به گزارش تریبون مستضعفین، با اعلام وصول استیضاح وزیر علوم، موج افشاگری با هدف تاثیرگذاری بر آرا نمایندگان آغاز شد که اصلیترین موضوع افشاگری در این روزها ماجرای بورسیههای زمان دولت احمدی نژاد میباشد.
انتشار چند نامه و توصیهنامه در سایت انصافنیوز بعد از اعلام استیضاح آغاز جنگ افشاگری بود. پیش از این نامه هم عصرایران لیستی منتشر کرده بود در ۵ صفحه که نام برخی از بورسیهها در آن ذکر شده بود بعد از آن علی غزالی (مدیرمسئول بازتاب آنلاین) در فیسبوکش شروع به انتشار لیست کامل بورسیهها کرد.
از طرف دیگر پایگاه خبری دانا، علیه افشاگر، افشاگری کرد و سوابق علمی و آموزشی علی غزالی را منتشر کرد. همچنین درباره «وزیری که در ۵۱ سالگی استاد دانشگاه شد» نوشت و افشا کرد که فرزندان ۴ معاون وزیر علوم بورسیهای هستند. در مجلس درباره سوابق علمی و آموزشی دکتر حسن روحانی نوشتهای توزیع شد و مهدی کوچکزاده، در وبلاگش ابهاماتی درباره مدرک و بورسیهی رئیس جمهور طرح کرد. خبرگزاری تسنیم نیز یادداشتی منتشر کرد که در آن به نام برخی از اعضا حزب مشارکت که در دوران هاشمی رفسنجانی بورسیه شدهبودند نظیر محمدرضا خاتمی، محسن میردامادی، حمید رضا جلاییپور اشاره شده بود.
افشاگر به دنبال انتقام بود
مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان در خصوص افشا لیست اسامی بورسیهها گفت:
فردی که جواب منفی در خصوص بورسیه خود در این دوره دریافت کرده به دنبال آن بوده تا با استفاده از ارتباط خود با سیستم قبلی، دست به این اقدام غیراخلاقی بزند و فضای جامعه را مخدوش کند و از این جهت که با بورسیه او مخالفت شده، در پی انتقامگیری است.
بورسیهایهای سالهای اخیر نیز به دلیل اتهامات واهی که وزیر و معاونش به آنها وارد کردهاند، قصد شکایت قضایی از او را دارند و وب سایت Zolm.ir کمپین شکایت از آقای وزیر را آنلاین کردهاند.
ماجرا از کجا آغاز شد
خردادماه امسال بود که مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان از غیرقانونی بودن 3 هزار بورسیه در دولت دهم خبر داد و گفت: در این مسیر حضور آقازادهها و منسوبان هم دیده میشود و اسامی این عده هم در لیست 3 هزار بورسیه غیرقانونی وجود دارد.
یک روز بعد از سخنان صدیقی، تعدادی از روزنامههای تندروی حامی دولت با انتخاب تیترهای مشابه و تاکید بر غیر قانونی بودن تمامی سه هزار نفری که مشمول بورسیه وزارت علوم بودهاند، تلاش کردند تا تمامی 3000 نفر از افراد را شامل این تخلفات نشان داده و این پیام را انتقال دهند که «هر کسی که در دولت قبل بورسیه تحصیلی اتخاذ کرده است، به طور غیر قانونی و به خاطر رانتهای مختلف موفق به این کار شده است.»
این خبر جامعه دانشگاهی را دچار تنش بسیاری کرد تا جایی که افراد بورسیه شده اعتراضات گستردهای داشتند مبنی بر اینکه این حرف تهمت است و این تهمت سبب شده تا با دید دیگری در مجامع عمومی و خصوصی به آنها نگریسته شود.
این مسائل سبب شد تا وزارت علوم متوجه اشتباه خود شده و رویه را تغییر دهد.
این بار یک بیانیه با مضمون عذرخواهی از افراد بورسیه بر روی سایت وزارت علوم منتشر شد.
در این بیانیه ضمن عذرخواهی از افراد بورسیه اعلام شد: «جا دارد هم از عملکرد رسانههایی که بدون توجه به آمار و ارقام، با حاشیهسازی موجبات آزردگی تمام بورسیه شدگان را فراهم آوردند و هم از عکسالعملهای شتابزده و هیجانی برخی دیگر از رسانهها و افراد، عمیقاً احساس تأسف کنیم. عکسالعملهایی که حاصل آن نام بردن از افرادی است که هرگز پروندهای در حوزه بورس نداشتهاند.»
وزارت علوم در این اطلاعیه آورد: «انتشار رسانهای بعضی تخلفات صورت گرفته در حوزه بورس که با هدف جلوگیری از بروز حاشیههای احتمالی و برای اطلاع رسانی و شفاف سازی و همچنین، حمایت از افراد ساعی و توانمندی که بر اساس آیین نامههای مربوط، مشغول به تحصیل شده بودند، صورت گرفت، با حاشیهها و عکس العملهایی همراه بود.
همان طور که در مصاحبه های مکرر صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان، بارها و بارها ذکر شده است، اگرچه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با روند حاکم بر اعطای بورس و ادامه تحصیل در مقطع دکترای داخل و خارج از این طریق موافق نیست، ولی با التزام به تعهدات گذشته، تا پایان سال 92 تمام در خواستها را در همان چارچوب گذشته مورد بررسی و اقدام قرار داده است.»
وزارت علوم در این بیانیه اعلام کرد: «در مصاحبه مطبوعاتی با صراحت و شفافیت بیان شد که از جمع 3002 نفر بورسیه اعلام شده، 933 نفر مربیان دانشگاههای کشور هستند و 185 نفر هم با استفاده از آیین نامه ایثارگران بورسیه شده اند و 1884 نفر هم دارای قبولی برای خارج از کشور بودهاند که بورس خود را به داخل تبدیل کردهاند.
هنوز دعوا ادامه دارد!
سرمقالهی این هفتهی صدا به قلم محمد قوچانی، پرده از شیوهی رئیس دولت جدید برداشته است و گفته است روحانی از خاتمی، تحولخواهی را به ارث برده است و از احمدینژاد بیپروایی را. قوچانی، روحانی رئیس جمهوری میداند که از مخالفان عذرخواهی نمیکند و اخلاق را در سیاست ریاکارانه میخواند. و بیان میکند روحانی در برابر فشارها افشاگری میکند. سینهی روحانی مملو از اسرار است!
این در حالی است که جریان حامی روحانی، در سالهای گذشته در برابر احمدی »ژاد و افشاگریهایش آن را غیراخلاقی خوانده بودند و افشاگری علیه فاضل لاریجانی و تحصیلات خانم رهنورد را تاب نیاورده بودند!
Sorry. No data so far.