تریبون مستضعفین- «بهاران» نام نشریه تحلیلی-دانشحویی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شهید شریف است که سال هفتم خود را سپری میکند، نشریهای که تمام کارهای آن توسط بچههای بسیج شریف انجام میشود و قالب مقالات آن حاصل تاملات و مطالعات همین دوستان است.
به همت چند ماههٔ بچههای بهاران، شماره پنجم از سری جدید این نشریه در بهمن ماه ۸۹ منتشر شد، همچنین این شماره با تغییراتی در ساختار صفحه آرایی و همچنین تغییر در شورای سردبیری همراه بود.
در این شماره که در ۱۲۸ صفحه آماده شده است میخوانید:
۱- سرمقاله:
سرمقاله این شماره با عنوان «چهار پرچم» به قلم سردبیر این شماره، مسعود طوسی، نوشته شده است و بصورت تحلیلی به بررسی ۴ مفهوم راهبردی بسیج دانشجویی یعنی: آرمانگرایی و نقش آفرینی، واقع بینی و کادر بودن پرداخته است.
۲- پروندهی «بسیج»:
این پرونده که یکی از سرویسهای ثابت بهاران است، با یادداشتی از دکتر رضا سراج، رئیس سابق سازمان بسیج دانشجویی، با نام «تاملی در پررنگترین روز سیزدهم» آغاز شده است، نوشتهای که به بررسی سه رویداد مهم در سه ۱۳ آبان تاریخی پرداخته است. نوشته دوم این پرونده «گمشده جبهه انقلاب، صبر و بصیرت درون گفتمانی» به قلم رشید قانعی است که بصورت مفصّل به گونهشناسی مروجین گفتمان «نئو اصولگرایی» پرداخته و گریزی زده به موضوع رئیس دفتر رئیس جمهوری، مطلب آخر این پرونده هم مطلبی است باز از مسعود طوسی، با عنوان «باغبان میخواهیم!» که در ذیل عنوان آن آمده است: «طرح یک سوال راهبردی برای سردار نقدی (فرمانده نیروی مقاومت بسیج)».
۳- کارویژهی «فرصتها و تهدیدهای گفتمان انقلاب اسلامی»:
این سرویس، اصلیترین بخش این شماره است که به همت محمد خلیلی و بصورت کارویژهای مفصل همراه با مصاحبههای خواندنی آماده انتشار شده است. در این کارویژه میخوانید: «بررسی تحولات خاورمیانه» در مصاحبه با «کاظمی قمی» سفیر سابق ایران در عراق، که در حین مصاحبه، نخستین مصاحبه ایشان با یک نشریه رسمی به شمار میرفت و به همت رشید قانعی و محمد خلیلی آماده شده است. مطلب بعدی «مذاکره ایران با امریکا، فرصت یا تهدید؟» میباشد که به قلم محمد خلیلی نوشته شده است. مطلب سوم این کارویژه مصاحبهای خواندنی است با عنوان «فرصتی به نام جمهوری اسلامی پاکستان» با احمد اقبال رضوی، امام جمعه شیعیان لاهور که به بررسی نسبت مردم پاکستان با جمهوری اسلامی و ولایت فقیه پرداخته است. پس از این مطلب گفتگویی را میخوانید با دکتر رضا سراج پیرامون «تهدیدات راهبردی امریکا در منطقه»، سپس مطلبی را میخوانید با عنوان «کاروان غزه، بخاری که از NGOها برخواست» که در گفتگو با سید سلیم غفوری، عضو شورای مرکزی اتحادیه بین المللی امت واحده، به بررسی جزئیاتی بیشتر پیرامون کاروان غزه قبل از رسیدن آن به غزه پرداخته است. نوشته بعدی یادداشتی است از آقای «سعداله زارعی»، کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه، با عنوان «جهان در حال گذار است…» که به صورت تحلیلی به بررسی گذار جهان از حالت تک قطبی به چند قطبی و حضور پررنگتر جمهوری اسلامی ایران در عرصههای بین المللی پرداخته است. مطلب بعدی مصاحبهای خواندنی است با دکتر فؤاد ایزدی، استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، با عنوان «ایران برای هیچ کس در امریکا برنامه ندارد!» که به همت «وحید اخوت» انجام شده است، و حرفهای تازهای پیرامون فرصتهای جمهوری اسلامی ایران در داخل خاک امریکا زده است. مطلب آخر این کارویژه نیز نوشته ایست کوتاه با نام «اسلام کفترباز ندارد!» به قلم محمد قائم خانی که با نگاهی نو به نقد اهل حرف و نه عمل بودن عدهای از حزب اللهیها پرداخته است.
