مصاحبه 9 اسفند اشپیگل آنلاین با “یووال استاینیتز” وزیر دولت رژیم صهیونیستی در امور روابط بین الملل و سرویس های اطلاعاتی نکات قابل تاملی در بحث توافقات برای ایران هسته ای دارد؛ به گزارش مسیرآنلاین قرار است در ماه مارس توافق برای هسته ای بودن ایران به ثمر بنشیند اما او بر این باور است که موضوع بر سر تعداد سانتریفیوژها نیست بلکه بر سر سه نقطه کلیدی دیگر که برای به اصطلاح سناریو گریز هستهای (یعنی زمان مورد نیاز ایران برای غنیسازی اورانیوم به اندازه کافی برای ساخت بمب هستهای) حیاتی هستند، میباشد
این سه نقطه کلیدی از نظر او یعنی
نکته اول: آلمان و پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل که در حال مذاکره با ایران هستند با در اختیار داشتن چندهزار سانتریفیوژ نیز موافق اند.
نکته دوم: اینکه ایران اورانیوم غنی شده را چه مقدار می تواند ذخیره کند؟ ایران با دادن امتیازهایی پیشرفت ما در این بخش را سمت و سو می دهد.
نکته سوم: آنکه مسئله ای مبهم وجود دارد چرا که نمی دانیم چه اتفاقی برای بقیه سانتریفیوژها و زیر ساخت ها می افتد؟ و ما بر این باوریم که زیر ساخت ها باید برچیده شوند؛ چرا که اگر ایران را مجاز به توسعه سانتریفیوژها باشد منجر به کار آمدی شش تا ده برابری شان می شود و منجر به کاهش زمان گریز هسته ای از یک سال به چهار ماه باشد. اگر تحقیق و توسعه مجاز باشد ایران توانایی خرید این دانش را از روسیه و امریکا به دست دارد. در صورتی نظر اسرائیل بر مدت گریز هسته ای چند ساله است.
او امیدوار است این توافقات تایید نشود چرا که ایران بدون داشتن برنامه غنیسازی، همانند اسپانیا، سوئد و کانادا می شود. در آن صورت جهان مطمئن میشود ایران قصد دستیابی به سلاحهای هسته ای ندارد. اما متاسفانه روش مذاکرات متفاوت است: تلاش بر سر توقف برنامه نیست، بلکه تنها برای محدود کردن آن تلاش میشود. این بدان معنی است که مشکلات و خطرات باقی میمانند. این کافی نیست.
استاینیتز عنوان می کند تنها چیزی که برای ما الزامآور است، موجودیت و امنیت اسرائیل و حق و وظیفه دفاع از آینده ما میباشد. بگذارید بار دیگر تاریخ را یادآوری کنیم. طی دوازده سال گذشته دو توافقنامه هستهای با دولتهای سرکش وجود داشته است: یکی با لیبی در سال 2003 و یکی با کره شمالی در سال 2007 و نمی خواهیم این اتفاق میان ما و ایران رخ دهد. لیبی به طور کامل از برنامه خود دست کشید، کره شمالی برنامه هستهای خود را تنها به طور موقت متوقف کرد و چهار سال بعد دوباره آن را از سر گرفت. دو توافقی که دو نتیجه کاملا متفاوت داشت. امروز، تخمین زده میشود کره شمالی ده بمب هستهای در اختیار دارد و کره جنوبی، ژاپن و حتی آمریکا را تهدید میکند. توافق با ایران باید بیشتر شبیه به توافق با لیبی باشد تا توافق با کره شمالی.
او در نهایت با اشاره به اینکه اسرائیل میخواهد مطمئن شود که دیگر این تهدید وجود ندارد ضمن قدردانی از تیم مذاکره کننده بخصوص امریکایی ها به خاطر رابطه خوب و سازنده گفت ما با توافق مخالف نیستیم. ما خوشحال میشویم اگر بتوانیم با توافقی موافقت کنیم. اما ما درباره روند فعلی محتاط هستیم
متن ترجمه کامل مصاحبه را در (اینجا) بخوانید
Sorry. No data so far.