تریبون مستضعفین- تحولات اخیر خاورمیانه و گسترش اعتراضات مردمی در بسیاری از کشورهای عربی اسلامی نوید ایجاد موج سهمگین جدیدی از بیداری اسلامی را میدهد که طولی نخواهد کشید بنیانهای استکبار و استثمار را برای همیشه در منطقه درهم بشکند.
این تحولات که با سقوط دولت تونس و فرار دیکتاتور آن آغاز شد، همچنان با گسترش دامنهی اعتراضات مردمی در کشورهای مصر، یمن، بحرین، عربستان، الجزایر و … ادامه دارد. اما آنچه مهم است اینکه حوادث اخیر دنیای اسلام، قطعاً ریشه در الگوگیری ملتها از انقلاب اسلامی ایران داشته و دارد؛ انقلابی که خود ریشه در اسلام و مطالبهی همراهی دین و سیاست در اداره جامعه داشت.
قطعاً مطالبهی «امتزاج دین و سیاست» اهدافی همچون اسلام خواهی، عدالتخواهی، استکبارستیزی، عدم وابستگی و … را بهمراه خواهد داشت و این نقطهی مخالف اهداف بسیاری از حاکمرانان حکومتهای مستبد و دیکتاتوری است.
از طرف دیگر پیروزی انقلاب اسلامی ایران که نمونهی موفقی از قدرتنمایی «امتزاج دین و سیاست» در سرنگونی سلطت 2500 ساله پهلوی بود باعث گردیده است همواره در طول این سالها، سران حکومتهای لائیک و یا به ظاهر اسلامی را در ترس و وحشت این قرار دهد که مبادا مردم کشورهای خود نیز با الگوگیری از مردم ایران خواستار تشکیل حکومتی با شاخصهی اداره آن بر اساس تعالیم اسلامی شوند؛ از اینرو تلاش داشتهاند که با هشدار و ارعاب مانع این الگوگیری شوند.
بعنوان نمونه انور سادات دیکتاتور سابق مصر از همان روزهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا قبل از سرنگونی، همواره از ترس مطالبهی «امتزاج دین وسیاست» و الگوگیری از انقلاب اسلامی ایران به مردم مصر هشدار داده بود و تلاش میکرد که با ترس و ارعاب مانع شکل گیری اعتراضات مردمی علیه حکومتش شود ( بریده روزنامه کیهان در تاریخ 14 بهمن ماه 1357) اما زهی خیال باطل که حوادث امروزهی جهان اسلام نشان میدهد که نمیتوان در مقابل موج بیداری که ریشه در انقلاب اسلامی ایران دارد مقاومت کرد و این خود دیکتاتورها هستند که دیر یا زود خواهند رفت.
قاهره: – خبرگزاری فرانسه – انورسادات رئیس جمهوری مصر در سخنانی در اجلاس حزب ناسیونال دموکرات خود علیه امتزاج مذهب و سیاست در مصر – نظیر آنچه که به عقیده سادات در ایران روی داده است – به مردم مصر هشدار داد. سادات گفت من به هرکس که بخواهد از مذهب برای تظاهر به اینکه نایب خدا در رو یکرده زمین است بهره برداری کند، اخطار میکنم که چنین فردی فکر نکند تنها کسی است که مقرر شده قدرت را در دست گرفته و مردم باید از او اطاعتت کنند. سادات طی این سخنان فرقی بین اسلام و سیاست قائل شد.
وی گفت کسانی که میخواهند عبادت کنند باید به مساجد بروند و آنها که میخواهند در سیاست درگیر شوند باید از طریق مجاری قانونی به فعالیت خود ادامه دهند. سادات گله داشت که گروههای مسلمان محافظه کار در چند سال گذشته در دانشگاههای مصر نفوذ بسیار پیدا کردهاند.
اشاره سادات به جمعیت اخوان المسلمین بود که قراردادهای کمپ دیوید را به شدت محکوم کرده است.
بايد به مسماناني كه اقدام به تشكيل حكومت اسلامي دست زده اند كمك فكري مالي و…نمود تاموفق شوند انشالله