دومین کنفرانس خبری محمود احمدی نژاد ریاست محترم جمهوری عصر سه شنبه برگزار شد و رئیس جمهور به سوالات خبرنگاران رسانه های مختلف پاسخ گفت.
دكتر محمود احمدينژاد در ابتداي سخنان خود با بيان اينكه حركت عمومي كشور در جهت پيشرفت و در جهت عدالت و عزت مردم است به برنامههاي گوناگون دولت در جهت پيشرفت و سازندگي كشور اشاره كرد و گفت: برنامههاي دولت بسيار گسترده است.
عزم دولت پيشرفت علمي كشور است
وي به چندين برنامهاي كه در دستور كار دولت است اشاره كرد و افزود: عزم دولت پيشرفت علمي كشور است و در اين راستا سرمايهگذاريهاي مناسبي را انجام داده است، از جمله در زمينه توليد علم و در واقع حركت در راستاي علم جزء برنامههاي دولت محسوب ميشود.
دو برابر شدن فعالیت های زیرساختی کشور نسبت به سال گذشته
وي همچنين تكميل حلقههاي زيرساختي كشور را از ديگر برنامههاي دولت عنوان كردند و با اشاره به تلاشها و پيشرفتهاي صورت گرفته در زمينههاي عمراني در كشور گفت: امسال تلاش داريم در اين زمينه دو برابر سال گذشته فعاليت انجام دهيم و اعتبارات لازم در بودجه پيشبيني شده است.
برنامه دولت رساندن نرخ بیکاری به حداقل
احمدينژاد همچنين از ديگر برنامههاي دولت را توسعه توليد كشور عنوان كرد و با اشاره به عزم دولت در راستاي ايجاد اشتغال، گفت: ما تلاش داريم كه از لحاظ نرخ بيكاري به حداقل لازم برسيم و اين نرخ را تا حداقل لازم كاهش دهيم.
طرح مسكن مهر يك طرح مسكن است
وي همچنين به تلاش دولت در راستاي اجراي اصل 44 قانون اساسي و تلاشهايي كه در اين ارتباط صورت گرفته است اشاره كرد و گفت: از برنامههاي ديگر دولت مسكن است .
وي با اشاره به برنامههاي دولت در زمينه مسكن اظهارداشت: طرح مسكن مهر يك طرح مسكن است و ما ميتوانيم شرايطي را فراهم كنيم كه آحاد ملت ايران در يك خانه فراخ و مناسب زندگي كنند.
ما معتقديم كه هر كسي در ايران متولد ميشود، بايد داراي يك آينده مطمئن باشد
رييسجمهور همچنين به طرح آتيه مهر اشاره كرد و گفت: دولت اين طرح را دنبال ميكند، البته مشكلات و نواقصي وجود داشت كه در حال برطرف كردن آن هستيم و انشاءالله اين طرح به صورت گسترده اجرا شود و ما معتقديم كه هر كسي در ايران متولد ميشود، بايد داراي يك آينده مطمئن باشد و ما سعي ميكنيم به اين سمت برويم و اين تكليف دولت و خانوادههاست.
با ادغام وزارتخانهها، روند كوچكسازي دولت ادامه پيدا ميكند
وي همچنين به عزم دولت به كوچكسازي دولت اشاره كرد. احمدينژاد در ادامه با بيان اينكه يكي از برنامههاي ديگر دولت، كوچكسازي دولت است، گفت: طي 5/5 سال اخير در بخشهاي گوناگون چند برابر دوره مشابه كار شده است، ولي با اين حال براي اولين بار طي 40 سال اخير حجم دولت كوچك شد و 4 /10 درصد از تعداد كاركنان دولت كاهش پيدا كرد.
وي افزود: اين روند با ادغام وزارتخانهها و سازماندهي مجدد ساختار دولت ادامه پيدا خواهد كرد و به سمتي خواهيم رفت كه دولتي كوچك، عالم، چابك و با بهرهوري بالا را در اختيار داشته باشيم.
عمليات اجرايي تحول بانكي و مالياتي پيش از پايان سال
وي تحول بانكي و مالياتي و آغاز عمليات اجرايي اين طرح تا پيش از پايان سال را از ديگر برنامههاي دولت عنوان كرد.
تحلیل تحولات جهاني
احمدينژاد در ادامه به تحولات جهاني اشاره كرد و گفت: شاهد اتفاقات بسيار مهمي در منطقه خود و شمال آفريقا و آرام آرام در آمريكاي لاتين، اروپا، بخشهايي از آسيا و در آفريقا خواهيم بود. جريان سلطه حدود 10 يا 12 سال قبل با شعار مبارزه با تروريسم و به بهانه يازده سپتامبر گستردهترين هجوم نظامي را به منطقه ما انجام داد تا اقتصاد نابسامان خود را بهبود ببخشد و رژيم صهيونيستي را از اضمحلال نجات دهد ولي پس از شكست در برابر مقاومت ملتها، امروز رنگ عوض كرده است؛ درست مثل بردهداراني كه مدعي ليبراليسم و اومانيسم شدند و امروز همانها با شعار طرفداري از دموكراسي در پي نجات نظام سرمايهداري و رژيم صهيونيستي هستند.
وي با بيان اينكه ماسكها عوض شدهاند، تصريح كرد: دولت قبلي آمريكا يك ماسك بر چهره داشت و دولت جديد ماسك ديگري بر چهره دارد. دولت قبلي در منطقه ما يك جريان اسلام خشن و آدمكش به راه انداخت كه صددرصد اسلام آمريكايي بود و براي فريب ملتها دست به چنين كاري زدند. دولت جديد به دنبال اسلام آمريكايي از نوع ديگري است يعني يك اسلام ليبرال كه سلطه آمريكا و وجود رژيم صهيونيستي را به رسميت ميشناسد و آمادگي دارد در چارچوبي كه آمريكا تعيين ميكند حركت كند.
وي افزود: امروز مردم ميدانند كه همه مشكلات، برخي عقبماندگيها، جنگها، ترورها، كشتارها و ديكتاتورهايي كه طي دهههاي متوالي حاكم بوده، همه و همه حاصل عملكرد نظام سلطه و در راس آنها آمريكا و متحدان آن بوده است. تغييري در سياستهاي نظام سلطه اتفاق نيفتاده است و تنها روشها و شعارها عوض شدهاند و ميخواهند با شعار جديد همان كارهاي قبلي خود را تكرار كنند.
رييسجمهور با بيان اينكه ماهيت دولتهاي متوالي آمريكا يكي است، افزود: اصل طراح در آمريكا افراد ديگري هستند كه در پشت پرده قرار دارند و كساني كه ما در اين سوي پرده ميبينيم عملا از سوي آنها مامور به انجام كارهايي هستند كه برايشان تعيين شده است.
