تریبون مستضعفین- تشکیلات خودگردان فلسطین در طرحی تلاش دارد در ماه سپتامبر آینده (شهریورماه) برای اعلام استقلال کشور فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل اقدام کند؛ این درحالیست که عضويت در سازمان ملل متحد نيازمند توصيهی شورای امنيت سازمان ملل و تائيد دو سوم كشورهای عضو مجمع عمومی اين سازمان است.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد ۱۹۲ عضو دارد که برای تصویب چنین طرحی نیاز به بیش از ۱۲۸ رأی اعضای مجمع عمومی سازمان ملل است. تا کنون ۱۰۰ کشور، فلسطین را به عنوان کشوری مستقل به رسمیّت شناختهاند.
طرح اعلام استقلال کشور فلسطین که در پی شکست مذاکرات سازش سران تشکیلات خودگران با صهیونیستها توسط ابومازن مطرح شده است ابهامات و واکنشهای متفاوتی را به همراه داشته است.
واکنش آمریکا: مشکل اسرائیل و فلسطین از طریق مذاکرات مستقیم حل میشود نه كلكهای پارلمانی بينالمللی
«ويكتوريا نولاند» سخنگوی وزارت امور خارجه آمريكا در واکنش به این ایده، آن را تفكری خوب و مفيد ندانست و «اريك كانتور» رهبر اكثريت مجلس نمايندگان نیز كه يكي از حاميان اصلي منافع اسرائيل در كنگره آمريكاست مدعی است حل مسائل موجود ميان فلسطين و رژيم اسرائيل تنها میتواند از طريق مذاكرات مستقيم، نه با دور زدن پروسه صلح از طريق كلكهای پارلمانی بينالمللی، حل شود.
واکنش اسرائیل: مذاکره و صلح بهترین راه است
«نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی که به منظور متقاعد کردن رهبران کشورهای اروپایی به خودداری از حمایت از اقدام یکجانبه شناسایی کشور فلسطین از طریق رای گیری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماههای اخیر راهی نیز اروپا شده بود بارها مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده است و معتقد است که تنها راه حل برطرف شدن مشکلات همان مذاکرات مستقیم و درنهایت صلح است.
واکنش حماس: این طرح اتلاف وقت است؛ مقاومت تنها راه حل است
«خليل الحيه» از رهبران جنبش مقاومت اسلامي فلسطين حماس در نوار غزه معتقد است مقاومت مسلحانه موثرترين روش مقاومت است و طرح مقامات تشکیلات خودگردان برای شناسايی كشور فلسطين از جانب سازمان ملل اتلاف وقت است.
واکنش سازمان ملل: اگر آمریکا از حق وتوی خود استفاده کند این طرح عملیاتی نمیشود
«جوزف دایس» رئیس مجمع عمومی سازمان ملل تصمیمگیری مجمع عمومی در این مورد را منوط به توصیه شورای امنیت خواند و گفت که کشور فلسطین نمیتواند بدون توصیه شورای امنیت، عضو متساویالحقوق سازمان ملل شود. به گفته آقای دایس، اگر ایالات متحده یا یکی از دیگر از اعضای دائم شورای امنیت از حق وتوی خود استفاده کند، دست مجمع عمومی سازمان در پذیرش کشور فلسطین به عنوان یک عضو، بسته میشود. رئیس مجمع عمومی سازمان، گفته است که اگر ۹ کشور (از ۱۵ عضو دائم و غیردائم شورای امنیت) حامی عضویت کشور نوپایی در سازمان ملل شوند، این امر میتواند محقق شود، اما شرط آن هنوز این است که هیچ وتویی از سوی اعضای دایم شورای امنیت در کار نباشد.
واکنش اتحادیه عرب: مذاکرات بیهوده است، مسیر منطقی همان سازمان ملل است
«عمرو موسی» در نشست نمايندگان کشورهای عضو اتحاديه عرب با بيهوده خواندن ادامه روند مذاکره با اسرائيل، معتقد است مسير منطقی برای تشکيل کشور مستقل فلسطين سازمان ملل و تلاش سياسی است و فلسطينيان بايد در نشست ماه سپتامبر مجمع عمومی سازمان ملل از هرگونه تلاش برای جلب موافقت کشورهای عضو اين سازمان با استقلال فلسطين، استفاده کنند.
پیش بینی سرانجام این طرح
آنچه واضح است اینکه آمریکا بعنوان یکی از دارندگان حق وتو از هم اکنون با طرح استقلال کشور فلسطین در سازمان ملل متحد مخالفت کرده است و گویا تشکیلات خودگران فلسطین به این آییننامه داخلی سازمان ملل که شورای امنیت باید تأیید کننده نهایی عضویت کشور تازه استقلال یافته باشد، ظاهراً اعتنای زیادی نکردهاند! چرا که اگر ۹ کشور (از ۱۵ عضو دائم و غیردائم شورای امنیت) حامی عضویت کشور نوپایی در سازمان ملل شوند، این امر میتواند محقق شود، اما شرط آن هنوز این است که هیچ وتویی از سوی اعضای دایم شورای امنیت در کار نباشد و تنها در صورت وتو نشدن این موضوع در شورای امنیت، میتوان رأیگیری در مجمع عمومی را هم عملی کرد. پس هم اکنون میتوان سرانجام این طرح را پیش بینی کرد امری که بیتردید موجب خشنودی عمیق اسرائیل خواهد شد و بهانهای خواهد شد که گروههای مقاومت را به بازگشت به مذاکرات سازش و صلح تحت فشار قرار دهد.
Sorry. No data so far.