حجت الاسلام علی اکبر کیخا در نشست نخبگان، معتمدان و مسئولان منطقه سیستان با رئیس دفتر رئیس جمهور در سالن اجتماعات دانشگاه زابل اظهار داشت: منطقه سیستان بواسطه وجود اماکن باستانی و تاریخی به نوعی پشتوانه فرهنگ و تمدن ایران است و نباید از آن غافل شد.
وی ادامه داد: در تهران ۵۰ گورخواب تمرکز دولت را به این موضوع کشاند اما در سیستان ۶ هزار گور خواب و کارتن خواب هنوز چشمی را بینا و گوشی را شنوا نکرده و این بسیار عجیب است.
وی با اشاره به اینکه منطقه سیستان از روند رو به رشد بازمانده، گفت: اگر اصحاب کهف در سیستان به خواب فرو می رفتند و بعد از چندین سال بر می خواستند با همان سیستان قبلی روبرو می شدند، بدون هیچگونه تغییری و این نشان از عدم وجود مطالعه و تحقیق برای گذر سیستان از این بحران است.
امام جمعه زابل با اشاره به خشکسالی های چند ساله گفت: با خشک شدن تالاب بین المللی هامون هزاران صیاد و دامدار بیکار شدند و مجبور به مهاجرت به شهرهای همجوار و سایر نقاط کشور شدند.
فرماندار زابل نیز در ادامه این نشست ضمن تاکید بر اهمیت توجه به منطقه سیستان و اقتصاد آن گفت: برای رسیدن سیستان به یک اقتصاد پویا باید مدیریت بهینه انجام شود.
هوشنگ ناظری در ادامه با بیان اینکه موضوعاتی مانند خشکسالی و حرکت شن های روان معیشت مردم این منطقه را تهدید می کند، افزود: سهم سیستان از تولید ناخالص ملی چقدر است.
همچنین دکتر موسی بهلولی رییس دانشگاه زابل نیز در ادامه این نشست تمام درخواستش را در تشکیل کارگروهی ملی برای نجات تالاب هامون همانند آنچه برای دریاچه ارومیه در نظر گرفته شده خلاصه کرد.
Sorry. No data so far.