سه‌شنبه 18 نوامبر 14 | 15:33
رئیس مرکز تحلیلی «دین،حقوق و سیاست»:

اسلام نقش مهمی در حکومت قرقیزستان دارد

رئیس مرکز پژوهشی «دین،حقوق و سیاست» با اشاره به اینکه حکومت قرقیزستان از توسعه اسلام در این کشور حمایت می‌کند، گفت: دولت تمامی مذاهب اسلامی بجز فرقه‌های افراطی را به رسمیت می‌شناسد.


13930105000194_PhotoA

رئیس مرکز پژوهشی «دین،حقوق و سیاست» با اشاره به اینکه حکومت قرقیزستان از توسعه اسلام در این کشور حمایت می‌کند، گفت: دولت تمامی مذاهب اسلامی بجز فرقه‌های افراطی را به رسمیت می‌شناسد.

«قادر ملک‌اف» رئیس مرکز پژوهشی «دین،حقوق و سیاست» قرقیزستان در یک کنفرانس مطبوعاتی در «خبرگزاری ملی قرقیزستان» اعلام کرد: در حال حاضر دولت نه تنها پروسه‌های پیرامون حوزه دینی را دنبال می‌کند بلکه در مقام داوری مشکلات و مسائل دینی نیز ایفای نقش می‌کند.

به گفته وی، بنیان اساسی سیاست عمومی قرقیزستان در حوزه دینی در سال‌های 2014-2010 شکل گرفته و در حال اجرا می‌باشد ضمن آنکه نقش دولت در حال حاضر فراتر از یک ناظر است و در زمانی که تهدیدات خاصی در این زمینه وجود داشته باشد، دولت براساس منافع مستقل ملی حق مداخله در این امور را دارد.

به گفته وی، در سندی که برای اولین بار در تاریخ استقلال جمهوری قرقیزستان تدوین شده بود، مدل خاصی از سکولاریسم و تمایز بین گروه‌های مذهبی و مقامات دولتی به چشم می‌خورد که این امر به معنای یک قاعده بازی بین دولت و دین محسوب می‌شود.

رئیس مرکز پژوهشی «دین،حقوق و سیاست» همچنین اضافه کرد: در اصول بنیادین این سند هیچ تعریفی از دین سنتی وجود ندارد اما در آن به جای معرفی این مفهوم، قرارداد اجتماعی دو طرفه میان دین و دولت مطرح شده است.

ملک‌اف ادامه داد: دولت با توجه به اکثریت جمعیت مسلمان قرقیزستان حمایت از توسعه اسلام را در دستور کار خود قرار داده است.

وی تصریح کرد: این مسئله در حالی است که دولت همزمان مذاهب و جریانات دیگر اسلامی را بجز فرقه‌های افراطی که امنیت جامعه و دولت را نشانه گرفته‌اند، به رسمیت می‌شناسد.

اظهارات این شخصیت مذهبی قرقیزستان در حالی است که 2 روز پیش، رئیس جمهور قرقیزستان در راستای سیاست‌های دولت این کشور در حوزه دین، فرمان تصویب طرح شفاف‌سازی در حوزه دین و تقویت اسلام سنتی در جامعه را صادر کرد.

آتامبایف همچنین عنوان کرده بود که به منظور مقابله با افراط‌گرایی، قرقیزستان نیازمند تجدید رویکرد و بررسی اصول و روش‌های تعامل دولت و جامعه دینی می‌باشد.

 

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.