روزنامه السفیر به نقل از شخصیتهای لبنانی نزدیک به سوریه نوشت: سفر «عبد الله بن زاید» وزیر امور خارجه امارات متحده عربی به سوریه در چارچوب مأموریت مهم و مشخصی بوده که ظاهر آن اعلام همبستگی کشورهای حاشیه خلیج فارس با نظام سوریه بود ولی مضمون واقعی این سفر حاکی از انجام معاملهای بود که به وضع داخلی سوریه با وضع داخلی بحرین مرتبط است.
این روزنامه لبنانی تـأکید کرد: در این معامله اعراب سعی میکنند سوریه را به اتخاذ موضع صریح علیه ایران و محکوم کردن آنچه آنها دخالت ایران در بحرین قلمداد میکنند، وادارند.
روزنامه السفیر نوشت: اعراب همچنین از سوریه میخواهند که از بیانیه اخیر شورای همکاری کشورهای حاشیه خلیج فارس حمایت کند ولی رییس جمهوری سوریه در جواب آنها گفته که سوریه در این باره به وظیفه خود عمل کرده و ایران نیز تنها بیانیهای مبنی بر توجه دولت بحرین به درخواستهای معارضان بحرینی صادر کرده و دخالتی در امور بحرین ندارد.
روزنامه السفیر نوشت: فشارهای زیاد آمریکا و کشورهای اروپایی بر سوریه بخاطر موضع این کشور در منطقه، از سال ۲۰۰۴ میلادی آغاز شده و بیشتر به منظور دور نگه داشتن سوریه از ایران و دیگر جبهههای مقاومت در لبنان، فلسطین و عراق است.
روزنامه الاخبار هم در تحلیلی نوشت: هدف واقعی سفر اخیر هیأت عربی – اروپایی به سوریه دور کردن این کشور از ایران است. هیأت عربی کشورهای قطر، امارات متحده عربی و نیز برخی مسؤولان اروپایی طی سفر به سوریه با مقامات سوری و بویژه «بشار اسد» رییس جمهوری سوریه دیدار و پیرامون آخرین تحولات در منطقه و سوریه بحث و گفتگو کردند.
روزنامه الاخبار ادامه داد: این هیأتهای عربی – اروپایی طی دیدار خود با رییس جمهوری سوریه و برخی از مسؤولان سوری، توصیههایی را برای بهبودی وضع در سوریه به مسؤولان آن ارائه کردند.
این روزنامه افزود: از جمله این توصیهها این بوده که سوریه باید برای مساله بروز تحولات در کشورهای عربی اهمیت قایل شود، بویژه که تحولات جاری در منطقه و بخصوص سیر تحولات در مصر نشان داده که موضوع «محور عربی» که مانع دخالت دیگران در امور داخلی اعراب میشود بار دیگر مورد توجه و اهمیت اعراب قرار گرفته است.
روزنامه الاخبار تاکید کرد: بنا به درخواست آنها سوریه باید در رابطه با موضوع نزدیکی و ارتباط خود با ایران و جنبشهای مقاوم در لبنان، فلسطین تجدید نظر کند و مسیر جدیدی را به سوی استراتژی نوین عربی برای خود ترسیم کند.
آنها گفتهاند که در صورت موافقت سوریه با توصیههای هیأت مذکور، امکان ایجاد بهترین روابط با کشورهای بزرگ عربی و دیگر کشورهای خارجی برای سوریه فراهم خواهد شد و سیل کمکهای کشورهای نفت خیز منطقه نیز به منظور حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی به سوی این کشور جاری میشود و بدین ترتیب زمینه برای اجرای روند اصلاحات و طرح برنامههای توسعه و عمرانی فراهم میشود و نیز میزان تحرکات اعتراض آمیز مردم تا حدودی زیادی کاهش مییابد.
پاسخ مسؤولان سوری و بشار اسد رییس جمهور این کشور در برابر ارائه این توصیهها این بوده که سوریه میان تظاهرات متعلق به شهروندان سوری معترض و نیز میان تحرکات خرابکارانه عدهای که به جریانهای سلفی تعلق دارند و تحت حمایتهای مالی و لجستیکی کشورهای عربی قرار گرفتهاند، تفاوت قایل است و عدهای با سوء استفاده از تحرکات و اعتراضات محق مردم، برای تحقق اهداف خود که هیچ گونه رابطهای با خواستههای مردم ندارد، سعی در برهم زدن امنیت در سوریه دارند.
روزنامه الاخبار نوشت: هیأت عربی- اروپایی حاضر در سوریه در واقع سعی داشتند نوعی معامله را با سوریه ترتیب دهند و در صورتی که سوریه این معامله را قبول نکند، گفتهاند که اسد در معرض موج تبلیغات وسیع رسانهای و سیاسی به منظور بزرگ نمایی موج ناآرامیهای سوریه در سطح جهان و نیز به کار گرفتن گروههای سلفی برای تحقق اهدف مختلف در سوریه قرار میگیرد.
Sorry. No data so far.