تریبون مستضعفین- افزایش روزافزون آگهی استخدام منشی زن و به کارگیری آنان در ادارات و شرکتهای دولتی و خصوصی گویا به یکی از امور مرسوم و عادی کشورمان تبدیل شده است؛ اما در این میان جای این سؤال باقی میماند که براستی علت استفاده از زنان و دختران برای امور منشیگری چیست و چرا مدیران کمتر علاقهمند به استخدام مردان برای این امور هستند؟!
جای هیچ شکی نیست که منشیگری یکی از مشاغلی است که نیاز به ارتباط و روابط عمومی قوی دارد و ملایمت در رفتار و سخن را میطلبد و از سوی دیگر در سیطرهی کامل مدیران خواهد بود.
پرواضح است وادادگی، خضوع، عشوه و در سیطره بودن زنان در مقابل مردان غریبه و به طور کلی استفاده ابزاری از جاذبه جنسی زن علاوه بر اینکه مخالف با دیدگاه اسلام در مورد کرامت و جایگاه زن بوده و هست همواره تبعات منفی و غیرخوشایندی را هم به همراه داشته است.
در این میان رهبر معظم انقلاب ضمن اشاره به اینکه منشیگری زنان اغلب با تسلط مردانه همراه بوده است با منشی زن مخالفت داشته و میفرمانید: «جاذبه جنسی يكی از بزرگترين دامهاست؛ مراقب باشيد! من با كسانی كه بهعنوان بهكارگيری زن، منشی زن استخدام میكنند، مخالفم. زنان در دستگاهها مختلف اين همه كارهای خوب دارند انجام میدهند و مديريتهای خيلي خوب انجام ميدهند. بزرگترين مشكل هم آن حالت سيطره مردانه بر زن است. اين را بهخصوص زنها بيشتر بايد بدانند. و لا تخضعن بالقول فيطمع الذي في قلبه مرض؛ در قرآن میگويد، برای اينكه مرد ـ كه جنس متجاوز و شروعكننده است ـ قدرت پيدا نكند، زن نبايد در مقابل او خضوع كند؛ خضوع در زبان و سخن گفتن. ميبينيم اينها اسرار است و در اينها رازهای بزرگ هست؛ اما ما متأسفانه همينطور غافل از اينها عبور ميكنيم و نمیفهميم. ابزار، يعنی وسيله مردم برای رفتن بهسمت گناه؛ آن حالت تجاوزطلبی و افزونخواهی و اقدام و ابتكار اوست؛ ابزار زن و كمك زن در رفتن بهسمت گناه، حالت وادادگی و خضوع و تواضع اوست؛ لذا تكبر حرام است؛ اما برای زنها در مقابل مرد بيگانه، جزو چيزهايی ممدوح است كه متكبر باشند. اين حالت در بعضي از مشاغل به كلی از بين میرود؛ مثل همين منشیگری و مستخدم بودن زن. غير از تسلط مردانه، چنين حالتی وجود ندارد. در منشیگری، ازاينقبيل وجود دارد و حالا من اين را مثال زدم.»
بيانات در ديدار اعضای شورای شهر و شهرداران تهران، 13/12/1384
Sorry. No data so far.