بن لادن با خانواده رييسجمهور قبلي آمريكا شريك نفتي بودند
وي با اشاره به اخبار منتشر شده طي هفتههاي اخير در مورد كشته شدن بنلادن گفت: در حوادث اخير ديديم كسي را به قول خودشان دستگير كردند، كشتند و جنازه او را به دريا انداختند. آن آقا با خانواده رييسجمهور قبلي آمريكا شريك نفتي بودند. در ضمن اين فرد از مدتها قبل در اختيار نظاميان آمريكايي بود و طبق اطلاعات موثقي كه داريم خود آنها او را مريض كردند و مدتها پيش كشتند. هدف آنها از اين كار روشن است چرا كه آنها انتخاباتي پيش رو دارند و بهانه جلب آراي مردم براي آنها مطرح است.
وي ادامه داد: اين يك سوال جدي است كه چرا او را به دريا انداختند؟ پاسخ روشن است؛ اگر جنازه ميماند و آزمايش بر روي او انجام ميشد و معلوم ميشد كه در حال مريضي كشته شده است و مشخص ميشد كه با چه وسايلي مريض و كشته شده است، آن وقت آنها رسوا ميشدند.
خبر موثق داريم كه آمريكاييها ميخواهند در تاسيسات هستهيي پاكستان خرابكاري كنند
احمدينژاد با بيان اينكه پس از نواختن مارش پيروزي توسط غرب ديديم كه ترور در منطقه ما متوقف نشد، تاكيد كرد: خبر دقيق و موثق داريم كه آمريكاييها ميخواهند براي تسلط بر پاكستان و تضعيف دولت و مردم اين كشور، در تاسيسات هستهيي پاكستان خرابكاري كنند و با اهرمهايي نظير شوراي امنيت زمينه حضور گستردهتر خود در آن كشور و تضعيف آن كشور را فراهم كنند.
مشكل بحرين مشكل بين دولت و حكومت نيست، مشكل پايگاه نظامي آمريكاست
وي در ادامه با اشاره به حوادث رخ داده در بحرين گفت: آمريكا ميخواهد به حاكم بحرين فشار بياورد، تا شرايط را بپذيرد و در نهايت قضيه را فيصله دهد و بدين صورت در بين ملتهاي منطقه براي خود محبوبيت كسب كند.
وي افزود: اين در حالي است كه ما مي دانيم كه مشكل بحرين مشكل بين دولت و حكومت نيست، مشكل پايگاه نظامي آمريكاست و اگر امروز مردم بحرين تحت فشار هستند، به اين دليل است كه دولت بحرين مجبور است كه بخاطر وجود پايگاه آمريكايي در اين كشور رودرروي مردمش بايستد.در واقع مشكل بحرين موضوع آمريكا و منافع نامشروعش است.
رييسجمهور در ادامه ملتهاي منطقه را خطاب قرار داد و اظهار كرد: آزادي، عدالت و عزت و حق حاكميت ملي از حقوق پايهاي هر ملتي است و ما در اين زمينه از حقوق كامل همهي ملتها در تمام دنيا دفاع ميكنيم، اما همه بايد مراقب باشيم، مبادا كسي از چاله دربيايد و به چاه بيافتد.
وي با بيان اينكه بايد مراقب طراحيهاي دشمنان اصلي باشيم، گفت: مثلا در بحرين بايد حاكم اين كشور با مردم بنشيند و گفتوگو كند و حق راي آزاد و عادلانه براي مردم قائل شوند و حقوق مردم در انتخابات مساوي باشد كه همهي اينها شدني است.
وي خطاب به ملت بحرين گفت: نبايد اجازه دهيد كه مستكبران در امور شما دخالت كنند تا از اين طريق از يك طرف براي خودشان وجهه درست كنند و از طرف ديگر منافع و ثروتهاي شما را غارت كنند.
برخي دولتهاي منطقه مراقب باشند كه در نقشهي آمريكا بازي نكنند
احمدينژاد گفت: برخي دولتهاي منطقه مراقب باشند كه در نقشهي آمريكا بازي نكنند. آنها تنها چيزي كه ميشناسند منافع نامشروع است وما ديديم كه از جنگهاي پيششين تا به امروز همهي جنگهاي آمريكا با دوستان قبلي خود بوده است و بدترين ناجوانمردي را عليه دوستان خود اعمال كرده، در واقع آمريكا هميشه پشت دوستان خود را به خاطر منافع خود خالي كرده است.
وي خاطرنشان كرد:آمريكا ميخواهد حركتهاي مردمي را ضبط كند تا اختلافات و زمينهي حضورش ايجاد شود و به محض اين كه در منطقه مستقر شد، اولين كسي كه قرباني ميكند همكاران او هستند.
همه بايد بسيج شويم تا دولت فلسطين تشكيل شود
وي با اشاره به مسالهي فلسطين گفت: فلسطين نه تنها نقطهي رهايي منطقه ما، بلكه نقطه رهايي كل جهان از نظام سلطه است. آنها براي اين كه بتوانند به دنيا مسلط شوند، بايد در خاورميانه مسلط شوند و تاسيس رژيم صهيونيستي نيز با اين هدف بوده است. اين در حالي است كه تمايل عمومي منطقه اضمحلال رژيم صهيونيستي است.
رييسجمهور افزود: طبق نظرسنجيهاي انجام شده قريب به اتفاق با حضور اين رژيم مخالف هستند، اما ميخواهند با فريبكاري اين رژيم نامشروع را رسميت دهند.
وي افزود: اين آدمهايي كه امروز در سرزمينهاي اشغالي فلسطين دولت تشكيل دادهاند اختياري ندارند و عروسك گردانانان كوكي هستند.
وي اظهار كرد:من به ملتهاي منطقه و فلسطين عرض ميكنم هوشيار باشيد. همهي ملت فلسطين بايد متحد شود، رژيم صهيونيستي يك غده سرطاني است كه حتي اگر در يك وجب از سرزمين فلسطين باقي بماند از همانجا تكثير ميشود و امنيت منطقه و ملتها را دچار مخاطره ميكند اينكه از سرزمين اردن يا كشورهاي همسايه تكهاي جدا كنند و به آوارگان فلسطيني بدهند، مثل اين ميماند كه كسي خانهاي را دزديده و وقتي ميخواهد كه جبران كند از جيب همسايهاش جبران ميكند.
وي افزود: اگر كسي در منطقهي ما بر منافع كوتاه مدت خود اصالت دهد بداند در تاريخ خوشنام نخواهند ماند همه بايد بسيج شويم تا دولت فلسطين تشكيل شود و آوارگان به سرزمين اصلي خود بازگردند.
امروز كشورهاي سلطه به سراغ ونزوئلا رفتهاند
احمدينژاد ادامه داد: در آفريقا و آمريكاي لاتين هم ملتها بايد بايستند تا هيمنه نظام سلطه كه آن را بزرگ، قدرتمند و شكستناپذير نشان ميدهند، شكسته شود.
