود یک‌سوم این افراد در حال حاضر هیئت علمی دانشگاه‌های کشور هستند که به انضمام 185 نفر استفاده کننده از آیین‌نامه ایثارگران دارای محل خدمت مشخص در دانشگاه‌ها هستند و یک‌سوم از 1884 نفر هم در حال حاضر جایابی شده‌اند و بقیه افرادی هم که براساس آیین‌نامه مشغول به تحصیل هستند وزارت علوم از هر گونه کمک و مساعدت برای جایابی آنها مضایقه نخواهند کرد.
جا دارد هم از عملکرد رسانه‌هایی که بدون توجه به آمار و ارقام، با حاشیه‌سازی موجبات آزردگی کلیه بورسیه‌ شدگان را فراهم آوردند و هم از عکس‌العمل‌های شتاب‌زده و هیجانی برخی دیگر از رسانه‌ها و افراد، عمیقاً احساس تأسف کنیم. عکس‌العمل‌هایی که حاصل آن نام بردن از افرادی است که هرگز پرونده‌ای در حوزه بورس نداشته‌اند.
  1. مسعود
    17 آگوست 2014

    از اول انقلاب و تا پیش از دولت
    نهم، رویه اینگونه بود که افراد وابسته به جناح موسوم به چپ و دفتر تحکیم
    وحدت بورسیه می شدند چرا که این جریان روی دانشگاهها به عنوان پایگاه
    حزبی خود کاملا حساب می کرد. البته یک آزمون فورمالیته هم آن زمان وجود
    داشت که فایده اش این بود مه بهانه آن افرادی با مدارج تحصیلی ضعیف را به
    بهانه قبولی در آزمون بورسیه می کردند و افرادی را هم که دوست نداشتند می
    گفتند نمره نیاورده اید! و هیچ متقاضیان هم هیچ حقی نداشتند.
    بورسیه شدن توکلی ها و روحانی ها و خیلیهای دیگر در همان دوران بود.
    تا اینکه در سال 81 و پس از انتقادات بسیاری که از نحوه بورسیه وجود
    داشت، وزارت علوم همین آقای توفیقی و تیمشان تصمیم گرفتند به جای آزمون
    سوابق تحصیلی و پژوهشی را ملاک بورسیه شدن قرار دهند. البته باز هم در
    فیلتر مصاحبه تنها افرادی که وابستگی لازم را به جریان حاکم داشتند تایید
    می شدند.

    در دولت نهم و دهم – که وصله ای ناجور و حرکتی خلاف جریان آب در نظام
    جمهوری اسلامی بود- این رویه تغییر کرد و به جای وابستگی به دفتر تحکیم
    وحدت طیف علامه، موارد نظیر بسیجی بودن و فعالیتهای عقیدتی و اعتقاد به
    اسلام و ولایت فقیه عملا جزو شرایط در مصاحبه ها وارد شد.
    الان آقای توفیقس کاملا بیمناک است که این سه هزار نفر دکتر که
    دیدگاههایی خلاف جریان حاکم بر دانشگاهها را دارند ، به کشور برگردند و
    جریان را به ضرر منافع باند آقای توفیقی تغییر دهند.
    باید اعتراف کرد که آمدن و رفتن احمدی نژاد، تغییر یک دولت نبود بلکه
    واقعا تغییر حکومت و نظام سیاسی بود.
    لهذا طبیعی است که این بورسیه های دولت احمدی نژاد باید قربانی شوند.

  2. ناشناس
    18 آگوست 2014

    معلومه که چه مرگته خوب اسم خودتو بذار رجانیوز2 .
    چرا مستضعفین؟

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.