۴- پروندهی «فرهنگ و هنر»:
این پروندهٔ ثابت بهاران، این بار با مطلبی سینمایی ار محمد صادق باطنی شروع شده است، مطلبی با عنوان «ملک سلیمان، اولین تصویر شیعه از آخرالزمان» که به صورت تحلیلی و در ۵ بخشِ مفصل، ضمن نقد و تحلیل فیلم ملک سلیمان، به نقد جریانات سینمایی در داخل جمهوری اسلامی پرداخته است و آنها را با رویکردهای موجود در سینمای امریکا مقایسه کرده است. مطلب بعدی این پرونده «هنر از دیدگاه هنرمندترین رهبر» است که به گردآوری بیانات ارزشمند مقام معظم رهبری پیرامون هنر و هنرمندان پرداخته است. مطلب آخر این سرویس هم مطلبی است از مصطفی رضوانی با عنوان «تاملی در ماهیت هنر دینی» که در واقع بخش دوم مطلبی است با همین عنوان در شماره قبل بهاران که در این شماره به بررسی محتوا و فرم هنر دینی پرداخته است.
۵- کارویژهی «علم و دین»:
این کارویژه که به همت جواد درویش آماده شده است، همانطور که از نامش پیداست به بررسی نسبت علم و دین پرداخته است، در مطلب اول این کارویژه مطلبی میخوانیم با عنوان «دانشگاه: آنچه هست… آنچه باید باشد…» که توسط محمد حسین بادامچی نگاشته شده است و ذیل جریانات موجود در بدنه دانشگاهی کشور به عنوان مطالعه موردی به واکاوی انتقادی ماهیت علمی دانشگاه صنعتی شریف پرداخته است. مطلب خواندنی بعدی این کارویژه مطلبی است با عنوان «هیزم «علم و دین» و گرمای تنور سیاست» که به همت جواد درویش نوشته شده است و به بررسی تاریخی مسئله «علم و دین» در دنیای غرب چنگ زده است. مطلب انتهایی این کارویژه نیز بازنشر مصاحبه ایست خواندنی با دکتر گلشنی، رئیس و بنیانگذار گروه فلسفه علم دانشگاه شریف، با عنوان «علم زیر چتر دین».
۶- کارویژهی «نخبه معادله ریاضی نیست!»:
در این شماره بهاران هم مثل شماره قبل، مجتبی حمیدیان، مسئول اسبق بسیج شریف، با دست پر به بهاران آمده و او که خود عضو بنیاد نخبگان است، دردنامهای مفصل و تحلیلی نگاشته است در باب نگرش نادرست بنیاد نخبگان به مسئله نخبگان و راهکارهای عملی برای حل اشتباهات این نگرش ارائه کرده است، کارویژهای که در ۶ بخش روبرو نگاشته شده است: ۱) و اینک زمان نقد، ۲) بنیاد نخبگان یا کمیته امداد، ۳) برنامه ریزان، نخبگان اصلی، ۴) جامعهٔ صفر و یکها، ۵) اصالت با کدام؛ نخبگان یا پیشرفت؟ و ۶) نقد، هرگز!
۷- پروندهی سیاست:
پرونده بعدی این شماره که پای ثابت تمام شمارههای بهاران است سیاست میباشد، این پرونده با نوشتهای از حمید عظیمی آغاز شده است با عنوان «از انقلابیگری تا افراطیگری» که با رویکردی درون گفتمانی و آسیبشناسانه و با نیم نگاهی به وقایع پس از انتخابات سال گذشته به بررسی ریشه ایِ معضل خودسرها در جمهوری اسلامی پرداخته است. نوشته بعدی با عنوان «تاریخ برملا میکند» نوشتهٔ حامد عابدزاده است که در واقع برداشتی آزاد است از کتاب ۱۴ قرن تلاش شیعه برای ماندن و توسعه، مطلب بعدی این پرونده مطلبی است با عنوان «چپ، راست» به قلم حسین ملازاده که جستاری کوتاه است در باب تحزب. آخرین مطلب این پرونده نیز مطلبی است با عنوان «جذبی که حداکثری نیست» به قلم محمد توکلی که همانطور که از اسم مطلب پیداست تاملی است آسیبشناسانه در باب موضوع جذب و دفع در اسلام و انقلاب اسلامی.
۸- پروندهی اندیشه:
آغازبخش این پرونده که پایان بخش این شماره بهاران است، مطلبی است خواندنی با عنوان «تصمیم کبری!» نوشتهٔ محمد صادق کریمی، که با نگاهی نو و طبقه بندی شده به موضوع جهت گیری تخصصی در میان نیروهای مذهبی پردخته است. مطلب بعدی این پرونده مطلبی است با عنوان «مرز دانش اسلامی و دانش سکولار» به قلم سینا عزیزی که همانطور که از اسمش پیداست تاملی کرده است پیرامون تفاوت این دو گونهٔ علم. و آخرین مطلب این پرونده و این شماره مطلبی است با عنوان «نهادهای تربیتی: مسجد، مدرسه، دانشگاه» به قلم مهدی زینالو که نگاهی اجمالی است به مراکز اصلی تمدن سازی اسلامی.
شما میتوانید برای تهیه این شماره بهاران با دفتر بسیج دانشجویی دانسگاه شریف تماس حاصل نمایید و یا از طریق ایمیل بهاران یعنی: baharan. sharif@gmail. com با ما مکاتبه نموده و شماره جدید نشریه بهاران را تهیه نمایید.
Sorry. No data so far.