يك واعظ مجالس اسلامي با بيان اينكه آخرين روزهاي ماه ذيقعده با توجه به منابعي كه از بزرگان شيعه در اختيار ما قرار گرفته داراي عناوين مبارك و مقدسي است، گفت: در روز 23 ذيقعده ( یکشنبه 9/8/89) كه روز زيارتي مخصوص امام رضا (ع) است همگان ميتوانند با گفتن صل الله عليك يا ابالحسن، زائر امام رضا (ع) باشند.
حجتالاسلام والمسلمين معرفت به مناسبت روز 23 ذيقعده خاطرنشان كرد: از جمله عناوين مبارك و مقدس در روزهاي آخر ماه ذيقعده، روز 23 اين ماه، روز زيارتي مخصوص امام رضا (ع) و روز 25 اين ماه با عنوان دحوالارض يا روزي كه زمين به عنوان گسترش از نقطهي آغازش مطرح است كه در اين رابطه بزرگان دين براي اينكه ما را متوجه فضيلت اين روزها كنند، مطالبي را بيان كردهاند.
وي از جمله اين شخصيتها را سيد ابن طاووس دانست كه در كتاب اقبالالاعمال خود وظايف مسلمانان را به مناسبت ايام بيان كرده است و گفت: اين عالم بزرگوار در بخش ماه ذيقعده ميگويد من در كتابهاي بزرگان ديدم كه براي روز 23 اين ماه مسالهي مخصوص امام رضا (ع) را مطرح كردهاند.
اين استاد جلسات اخلاق يادآور شد: معمولا زيارت در حرم ائمه معصومين انجام ميگيرد اما در اين روز با آوردن دو كلمهي «قرب» و «بعد» ميخواهد همهي افراد را متوجه به آن مكان كند كه اگر در نزديك حرم هستيد به حرم مشرف شويد و اگر از آن دور هستيد و در هر جاي دنيا زندگي ميكنيد آن روز را با عنوان روز زيارتي مخصوص امام رضا (ع) توجه داشته باشيد.
معرفت تاكيد كرد: بر اين اساس كيفيت زيارت بستگي به شرايط، امكانات و اختيارات زائر دارد كه اگر امكان داشته باشد زيارتهاي معروفي همچون زيارت جامعه، زيارت امينالله و غيره كه اين شأن را براي او فراهم ميكند به جاي آورد.
وي تاكيد كرد: همگان در هر جاي دنيا كه هستند در اين روز ميتوانند با گفتن صل الله عليك يا ابالحسن به اين مقام و مرتبت حائز شوند.
اين واعظ مجالس اسلامي با طرح اين سوال كه چرا اين روز به عنوان روز زيارتي مخصوص امام رضا (ع) ناميده شده است؟ گفت: علامه مجلسي در كتاب بحارالانوار در باب شهادت امام رضا (ع) نقل كرده كه برخي از افراد معتقدند آن حضرت در روز 23 ذيقعده به شهادت رسيده است اما در جامعهي ما روز آخر ماه صفر به عنوان روز شهادت ايشان مطرح است. بايد گفت اين روز، روز زيارتي مخصوص ايشان ناميده شده است تا مردم با توجه كردن به ذات آن حضرت، نسبت به نقشي كه ايشان در ايجاد مدينه رضوي داشتند پي ببرند.
معرفت تصريح كرد: امام رضا (ع) با آمدن به سمت مرو، يك مدينه دوم براي نشر معارف اسلامي ايجاد كردند كه به اصطلاح مدينه رضويه گفته ميشود، براي اينكه مردم اين معنا را در نظر بگيرند و نسبت به زحمات ايشان حالت شكر داشته باشند كه شايد اين عنوان را مطرح كردهاند تا در اين روز مخصوص به وجود مبارك امام رضا (ع) بيش از پيش توجه كنيم.
وي همچنين با اشاره به تقارن اين روز با روز دحوالارض در 25 ذيقعده افزود: بزرگان دين بهترين اعمال را در اين روز، زيارت امام رضا (ع) ميدانند؛ چرا كه امام رضا (ع) موضوع توجه به دين را در حيطهي خاور دور شروع كردند. همانند روز دحوالارض كه زمين از يك نقطه از زير آب خود را بيرون كشيد امام رضا (ع) نيز اسلام را در بخش خاور دور به طور گسترده نشان دادند.
Sorry. No data so far.