چهارشنبه 19 ژانویه 11 | 23:58

دستاوردها و برنامه‌ی آتی كاروان آسيايی شكست حصر غزه

برای تابستان آینده در تلاش هستیم که سمینار وبلاگ‌نویسان مستقل را با حضور وبلاگ‌نویسان کشورهای مختلف برگزار کنیم. برگزاری سمیناری با موضوع عدالت و مبارزه با تبعیض اقتصادی و اجتماعی در دنیا با حضور متفکران آسیایی نیز از جمله دیگر برنامه‌های آینده است که امیدواریم بتوانیم آن‌ها را به مرحله اجرا دربیاوریم.


همایش بیان دستاوردها و برنامه‌های آتی کاروان آسیایی شکست حصر غزه، عصر چهارشنبه در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد. در این مراسم که نمایندگانی از کشورهای حاضر در کاروان آسیایی غزه در آن حضور داشتند، از افرادی که در برگزاری کاروان همکاری کرده بودند تقدیر شد.

در ابتدای این همایش، سلیم غفوری ـ دبیرکل اتحادیه بین‌المللی امت واحده ـ گفت: این اولین حرکت غیردولتی بود که در سطح آسیا با مشارکت پانزده کشور آسیایی حول موضوع فلسطین و کمک به غزه شکل گرفت. در این حرکت، یک مشارکت آسیایی گسترده را شاهد بودیم که این مساله بسیار حائز اهمیت است چرا که این قاره شاید کم‌تر به موضوع فلسطین پرداخته بود ولی با این حرکت، به این مساله پرداخته شد.

وی، ورود کمک‌هایی از قبیل دارو و غذا به غزه را از جمله دیگر دستاوردهای کاروان آسیایی شکست حصر غزه برشمرد و اظهار کرد: با وجود کارشکنی مصری‌ها در برخی مقاطع و این که مصری‌ها به ما اعلام کرده‌اند که اجازه نمی‌دهیم هیچ کمکی از ایران به آن منطقه وارد شود، به دلیل پافشاری اعضای کاروان که از کشورهای مختلف بودند، مصری‌ها ناچار شدند ورود بخش قابل توجهی از این کمک‌ها را بپذیرند.

غفوری اضافه کرد: در این کاروان از ادیان مختلف حضور داشتند و این که همه این افراد به این جمع‌بندی رسیده بودند که دفاع از حقانیت و مظلومیت فلسطین یک اولویت است، بسیار ارزشمند بود و به نوعی برای اولین‌بار بود که چنین اتفاقی افتاد.

دبیرکل اتحادیه بین‌المللی امت واحده، غیردولتی بودن این کاروان را از جمله دستاوردهای مهم آن عنوان کرد و افزود: نکته دیگری که حائز اهمیت است، غیردولتی بودن این حرکت بود. شاید تجربه چنین حرکتی را در ایران نداشتیم و این که یک گروه غیردولتی ایرانی نقش فعالی در این حرکت داشت، مانوری بود که قطعا می‌تواند در آینده تثبیت کننده گروه‌های غیردولتی و NGOهای ایرانی باشد.

او با تاکید بر این که همبستگی که امروز حول موضوع غزه در جهان شکل گرفته است، باید در آینده نیز ادامه پیدا کند تصریح کرد: باید تلاش کنیم که حرکت بعدی مستقیم به سمت غزه باشد و امیدواریم بتوانیم در ماه‌های آینده حرکت بعدی را برنامه‌ریزی و اجرا کنیم. ان‌شاءالله راه‌اندازی کاروان بعدی با قوت بیش‌تری ادامه پیدا خواهد کرد و امیدواریم حضور کشورهای آفریقایی و دیگر کشورها را نیز شاهد باشیم.

غفوری به تلاش برای برنامه‌ریزی جهت حضور شاخه جوانان کنفرانس وحدت اسلامی در هفته وحدت امسال را از جمله برنامه‌های آتی عنوان کرد و گفت: کنفرانس وحدت اسلامی هر سال با مشارکت افرادی برگزار می‌شود که شاید کم‌تر به فکر کارهای اجرایی باشند و ما اگر بتوانیم از پتانسیل جوانان پرتوان استفاده کنیم، قطعا برکات زیادی خواهد داشت. با توجه به برنامه‌ریزی‌های خبیثانه وهابی‌ها، فضای وحدت بین مسلمانان شکل نمی‌گیرد مگر با حضور جوانانی که این دغدغه را داشته باشند.

