شنبه 16 آوریل 11 | 10:00

معرفی کتاب: «مهدویت در منظر امام خمینی (ره)»

مهدویت در منظر امام خمینی (س) نوشته‌ی «ابوالفضل هدایتی» است که انتشارات عروج چاپ اول آن را در سال 1387 در قالب 259 صفحه روانه‌ی بازار نشر کرده است.


تریبون مستضعفین – مهدویت در منظر امام خمینی (س) نوشته‌ی «ابوالفضل هدایتی» است که انتشارات عروج چاپ اول آن را در سال 1387 در قالب 259 صفحه روانه‌ی بازار نشر کرده است.

این کتاب در چهار بخش تلاش می‌کند طرح کلی خویش را در مورد مهدویت از دیدگاه امام خمینی با رجوع به بعضی سخنان ایشان و نوشتن تحلیل در این مورد تبیین کند. گرچه این تحلیل‌ها بر مطالب امام در مورد مهدی موعود سیطره انداخته و گاه خسته کننده می‌شود اما نحوه‌ی چینش و موضوعات مورد توجه نگارنده، خواننده را به پیگیری ادامه‌ی مطلب می‌کشاند.

بخش اول این کتاب، سیمای مهدی موعود است که در سه فصل شخصیت، جایگاه و منزلت و در نهایت برنامه‌ها و اقدامات امام مهدی بحث خود را پی‌گرفته است.

فصل دوم این مجموعه دوران غیبت حضرت مهدی (عج) نام گرفته که مباحث آن در فصل‌های نیابت مهدی موعود و انتظار از نظر خواننده گذشته است.

بخش نهایی نیز قیام و ظهور مهدی موعود (عج) است که فصل‌های تحقق آرمان‌های پیامبران، حضرت مهدی و بعثت خاتم پیامبران، ویژگی‌های عصر ظهور، مخالفت و تکفیر امام در عصر ظهور را شامل گردیده است.

بخش نهایی نیز پیوند امام مهدی با عاشورا و انقلاب اسلامی است که ذیل هم خوانی قیام امام حسین و قیام حضرت مهدی، حضرت مهدی و انقلاب اسلامی مباحثی را مطرح کرده است.

این مجموعه را می‌توان از فروشگاه‌های نشر عروج در خیابان انقلاب رو به روی دانشگاه تهران، چهار راه کالج، حرم امام، خیابان 12 فروردین، خیابان شهدای ژاندارمری پلاک دو و سایر نمایندگی‌های نشر عروج در شهرستان‌ها تهیه کرد.

در زیر بخش‌هایی از سخنان امام را در این کتاب می‌خوانیم:

همه آقايان بناى بر اين بگذارند كه كارهاي‌شان را روى وظيفه‏‌شان عمل بكنند. خودشان را ببينند در يك جمهورى اسلامى؛ ببينند در يك مملكتى هستند كه رأس اين مملكت‏ امام زمان- سلام اللَّه عليه- مراقب‌شان هست؛ مأمورهاى مخفى دارد؛ ملائكة اللَّه مأمورند، خودش را تحت مراقبت ببيند، بگويد كه ما يك مملكتى الآن هستيم كه يك مراقبى داريم معصوم، و ما تحت مراقبت هستيم، اعمال‌مان بايد يك اعمالى باشد كه يك وقتى به عرض ايشان رسيد، راضى از ما باشد. در هر جا كه كار می‌كنيد، شما براى مسلمان‌ها می‌خواهيد خدمت بكنيد.( صحيفه امام ج‏9 ص : 17و 18)

مهمّش اين قدم است كه محتواى يك مملكتى اسلامى باشد. هر جايش برويم در مملكت اسلامى رفتيم، نه اين‌كه وقتى رفتيم بازار، ببينيم بازار همان بازار و همان رباخورى و همان اجحاف و همان‏ گران‌فروشى بي‌جا و همان‌ها، و بعد هم فرياد می‌كند كه اسلام! بعد هم چراغانى می‌كنند! خيال می‌كنند با اين می‌شود امام زمان را بازى داد! نمی‌شود. ( صحيفه امام ج‏9 ص : 18و 19)

قضيه ولايت فقيه يك چيزى نيست كه مجلس خبرگان ايجاد كرده باشد. ولايت فقيه يك چيزى است كه خداى تبارك و تعالى درست كرده است. همان ولايت رسول اللَّه هست. و اين‌ها از ولايت رسول اللَّه هم می‌ترسند! شما بدانيد كه اگر امام زمان- سلام اللَّه عليه- حالا بيايد، باز اين قلم‌ها مخالف‏‌اند با او. (صحيفه امام ج‏10 ص : 308)

انتظار فرج، انتظار قدرت اسلام است، و ما بايد كوشش كنيم تا قدرت اسلام در عالم تحقق پيدا بكند، و مقدمات ظهور ان شاء اللَّه تهيه بشود. ( صحيفه امام ج‏8 ص : 374)

ارزش دارد كه انسان در مقابل ظلم بايستد، در مقابل ظالم بايستد و مشتش را گره كند و توى دهنش بزند، و نگذارد كه اين قدر ظلم زياد بشود، اين ارزش دارد. ما تكليف داريم آقا! اين طور نيست كه حالا كه ما منتظر ظهور امام زمان- سلام اللَّه عليه- هستيم پس ديگر بنشينيم تو خانه‏‌هاي‌مان، تسبيح را دست بگيريم و بگوييم «عَجّلْ عَلى‏ فَرَجِهِ». عجّل، با كار شما بايد تعجيل بشود، شما بايد زمينه را فراهم كنيد براى آمدن او. و فراهم كردن اينكه مسلمين را با هم مجتمع كنيد. همه با هم بشويد. ان شاء اللَّه ظهور می‌كند ايشان‏. (صحيفه امام ج‏18 ص : 268)

اميدوارم كه ان شاء اللَّه تعالى، به بركت آن آستان مقدس، جمهورى اسلامى همان‌طورى كه تا كنون پيروزمندانه پيش رفته است، از اين به بعد هم پيش برود و اين جمهورى اسلامى باقى باشد با اسلاميت خود تا وقتى كه، زمانى كه به حضور بقيّة اللَّه اين جمهورى مشرّف شود و مسائل را در خدمت ايشان حل كند. (صحيفه امام ج‏16 ص : 387)

ان شاء اللَّه، خداى تبارك و تعالى به شما كمك كند، همان طورى كه تا كنون كمك‌هاى غيبى خداى تبارك و تعالى بوده است و اين كشورى كه كشور ائمه هدى و كشور صاحب الزمان- سلام اللَّه عليه- است كشورى باشد كه تا ظهور موعود ايشان به استقلال خودش ادامه بدهد؛ قدرت خودش را در خدمت آن بزرگوار قرار بدهد كه عالم را ان شاء اللَّه، به عدل و داد بكشد و از اين جورهايى كه بر مستضعفان می‌گذرد جلوگيرى كند. ( صحيفه امام ج‏14 ص : 308)

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.