تریبون مستضعفین- همانگونه که مشاهد میشود تسریع تحولات منطقهای به سمت قدرت گرفتن جنبشهای اسلامی و تضعیف قدرتهای غربی و هم پیمانان آنها، غرب را در هالهای از استیصال و در ماندگی قرار داده است. کشورهایی که تا دیروز هیچ نشانی از تغییر و تحول- البته از نگاه غرب- در آنها مشاهده نمیشد، ناگهان مانند انباری از باروت، با جرقهای به جهنمی برای حکومتهای مستبد و دست نشانده منطقه شد.
واضح است که ریشههای چنین تحولاتی نمیتوانسته است در کوتاه مدت شکل گیرد و باید برای واکاوی آن نگاهی دقیقتر به اتفاقات سالهای گذشته داشت. در این زمینه استفاده از بیانات رهبری به عنوان مرجعی آگاه از وقایع جهان میتواند بسیار راهگشا باشد. در زیر بیانات مقام معظم رهبری درباره ریشههای اسلام خواهی مردم منطقه و محورهای چنین قیامهایی آورده شده است:
وجود اختناق و خفقان در برخی کشورهای عربی
-… گروههاى مسلمانى که براى دفاع از اسلام قیام مىکنند، بهوسیلهى سردمداران آن کشورها به راحتى زیر فشار و شکنجه و زندان قرار مىگیرند و قدرتهاى جهانى هم از اینها – یعنى از دولتها – حمایت مىکنند. مصر، امروز این گونه است. (دیدار با جمع کثیرى از جانبازان، خانوادههاى معظّم شهدا، اسرا، مفقودان و مسؤولان بنیاد شهیدو… ۱۳۶۸/۸/۲۴)
– ملتها تریبون ندارند. ملتها جایى که به آنها اجازه داده بشود سخن خود را بگویند، به دست نمىآورند. شما به ملتها فرصت بدهید؛ شما در خیابانهاى مصر و اردن و بقیهى کشورهاى اسلامى، با گاز اشکآور و باتوم و سلاح گرم جلوى ملتها را نگیرید، تا معلوم بشود که ملتهاى اسلامى چه مىگویند و چه مىخواهند. این، حرف همهى ملتهاى اسلامى است. (سخنرانى در دانشگاه افسرى امام على (ع) ۱۳۷۰/۸/۸)
– اگر در یک نقطهى دنیا – مثل همین الجزایر یا سودان یا بعضى از کشورهایى که گرایش اسلامى و نشانههاى اسلامى در آنجا پیدا مىشود – صدایى از اسلام بلند مىشود، ببینید دستگاههاى تبلیغاتى چه مىکنند؛ چه تبلیغاتى، چه سیاستبازیهایى، چه فشارهایى از خود بُروز مىدهند و چهطور از غیظ به خود مىپیچند و نمىتوانند تحمل بکنند! (سخنرانى در دیدار با فضلا، طلاب و اقشار مختلف مردم قم، به مناسبت سالگرد قیام نوزدهم دیماه ۱۳۷۰/۱۰/۱۹)
گرایش مردم مسلمان کشورهای منطقه به شعارهای جمهوری اسلامی
– در زندانهاى فلسطین، در گوشهى کشورهاى آفریقایى، در تونس و مراکش، تحت اختناق به نام او] امام خمینی (ره) [شعار مىدهند… اسم امام، خودش مثل سرازیر شدن آب در یک سرزمین صاف و مستعد رفت… خودش سرازیر مىشود و مىرود، تا چشنده و نوشندهى خودش را پیدا کند. (دیدار با فرماندهان و جمعى از پاسداران کمیتههاى انقلاب اسلامى ۱۳۶۹/۱۰/۱۰)
-… امروز در خلأ احساس و اعتقاد دینى، ملتها به سمت اسلام گرایش قلبى پیدا کردهاند. امروز اسلام در چشمها شیرین شده است؛ شما نمونههاى متعدد آن را در آفریقا مشاهده مىکنید. یک نمونهى آن، تظاهرات اسلامى ملت سودان و علاقهمندى عاشقانهشان نسبت به مسؤولان جمهورى اسلامى است که به خاطر اسلام است و یک نمونهى دیگر آن هم حوادث اخیر الجزایر است که ملت مسلمان آن کشور با رأى قاطع خود، اسلام را انتخاب کردهاند؛ این یک حادثهى عظیم در دنیاست. (سخنرانى در اجتماع بزرگ مردم بوشهر ۱۳۷۰/۱۰/۱۱)
