«روزنامه دیلی تلگراف» چاپ لندن
پنجم اگوست 1989، چهاردهم مرداد ماه 1368
“دیروز یک گروه اسلامی در لبنان اعلام کرد تروریستی که روز پنجشنبه، براثر انفجار بمبی در حال سوار کردن آن در هتلی در غرب لندن بود از بین رفت، یکی از اعضای آنها بوده که در حال تدارک حملهای به سلمان رشدی بوده است.
طی یادداشت دستنویسی که تحویل روزنامه النهار در بیروت گردید، «سازمان جهادگران اسلام» اعلام کرد که مسلمانان اکنون برای از دست دادن «غریب»، اولین شهیدی که به هنگام انجام مقدمات حمله علیه سلمان رشدی مرتد جان خود را از دست داد، سوگوارند و شهدای بعدی به این اهداف خواهند رسید.
گروه فوق الذکر در این بیانیه تاکید کرده است هر فردی، از جمله خانم تاچر، که از رمان «آیات شیطانی» از رشدی حمایت کند بهای آن را خواهد پرداخت.
«اسکاتلند یارد» در حال تحقیق در این زمینه میباشد. در حال حاضر، مشخص شده است که پنجشنبه بعد از ظهر دو بمب در هتل «بورلی هاوس» واقع در منطقه «ساکس گاردنز پادینگتن» منفجر گردیده است. تصور میشود که اولین بمب، به هنگام سوار کردن آن توسط تروریستی که معتقدند الجزایری یا مراکشی میباشد و بنام «مازح» ملقب است، منفجر گردید و انفجار دومین بمب، 15 دقیقه بعد متعاقب انفجار اول صورت گرفته است.
بمبها، در مجموع حاوی 5 پوند مواد منفجره پلاستیک نظامی بوده است که احتمالاً از نوع «سمتکس» میباشد.
اطلاعات زیادی از مازح در دست نمیباشد، به جز اینکه چنین گمان میرود که او با قایق وارد انگلستان شده و مواد منفجره را در کوله پشتی سبز رنگی حمل میکرده است. هیچ پاسپورتی از او در هتل به دست نیامده است.
به دلیل ویرانی ساختمان، بازرسی هتل توسط کارشناسان مختل گردیده است و بعید به نظر میرسد که اجزای متلاشی شده بدن بمب گذار برای کالبد شکافی تا اواخر امروز به بیرون از هتل منتقل گردد.
«مازح»، که حدود بیست ساله بود، در ساعت 2/45 دقیقه بعد از ظهر با انفجار بمبی که سه طبقه بالاتر و سقف هتل 5 طبقه را ویران ساخت، در اتاقش کشته شد و تکههای بدنش بین طبقات سوم و چهارم پخش گردید.
«مازح» با پرداخت 39 پوند و 50 پنس، یک اتاق یک تختی را روز سه شنبه در هتل رزرو کرد و قرار بود دیروز آنجا را ترک کند. آقای «تونی گنوزو» مدیر هتل گفت که ابتدا نامبرده هتل را برای یک شب رزرو کرد، اما بعد با پرداخت نقدی صورت حسابش مدت اقامت خود را تمدید نمود.”
***
خبر فوق به عنوان سندی عینی، از میان دهها روزنامه و نشریه انگلیسی که تنها ساعاتی پس از به شهادت رسیدن طلبه شهادتطلب «مصطفی مازح» نخستین شهید مسیر اجرای حکم تاریخی حضرت امام خمینی(ره) همگام با سایر مطبوعات و رسانههای جمعی کشورهای غربی به انعکاس اخبار و جزئیات مربوط به این واقعه پرداختند، عرضه شد.
رسانههای فراگیر غربی چنان با آب و تاب در این باره به ارایه تحلیل و القای نظرات خاص خود میپرداختند که موج خبری آن تا چند ماه خوراک تبلیغاتی صهیونیسم را تامین مینمود.