دبیرکل اتحادیه بین‌المللی امت واحده در پایان به دیگر برنامه‌های سال آینده این اتحادیه اشاره کرد و افزود: برای تابستان آینده در تلاش هستیم که سمینار وبلاگ‌نویسان مستقل را با حضور وبلاگ‌نویسان کشورهای مختلف برگزار کنیم. برگزاری سمیناری با موضوع عدالت و مبارزه با تبعیض اقتصادی و اجتماعی در دنیا با حضور متفکران آسیایی نیز از جمله دیگر برنامه‌های آینده است که امیدواریم بتوانیم آن‌ها را به مرحله اجرا دربیاوریم.

در ادامه این مراسم، سعید قاسمی با تقدیر از حرکت کاروان آسیایی شکست حصر غزه اظهار کرد: بعد از نبرد 22 روزه غزه، حرکت بزرگ شما دانشجویان در فرودگاه که نمادین هم نبود بلکه اگر هواپیمایی را در اختیار شما می‌گذاشتند، شما پای کار بودید، قابل تقدیر بود و در روزهای آخر افرادی از جاهای مختلفی نظیر کشمیر و پاکستان سعی کردند از این حرکت شما الگو بگیرند.

وی اضافه کرد: اشتباه بزرگی که بعد از انقلاب و به‌خصوص بعد از جنگ در این کشور وجود داشته این است که هیچگاه به این سمت نرفتیم که نهادهای مردمی در جهان اسلام و شرق آسیا با هم ارتباط داشته باشند و حرکت اعزام کاروان آسیایی شکست حصر غزه موجب شد که برای اولین‌بار در جمهوری اسلامی یک NGO به معنای واقعی بتواند بر اساس دغدغه واقعی حضرت روح‌الله درباره فلسطین شکل بگیرد. البته کاش می‌شد که ایران در این مساله موتور محرک باشد ولی به هر حال ایران توانست به عنوان یک کاتالیزور و کمک کننده عمل کند که باز هم جای تقدیر دارد.

قاسمی در ادامه گفت: اگر در این تشکیلات بزرگ فتنه‌ای نیفتد و بتوانید جای پای این تشکیلات را در شرق آسیا محکم کنید، می‌توانید حرکت‌های بعدی را نیز سامان دهید. البته اسراییل و آمریکا بر اساس یک مرض ذاتی نمی‌توانند آرام بنشینند و نمی‌گذارند که ما استراحت کنیم.

وی با بیان این که تنها مجموعه‌ای که در حال حاضر حرفی برای گفتن دارد، اسلام است و لاغیر، خطاب به دانشجویان و اعضای کاروان شکست حصر غزه گفت: قبل از شما دولت‌مردان و دولتی‌ها خواستند این کار را انجام دهند ولی نشد و کاروان نرفت و چقدر هم خوب شد که نرفت چرا که از نظر امنیتی اصلا درست نبود و این کار بزرگ باید توسط این NGOها اتفاق می‌افتاد.

قاسمی در ادامه از عملکرد صدا و سیما در پوشش اخبار مربوط به کاروان آسیایی شکست حصر غزه انتقاد کرد و افزود: وقتی با مردم فلسطین صحبت کنید متوجه می‌شوید که تمام موجی که در راهپیمایی‌های مختلف و یا روز قدس راه انداخته‌اید فقط فقط مصرف داخلی دارد و این موج به بیرون نمی‌رود. بخشی از این مساله، خیانت صدا و سیماست چرا که در این چند ماهی که این کاروان مشغول بود، در صدا و سیما تنها چند ثانیه به آن می‌پرداختند و در عوض معادل 20 دقیقه در مورد ببری که روس‌ها به ما انداخته بودند برنامه و خبر پخش می‌شد. صدا و سیمای ما کلا تعطیل است و به درد این کارها نمی‌خورد و با نیت و انگیزه هم چنین اتفاقی می‌افتد.

وی در پایان اظهار کرد: یک بخش دیگر از ایراد کار مربوط به حوزه است که آن‌طور که باید و شاید در این راه حرکت نکرد و بخش دیگر مربوط به دانشگاه‌های ماست که متاسفانه بعضا فریب برخی جریانات انحرافی را خوردند. نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که کار احساسی و احساساتی به نتیجه نمی‌رسد و حرکاتی نظیر اعزام کاروان آسیایی شکست حصر غزه فی‌نفسه درست است.

در این مراسم هم‌چنین چند تن از کسانی که از کشورهای مختلف در کاروان آسیایی شکست حصر غزه حضور داشتند به بیان تجربیات و خاطرات خود از سفر به غزه پرداختند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.