– نگرانى من از این است که مبادا دولتهاى عرب منطقه، فریب امریکا را بخورند. آنها باید به فکر خودشان باشند. دولتهاى عرب منطقه اگر به این نصیحت شیطانى امریکا گوش فرادهند، فاصله خودشان را با ملتهاى خودشان، باز هم زیادتر مىکنند. ملتها با ما هستند، ملتها با اسلامند، و به نام جمهورى اسلامى شعار مىدهند. شما ببینید در کشور مصر، یک عدّه جوان مسلمان، یک عدّه مردم مسلمان، مىایستند و شعار اسلامى مىدهند و هیچ ارتباطى هم برحسب ارتباطات معمولى انسانى، بین آنها و مردم ما نیست. امّا به قدرى شعارهاى آنها به شعارهاى ما نزدیک است، که رئیس جمهورِ بدبختِ روسیاهشان مىگوید «اینها از طرف ایران تحریک شدهاند!» ما چه ارتباطى با آنها داریم؟ آنها مسلمانند. خود آنها شعار قرآن مىدهند. خود آنها هستند که احساس مىکنند باید در راه خدا حرفبزنند، فریاد بکشند و حرکت کنند؛ مثل همان فریادى که ملّت ایران در دوران طاغوت علیه امریکا و علیه استکبار و استبداد جهانى کشید و باز هم مىکشد. (دیدار فرماندهان «بسیج» سراسر کشور۱۳۷۱/۸/۲۷)
– خودِ شما مىگویید که شعارهاى انقلاب اسلامى، مصر و الجزایر و کجا و کجا و کجا را به هم ریخته است. ما که در اینکشورها حضور نداریم. این، حرف و فکر ماست که در این سرزمینها رسوخ کرده است. خودِ شما مىگویید که تفکّرات اسلامىِ ایران، در دنیا، خطر بزرگى براى سرمایهدارى غرب و قدرتهاى غربى بهحساب مىآید. مگر خودِ شما این را نمىگویید؟ پس، این فکر و اندیشه ماست که به همهجا مىرود و دلها را متحوّل مىکند. ( دیدار جمعى از اعضاى «نیروى انتظامى»، کارکنان «سازمان تأمین اجتماعى»، «سازمان بهزیستى» و اساتید و دانشجویان دانشگاهها ۱۳۷۳/۹/۲۴)
انحراف حکومتهای کشورهای عربی
-… یا انسان با آن [آمریکا] مقابل است و یا با آن مقابل نیست. این، خیلى زود آشکار خواهد شد و چیزى نیست که بشود براى بلند مدت در این مورد دودوزه بازى کرد؛ لذا صدام خودش، خودش را رسوا خواهد کرد. امروز، شاه حسین و على عبداللَّه صالح و زینالعابدینبنعلى – رؤساى کشورهاى اردن و یمن و تونس – هم دم از ضد امریکاییگرى مىزنند! مگر نیست؟ آیا چنین چیزى ممکن است؟! (با اعضاى شوراى مرکزى انجمن اسلامى مدرّسین دانشگاهها ۱۳۶۹/۶/۱۸)
– بسیارى از این نهضتهاى آزادیبخش و مبارزات ضدّ استعمارى، به وسیله علما و اهل دین به وجود آمد؛ لیکن اهل دین بعد از آنکه یک مقدار جلو رفتند، اندکى قبل از پیروزى یا پس از آن، کنار کشیدند…. که ما نمونهاش را در الجزایر و بعضى از کشورهاى شمال آفریقا دیدیم، که حتّى حکومت دینى هم در آنجا تشکیل شد – مثل کشور تونس – اما بعد از اندک مدتى بهخاطر اشتباهاتى که مىشد، آن حکومتهاى دینى از هم پاشید و یک عدّه از افرادى که خودشان عامل استعمار در همان کشورها بودند، بر سرِ کار آمدند. (دیدار اعضاى مجلس خبرگان رهبرى ۱۳۷۹/۱۱/۲۷)
انزجار ملتهای منطقه از آمریکا