وي افزود: خداوند در يك كلام كوتاه ضعف و شكستناپذيري آنها را به ما يادآوري ميكند كه اساس آنها ضعيف است چون بر فريب و دروغ استوارند، پس كافي است كه ملتها با يكديگر متحد باشند و مقابل آنها بايستند.
وي با اشاره به اينكه امروز كشورهاي سلطه به سراغ ونزوئلا و دولتهاي مستقل آمريكاي جنوبي رفتهاند، گفت: اگر همه با هم بايستيم، مرگ زورگويي، امپرياليسم،سلطهگري و چپاولگري نزديك خواهد بود.
رييسجمهور گفت: با افتخار اعلام ميكنم ملت عزيز ايران، دولت و رهبري گرانقدر در كنار همه ملتهاي عدالتخواه، آزاديخواه، عزتطلب و دولتهاي مستقل خواهد ايستاد و مطمئنم آينده از آن ماست و دشمنان در آينده جايي نخواهند داشت.
طرح هدفمندي يارانهها دشمنان زيادي در داخل و خارج دارد
وي در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار واحد مركزي خبر مبني بر اينكه با توجه به گذشت اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها چه نقاط ضعفي در اين مدت مشاهده شده است؟ گفت: طرح عظيم هدفمندي يارانهها كار بسيار بزرگي بود. تغيير نگاه اقتصادي و رفتار اقتصادي همه مردم بود، يعني تمام عادتها، سنتها و روالها بايد عوض شود كه اين كار بسيار بزرگي است. در حقيقت بدين معناست كه بايد از موانع بزرگي عبور كنيم.
وي ادامه داد: در يك ارزيابي كلي معتقدم كه اين طرح بسيار عالي اجرا شد و علت آن نيز به ملت بزرگ ايران برميگردد. ملت ايران بسيار هوشمندانه، متعهدانه و متحدانه با اين طرح برخورد كرد. همهي ملت پاي كار آمدند. همانطور كه پيش از اين نيز گفته بودم، اولين جايي كه ممكن بود مشكل ايجاد شود بخش حمل و نقل بود. ديديم كه جامعه حمل و نقلي كشور و رانندگان عزيز ما چقدر زيبا خود آن را به عهده گرفتند.
احمدينژاد در ادامه به دستاندركاران توليد اشاره كرد و گفت: توليدكنندگان ما بسيار خوب كار كردند، مصرف گاز طبيعي در بخش توليد 18 درصد افزايش يافت. بعضيها مطرح ميكردند، وقتي قيمت گاز يا انرژي بالا برود توليد آسيب ميبيند. افزايش مصرف انرژي آيا جز به معناي افزايش توليدات است؟ اين بدان معناست كه كارخانجات، دامداران، كشاورزان، مرغداران و … بيشتر كار كردند و اين نشانه هوشمندي توليدكنندگان كشور است كه هدفمند كردن را به مثابه يك فرصت بزرگ استفاده كردند و در حال اصلاح ساختارهاي توليد هستند.
رييسجمهور در ادامه به بخش خانگي و تجاري اشاره كرد و گفت: مردم در اين زمينه بسيار خوب همراهي كردند. در فروردين هر سال مصرف برق نسبت به سال قبل 8 درصد افزايش مييافت، امسال نه تنها 4 درصد افزايش پيدا نكرد، بلكه 4 درصد نيز كاهش يافت. همچنين مصرف برق در صنعت حدود 10 درصد افزايش يافت.
وي خاطرنشان كرد: بازاريان، شبكه توزيع و … خود مديريت كردند، درست است كه وزارت بازرگاني و سازمان نظارت در حال نظارت هستند، اما اصل نظارت بر بازار بر عهده بازاريان است و انصافا زيبا عمل كردند. البته معناي اين حرف اين نيست كه در گوشه و كنار اشكالي وجود ندارد، حتما اشكال وجود دارد اما ستاد هدفمند كردن يارانهها به طور مرتب تشكيل جلسه ميدهند. خيلي اوقات در سطح واحد يا بخشي از يك صنف يا صنعت تصميمگيري ميشود.
وي گفت: كار هدفمند كردن يارانهها ادامه دارد، آن را شروع كرديم، گام مهم و اصلي را برداشتيم و گامهاي بعدي را نيز بايد برداريم. بستههاي حمايتي از توليد، خدمات و حمل و نقل تا آخر ادامه دارد و به نظر ما از كارهاي بزرگي بود كه در ايران انجام شد و كساني نيز كه در بعضي مراكز مديريت اقتصادي جهان حضور دارند و معمولا علاقه ندارند، موفقيتهاي ايران را بيان كنند، آنها نيز اعلام كردند كه اين طرح بسيار موفق بوده و از ما خواستهاند كه آن را به عنوان يك تجربه خوب در اختيار ساير ملتها قرار دهيم.
رييسجمهور با بيان اينكه اين طرح دشمنان زيادي هم در داخل و هم در خارج دارد، تصريح كرد: زيرا اين طرح در جهت عدالت و اصلاح ساختار اقتصادي ايران است. به همين دليل دشمنان ملت ما خوشحال نيستند. بگذاريد بگويم ميشناسم كساني را كه البته معدود هستند، نميدانم چطور آنها جزء ملت ايران شدند، زيرا ملت ايران اينگونه نيست. آنها از اينكه يك ضعفي در جايي پيدا شود، خوشحال ميشوند.
وي خاطرنشان كرد: چطور ممكن است فردي در يك خانواده و يك ملت زندگي كند و پس از مشاهده ضعفي خوشحال بشود، 20 سال اين طرح به خاطر ترس از تبعات اجرا نشد. آنها كه همه چيز را به عنوان راي نگاه ميكنند. بعد كه ما آن را خواستيم اجرا كنيم از زمين و آسمان بر سر ما ريختند و مباحث تورم و … را مطرح كردند. اكنون نيز خبرهاي كذبي منتشر ميكنند كه دهها هزار كارخانه خوابيده است، كجا چنين اتفاقي افتاده است.
وي گفت: براي ما حركت عمومي ملت است و خود در حال مديريت هستند. اين حركت يعني شكوفا شدن خلاقيت ايرانيها و اين هدف، هدفمند كردن يارانهها است. اين طرح موفق است، ادامه خواهد داشت و انشاءالله گامهاي بعدي با همراهي ملت برداشته خواهد شد.
موضع ما همچنان سكوت الهامبخش وحدت است
در ادامه خبرنگاري از رييسجمهور پرسيد شاهد تخريب عليه جنابعالي هستيم، عدهاي خودشان خبر ميسازند و سپس تكذيب ميكنند و سندي هم ارايه نميشود و شما سكوت ميكنيد. آيا همچنان ميخواهيد سكوت كنيد؟ كه احمدينژاد در پاسخ گفت: موضع ما همچنان سكوت است؛ سكوت الهامبخش وحدت. ميتوانم باز هم بگويم موضع ما همچنان سكوت است؛ سكوت الهامبخش وحدت
ساخت نيروگاه بوشهر تمام شده است
وي در پاسخ به پرسش خبرنگاري از چين درباره تاريخ راهاندازي نيروگاه بوشهر گفت: ساخت نيروگاه بوشهر تمام شده و اين نيروگاه در حال راهاندازي است و آزمايشهايي دارد كه بايد انجام شود تا در مدار قرار بگيرد و ما اميدواريم در آينده نزديك اين كار انجام شود.