دامنه این موج که در واقع تحت تاثیر ارزش عمل قهرمانانه شهید مازح قرار داشت، از مبدأ لندن، مرزهای جغرافیایی را در نوردید و به اقصی نقاط عالم رسید.
بد نیست از باب نمونه به قسمتهایی از مقاله نشریه «سانکی» چاپ توکیو تحت عنوان «سلمان رشدی، حالا…» که در روز چهارشنبه 30 آگوست 1989 متشر گردید، نگاهی بیندازیم:
«آقای کازواو ایشیگورو یک نویسنده ژاپنی تبعه انگلستان و دوست صمیمی سلمان رشدی میباشد. ما وقتی از وی در مورد محل زندگی سلمان رشدی سؤال کردیم او در جواب گفت: من در این باره هیچ چیز نمیدانم. اگر هم اطلاع داشته باشم نمیتوانم بگویم. به علت معتبر بودن حکم اعدام سلمان رشدی که از سوی خمینی صادر شده، اطرافیان سلمان رشدی در این مورد بسیار احتیاط میکنند.
سلمان رشدی به همراه همسرش تحت حفاظت امنیتی قرار دارند و هر چند هفته یک بار محل اقامت خود را تغییر میدهند. همسر وی میگوید طی مدت چهار ماه، 56 بار محل زندگی خود را عوض کردهاند و گویا او از این طرز زندگی خسته شده و در حال حاضر جدا از شوهرش زندگی میکند.
هنوز در لندن کتابفروشیهایی که «آیات شیطانی» را میفروشند، مورد حمله با مواد آتش زا قرار میگیرند. اخیرا جریان انفجار یک بمب و مرگ یک مرد در هتلی در شهر لندن، موجب نگرانی اسکاتلند یارد، پلیس انگلستان، شد. چون پس از جریان میگویند این نخستین شهید راه اعدام سلمان رشدی میباشد.
پس از این جریان، نیروهای امنیتی و ضد ترور برای حفظ جان رشدی، تدابیر سختتری اتخاذ کردهاند. پس از صدور حکم مذکور از سوی امام خمینی، انگلستان و ایران روابط خود را قطع کردند.»
این موج کمسابقه خبری تا هنگام تحویل بقایای پیکر پاک شهید مازح به خانوادهاش (هشت ماه پس از انفجار) و نیز برگزاری مراسم تدفین آن بزرگوار و مجالس یادبود و گرامیداشت نام و راهش ادامه داشت.
مثلاً «دیلی تلگراف» تقریبا ده ماه پس از شهادت مازح، همصدا با ده ها نشریه دیگر اروپایی، اخبار مربوط به مجالس بزرگداشت وی را با حساسیت عجیبی منتشر میساخت:
«ماه گذشته، حزبالله تظاهراتی به خاطر مصطفی مازح، یکی از پیروانش، در جنوب بیروت ترتیب داد. این شخص طی یک ماموریت انتحاری در لندن به منظور کشتن سلمان رشدی بر اثر انفجار بمب تکه تکه شد.»
(5/6/1990)
نکته عجیب و باور نکردنی اینجاست که خبر این واقعه بیسابقه در داخل کشورمان به عنوان قلب تپنده انقلاب اسلامی، تا هفت سال پس از وقوع آن، مسکوت نگاه داشته شد و پس از شکسته شدن این سکوت مرگبار توسط معدودی از نشریات اصولگرا، سایر مطبوعات و رسانههای جمعی و حتی صدا و سیمای امالقری! به این سکوت ناموجه ادامه میدهند.
****
آیات شیطانی
آیات شیطانی» (ترجمه عبارت انگلیسی Satanic Verses) رمانی است در 547 صفحه (نسخه انگلیسی در چاپ اول) که در تاریخ 4/7/1367 (26 سپتامبر 1988) توسط انتشارات «وایکینگ» (جزو گروه انتشاراتی «پنگوئن») منتشر شد.