– شما الان مىبینید که در آفریقا و در شرق آسیا و حتّى در اروپا، ملتها و عمدتاً مسلمانان – که غیرمسلمانان در این جهت خیلى در اقلیتند – در شهرها و کشورهاى خودشان ایستادهاند و علیه امریکا شعار مىدهند. مگر امریکا، در الجزایر یا سودان و یا در بقیهى جاها حضور دارد؟ نه، مسأله این است که انقلاب اسلامى، به مسلمانان در درجهى اول تفهیم کرد که در هر شرایطى، باید با ظلم و پرچم ظلم و قطب ظلم و ستم در عالم مقابله کرد؛ ولو فعلاً از او شلاق نخورند. اگر با چشم دقیق و ریزبین نگاه کنیم، همین حالا هم همان ملتها، شلاق امریکا را مىخورند. البته تودههاى مردم، معمولاً این تحلیل را ندارند؛ اما درعینحال مىایستند و شعار مىدهند. (دیدار با فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامى و رؤساى دفاتر نمایندگى ولىّ فقیه در این نهاد ۱۳۶۹/۹/۲۶)
اقرار کشورهای غربی به گرایش ملتها به داشتن حکومت اسلامی
– شما ببینید امریکایىها در قضایاى مختلف، حرف معروفى را مکرر گفتهاند و آن، این است که ما اگر امروز در این کشورهاى اسلامى و بخصوص کشورهاى عربى انتخاباتى راه بیندازیم، حتماً اسلامگراها برندهاند؛ راست هم است؛ این، درست است. امروز در عراق، مصر، عربستان سعودى و الجزایر و در مغرب و جاهاى دیگر اینطورى است که اگر در هرجا یک انتخابات آزادى الان راه بیفتد و به متفکران و نخبگان اسلامى میدان داده شود که به صحنه بیایند، آنها برندهاند. ما این پدیده را بیست سال پیش نداشتیم. این پدیده، به برکت انقلاب اسلامى بهوجود آمده و به برکت ایستادگى ما… (دیدار مسوولان وزارت امورخارجه و روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور ۱۳۸۳/۵/۲۵)
موضع گیری و برخورد آمریکا با دولتها و ملتهای منطقه
– در سرتاسر دنیاى اسلام، میلیونها جوان و انسان آزاده، لبریز از کینه و نفرتِ ستمگران و اشغالگران امریکایى هستند. شما نمىتوانید اینها را تروریست بدانید. نمىتوانید اسم میلیونها انسان را در عراق و مصر و عربستان و شمال آفریقا و پاکستان و افغانستان تروریست بگذارید. امروز میلیونها انسان هستند که ظلم نیروهاى امریکایى را مىبینند… (سالگرد رحلت بنیانگذار جمهورى اسلامى ایران حضرت امام خمینى (ره) ۱۳۸۲/۳/۱۳۸۲)
– کدام دولت مستکبر با ملتهاى مسلمان اینطور متکبرانه برخورد کرده، که امریکا امروز برخورد مىکند؟… آنها سلطه بر همهى دنیاى اسلام را مىخواهند؛ سلطه بر همهى خاورمیانه را مىخواهند؛ قبضه کردن همهى کشورهاى اسلامى را در دستهاى مجرم و گنهکار خود مىطلبند. آنها اگر مىتوانستند به هدفهاى خودشان برسند، دولتها یکى پس از دیگرى در تهدید آنها قرار مىگرفتند. سوریه و مصر و عربستان و سودان و کشورهاى آفریقا و کشورهاى خاورمیانه و کشورهاى اسلامىِ شرق آسیا، در صورت کوتاهى مسلمانها و ملتها، هیچکدام از تعرض این جهانخواران مصون نخواهند بود؛ این هشدار به دنیاى اسلام است. (دیدار کارگزاران نظام و سفراى کشورهاى اسلامى ۱۳۸۴/۲/۶)
-… حتّى حکومتهاى سلطنتىیى که امروز در خاورمیانه وجود دارد، آمریکا اینها را دوست نمىدارد؛ چون مىداند اینها براى او مایهى دردسر است. دولتهاى اسلامى و عربى باید به این نکته توجه کنند. امریکا براى مصر هم برنامه دارد؛ براى سعودى هم برنامه دارد؛ براى اردن هم برنامه دارد؛ براى کشورهاى خلیج فارس هم برنامه دارد. برنامهى او فقط براى لبنان و سوریه و عراق نیست که دیگر کشورهاى عربى بنشینند تماشا کنند که امریکا به خیال خود حساب سوریه و لبنان را برسد؛ بعد نوبت آنهاست. (دیدار کارگزاران نظام ۱۳۸۴/۸/۸)
Sorry. No data so far.