یک رسانه آمریکایی طی گزارشی در زمینه دههها خصومت ایران و آمریکا نوشت واشنگتن باید تغییر رویکردهای خود را در قبال ایران نشان دهند.
روزنامه آمریکایی «دیلی تکسن آنلاین» روز سهشنبه طی گزارشی تحلیلی در زمینه «رویکردهای ایران و آمریکا در قبال هم و در سالهای اخیر» نوشته است که روابط تهران واشنگتن مملو از بی اعتمادی است.
در بخشی از این یادداشت آمده است: «بهدنبال پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 میلادی و ماجرای گروگان گرفتن 52 دیپلمات و کارمند سفارتخانه آمریکا در این کشور، ایران و آمریکا دشمنان همدیگر شدند و آیتالله خمینی»رهبر انقلاب ایران (بنیانگذار انقلاب اسلامی) آمریکا را «شیطان بزرگ» نام نهاد و «جیمی کارتر» و «رونالد ریگان» ، روسای جمهور وقت آمریکا نیز ایران را کشوری«خرابکار» نام نهادند و برای سرنگونی حکومت ایران تلاش کردند. هرچند که این 2 رییس جمهور وقت آمریکا برای آزادی گروگانهای آمریکایی با سران این کشور مذاکره کردند اما این مذاکرات نیز منجر به کاهش دشمنی بین طرفین نشد.»
این روزنامه در ادامه با اشاره به محوریتهای سیاست کاخ سفید در قبال ایران نوشت: «آمریکا همچنان متعهد به عدم هستهای شدن ایران و هم خواهان اصلاحات در حکومت این کشور میباشد.»
در بخش دیگر این گزارش با اشاره به نوع همکاریهای بالقوه و بالفعل تهران و واشنگتن آمده است: «در ماجرای عراق البته واشنگتن و تهران خود را در حالتی مشترک برای مغلوب کردن داعش دیدند و در این عرصه به تبادل اطلاعات پرداختند. در برهه فعلی ایران و آمریکا از دولت شیعه عراق حمایت میکنند و هر دو کشور مشغول آموزش نظامیان عراقی هستند. البته هم تهران و هم واشنگتن در زمینه نزاع بین اسرائیل و فلسطین اختلاف دارند و در زمینه امور سوریه نیز این وضعیت مشاهده میشود اما در ارتباط با برقرای امنیت در خاورمیانه، هم واشنگتن و هم تهران میتوانند به طور غالب با هم دیگر تشریک مساعی داشته باشند.»
این رسانه آمریکایی در خاتمه این مطلب با تاکید بر عدم اعتماد فیمابین بین تهران و واشنگتن و لزوم گام برداشتن آمریکا در این زمینه نوشت: «بزرگترین عامل دوری این 2 کشور از همدیگر «فقدان اعتماد» است. باید پرسید که آیا تهران و واشتگتن میتوانند راهی را برای اعتماد به همدیگر بایبند؟ باید تاکید کرد اعتماد یک شبه ایجاد نمیشود و نیاز به رابطهای پایدار، اهداف منطبق با هم و انتظارات روشن باشد و آنچه که بیشتر مورد نیاز میباشد این است که سران سیاسی اشتیاق خود را در این زمینه نشان دهند.
بعد از 30 سال دشمنی، روابط این 2 کشور میتواند متغیر شود البته هنگامی که سران قدرتمند ایران و آمریکا متعهد به انجام آن شوند. در این بین آمریکا خواهان روابط بهتر با ایران است و ضرورت دارد که آن را به ایران نشان دهد.»
Sorry. No data so far.