یکشنبه 14 دسامبر 14 | 10:41
33 سال پیش در چنین روزی

طرح سری آمریکا در جنگ تحمیلی

نشریه ساندی تایمز چاپ لندن در شماره اخیر خود نوشت آمریکا برای حمله نظامی به سرزمین های جنوبی ایران یک طرح سری تهیه کرده است. طرح سری آمریکا که نام و رمز آن «تریپ وایر» است توسط الکساندر هیگ وزیر امورخارجه آمریکا تهیه شده است .


13901121000101_PhotoA

نشریه ساندی تایمز چاپ لندن در شماره اخیر خود نوشت آمریکا برای حمله نظامی به سرزمین های جنوبی ایران یک طرح سری تهیه کرده است. طرح سری آمریکا که نام و رمز آن «تریپ وایر» است توسط الکساندر هیگ وزیر امورخارجه آمریکا تهیه شده است .

رخدادهای 23 آذر 1360

چکیده

  • رزمندگان کشورمان در پی دلاوری ها و جانفشانی های 24 ساعت گذشته بر ارتفاعات استراتژیک شیاکوه دست یافتند.
  • نشریه ساندی تایمز چاپ لندن در شماره اخیر خود نوشت آمریکا برای حمله نظامی به سرزمین های جنوبی ایران یک طرح سری تهیه کرده است .
  • سه تن از جوانان مسلمان پاکستان که اخیرا از زندان آل سعود به کشورشان بازگشته اند در یک مصاحبه مطبوعاتی جنایات این رژیم را در زندان های عربستان فاش کردند.
  • آیت الله جنتی از اعضای شورای نگهبان طی سخنانی درباره حکم امام به مجلس و محدوده کار قوه مقننه و شورای نگهبان توضیحاتی داد.
  • دکتر محسن نوربخش رئیس کل بانک مرکزی : موضع ایران احترام به بیانیه الجزایر و انجام دقیق مواد آن است .

ارتفاعات استراتژیک شیاکوه در غرب کشور به تصرف رزمندگان اسلام در آمد

رزمندگان کشورمان در پی دلاوری ها و جانفشانی های 24 ساعت گذشته بر ارتفاعات استراتژیک شیاکوه دست یافتند و توانستند این ارتفاعات حساس و پراهمیت را از مزدوران بعثی باز پس بگیرند. اهمیت استراتژیک این ارتفاعات از آن جا است که با پاک شدن این ارتفاعات از لوث وجود نیروهای عراقی توپخانه ایران بر نفت شهر و شهر خانقین عراق مشرف شده است .

گزارش های رسیده از جبهه های غرب کشور حاکیست که دیشب دومین مرحله از عملیات مطلع فجر با رمز یا مهدی ادرکنی – الله اکبر آغاز شد . از صبح امروز عملیات در محدوده بسیار وسیعی ادامه دارد و تا نخستین ساعات بامداد امروز بیش از 200 عراقی کشته شده اند.

روابط عمومی سپاه پاسداران منطقه هفت (غرب کشور) نیز اعلام کرد در منطقه بان سیران ضد حمله عراق با 150 کشته و منهدم شدن تعداد زیادی تانک و نفر بر و مهمات و سنگرهای انفرادی و اجتماعی با شکست مواجه شده است . در ساعت هشت و نیم صبح امروز پرچم لا اله الا الله بر فراز بلندترین نقطه ارتفاعات شیاکوه به اهتزاز درآمد.(1)

طرح سری آمریکا برای حمله به جنوب ایران فاش شد

نشریه ساندی تایمز چاپ لندن در شماره اخیر خود نوشت آمریکا برای حمله نظامی به سرزمین های جنوبی ایران یک طرح سری تهیه کرده است . به نوشته این نشریه طرح سری آمریکا که  نام و رمز آن «تریپ وایر» است توسط الکساندر هیگ وزیر امور خارجه آمریکا برای دفاع از منافع این کشور در خاورمیانه تهیه شده و از سوی ریگان و مشاوران نزدیک وی مورد تصویب قرار گرفته است .

ساندی تایمز می نویسد : رئوس این طرح در زمان ریاست جمهوری کارتر ترسیم شده ولی پس از روی کار آمدن ریگان تکمیل گردیده است .  بر اساس گزارش ساندی تایمز در طرح تریپ وایر ورود نیروهای آمریکا به کشورهای ترکیه ، پاکستان ، کشورهای خلیج فارس ، مصر ، سودان ، سومالی و کنیا که به عنوان خط دفاعی آمریکا تلقی می شوند پیش بینی شده است .