وي افزود: نيروگاه هستهيي و اتمي با نيروگاه برقي تفاوت دارد و مراحل مختلفي براي راهاندازي آن وجود دارد. براي مثال در اولين مرحلهاي كه برق از نيروگاه بوشهر وارد شهر شود 40 مگاوات خواهد بود؛ در حالي كه ظرفيت اين نيروگاه هزار مگاوات است.
خبرنگار تلويزيون چين پرسيد كه با توجه به اينكه مدودف اعلام كرده است كه احتمالا در آينده نزديك از ايران ديداري خواهد داشت، آيا ديدار مدودف با راهاندازي نيروگاه بوشهر همزمان خواهد بود؟ كه احمدينژاد پاسخ داد: بله ممكن است. همه چيز ممكن است.
مرجع بررسي سياستهاي پولي، شوراي پول و اعتبار است
رييسجمهور در پاسخ به يك پرسش اقتصادي درباره ارزيابي خود از كارنامه بسته سياستي پولي و ارزي گفت: مرجع بررسي سياستهاي پولي، شوراي پول و اعتبار است و هرچه تصويب كند همه بايد به آن احترام بگذارند. اينكه تلاطم در بازار ارز ناشي از برخي سياستهاست را قبول ندارم؛ هرچند كه نبايد مطلق به اين قضيه نگاه كرد. به نظر من پول هيچ وقت از بانكها بيرون نميرود و فقط نوع سپردهها عوض ميشود. مشكل بستههاي پولي ما به ساختارها و نظام بانكي برميگردد.
وي افزود: درست است كه نظام فعلي بانكي ما تابع قانون بانكداري اسلامي است ولي روح قانون در بسياري از مواقع مورد توجه قرار نگرفته است و اگر طرح تحول نظام بانكي حاكم شود اين مشكلات به طور ريشهاي حل خواهد شد. مشاركتها بايد واقعي شود؛ چرا كه اگر اين اتفاق بيفتد آنوقت نياز به بستههاي سياستي مانند بسته فعلي نخواهيم داشت.
علما و ديگران آزادند نظراتشان را مطرح کنند
در ادامه، خبرنگار آسوشيتدپرس به برخي انتقادها از دولت از سوي علما و روحانيون اشاره و پرسشي را در اينباره مطرح كرد كه احمدينژاد در پاسخ گفت: اگر نوع نگاهمان را به صحنه ايران عوض كنيم برداشتمان متفاوت ميشود. ايران يك كشور آزاد است و همه در آن حق اظهارنظر دارند و تا زماني كه اين اظهارنظرها از حدود قانون و اخلاق فراتر نرود نبايد به كسي تعرض كرد و افتخار اين دولت اين است كه بيشترين انتقادها را پذيرفته است. علما و ديگران نظراتي دارند كه بايد مطرح كنند و فكر نميكنم كسي در اين كشور باشد كه بگويد آنها نظراتشان را نگويند.
مقايسه اين دولت با دولتهاي قبلي قياس معالفارق است
رييسجمهور با اشاره به بخشي از پرسش خبرنگار آسوشيتدپرس مبني بر برخي انتقادهاي مطرح شده از سوي برخي علما از دولت قبل اظهار كرد: مقايسه اين دولت با دولتهاي قبلي قياس معالفارق است. ما از قبل هم اعلام كرديم كه روش اداره ما با قبليها متفاوت است.
وي افزود: خوشبخانه كارهاي كشور اعم از اقتصادي، سياست خارجي و برنامه هستهيي در حال پيش رفتن است. هيچگاه هيچ موضوع اقتصادي پايان ندارد؛ چرا كه اقتصاد يك جريان مستمر است و سياست خارجي نيز چنين است. در حال حاضر غربيها مساله هستهيي ايران را بهانه قرار دادهاند و ما اگر اين را هم حل كنيم به سراغ بهانه ديگري ميروند. دولت كار خود را با استحكام و قدرت پيش ميبرد و مشكلي ندارد.
ملت ايران همواره مدافع ملتهاي حق است
رييسجمهور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار پرس. تي. وي، مبني بر اينكه آيا ايران در كنار حمايتهاي معنوي از كشورهاي منطقه حمايتهاي قانوني هم ميكند، گفت: در مجامع بينالمللي غير از قطعنامهاي كه درباره ليبي صادر شد، بحثي نبوده است. هر كشوري هم شرايط خودش را دارد، اما ملت ايران همواره مدافع ملتهاي حق است، نه فقط در منطقه، بلكه مدافع حقوق پايه ملتهاي آفريقا، اروپا و آمريكاست و ما اين روش را ادامه ميدهيم.
ما توافقات خوبي با دولت عراق در مورد آلودگي هواي داشتهايم
خبرنگار خبرگزاري آنا در مورد سرايت آلودگي هواي كشور عراق به ايران پرسيد كه احمدينژاد در پاسخ، گفت: پديده گرد و غبار يك علت و زمينه دارد و علت ديگر كه در ظرف زمان ما موجب گرد و خاك ميشود تحولات آب و هوايي است. ما توافقات خوبي با دولت عراق داشتهايم. مجلس محترم هم بودجهاي تصويب كرد تا بتوانيم چشمههاي گرد و غباري را مهار كنيم. ما بايد شرايط دولت و ملت عراق را هم درك كنيم. آنها هنوز استقرار كامل ندارند و اميدواريم اين عمليات امسال اجرايي شود.
حالا بگذارند ما كارمان را بكنيم!
وي در پاسخ به سوال دوم اين خبرنگار درباره آنچه برخي تحت عنوان جريان انحرافي مطرح ميكنند، گفت: در مورد افرادي هم كه گفتيد آنها را دستگير كردند. خيالشان هم راحت شد. حالا بگذارند ما كارمان را بكنيم. دولت هدفي جز خدمت به ملت و پيشبرد اهداف انقلابي ملت ندارد.
از سال 84 كه من آمدم گفتم اين روشها را قبول ندارم
وي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا درباره طرح جريان انحرافي از سوي برخي از جمله يكي از رقباي انتخاباتي رييسجمهور و موضع رييس جمهوردر اين باره، گفت: اگر منظورشان اين است كه روش آنها را قبول نداريم، ما از روز اول اين را گفتيم. از سال 84 كه من آمدم گفتم اين روشها را قبول ندارم و حلقههاي مديريتي را درهم خواهم شكست و دولت را بين مردم ميبرم. روشن است با آنها زاويه داريم نه زاويه، 180 درجه است، نقطه مقابل است.
