یکشنبه 09 آگوست 15 | 12:28

خبرنگار نگران معیشت است

نماینده خبرنگاران هرمزگان در مراسم روز خبرنگار گفت: زمانی که یک خبرنگار نگران معیشت است نباید انتظار شاهکار از او داشت.


خلیل درخورد در گرامیداشت روز خبرنگار، عمده مشکلات خبرنگاران را ناشی از تامین نشدن معیشت دانست و اظهار کرد: از آنجا که رسانه‌ها بار اصلی اطلاع‌رسانی عملکرد دولت به مردم را برعهده دارند، انتظار برآورده کردن خواسته‌هایشان از سوی دولت چندان بی‌جا نیست.

وی اظهار کرد: ابتدا به عنوان نماینده خبرنگاران استان از استاندار به خاطر تحقق قول سال گذشته که تاسیس فرهنگسرایی برای اهالی رسانه بود قدردانی می‌کنم. امیدواریم این فرهنگسرا در هفته دولت امسال افتتاح و در اختیار اهالی رسانه قرار گیرد.

سردبیر روزنامه ندای هرمزگان گفت: فرق هم نمی‌کند خبرنگار رسانه غیردولتی باشی یا صدا و سیما زیرا همه این افراد دردهای بی‌شماری در سینه دارند. همه این دردها و مشکلات ناشی از بنیه ضعیف رسانه‌ها است. 90 درصد مطالب عمده رسانه‌های استان چه دولتی و چه خصوصی در زمینه عملکرد دولت است.

درخورد افزود: عمده فعالان این عرصه باید درآمدزایی کنند زیرا هیچ درآمد مستقیمی از دولت دریافت نمی‌کنند. اگر پولی هم دریافت می‌کنند در قبال خدماتی است که به دولت ارائه می‌دهند. از آنجا که رسانه‌ها بار اصلی اطلاع رسانی عملکرد دولت به مردم برعهده دارند، انتظار برآورده کردن خواسته‌هایشان از سوی دولت چندان بی جا نیست. برای هدفمند شدن کمک‌های دولت قبلا تعدادی از فعالان رسانه‌ای، بسته حمایتی تهیه و به مدیرکل اداره ارشاد اسلامی گزارش داده‌اند که راه حل مناسبی در زمان فعلی خواهد بود. می‌طلبد با حمایت ویژه استاندار، جنبه عملی به خود گیرد.

وی ادامه داد: چنانچه این بسته مورد حمایت قرار گیرد رسانه‌های استان نیز می‌توانند در پرداختی‌های خود به خبرنگاران دست و دلبازتر باشند. اگر مطالبات برجای مانده مطبوعات ناشی از چاپ آگهی‌ها پرداخت شود مشکلات راحت‌تر حل می‌شود. انتظار می‌رود همانطور که ارگان‌های‌ دولتی انتظار دارند آگهی‌هایشان در اسرع وقت منتشر شود ما نیز انتظار داریم مطالبات‌مان در حداقل زمان ممکن پرداخت شود.

نماینده خبرنگاران در مراسم روز خبرنگار هرمزگان افزود: خبرنگاران خبرگزاری‌ها که بخش عمده‌ای از پوشش اخبار را به دوش می‌کشند و خوراک رسانه‌های مکتوب را تهیه می‌کنند دردی بیشتر دارند. آنها نه قادر به استفاده از منبع آگهی‌های دولتی هستند و نه پشتوانه مالی چندان قوی دارند.

درخورد ادامه داد: آنها با عشق و علاقه‌ای که دارند به همین درآمد اندک حق الزحمه تولید خبر، روزگار می گذرانند که گاهی به حداقل حقوق قانون کار هم نمی‌رسد، اضافه بر آن از نعمت بیمه نیز محروم هستند. گروه دیگری هم هستند که در ظاهر مرفه‌های بی درد جامعه خبرنگاری هستند اما باید گفت بکار بردن این تعبیر برای خبرنگاران صدا و سیما هیچ گاه شایسته نیست. اگر درد و دل‌های آنها را بشنویم هیچ گاه چنین تعبیری را بکار نخواهیم برد.