به نوشته این نشریه آمریکا آماده است به به محض این که ریگان اوضاع را به حد کافی وخیم یافت این طرح را به مورد اجرا درآورد .  ساندی تایمز این گونه آمادگی از جانب آمریکا را به عنوان علاج واقعه قبل از وقوع توصیف کرده و تاکید کرده است که اقدامات دولت آمریکا نگرانی روزافزون کشورهای منطقه را که قاطعانه مخالفت خود را با افزایش حضور نظامی آمریکا در این منطقه از جهان ابراز داشته اند برانگیخته است . ساندی تایمز در گزارش خود یادآور شده است که آمریکا در حال حاضر یک میلیارد دلار برای نوسازی و ایجاد پایگاه های نظامی در خاورمیانه اختصاص داده است . (2)

شکنجه و کشتار جوانان طرفدار انقلاب اسلامی ایران در عربستان

سه تن از جوانان مسلمان پاکستان که اخیرا از زندان آل سعود به کشورشان بازگشته اند در یک مصاحبه مطبوعاتی جنایات این رژیم را در زندان های عربستان فاش کردند. این سه مسلمان پاکستانی اظهار داشتند که بسیاری از جوانان مسلمان و متعهد عربستان تنها به جرم این که طرفدار انقلاب اسلامی  ایران هستند در زندان به سر می برند. این سه مسلمان پاکستانی تنها به جرم شرکت در عزاداری عاشورای حسینی بازداشت و به مدت ده روز زندانی شده بودند.

به گفته این سه مسلمان پاکستانی میانگین سنی جوانان زندانی در عربستان 18 تا 25 سال می باشد و آل سعود برای این که این جوانان از فعالیت فکری و عملی خودداری کنند آنان را تحت شکنجه و آزار قرار می دهد.(3)

توضیحات دقیق آیت الله جنتی درباره حکم امام و محدوده کار مجلس و شورای نگهبان

آیت الله جنتی از اعضای شورای نگهبان طی سخنانی درباره حکم امام به مجلس و محدوده کار قوه مقننه و شورای نگهبان توضیحاتی داد. وی اظهار داشت : اخیرا شورای نگهبان طبق یک قرار قبلی به خدمت امام رسید و یک مسائلی مطرح شد از جمله این که گفته می شود با حکم حضرتعالی مجلس مطلق العنان می شود ، عین این تعبیر را بعضی از دوستان خودمان کردند .

آیت الله جنتی اظهار داشت : اما خلاصه تعبیری که امام در پاسخ این سوال فرمودند این بود که کسانی که منافعشان در خطر است دارند جنجال به پا می کنند می روند این طرف و  آن طرف می گویند مجلس مطلق العنان شده است شورای نگهبان هم اختیاراتی را که داشته تماما دارد و بالاترین مقامی است که در این مملکت از جهت قانون گذاری هست و کلیه قانون ها مثل سابق بیاید شورای نگهبان و شورای نگهبان رویش نظر بدهد جنبه شرعی و قانونیش را ببیند و اگر برخلاف قانون یا خلاف شرع بود رد بکند و کمترین اختیاری از شورای نگهبان سلب نشده بلکه مسئله در حد تشخیص موضوع است و تشخیص در آن جائی که با مردم ارتباط دارد .

آیت الله جنتی گفت : یک تشخیصی بود که در شان فقیه نیست ، ربطی به فقیه ندارد این جا هم حکم شرعی این است که در مواردی که ضرورت داشته باشد در حد ضرورت حرامی حلال می شود ، حال مسئله تشخیص موضوع می آید ، آیا در شرایط فعلی جامعه ما گرفتن اراضی بایر شهری ضرورت دارد یا نه ، این عین همان مسئله شراب و سرکه است ، این شان فقیه نیست حتی ما بخواهیم برویم پیش امام هم بگوئیم آقا شما بفرمائید ببینیم این ضرورت دارد یا نه ، امام می فرماید که تشخیص ضرورت با من نیست با کسانی هست که می خواهند قانون بگذرانند و قانون را اجرا کنند و به دولتی مربوط است که می خواهد حکومت بکند و امور جامعه را اصلاح بکند و به وضع محرومین و مستضعفین و بی خانمان رسیدگی کند. او باید تشخیص بدهد که ضرورت دارد یا نه . یعنی به جای آن مکلف که در آن جا مسئله فردی و شخصی بود اینجا حکومت می آید او باید تشخیص بدهد . چون او است که سر و کار دارد با مسائل اجتماعی آن .

