چهارشنبه 01 ژوئن 11 | 09:14

پارسايي: جنگ نرم يكي از جذابيت‌هاي جشنواره تئاتر مقاومت است

اولین نشست خبری سیزدهمین جشنواره تئا‌تر مقاومت (انقلاب ـ دفاع مقدس) با حضور حسین پارسایی دبیر این دوره از جشنواره صبح امروز در سالن کنفرانس مجموعه تئا‌تر شهر برگزار شد.


اولین نشست خبری سیزدهمین جشنواره تئا‌تر مقاومت (انقلاب ـ دفاع مقدس) با حضور حسین پارسایی دبیر این دوره از جشنواره صبح امروز در سالن کنفرانس مجموعه تئا‌تر شهر برگزار شد.
حسین پارسایی در این نشست گفت: جشنواره سراسری دفاع مقدس ۱۲ دوره خود را سپری کرده است، از جشنواره دهم وقفه‌هایی در برگزاری ایجاد شد همچنین بین جشنواره دوازدهم و سیزدهم وقفه‌ای چند ساله وجود داشت.

وی افزود: این دوره با تغییراتی در عنوان و ساختار با مشارکت انجمن تئا‌تر انقلاب و دفاع مقدس، بنیاد فرهنگی روایت و اداره کل هنرهای نمایشی معاونت هنری برگزار می‌شود.

رجوع به اصل وقایع و ارزش ها

دبیر سیزدهمین جشنواره تئا‌تر مقاومت تصریح کرد: اولویت‌ها برای شرکت در این مسابقات تلاش برای خلق آثار نمایشی بدیع و مفهومی موقعیت‌ها، حوادث و شخصیت‌های برجسته انقلاب و دفاع مقدس با رجوع به اصل وقایع و ارزش‌ها مبتنی بر تحقیق و نگاه واقع‌ بینانه در رخداد‌ها، تاکید بر عنصر مقاومت پایداری آزادگان در دوران اسارت، جستجوی مفهوم مقاومت در تاریخ پرافتخار کشورمان با رویکردهای تجربی درام در ارائه آثار، همچنین مقاومت در کشورهای دیگر به ویژه مسلمانان با اولویت فلسطین، بحرین، لبنان و غیره. همچنین بیان هنرمندانه تغییر نوع دفاع و مقاومت از شیوه جنگ نظامی (سخت) به جنگ نرم (فرهنگی).

بخش های جشنواره

پارسایی افزود: بخش جشنواره‌های این دوره شامل مسابقه صحنه‌ای، بین‌الملل، مسابقه آثار عروسکی و کودک و نوجوان، ویژه، نمایشنامه‌نویسی، آثار خیابانی، ‌ نمایش‌های تلویزیونی، تولید نمایشنامه و نمایشخوانی است؛ در بخش مسابقه صحنه‌ای ستاد برگزاری جشنواره صرفاً پذیرای نمایشنامه‌هایی خواهد بود که تاکنون هیچ اجرایی از آن‌ها به روی صحنه نرفته باشد و حداکثر ظرفیت پذیرش آثار در این بخش ۲۰ نمایش خواهد بود.

وی با اشاره به بخش بین‌الملل اظهار داشت: در بخش بین‌الملل آثار متناسب با موضوع جشنواره تولید شده توسط گروه‌های خارجی خواهد بود، در صورت دستیابی به حد نصاب معقول از آثار در این بخش، بخشی رقابتی با عنوان مسابقه بین‌الملل شامل برگزیده‌ای از آثار بخش بین‌الملل و مسابقه برگزار خواهد شد؛ در بخش بین‌الملل به ۱۱۰ کشور به دو زبان عربی و انگلیسی فراخوان جشنواره را ارسال کردیم.

پارسایی افزود: به تمام گروه‌هایی که طی این چند سال همکاری‌هایی را با ما در این جشنواره‌ها داشتند نیز دعوت‌نامه ارسال شده است البته حضور کشورهای خارجی با سیاست‌های مدنظر ما در تهران از طریق رایزن‌های فرهنگی صورت می‌گیرد. تعدادی از متون خارجی که مفهوم مقاومت را دارند را نیز انتخاب و به هنرمندان آن کشور برای اجرا پیشنهاد داده‌ایم. البته در این بخش عدم وجود موضوع آزاد محدودیت‌هایی را نیز ایجاد می‌کند.

