چهارشنبه 26 نوامبر 14 | 14:56
وزیر خارجه انگلستان می گوید؛

تجهیزاتی‌که مانع بازگشایی سفارت‌انگلیس شد

«…اگر قرار باشد ما آنجا شروع به کار کنیم، نیاز داریم تجهیزاتمان را به شیوه‌ای امن و مورد اطمینان به آنجا منتقل کنیم.»


IMG08484144
«…اگر قرار باشد ما آنجا شروع به کار کنیم، نیاز داریم تجهیزاتمان را به شیوه‌ای امن و مورد اطمینان به آنجا منتقل کنیم.»

وزیر خارجه انگلستان مدعی شده است تلاش‌ها برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران به دلیل موافقت نکردن دولت ایران با ورود تجهیزات کامپیوتری مورد نیاز سفارت، با مانع روبرو شده است.

 

 

وی بدون آن که علت مخالفت دولت ایران را توضیح دهد گفته است که برای بازگشایی سفارت انگلیس باید مقدار قابل توجهی تجهیزات رایانه ای از راه امن وارد ایران شود.

 

 

از نکات مبهم توضیحات وزیر خارجه انگلیس این بود که وی نه از علت مخالفت دولت ایران گفت و نه از منظورش از راه امن و شیوه قابل اطمینان . این تجهیزات رایانه ای چیست که انگلستان می خواهد به مقدار قابل توجه وارد ایران کند و دولت ایران با این کار مخالفت کرده است؟ اگر تجهیزات معمول رایانه ای باشد که در ایران هم زیاد یافت می شود، چه لزومی دارد دولت ایران با آن مخالفت کرده باشد؟

 

 

به نوشته رسانه های فارسی زبان غربی، فیلیپ هموند گفته است که با وجود این مطمئن است روند بازگشایی سفارت انگلستان در ایران که از زمان وزارت ویلیام هیگ شروع شده، ادامه خواهد یافت.

 

 

فیلیپ هموند سه‌شنبه ۲۵ نوامبر در صحبت‌هایش درباره برنامه هسته‌ای ایران در مجلس عوام بریتانیا گفت بازگشایی سفارت این کشور در تهران برای بازسازی روابط حیاتی است.

 

 

به گزارش سایت انگلیسی بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN) وزیر خارجه بریتانیا به نمایندگان مجلس عوام گفت: «مشکلات فنی‌ای وجود دارد که به سادگی قابل حل نیست. ما نیاز داریم که مقدار قابل توجهی تجهیزات وارد ایران کنیم… بخش زیادی از تجهیزات عملیاتی سفارت در جریان وقایع نوامبر ۲۰۱۱ از بین رفت. اگر قرار باشد ما آنجا شروع به کار کنیم، نیاز داریم تجهیزاتمان را به شیوه‌ای امن و مورد اطمینان به آنجا منتقل کنیم.»

 

 

به گفته آقای هموند هنوز دو طرف بر سر شیوه‌ انتقال این تجهیزات به داخل سفارت به توافق نرسیده‌اند.

 

 

خدمات کنسولی

 

وزیر امور خارجه بریتانیا انتقال این تجهیزات کامپیوتری را برای ازسرگیری صدور ویزا در ایران ضروری دانست.

 

 

او گفت: «برای حل این مسئله همچنان با مقام‌های ایران در ارتباط هستیم، هر چند که به وضوح گفته‌ایم که این مسئله ربطی به مباحث مربوط به مذاکرات هسته‌ای ندارد.»

 

 

سفارت انگلستان در تهران در پی حمله گروهی از معترضان در نوامبر سال ۲۰۱۱ (آذر ۱۳۹۰) تعطیل شد و در پی آن بریتانیا کارکنان و دیپلمات‌های خود را از تهران خارج کرد.

 

 

از زمان تعطیلی سفارت بریتانیا در تهران خدمات کنسولی و صدور ویزا هم متوقف شده و متقاضیان ایرانی باید از کشوری سوم مانند ترکیه یا امارات برای گرفتن ویزا اقدام کنند.

 

 

بعد از حمله به سفارت بریتانیا، دولت این کشور دستور اخراج دیپلمات‌های ایرانی را از بریتانیا صادر کرد و خدمات کنسولی ایران در لندن هم متوقف شد. هر چند از تابستان امسال این خدمات در محل سفارت ایران در لندن از سر گرفته شده است.

 

 

وزیر خارجه انگلستان امروز در مجلس این کشور گفت: «سه سال بعد از حمله به سفارت، بازگشایی سریع اما مطمئن آن باید جزو اولویت‌های تمام احزاب پارلمان باشد.»

 

 

به نوشته بی بی سی، بعد از انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری در ایران و تغییراتی که در سیاست خارجی جمهوری اسلامی روی داد، در مهرماه سال ۱۳۹۲، سخنگوی وزارت خارجه ایران از تصمیم دو کشور به تعیین کاردارهای غیرمقیم خبر داد و این تصمیم بعد از مدتی به اجرا در آمد.

 

 

اواخر خرداد ماه امسال ویلیام هیگ، وزیر خارجه سابق بریتانیا با تاکید بر مساعد بودن شرایط برای باز شدن سفارت بریتانیا در ایران گفت که روند این بازگشایی تدریجی و گام‌به‌گام خواهد بود.

 

 

در آن زمان آجی شارما، کاردار غیرمقیم بریتانیا در تهران در توییتر خود ابراز امیدواری کرد که خدمات ارائه ویزا طی چند ماه آینده در سفارت بریتانیا در تهران راه‌اندازی شود.

 

 

 

 

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.