به گزارش تریبون مستضعفین دومین نمایشگاه نوشت افزارهای ایرانی اسلامی با حضور حجتالاسلام و المسلمین حمید رسایی رئیس کمیته ارتقاء سلامت اداری مجلس شورای اسلامی و مسئول پرونده نوشتافزار ایرانی اسلامی در مجلس، لاله افتخاری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، مهرداد بذرپاش عضو فراکسیون جوانان مجلس شورای اسلامی، محمدسرشار رییس حوزه هنری کودک و نوجوان، سعید حسینی مدیر مجمع نوشتافزار ایرانی اسلامی و جمعی از تولیدکنندگان نوشتافزار ایرانی اسلامی در سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
سعید حسینی مدیرعامل مجمع مراکز تولید و توزیع نوشت افزارهای ایرانی اسلامی با بیان این که حرکت نوشت افزارهای ایرانی اسلامی سال سوم خود را پشت سر می گذاردگفت: سال اول تنها دو برند در زمینه نوشت افزارهای ایرانی اسلامی فعالیت می کردند در حالی که در سال 92 بیش از 10 برند در این حوزه فعال شدند و در این دوره نمایشگاه حدود 20 برند در نمایشگاه حاضر شدند.
وی ادامه داد: در این دوره نمایشگاه، فعالان در زمینه نوشت افزارهای ایرانی اسلامی از کاراکترهای سریال های تلویزیونی، انیمیشن ها، شخصیت شهدا و ایثارگران و اسطوره ها استفاده کرده اند. همچنین برخی از تولید کنندگان شخصیت های همسو با خانواده ایرانی اسلامی طراحی کرده اند و در آثارشان معرفی می کنند.
حسینی با اشاره به این که در سال گذشته بیش از 7 میلیون دفتر ایرانی اسلامی تولید شد و همچنین 5 درصد فضای نوشت افزارهای کشور را به خود اختصاص داد افزود: امسال نیز تلاش داریم تا با تولید حدود 15 میلیون دفتر ، 15 درصد محصولات نوشت افزار کشور را با ارائه آثار ایرانی اسلامی تولید کنیم.
حضور مجریان برنامه های کودک و نوجوان در نمایشگاه
مدیرعامل مجمع مراکز تولید و توزیع نوشت افزارهای ایرانی اسلامی با اشاره به این که نمایشگاه “ایران نوشت” تا دوشنبه 10 شهریور ماه دایر خواهد بود، عنوان کرد: در این نمایشگاه علاوه بر برگزاری نشست های تخصصی، مجریان برنامه های کودک و نوجوان نیز حضور خواهند داشت و هر روز پخش زنده از شبکه 2 سیما برای علاقه مندان ارائه می شود.
رسایی: جوانان متعهد انقلابی در تولید نوشت افزار منتظر مسوولان دولتی نبودند
در ابتدای این مراسم حجتالاسلام و المسلمین حمید رسایی رییس کمیته ارتقا سلامت اداری و عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی، با بیان این که تولید نوشتافزار ایرانی اسلامی در نخستین مرحله با دو مجموعه آغاز شد و اکنون بیش از 20 تولیدکننده به تولید نوشتافزار اسلامی ایرانی می پردازند، اظهار کرد: سال گذشته فعالان حوزه نوشت افزارهای ایرانی اسلامی دغدغه ها و مشکلات خود را درباره عدم همکاری دستگاههای مربوطه برای فعالیت هایشان بیان کردند و به همین منظور طبق مفادهای کمیته اصل 90 مجلس شورای اسلامی که اگر کسانی بر عملکرد مسئولان اداری شکایت و گلهای داشتند میتوانند به این کمیته شکایت ببرند ما نیز این گلایهها را مورد بررسی قرار دادیم.
وی ادامه داد: پس از بررسی گزارش های فعالان در حوزه نوشت افزار ایرانی اسلامی، دریافتیم که به جز چند برند بقیه برندها نماد و المانهایی دارند که هیچکدام آنها سنخیتی با فرهنگ ما ندارد، به همین منظور از وزارتخانههای متبوع نظیر وزارت آموزش و پرورش، وزارت ارشاد، اماکن نیروی انتظامی، گمرک و صداوسیما دعوت به عمل آوردیم و نخستین جلسه را در اسفند سال گذشته در کمیسیون اصل 90 برپا کردیم و هر کدام از دستگاهها موظف شدند همکاری های لازم را انجام دهند.
رسایی با بیان این که مجلس شورای اسلامی و کمیسیون اصل 90 به عنوان محرک دستگاههای مربوطه عمل کردند، اظهار کرد: اکنون می بینیم که فعالان در این عرصه با حمایت های صورت گرفته مجمعی به عنوان مجمع نوشتافزار ایرانی اسلامی راهاندازی کرده اند و دارای حدود 20 عضو شده اند.