جز به مردمي بودن، سادهزيستي، دفاع هوشمندانه از عزت ملت نميانديشيم
رييسجمهور افزود: مقام معظم رهبري فرمودند جز 10 سال اول انقلاب و دوره اين دولت حركت انقلاب در مسير خودش نبوده است. معنايش اين است كه ما درست عمل كردهايم. ما اين مسير را ادامه ميدهيم و جز به مردمي بودن، سادهزيستي، دفاع هوشمندانه از عزت ملت نميانديشيم.
وي افزود: اين مسير دولت در اين پنجسال و نيم بوده است. حالا اگر كسي پيدا ميشود كه فكر ميكند ما بايد ايدههاي او را پياده كنيم اشتباه ميكند. ما اصلا آمدهايم ايدههاي آنها را كنار بزنيم. راه دولت از سال 84 تا امروز يكي بيشتر نيست و با قدرت همان را ادامه ميدهيم و اين حرفها هم تاثيري در اراده دولت ندارد.
همه بسیج شده اند امسال ركورد ايجاد 2/5 ميليون شغل را بشكنند
رييسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگار شبكه خبر مبني بر اينكه شما قول دادهايد كه 2 ميليون و 500 هزار شغل ايجاد خواهيد كرد، چه ميزان از اين تعداد تحقق يافته است، گفت: اشتغال دغدغه بخش وسيعي از خانوادهها و بسياري از جوانهاي ما است كه استعداد فراوان دارند و دولت موظف به پشتيباني و حمايت از اين جوانهاست تا فرصت مناسب را در اختيارشان قرار دهد.
وي گفت: به لحاظ منابع مالي، تجهيزات و مقررات همه شرايط را آماده كردهايم، جلسه شوراي اشتغال مرتب تشكيل ميشود و ستادهاي اشتغال كارشان را انجام ميدهند و كارآفرينان در كشور بسيج شدهاند. هم ملت ايران و هم منابع كشور اين فرصت را در اختيار دارد كه امسال ركورد ايجاد 2/5 ميليون شغل را بشكنند كه انشاءالله امسال اين مساله محقق ميشود.
وي تاكيد كرد: اما كارهاي دولت يكنواخت پيش نميرود و در يك منحني اوج ميگيرد و به نقطه نهايي ميرسد. ما برنامهريزي دقيق داريم و اميدواريم با حركت عمومي ملت اين رقم محقق شود.
نسلهاي جديد سانتريفيوژها در راه است
رييسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جوان مبني بر اينكه چند سال پيش گفتيد ترمز قطار هستهيي را بستهايد، اما چند وقت است خبر خوشي را اعلام نكردهايد آيا سنگاندازي غرب باعث كند شدن اين روند شده است يا خبر خوشي در راه است، اظهار كرد: پيش از اين گفته بودم قطار هستهيي نه ترمز دارد و نه دنده عقب ميرود و الان هم همين را ميگويم. به لحاظ فني ما مشكلي نداريم.
احمدينژاد گفت: در بخش فني و تكنولوژيك به سرعت جلو ميرويم. سانتريفيوژها كار ميكنند، نسلهاي جديد سانتريفيوژها در راه است و توليد 20 درصد را هم در دست داريم كه قبلا نداشتيم. در بخش حقوقي در مرز قانون حركت ميكنيم و ما بيشترين همكاري را با آژانس داشته و داريم و فعاليتهاي ما بر اساس قانون است؛ اما در بخش سياسي كه اين روزها در اين چارچوب اظهارنظر ميشود ربطي به بحث هستهيي ندارد. رييسجمهور تاكيد كرد: امروز از صنعت هستهيي در كشور به خوبي استفاده ميشود.
چند وقت ديگر ميگويند چرا وسط ايران كوير وجود دارد!
موضوع اصلي دشمني غرب با استقلال و پيشرفت ايران است به ويژه آمريكا و متحدانش. آنها نميخواهند خارج از دايره سيطره آنها كسي به مراتب بالاتر و جهاني برسد. وي ادامه داد: خيال ميكنند اگر اعلام كنند ايران به دنبال اين و آن است، افكار عمومي را پشت سر خود ميبرند. بحث مذاكره بيشتر براي بهانه تراشيدن است؛ چند وقت ديگر ميگويند چرا وسط ايران كوير وجود دارد كه آب آنجا تلخ است! نظام سلطه دائما به دنبال ونگ (نق) زدن است.
مکاتب غرب برای از سر گیری مذاکرات هسته ای
وي گفت: مكاتباتي درباره اينكه ميخواهند گفتوگو كنند صورت گرفته است و ما هم هميشه گفتهايم كه مذاكره بر اساس احترام متقابل را قبول داريم، اما تا زماني كه رويكرد سلطهطلبانه را به همكاري تبديل نكنند اين روند فايدهاي نخواهد داشت.
ما فكر ميكنيم تغييرات در قيمتها در چارچوب پيشبينيهاي ماست
وي در پاسخ به سوال خبرنگار راديو ايران مبني بر اينكه نگراني مردم درباره عوارض قانون هدفمند كردن يارانهها و افزايش بها و اجارهبهاي مسكن است، اظهار كرد: تا جايي كه اطلاع دارم عدهاي بودند كه نظر كارشناسيشان اين بود كه به محض اجراي اين قانون جامعه ملتهب ميشود اما نشد. بعد برخي از آنها گفتند كه بعدا ملتهب ميشود. به نظرم اين كارشناسيها درست نبوده است به هر حال آنها اشتباه كردند. ما فكر ميكنيم تغييرات در قيمتها در چارچوب پيشبينيهاي ماست و فراتر از آن نرفته است.
طرح اصلي و بزرگ دولت در خصوص مسكن در راه است
وي گفت: در بحث مسكن ما مسكن مهر را داريم و آن را به طور جدي دنبال ميكنيم. اميدواريم در بحث اجارهبها همانطور كه توانستيم قيمت مسكن را تثبيت كنيم آن را هم به تثبيت برسانيم. بخش قابل توجهاي از مسكن مهر در شهريور ماه آماده و تا پايان سال بخش قابل توجه ديگري از آن تحويل داده خواهد شد، فعلا عدد آن را اعلام نميكنم.
احمدينژاد تاكيد كرد: طرح اصلي و بزرگ دولت در خصوص مسكن در راه است و آن را كه شروع كنيم روابط در موضوع بازار مسكن و اقتصاد عمومي برقرار و دگرگون ميشود.
كارهاي دولت روي زمين قابل اندازهگيري است، امارها دقیق است
رييسجمهور در جواب سوال خبرنگار روزنامهي ايران در رابطه با اينكه برخي جريانهاي نشانهدار به دنبال تخريب دولت هستند، شما براي مقابله با آنها چه كارهايي انجام دادهايد؟ گفت: عدهاي گفتند جادهي قم افتتاح شد 153 كيلومتر است، اما عدهاي گفتند اين آمار غلط است و 60 كيلومتر بيشتر نيست. بايد بگويم كارهاي دولت روي زمين قابل اندازهگيري است.
