از برکات فتنه سال گذشته تبدیل فضای اینترنت از ابزاری صرفا ارتباطی به بستری فرهنگی بود. البته این مسئله پیش از این هم در میان جوانان ارزشگرا و ولایتمحور وجود داشت که فتنه سال گذشته به گسترش دامنه و فراگیری آن انجامید. آسیبشناسی، بازخوانی و توجه به عملکرد و فعالیت وبلاگ نویسان متعهد در فضای مجازی از ضروریات ارتقای این بستر فرهنگی است.
اقبال مثبت رویشهای جدید انقلاب اسلامی به فضای سایبر البته بدون آسیب هم نبوده است تا جایی که در دو مرحله، تذکر رهبر عزیز انقلاب را در پی داشت، البته تربیت دینی و ولایی فرزندان روح الله به گونهای است که حتی سیلی رهبر برایشان احلی من العسل است نسبت به صلوات دشمن؛ همانگونه که حضرت علی علیه السلام میفرمایند: اگر با شمشیر بر بینى مؤمن بزنم که دشمن من شود، با من دشمنى نخواهد کرد، و اگر تمام دنیا را به منافق ببخشم تا مرا دوست بدارد، دوست من نخواهد شد.
این مسأله فارغ از نگاه مچگیرانه و انگشت اتهامزنی به این و آن، توجه به یک نکته مهم و مغفول را ضروری میسازد؛ بازخوانی عملکرد گذشته، آسیبشناسی راه طی شده و تدوین منشوری برای نحوه عملکرد افسران جنگ نرم در فضای سایبر.
لازم است بزرگان قوم و استخوان خرد کردههای این مسیر دور هم جمع شده و منشوری بر پایه قواعد اخلاقی، ولایی و اعتقادی برای جماعت کیبورد به دست تنظیم کنند تا دیگر بهانه به دست دشمن نداده و از همه مهمتر موجبات رنجش رهبر عزیزمان فراهم نشود.
این تذکر میتواند فصل جدیدی را در شکل گیری یک مطالبه و اقدام جدی برای تنظیم منشور، تعیین میزان و خط کشی برای سنجش عیار فعالیتهای نیروهای حزب اللهی رقم بزند. البته کار جهادی دستور العمل و بخشنامه بردار نیست، بازخوانی، آسیب سنجی و تنظیم قواعد و اصول، اتمام حجتی است که راه را بر اشتباهات بعدی ناهموار، نقاط ضعف و قوت را مشخص و تاحدودی به انسجام فعالیتهای سایبری امت حزب الله میانجامد، مضاف بر آنکه بهانه را از دست دشمن برای سوءاستفاده و مظلوم نمایی خواهد گرفت.
به عنوان نمونه، یکی از سنگرهایی که نیازمند توجه بیشتر وبلاگ نویسان متعهد و اصولگرا و ولایت محور است، توجه به موضوعات اجتماعی و فرهنگی با رویکرد دینی و ولایی است که در درجه اول امر به معروف و نهی از منکری برای متعهدان این مسیر تلقی شده و فضای زرد کنونی را شکسته و فتح سنگرهای جدید را ممکن میسازد.
واقعیت این است که دامنه تأثیرگذاری فعالیت وبلاگ نویسان ارزشی و متعهد در فضای مجازی، فتوحات بسیاری را در جنگ نرم به ارمغان آورد ولی نباید اجازه داد دشمن از تنگههایی که نادیده گرفته شده، ما را غافلگیر کند. اکثر وبلاگ نویسان تکلیف محور فضای مجازی تاکنون از روی احساس تکلیف، بدون آموزشهای خاص و بر اساس تربیت دینی عمل کردهاند؛ بازخوانی، آسیبشناسی و تدوین اصول برای این جهاد در عرصه سایبر مسألهای است که تنگه احد جنگ نرم را برای رخنه، شبیخون دشمن کور میسازد و برکتی است که از فرمایشات و تذکرات حکیمانه و روشنگرانه رهبر عزیز انقلاب حاصل میشود.
تذکر اول رهبر عزیز انقلاب به وبلاگ نویسان؛
«واقعاً یکى از چیزهایى که ما همهمان [باید توجه کنیم]، به مردم هم باید بگوییم، یاد بدهیم که توجه بکنند این است که: به صرف توهم اینکه حالا این کار مصلحت دارد، دستشان را، یا قلمشان را، یاوبلاگشان را آزاد نکنند که هر چه به دهنشان آمد، آن را بگویند؛ اینجور نیست، چون وسایل مدرن امروز همه مشمول همین حکم است. یعنى خواندن وبلاگ هم مثل خواندن کاغذ است، کتاب است، نامه است، مثل شنیدن حرف است. استماع غیبت شامل همهى اینها میشود؛ یعنى ملاک استماع در اینها وجود دارد مسلماً.»
تذکر دوم رهبر فرزانه انقلاب؛
«فضاى اهانت و هتک حرمت در جامعه، یکى از آن چیزهایى است که اسلام مانع از آن است؛ نباید این اتفاق بیفتد. فضاى هتک حرمت، هم خلاف شرع است، هم خلاف اخلاق است، هم خلاف عقل سیاسى است.
انتقاد، مخالفت، بیان عقاید با جرأت، هیچ اشکالى ندارد؛
اما دور از هتک حرمتها و اهانتها و فحاشى و دشنام و این چیزها.
همه هم در این زمینه مسئولند. این کار علاوه بر اینکه:
فضا را آشفته میکند،
و اعصاب آرام جامعه را به هم میریزد،
که امروز احتیاج به این آرامش هست «خداى متعال را هم از ما خشمگین میکند.»
من میخواهم این پیامى باشد به همهى آن کسانى که یا حرف میزنند، یا مینویسند، چه در مطبوعات، چه در وبلاگها.
Sorry. No data so far.