وی اظهار کرد: خبرنگارانی در رادیو و تلویزیون کار می‌کنند که نزدیک به یک دهه است که به صورت حق الزحمه ای، حقوق دریافت می‌کنند و حتی در این مدت بیمه نبوده‌اند. در طرحی که جدیدا پیاده سازی کرده‌اند فقط بیمه لحاظ شده و از قرار معلوم هیچ رابطه استخدامی بین خبرنگار و سازمان نیست.

درخورد عنوان کرد: باید بدانیم خبرنگارانی که انعکاس دهنده آسیب‌های اجتماعی هستند خود به دلیل مشکلات مالی، نداشتن سرپناه و بیمه در معرض آسیب جدی هستند. انتظار می‌رود در این زمینه از ارائه تسهیلات مسکن و سایر کمک هزینه‌ها دریغ نشود.

وی بیان کرد: شاید قبلا تسهیلاتی از جمله در بخش مسکن به خبرنگاران داده شده اما باید گفت جامعه خبرنگاران در حال رشد است، بنابراین پرداخت تسهیلات مسکن باید مستمر باشد. عملی شدن خیلی از اقدامات فقط با نگارش یک نامه حل می‌شود و می‌تواند مرهمی بر زخم خبرنگاران باشد. این اقدامات می‌تواند در قالب استفاده خبرنگاران از مجموعه‌های فرهنگی ورزشی اداره‌های دولتی باشد.

درخورد افزود: بسیاری از اداره‌ها مهمانسراهایی دارند که می‌تواند در سفر خبرنگاران به خارج استان بخشی از هزینه‌هایشان را کاهش دهد. از استاندار درخواست داریم دستور دهند که همکاری لازم با خبرنگاران انجام شود. همچنین خواهشمندیم رایزنی شود تا تسهیلاتی کم بهره با بازپرداخت طولانی مدت به خبرنگاران پرداخت شود.

وی با اشاره به آتش‌سوزی ستاره جنوب گفت: در آتش سوزی ستاره جنوب، خبرنگاران و عکاسان نامحرم شناخته شدند و از حضور آنها جلوگیری می‌شد و حتی از اخم‌های ناآگاهان به امر اطلاع رسانی بی‌نصیب نماندند. لازم است این موضوع بارها از سوی مسوولان به دست اندرکاران زیرمجموعه متذکر شوند که خبرنگاران در زمان بحران یار و یاور آنها هستند و هیچ گاه آنها را به عنوان یک غریبه نیستند. اگرچه خبرنگاران محدودیت‌هایی داشتند اما جلوی بروز شایعه آتش سوزی زنجیره‌ای را گرفتند. در همین ارتباط بسیاری از مردم برای اطلاع یافتن دقیق به خبرنگاران رجوع می‌کردند و این نشان می‌دهد خبرنگاران می توانند خاتمه دهنده شایعات باشند.

درخورد بیان کرد: پیشنهاد کنم یکی از خبرنگاران خبرگزاری‌ها یا مطبوعات به عنوان عضوی از کارگروه مدیریت بحران استان باشند تا در جریان دقیق موضوعات قرار گیرند. دیگر انتظار خبرنگاران این است که مسوولان در کمترین زمان ممکن پاسخگوی رسانه‌ها باشند و از تاخیر در پاسخ دادن و طفره رفتن در این زمینه خودداری کنند.

علیرضا درویش نژاد، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد هرمزگان نیز در این مراسم گفت: باید عزت خبرنگاران حفظ شود. اعتقاد داریم جامعه‌ای زنده است که رسانه آن زنده باشد. نباید شاهد این باشیم که خبرنگاران مشکل معیشت دارند. دولت در همه حوزه‌ها تدبیر کرده است و قطعا این مسئله نیز برطرف می‌شود.

وی ادامه داد: با مذاکراتی که با مسئولین استان و استانداری انجام شده در نظر داریم مسائل خبرنگاران استان حل شود. تحصیلات، معیشت، تشکیل کارگروهی برای تخصصی کردن حوزه فعالیت خبرنگار و امنیت شغلی از مسائل مهم این قشر است که درصدد رفع آنها هستیم.

درویش نژاد افزود: اعتقاد داریم که جامعه‌ای زنده است که رسانه آن زنده باشد و وظیفه ما پیگیری مطالبات آنها است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.