وي افزود: گفته شد ما حدود 36 هزار مگاوات ظرفيت توليد برق تحويل گرفتيم و الان از 62 هزار مگاوات عبور كردهايم و گفتيم نيروگاههايي ساخته شده است كه همهي اينها موجود است و قابل ديدن است. پس اينكه برخي انكار ميكنند، مشكلي ندارد.
وي با بيان اينكه از نظر ارايهي آمار مشكلاتي در كشور وجود داشت و مراجع مختلفي آمار را ارايه ميدادند، گفت: در قانون برنامهي پنجم دولت لايحهاي به مجلس داد و تاكيد كرد كه از اين به بعد مرجع ملي براي اعلام رسمي آمارها وجود داشته باشد. پس بقيهي آمارها كه اعلام ميشود نظرات رسمي نيست و اينكه اظهارنظر ميشود، مشكلي وجود ندارد و اينها تغييري در واقعيت جامعه ايجاد نميكند؛ چون وضع كشور معلوم است.
رييسجمهور افزود: معلوم است ايران هستهيي شد يا نه، هدفمندي اجرا شد يا نه، يك ميليون و 300-400 هزار مسكن روستايي ساخته شد يا نه، 85 هزار ميليارد تومان واگذاري اصل 44 انجام شد يا نشد، كه اينها انجام شده است و بالاخره 39 ميليون سهام عدالت گرفتند. پس اينكه بگويند اين كارها نشده است تغييري در واقعيت ايجاد نميكند.
وي با بيان اينكه فاصلهي طبقاتي كم شده است، گفت: روشن است كه فاصلهي طبقاتي كم شده است. همهي آمارها، تحليلها و مدلها نشان ميدهد كه فاصله كم شده است.
وي همچنين تصريح كرد: توليد سيمان از 32 ميليون تن به 75 ميليون تن رسيده است و 8 ميليون تن سال گذشته صادر شد كه اسناد گمرك آن وجود دارد. از طرفي ظرفيت توليد فولاد كشور از كمتر از 10 ميليون به بالاي 19 ميليون رسيده است و سدهاي بسياري ساخته شده است كه آبگيري نيز شدهاند. پس اينها روي زمين وجود دارد و قابل ديدن ميباشند و نيازي به آمار ندارد.
از همكارانمان ميخواهيم توري برگزار كنند و منتقدان را را در ايران بگردانند!
رييسجمهور اظهار كرد: كساني هستند كه در اقدامات دولت ترديد دارند. ما از همكارانمان ميخواهيم توري برگزار كنند و آنها را در ايران بگردانند. بنابراين از نظر ما اظهارنظراتي كه ميشود، نه ارزش حقوقي دارند و نه ارزش سياسي، اما كشور آزاد است و هركس در حد دريافت خود از جامعه صحبت ميكند و اشكال ندارد.
انتقادات برخی نمایندگان در مورد علی آبادی چيزي غريبي نيست
احمدينژاد در ادامه در جواب سوال خبرنگار تلويزيون تركيه در رابطه با آقاي عليآبادي سرپرست وزارت نفت كه قرار است در اجلاس اوپك حضور پيدا كند و اينكه مجلس انتقاداتي به اين شخص دارد، توضيح داد: مجلس هويت حقوقي دارد. پس وقتي ميگوييم مجلس نظر داد، يعني در مجلس رايگيري شود و اكثريت نظر بدهند، اما اگر منظور اين است كه برخي از نمايندگان مجلس اظهارنظر كردهاند، بحث ديگري است كه شاهديم هم مثبت و هم منفي نظر دادهاند و اين امري آزاد است و در ايران چيزي غريبي نيست و ما تا زمان معرفي وزير به مجلس فاصله داريم.
وي در جواب سوال اين خبرنگار در رابطه با اظهارنظر آقاي كاتوزيان گفت: آقاي كاتوزيان هم نمايندهي مجلس است و حق اظهارنظر و راي دادن دارد و مشكلي هم وجود ندارد.
ما 312 اسم را به قوهي قضاييه دادهايم
وي در جواب سوال خبرنگار روزنامهي قدس در رابطه با پيگيري مسالهي مفسدان اقتصادي كه رييسجمهور تا به حال 250 نفر را به عنوان مفسد اقتصادي به دستگاه قضايي معرفي كرده است واينكه آيا در مورد مسائل اقتصادي كه گفته ميشود در رابطه با برخي اطرافيان رييس جمهور وجود دارد ،همين حساسيت را خواهد داشت و پيگيري خواهد كرد؟ گفت: ما 312 اسم را به قوهي قضاييه دادهايم. پس اينكه چه كسي تخلف كرده و چه كسي تخلف نكرده است به عهدهي قاضي است؛ چون ما مرجع قضاوت نيستيم.
وي افزود: كساني كه زمين تصرف كرده بودند و يا منابع بانكي را نداده بودند به مرجع دستگاه قضايي معرفي كرديم؛ چون مرجع، دستگاه قضايي است.
تخلف از بنده،خانواده، بستگان و … بايد طبق قانون رسيدگي و برخورد شود
وي ادامه داد: براي چندمين بار ميگويم تنها رييسجمهوري هستم كه اعلام كردهام، تخلف از بنده،خانواده بنده، بستگان بنده و از هركس رخ داد، بايد طبق قانون رسيدگي و برخورد شود و بار ديگر اين موضوع را تكرار ميكنم.
احمدينژاد با بيان اينكه موضع اصولي دولت رسيدگي به تخلفات است و همچنان بر اين موضع هستيم، تصريح كرد: اميدوارم هرجا كوچكترين تعدي به ملت ميشود، با دقت رسيدگي شود و به ملت بازگردانده شود كه جزو آرزوها و پيگيريهاي دايمي ماست و بخشي از كارهاي شبانهروزي ما تنظيم امور به نحوي است كه هيچ فرصتي براي كساني كه ميخواهند دستاندازي كنند به وجود نيايد و شايد بخش مهمي از فشارها بر ما از ناحيهي همين اصرارهاي ماست.
طرحمان در مورد بحرین را به زودی ارائه خواهیم کرد
دهيمخبرنگار العالم از رييسجمهور پرسيد شما اظهاراتي در مورد بحرين داشتيد و گفتيد كه مشكل بحرين بين دولت و ملت نيست، آيا براي حل مشكل بحرين طرح و راهي داريد؟ كه رييسجمهور در اين باره پاسخ داد: ما واقعا با كشورهاي منطقه هيچ وقت مشكلي نداشتيم. امروز هم ميگوييم پيشنهاد ما اين است كه عدالت و حقوق اساسي ملت را وسط بگذاريد و اجازه دخالت به بيگانگان را ندهيد. برخي گفتند ايران ميخواهد در مورد بحرين دخالت كند، من پيغام دادم و گفتم اگر ايران بخواهد دخالت كند همه منطقه عوض ميشود.