آیت الله جنتی گفت : تا این پاسخ از سوی امام صادر نشده بود احیانا ممکن بود شورای نگهبان تشخیص موضوع بدهد اگر یک جایی ضرورت تشخیص می داد و می گفت جایز ، یک جایی اگر تشخیص ضرورت نمی داد می گفت : غیر جایز ، امام فرمودند ما کاری که کردیم صرفا این بود که تشخیص موضوع را به عهده مجلس گذاشتیم . گفتیم مجلس تشخیص بدهد که آیا ضرورت دارد یا نه کسانی که دارای تخصص هستند باید تشخیص بدهند. مجلس نیز در صورت تشخیص ضرورت قانونی را تصویب می کند و این قانون به شورای نگهبان می رود و این شورا منهای موضوع تشخیص ضرورت به باقی مسائل قانون رسیدگی می کند که آیا با قانون اساسی تطبیق می کند یا نه؟ در نتیجه حدود اختیارات شورای نگهبان ذره ای مورد خدشه قرار نگرفته است . (4)

رئیس کل بانک مرکزی : موضع ایران احترام به بیانیه الجزایر و اجرای مو به موی آن است

دکتر محسن نوربخش رئیس کل بانک مرکزی گفت : موضع ایران احترام به بیانیه الجزایر و انجام دقیق مواد آن است . وی در مورد بیانیه الجزایر گفت : این بیانیه در سه مرحله پیگیری می شود یکی در لاهه که داوران و وکلای ما روی دعاوی کار می کنند ، یکی در ایران تحت عنوان کمیته دعاوی مستقر در بانک مرکزی ، این کمیته نقش کمک دهنده به دستگاه های ایرانی برای تنظیم دادخواست علیه آمریکا و تهیه جوابیه به دادخواست های آمریکا را دارد و مرحله بعدی در لندن متمرکز است که مذاکره با بانک های آمریکایی و حل و فصل دعاوی با آن ها را پیگیری می کند.

نوربخش افزود : سیاست کلی ایران در تمام این موارد به طور مشخص احترام به بیانیه الجزایر و انجام دقیق آن است . متاسفانه از طرف آمریکا چنین روشی دیده نمی شود و تخلفاتشان را ما به دیوان لاهه می بریم .

وی افزود : دولت آمریکا جز یک سری ادعاهایی که از طرف کمپانی های بزرگ مطرح شده است و بیش از هزار فقره می باشد یک سری ادعاهای زیر 250 هزار دلاری نیز دارد که از 2500 مورد متجاوز است .

نوربخش گفت : آمریکا مایل است که این 2500 مورد خارج از دیوان لاهه زودتر حل و فصل شود چرا که اگر قرار باشد به داوری برود مدت زیادی شاید 50 الی 60 سال وقت رسیدگی می خواهد.از طرف دیگر این گونه مدعیان خصوصی آمریکا را تحت فشار قرار داده است تا زودتر مسئله حل شود ، ما حرفمان این است که این مسئله نیز در کنار سایر موارد بیانیه الجزایر با تفسیر مشخص آمریکا از بیانیه باید حل شود نه این که ما بنشینیم و صرفا مشکلات آمریکا را حل کنیم . یقینا در صورت سرسختی آمریکا ما نیز سرسخت خواهیم بود در حال حاضر عمده کار در لندن متمرکز شده است وباید دید مذاکرات با بانک ها و سایر مسائل به کجا می انجامد . (5)

نوربخش در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با رهنمودهای امام امت مبنی بر لزوم سپردن پول ها به سیستم بانکی کشور نیز گفت : در این مورد ما با استقبال شدید مردم مواجه شدیم و این استقبال به حدی بود که مردم حتی پول خردهایشان را نیز به بانک ها سپرده اند . وی سپس به ذخائر ارزی کشور اشاره کرد و گفت : کشور ما اصولا کشوری نیست که با مشکل ذخائر ارزی روبرو شود زیرا ما منابع طبیعی زیادی مانند گاز ، مس ، نفت و …داریم که این ها همه به راحتی قابل تبدیل به ذخائر ارزی هستند . (6)

پی نوشت:

1-  اطلاعات ، 23 آذر 1360 ، صفحه 2

2- اطلاعات ، 23 آذر 1360 ، صفحه 16

3- اطلاعات ، 23 آذر 1360 ، صفحه 1

4- اطلاعات ، 23 آذر 1360 ، صفحه 11

5- اطلاعات ، 23 آذر 1360 ، صفحه 13

6- کیهان ، 23 آذر 1360 ، صفحه 1

پژوهشگر : سید روح الله امین آبادی

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.