وی همچنین با بیان این که دانشآموزان در طول یک سال تحصیلی با دفاتر زندگی میکنند، خاطرنشان کرد: اگر نمادهای همسو با فرهنگ کشورمان در این دفاتر وجود نداشته باشد به طور حتم در شکلگیری شخصیت کودکان تاثیرگذار است. البته طی دو سال گذشته اتفاقات و فعالیت های خوبی در حوزه نوشتافزار صورت گرفته است اما برخی از دستگاهها که وظایف اصلی آنها به جز تولید، مسئولیت آمادهسازی و سوق دادن کودکان و نوجوانان را به توجه به تصاویر ایرانی اسلامی برعهده دارند به طور جد این فعالیت را ادامه نمیدهند اما ناگفته نماند که همه تصویرهای دفاتر تحریر نمایشگاه کنونی و تولیدکنندگان آنها نمره قبولی را میگیرند.
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر این که مجموعههای کوچک فرهنگی هر کاری را انجام میدهند همان کار را پیگیری کنند، تصریح کرد: یکی از این فعالیت ها، تولید نوشتافزار است که خوشبختانه جوانان متعهد انقلابی منتظر مسئولان دولتی و مجلس نبوده اند و ما نیز به آنها پیوند خوردیم و اکنون شاهد حضور جدی این افراد در حوزه نوشتافزار هستیم.
حجتالاسلام رسایی با بیان این که محصولات غیرمرتبط به فرهنگ بومی و اسلامی توسط تولیدکنندگان داخلی در کشورمان عرضه می شود، گفت: با ارائه تذکرات و پیگیری در کمیسیون اصل 90 این موضوع را مورد توجه قرار دادیم و امیدواریم این تولید کنندگان نیز به سمت تولید آثار ایرانی و اسلامی بیایند.
بذرپاش: 4 هزار میلیارد تومان گردش مالی در حوزه نوشت افزار وجود دارد
مهرداد بذرپاش عضو فراکسیون جوانان مجلس شورای اسلامی نیز با بیان این که سال گذشته نمایشگاه نوشت افزارهای ایرانی اسلامی در فضای بسیار کوچکتری برگزار شد، عنوان کرد: امسال نمایشگاه 2 و 5 برابر بزرگتر از سال گذشته شده بود و این موضوع نشان می دهد حرکتی که آغاز شده است صحیح بوده است و در سال های آینده می توانیم شاهد این باشیم که این نمایشگاه در عرصه های بین المللی هم حرفی برای گفتن داشته باشد.
وی با اشاره به این که سالانه 150 میلیون دفتر در کشورمان استفاده می شود و 4 هزار میلیارد تومان گردش مالی صورت می گیرد، اظهار کرد: هر کس در این بازار وارد شود، فارغ از این که در زمینه خانواده ایرانی اسلامی و فرهنگ کشور خدماتی ارائه می کند می تواند در سود این حرکت نیز سهیم باشد.
بذرپاش ادامه داد: به لحاظ مفاخر، شخصیت ها، اسطوره ها، مجاهدین و این گونه کاراکترها به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به قدری دست ما پر است که نیازی به شخصیت سازی های کاذب نداریم. در حوزه بازی ها هم اگر به بازیهایی که در نرمافزارهای اندروید، تبلت ها و غیره وجود دارند توجه کنیم می بینیم که اگر ما میلیاردها تومان برای این حوزه هزینه کنیم در واقع کار زیادی انجام ندادهایم و همچنان عقب هستیم اما زمانی که در زمان کودکی مخاطب را با مفاخر و شخصیتهای اسلامی ایرانی آشنا کنیم موفق خواهیم شد.
این عضو فراکسیون جوانان مجلس شورای اسلامی بازار کشور را مانند ناموس آن دانست و گفت: بخشی از فعالیت های این حوزه به نهادهای حمایتی مربوط میشود، به طور مثال بسیاری از انیمیشنهای جهان را ایرانیان تولید میکنند اما به دلیل اینکه در ایران پول کمتری به آنها داده میشود اثرشان را به سایر کشورها میفروشند در حالی که در حال حاضر توانایی این را داریم که در سطح جهانی آثارمان را عرضه کنیم.
در پایان این مراسم، با حضور لاله افتخاری، محمد سرشار، حجتالاسلام و المسلمین حمید رسایی، مهرداد بذرپاش و سعید حسینی دومین نمایشگاه “ایران نوشت” افتتاح شد و رسما آغاز به کار کرد.
علاقه مندان برای بازدید از این نمایشگاه می توانند روزهای پنجشنبه 6 شهریور تا دوشنبه 10 شهریور از ساعت 11 تا 22 به سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان مراجعه کنند.
صدا و سیما هم باید به جای تبلیغ نوشت افزارهای اسپانیایی این محصولات تبلیغ کنه….مغازه ها و فروشگاهها باید این محصولات داشته باشند تا مردم در مسیر انتخاب درست قرار بگیرند الان خیلی جاها این محصولات جلوی دید مردم نیست
باهات موافقم بدجور….اصلا حمایتی از تولید ملی نمیشه.