جشنواره سراسری به جای بین المللی

وی ادامه داد: به این دلیل این جشنواره را سراسری اعلام کردیم زیرا عنوان بین‌المللی موجب افزایش سطح انتظار بیش از اندازه از این جشنواره می‌شود. با حضور گروه‌های خارجی در این جشنواره سراسری ارزیابی‌ها انجام می‌شود تا در آینده این جشنواره را به یک جشنواره بین‌المللی مبدل سازیم هر چند جشنواره‌ای به نام مقاومت در سطح بین‌المللی وجود ندارد. در بخش مسابقه آثار عروسکی و کودک و نوجوان نیز حداکثر ظرفیت پذیرش آثار ۱۰ نمایش خواهد بود.

پارسایی ادامه داد: در بخش ویژه به مرور آثار بر‌تر با موضوع انقلاب و مقاومت پس از انقلاب که حداکثر بازتولید ۸ اثر برجسته این حوزه خواهد بود اختصاص دارد، در این بخش هیچ‌گونه قضاوت و محدودیتی برای انتخاب آثار از بین آرشیو‌ها وجود ندارد و این ۸ اثر در صورت تطبیق با سیاست‌ها برگزیده می‌شود.

دبیر سیزدهمین جشنواره تئا‌تر مقاومت با اشاره به چاپ متون آثار برگزیده و با کیفیت در بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی، خاطرنشان کرد: در مسابقه آثار خیابانی نیز ستاد برگزاری صرفاً پذیرای طرح‌های نمایشی خواهد بود که تاکنون هیچ اجرایی از آن‌ها انجام نشده باشد، حداکثر ظرفیت در این بخش نیز ۱۵ اثر خواهد بود.

وی با اشاره به بخش نمایش‌های تلویزیونی گفت: در نظر داریم با مشارکت دستگاه‌های فرهنگی مرتبط نمایش‌های تلویزیونی با موضوع انقلاب و دفاع مقدس با در نظر گرفتن اهداف و اولویت‌های این فراخوان تولید نماییم، در این بخش دست به تولید خواهیم زد و به آرشیوهای موجود اکتفا نخواهیم کرد؛ در بخش تولید نمایشنامه و نمایشنامه‌خوانی با هدف تشویق و نمایشنامه نویسی و حمایت از نمایشنامه‌های فاخر و شایسته این بخش را برگزار خواهیم کرد.

پارسایی ضمن اشاره به ۱۵ اجرای عمومی نمایش‌ها افزود: در بخش مسابقه صحنه‌ای آثار پس از انتخاب و ارزیابی از تاریخ ۳۱ شهریورماه تا ۱۵ مهرماه در شهرهایی که تولید شده‌اند به اجرای عمومی می‌روند و ارزیابی قطعی در اجرای عمومی‌ها صورت خواهد گرفت و این‌طور نیست که هر نمایشی که به اجرای عمومی برود مجوز حضور در جشنواره را پیدا خواهد کرد، کیفیت از نظر ما مهم‌تر از کمیّت خواهد بود؛ کارهایی که در اجرای عمومی با کیفیت ظاهر نشود با آن‌ها تصفیه می‌شود اما به جشنواره وارد نمی‌شوند.

بزرگداشت شخصیت های حوزه مقاومت

به گفته پارسایی در این جشنواره از چند تن از شخصیت‌های حوزه مقاومت در سطح بین‌المللی و کشورمان در بخش بزرگداشت تقدیر و تشکر می‌شود.

دبیر سیزدهمین جشنواره تئا‌تر مقاومت در خصوص موضوع مقاومت خاطرنشان کرد: موضوع مقاومت، موضوعی است جهانی که در چند سال اخیر در کشورهای منطقه بیش از پیش دیده شده است. مقاومت یک مفهوم جهانی است و صرفا مختص به ایران نمی‌باشد همچنین موضوع جنگ نرم که جای فعالیت بسیار دارد و یکی از جذابیت‌های این دوره می‌باشد.

سیزدهمین جشنواره تئا‌تر مقاومت با دبیری حسین پارسایی از ۲۸ آبان‌ماه تا ۳ آذرماه در تالارهای تئاترشهر، مولوی، هنر، وحدت، ایرانشهر، برج آزادی و سنگلج برگزار می‌شود، همچنین سوم آذرماه در تالار وحدت اختتامیه این جشنواره برگزار می‌شود. همچنین سایت جشنواره با سردبیری جلیل اکبری‌صحت به نشانی www.theatermoghavemat.ir، فعال است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.