وي افزود: كساني كه در رابطه با ايران اظهارنظر ميكنند اول به نقشه نگاهي بيندازند بعد حرف بزنند، شيوههاي قديمي حكمراني تمام شده است. اميدواريم زمينه فراهم شود تا ما طرحمان را ارائه دهيم.
وي با بيان اينكه حقوق اساسي ملتها در تمامي مذاهب به رسميت شناخته شده است، اظهار كرد: حق حاكميت ملي، عدالت، احترام و كرامت انساني بايد محفوظ باشد و من فكر ميكنم بحرين خود ميتواند با هم مشكلاتشان را حل كنند و بدانند اگر به آمريكا ميدان دهند بعدا نميتوانند آمريكاييها را بيرون كنند، حواسشان باشد.
پس از پايان تعطيلات مجلس وزير مربوطه را معرفي خواهيم كرد
خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان از رييسجمهور در مورد بحث تشكيل وزارت ورزش و جوانان پرسيد كه احمدينژاد در اين باره گفت: مجلس محترم طرحي را براي تشكيل وزارت جوانان تصويب كرد، اما ما نسبت به آن ابهامات و سوالاتي داشتيم. اعتقاد دولت اين بود كه اگر به اين ترتيب عمل كنيم با نهادهاي نظارتي دچار مشكل ميشويم و وزارتي كه تشكيل ميشود نميتواند با اقتدار همراه باشد. بيم ما اين بود كه ورزش ما كه در يك قوس صعودي است و در آن هر روز يك افتخار جديد كسب كنيم بدينگونه دچار آسيب ميشود. ما با برخي مراجع و نمايندگان گفتگوهايي داشتيم تا ابهامات را برطرف كنيم؛ اما به هر ترتيب آنچه ميخواستيم اتفاق نيفتاده است و راهي جز اين نداريم كه وزير معرفي كنيم.
احمدينژاد اظهار كرد: پس از پايان تعطيلات مجلس وزير مربوطه را معرفي خواهيم كرد.
كساني كه خودشان پايهگذار مبارزه با تروريسم باشند، خود تروريسم هستند
وي همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر ايدههاي ايران در اجلاس جهاني مبارزه با تروريسم كه قرار است تيرماه برگزار شود، با بيان اينكه داستان مبارزه با تروريسم داستان غمانگيزي است، گفت: كساني كه خودشان پايهگذار مبارزه با تروريسم باشند، خود تروريسم هستند.
وي گفت: اينها به بهانه مبارزه با تروريسم به منطقه ما لشكركشي كردند. ولي تروريسم ريشه عميقتري را پيدا كرد و يك ميليون نفر كشته شدند. حال انسانهاي انديشمند و دولتهاي مستقل بايد دست به دست هم بدهيم و در اين زمينه گام برداريم.
احمدينژاد گفت: ما بايد به يك تعريف مشترك و روشن درباره تروريسم و مساله مقابله با آن بپردازيم.
نامهاي به كلي سري براي ما نوشتند اما متنش را در تريبون عمومي خواندند
خبرنگار ايرنا از احمدينژاد درباره انتشار و صدور نامههاي رييس مجلس به دولت پرسيد و گفت دولت متهم به اتخاذ تصميمات غيرقانوني شده است آيا يك جريان نميخواهد دولت را متهم كند، كه رييسجمهور با بيان اينكه اين سوال شما خود كامل بود و جواب نيز در آن وجود داشت، گفت: اين دولت نه تنها پس از انقلاب، بلكه در تاريخ كشور قانونمندترين دولت بوده است.
وي افزود: طبق قوانين حقوقي، مجري برداشت خود را دارد و نه برداشت ديگران را. اگر ديگران برداشت ديگري دارند بايد اين برداشت را به قانون تبديل كنند.
وي با بيان اينكه انتصاب جرم خود خلاف تخلف است، گفت: ما پاسخش را تهيه كرديم و ارائه خواهيم داد.
رييسجمهور گفت: نامهاي به كلي سري براي ما نوشتند اما متنش را در تريبون عمومي خواندند. اشكال ندارد برخي وقتي به دولت ميرسند فكر ميكنند نبايد هيچ حريمي را رعايت كنند. اين هم اشكالي ندارد ما پاسخ ميگوييم. باز هم بر اجراي دقيق قانون تاكيد ميكنيم؛ اما قوانين پيچيدهاي وجود دارد. ما سعي ميكنيم برداشت صحيحي از قانون را اجرا كنيم.
رابطه ما با رهبری مستحكمتر از آن است كه بعضيها بتوانند آن را سست كنند
رييسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري ايرنا مبني بر رابطه رييسجمهور با مقام معظم رهبري گفت: در اين خصوص بارها صحبت كردهام و اكنون ضرورتي نميدانم كه صحبت كنم. رابطه معلوم و تعريف شده است. ما يك ملت و يك نظام و داراي چارچوبهاي مشخص هستيم و مسير پيشرفت را ادامه ميدهيم و رابطه مستحكمتر از آن است كه بعضيها بتوانند آن را سست كنند.
موضع ما در مورد اظهارات سپاه و ائمه جماعات همچنان سكوت الهامبخش وحدت است
خبرنگار روزنامه سياست روز سوال خود را اينگونه مطرح كرد كه نهادهاي انقلابي مانند سپاه و همچنين ائمه جماعات به صراحت بعضي از نزديكان شما را به انحراف از انقلاب متهم ميكنند، از سوي ديگر سكوت دولت نيز در ميان مردم شائبهبرانگيز شده است؟ كه رييسجمهور گفت: ما همهي عناويني كه از سوي شما مطرح شد را دوست داريم و موضع ما همچنان سكوت الهامبخش وحدت است.
اين سوال را از سخنگوي طرح تحول اقتصادي بپرسيد
وي در ادامه به موضوع برخي آپارتماننشينها درباره پرداخت هزينههاي آب، برق و … با توجه به تعداد خانوارها اشاره كرد و خواستار توضيح از سوي رييسجمهور شد كه رييسجمهور در پاسخ گفت: اين سوال را از سخنگوي طرح تحول اقتصادي بپرسيد. هر چيزي راه درست و قانوني خود را دارد، در اين زمينه چندين راهحل وجود دارد كه يكي از آنها جدا كردن كنتورها است.