نویسنده این کتاب، «سلمان رشدی» مسلمان هندی تباری بود که تبعه «بریتانیای کبیر» محسوب می شد و «آیات شیطانی» پنجمین رمان این نویسنده 41 ساله بود.
«سلمان رشدی» عضو «انجمن سلطنتی ادبیات انگلستان» بوده و هست و کتاب مذکور را به سفارش «گیلون ریتکن» (رییس یهودی انتشارات وایکینگ) با دستمزد بی سابقه 850 هزار پوند به رشته تحریر در آورد.
کتاب آیات شیطانی بر خلاف آن چه گفته می شود، یک کتاب علمی و نظری نیست؛ بلکه داستانی است بلند در 9 فصل که شخصیت های آن را حضرت رسول اکرم (صلوات الله علیه)، همسرانش و صحابی شناخته شده اش و حضرت جبرئیل (فرشته وحی) تشکیل می دهند.
سلمان رشدی در یکی از آخرین کتاب های خود، به فلاکت و ذلت پس از انتشار کتاب «آیات شیطانی» اشاره می کند. وی در کتاب خود با اشاره به مجروحیت مترجم ایتالیایی کتابش توسط مسلمانان ایتالیایی تا سر حد مرگ و به هلاکت رسیدن مترجم ژاپنی آیات شیطانی بر اثر حمله مسلمانان ژاپنی، از روز ترور ناشر نروژی کتابش به این شکل یاد می کند: «روزی که ناشر نروژی مورد اصابت گلوله قرار گرفت یکی از بدترین روزهای عمر من است.»
او در آن ایام تنها طی 20 روز 13 بار محل خواب خود را تغییر داد. چنان فضای جهنمی بر زندگی او حاکم گردید که همسرش از وی جدا شد و در مطبوعات وی را «فردی بزدل» نامیدند.
تنها دو سال پس از صدور حکم اعدام بود که سلمان رشدی جرأت سفر به خارج انگلستان را پیدا کرد و با یک هواپیمای جنگی در سال 1991 میلادی برای سخنرانی به دانشگاه کلمبیا در آمریکا رفت و برگشت. محافظت از او پس از صدور حکم حضرت امام بر عهده «اسکاتلندیارد» (پلیس انگلیس) قرار گرفت. هزینه های محافظت از او در سال بین یک تا 10 میلیون پوند تخمین زده می شود؛ در حدی که یک بار شاهزاده چارلز (ولیعهد انگلستان) اعلام کرد: «سلمان رشدی سرباری پر خرج برای مالیات دهندگان انگلیسی است.» همچنین شرکت هواپیمایی «بریتیش ایر ویز» حضور رشدی را در هواپیماهای خود تا سال 1998 ممنوع اعلام کرده و شرکت هواپیمایی «ایرکانادا» چند سال پیش سفر رشدی را با پروازهای خود غیرممکن اعلام نمود.
سلمان رشدی با وجود خشم جهان اسلام علیه خود، از تجدید چاپ کتاب کفرآمیز خود صرف نظر نکرد و زمانی که انگلستان حاضر به چاپ ارزان قیمت این کتاب (بدون جلد گالینگور و با کاغذ کاهی) نشد، آن را به آمریکا برد و به صورت ارزان قیمت (برای سهولت خرید عمومی آن) به چاپ رساند.
در سال های اخیر، سلمان رشدی در آمریکا زندگی می کند و توسط دولت آمریکا محافظت می شود. چند سال قبل وی به ریاست انجمن قلم آمریکا رسید. امپراطوری رسانه ای غرب بارها اعلام کرد که حکم اعدام این نویسنده از طرف ایران پس گرفته شده است که هر بار با واکنش سریع رهبر انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای این مسأله تکذیب گردید و اعلام شد که حکم یک مرجع قابل نقض نمی باشد و حتی پس از مرگ او نیز بر همه مسلمانان لازم الاجرا است
Sorry. No data so far.