ما از موضع دولت عراق در مورد خروج آمریکاییها به طور قاطع حمايت ميكنيم
در ادامه خبرنگار ديگري با اشاره به نزديك شدن زمان خروج نيروهاي آمريكايي از عراق و همچنين اخباري مبني بر باقي ماندن تعدادي از نيروهاي آمريكايي در اين كشور، خواستار بيان موضع تهران در اين زمينه شد كه رييسجمهور پاسخ داد: پايان سال جاري ميلادي پايان حضور آمريكاييها در عراق است. البته شنيدهايم كه فشار زيادي به دولت عراق ميآورند تا موافقت آنها را براي حضور جلب كنند. دولت عراق نيز به صراحت عنوان كرده كه مخالف حضور نيروهاي آمريكايي در عراق است. ما از موضع دولت عراق به طور قاطع حمايت ميكنيم، دولت عراق نيز برآمده از راي ملت عراق است و ما در كنارشان خواهيم بود.
خیر!
احمدينژاد در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري رويترز مبني بر اين كه شما بارها آمادگي ايران را براي مذاكرات با 1+5 اعلام كردهايد و 1+5 نيز خواستار تعليق غنيسازي در ايران بودند، آيا شما راهكاري را ميدانيد كه 1+5 ارائه كند تا ايران غنيسازي را متوقف كند، گفت: خير.
فكر ميكنم خواسته شما مخالف اصول اوليه انساني است
در ادامه خبرنگاري با بيان اينكه من از طرف دانشجويان با شما صحبت ميكنم، گفت افرادي در ميان نزديكان شما وجود دارند كه به راحتي در خصوص مسائلي اظهارنظر ميكنند، جلساتي گزينشي در نهاد رياست جمهوري با دانشجوياني خاص ترتيب ميدهند و افراد مورد نظر را به صورت تلفني براي حضور دعوت ميكنند و سوالات از پيش هماهنگ شده ميپرسند و از سويي ايجاد ارتباط ميان ما و شما را سلب ميكنند، كوچكترين انتقاد از دولت را نقد كامل خدمات دولت مطرح ميكنند، از شما تقاضا داريم با اين افراد برخورد يا حداقل آنها را از اين كار نهي كنيد كه احمدينژاد در پاسخ گفت: فكر ميكنم خواسته شما مخالف اصول اوليه انساني است، يعني شما از من ميخواهيد به كساني بگويم كه حرف نزنند و اين خيلي بد است.
من فكر نميكنم در كشور ما دانشجويي پيدا بشود كه مخالف آزادي بيان باشد. به نظرم اشتباهي اتفاق افتاده است. اولا دانشجو خود در دولت حضور دارد! دانشجو بايد پرچمدار فضاي آزاد و اظهارنظر باشد. هنوز سه چهار روز از سخنان مقام معظم رهبري نگذشته است.
رييسجمهور ادامه داد: انتظار ندارم يك نفر به عنوان نماينده دانشجويان بگويد، نگذاريد عدهاي حرف بزنند. اينكه ميگوييد اگر انتقادي صورت گيرد، دولت بد برخورد ميكند، آيا ما با منتقدان بد برخورد ميكنيم؟ آيا ما پاسخ دادهايم، اگر فكر ميكنيد بالاتر از سكوت ميتوانيم كاري انجام دهيم بگوييد ما حتما آن را انجام ميدهيم. خواهش ميكنم به دنبال اين نباشيد كه جلوي انديشه و اظهارنظر بسته شود.
وي افزود: بايد حق را با حق بسنجيم، نه با اشخاص. در فضاي دانشجويي بايد كرسيهاي آزادانديشي و نظريهپردازي ايجاد شود و افراد انديشههاي خود را مطرح كنند تا رشد ايجاد شود. يكي از دلايلي كه ما سنگينترين حملات و بيانصافي را تحمل ميكنيم، اين است كه ميخواهيم آنها حرف بزنند. نبايد در جامعه را بست، به شما اطلاعات نادرستي رسيده است. با من كسي گزينشي ملاقات نكرده است. اين دولت مردميترين دولت است، سطح تماس ما با تودههاي مردم بسيار گسترده است و معمولا حرفهاي جامعه را ميشنويم. نميخواهم بگويم تمام تصميمات ما همه درست است، ما هرگز چنين ادعايي را نكردهايم، ولي سعي ميكنيم درست باشد.
به آقاي سعيدلو دستور دادهام كه اين مساله را پيگيري كند
احمدينژاد در ادامه در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه تيم ملي فوتبال زنان ايران از ادامه مسابقات خود بخاطر پوشش اسلاميشان منع شدهاند، گفت: ديكتاتورها لباس دموكراسي بر تن خود كردهاند و بدنبال تحميل عقايد و خواستههاي خود به ديگران هستند.
وي ادامه داد كه به آقاي سعيدلو دستور دادهام كه اين مساله را پيگيري كند و ما به وجود چنين زناني افتخار ميكنيم.
اينكه رييسجمهور آمريكا و اروپاييها دشمن ايرانند مشخص است
رييسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري فونيكس تي. وي. چين مبني بر اينكه برخي از سخنراني اوباما و سفر وي به اروپا تحليل كردهاند كه ميخواهد با اروپا متحد شود تا راه جديدي را عليه ايران باز كند، گفت: اينكه رييسجمهور آمريكا و اروپاييها دشمن ايرانند مشخص است. آنها آرزوهاي زيادي دارند اما اين آرزوها خيالي بيش نيست. البته ما تا امروز در مقابل بداخلاقيهاي آنها مقابله به مثل نكرديم. گفتهايم هم كه اگر ادامه پيدا كند روشمان را عوض خواهيم كرد.
هفته آينده هم ملاقاتي با رييسجمهور چين خواهيم داشت
احمدينژاد همچنين در پاسخ به سوال اين خبرنگاران در رابطه روابط ايران و چين، گفت: روابط ايران و چين روابط خوب و رو به گسترشي است. هفته آينده هم ملاقاتي با رييسجمهور چين خواهيم داشت و در مورد گسترش روابط صحبت خواهيم كرد.
بگذارند ما كارمان را بكنيم!
وي در پاسخ به سوالي در رابطه با بحث رمالي، دلالي و جنگيري، گفت: آنهايي كه اين مساله را ميگويند بايد جواب بدهند. حالا هم كه بعضي افراد را گرفتند و خيالشان راحت شد. پس بگذارند ما كارمان را بكنيم.
بعضي دولتهاي منطقه به تبعيت از آمريكا در اوضاع داخلي سوريه دخالت ميكنند
رييسجمهور در پاسخ به سوالي درباره موضع ايران در مورد تحولات سوريه، گفت: سوريه خط مقدم مقاومت است. من معتقدم ملت و دولت سوريه به خوبي قادرند مساله خود را حل كنند. متاسفانه بعضي دولتهاي منطقه به تبعيت از آمريكا در اوضاع داخلي سوريه دخالت ميكنند كه من به آنها توصيه ميكنم اين كار را نكنند چراكه وقتي آمريكا به اهدافش رسيد روزي سراغ خودشان ميآيد.
وي افزود: ما در كنار همه ملتها و دولتهاي انقلابي هستيم و فكر ميكنيم ملت و دولت سوريه خودشان ميتوانند اين مساله را حل كنند.
Sorry. No data so far.