هزاران نفر در روز شنبه به رهبری کشیش «شارپتون» در نزدیکی «بنای یادبود واشنگتن» تجمع کردند و سخنرانان در آنجا پیش از رفتن جمعیت به سمت بنای یادبود «مارتین لوتر کینگ»، خواستار دسترسی آسانتر به شغل شدند و انزجار خود را از شکاف بین فقیر و غنی اعلام کردند.
اعتراض به قوانین ایالتی
هدف این تظاهرات حمایت از طرح اشتغال اوباما بود که مجلس سنای آمریکا در پنج شنبه آن را نپذیرفت. اما سخنرانان از فرصت استفاده کردند و مسائل دیگری را نیز مطرح نمودند. من جمله آنها قوانین ایالتی راکه تعیین هویت رای دهندگان در پای صندوقهای رای را لازم می شمارد محکوم کردند و همچنین بر علیه اعدام اخیر «تروی دیویس از ایالت» جورجیا «که به قتل یک افسر پلیس محکوم شده بود، اعتراض کردند. » دیویس «تا لحظهی مرگش مدام بر بیگناهی خود اصرار میکرد و توانست حمایت هزاران نفر را از سرتاسر دنیا نسبت به خود جلب کند اما با این حال دادگاه اعلام کرد که شواهد کافی برای تبرئه وی وجود ندارد.»
تعداد زیادی از تظاهرکنندگان برای ایجاد اشتغال و برقراری عدالت شعار سر میدادند و در حالیکه پیراهنهایی بر تن داشتند که تصویر «لوتر کینگ» بر روی آن نقش بسته بود، پرچمهای اتحادیه های کارگری خود را حمل میکردند.
اوباما قرار است تا یکشنبه در مراسمی که برای یادبود «لوتر کینگ» برگزارمی شود سخنرانی کند.
تظاهرات علیه سنا در واشنگتن
«شارپتون» سخنران برجسته ای که در تظاهرات واشنگتن در حمایت از ایجاد اشتغال و برقراری عدالت سخنرانی میکرد، مجلس سنا را به علت نپذیرفتن لایحهی 450 میلیارد دلاری اوباما به برای ایجاد اشغال سرزنش کرد. این لایحه شامل افزایش کاهش مالیات بر حقوق و دستمزد، مزایای بیکاری و همچنین اختصاص دادن پول برای کمک به دولتهای محلی جهت حفظ معلمان و دیگر کارگران بر سر کار بود.
اوباما و رهبران دموکرات کنگره قصد داشتند تا جزئیات این طرح را به تصویب برسانند. اوباما ، شنبه از نطق رادیویی هفتگی خود استفاده کرد و از جمهوریخواهان خواست تا از این پیشنهادهای اقتصادی حمایت کنند. (و یا در غیر اینصورت دلیل مخالف خود را برای مردم توضیح دهند که چرا آن را رد میکنند).
«شارپتون» در میان تشویق حضار گفت که «اگر شما در حالیکه روی صندلی های خود نشسته اید نمی توانیدلایحهی اشتغال را به تصویب برسانید، ما در خیابان این لایحه را تصویب خواهیم کرد».
پسر لوتر کینگ ، حامی تظاهرات مردم
در حالیکه «مارتین لوتر کینگ III»، پسر ارشد «مارتین لوتر کینگ» هم در میان سخنرانان حضور داشت گفت که «لوتر کینگ» هم از خواسته های آنها حمایت میکند زیرا که وی به نفع ضعفا و درماندگان فعالیت میکرد.
«کینگ پسر» گفت که «پدر من در حدود 45 سال پیش راجع به توزیع مجدد ثروت حرف میزد و در حقیقت وی احتمالا به همین علت کشته شد. زیرا که وی گفت اگر آمریکا بخواهد اعتبار خود را دوباره بدست بیاورد باید ثروت را مجددا توزیع کند.».
حضور مدیران رده میانه در تظاهرات
«کتی ویلیام» یکی از مدیران پاره وقت شهر «هووارد» از ایالت «مریلند» در امور تفرجگاهها و تفریحات نیز در تظاهرات روز یکشنبه حضور داشت. وی به دنبال پیدا کردن یک شغل تمام وقت بود اما علی رغم جستجوی بسیار با مشکلات زیادی در این راه روبه رو شده بود. وی گفت که «همه دست رد به سینهی من زدند».
«بلیندا شید»، 56 ساله از «وادفورد» از ایالت «مریلند» که به عنوان یک مدیر مدرسهی ویژه آموزشی کار میکند گفت که وضعیت اقتصادی همچنان وی باعث شده است تا وی احساس نا امنی کند. «شید» اظهار کرد که «اکنون من شغل دارم اما نمیدانم فردا چه اتفاقی خواهد افتاد». او اضافه کرد «شغلی وجود ندارد. مردم واقعا در حال آسیب دیدن میباشند و در پی آن همه چیز در حال خراب شدن است.»
شهردار «منطقهی کلمبیا» قبل از پیوستن به تجمع اصلی، یک اعتراض جداگانه ای را برگزار کرد و خواستار استقلال و اختیار بیشتر دولت آن منطقه شد. وی اعتقاد دارد که کنگره باید بودجهی دولتهای محلی را به تصویب برساند. این شهردار در اوایل امسال به طرح بودجهی کنگره که در آن محدودیتهای برای نحوهی استفاده از بودجه در شهرها قرار داده شده بود اعترض کرد و بازداشت گردید.
«هیلدا سولیس» وزیر کار «و» رندی وینگارتن «از اعضای فدراسیون معلمان آمریکا هم در میان سخنرانان حضور داشتند.
با این وجود، » شارپتون «گفت که هدف تجمع این نیست تا به عنوان یک بیانیه سیاسی آشکار یا بخشی از برنامه رئیس جمهور برای انتخابات در نظر گرفته شود.» او گفت این کار در مورد اوباما نیست بلکه راجع به مادر من است.
کانادایی ها در کنار معترضان به سرمایه داری
همچنین شبکه تلویزیونی “راشاتودی” خبر داد ، سه هزار نفر از حامیان جنبش “وال استریت را اشغال کنید” نزدیک (ساختمان) بورس سهام در شهر تورنتو کانادا تجمع کردند و صدها نفر از این تظاهرات کنندگان به جریان تظاهرات ونکوور و اوتاوا پیوستند.
معترضان نظام سرمایه داری آمریکا با تاکید بر اینکه تنها تظاهرات صلح آمیز میتواند آنها را به هدفشان برساند، اعلام کردند که هر نوع خشونتی مشروعیت و قانونی بودن این جنبش را تضعیف خواهد کرد.
“جیم فلاهرتی” وزیر دارایی کانادا با اشاره به اینکه دولت کانادا از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ میلادی تاکنون به بانک های خصوصی این کشور کمکی نکرده است، به معترضان پیشنهاد کرد تا چیزی را که دقیقا برای آن تظاهرات کرده اند را تفکیک و مشخص کنند زیرا دولت کانادا از زمان بحران سال 2008 میلادی به بانکهای خصوصی کمک نکرده است.
جنبش “وال استریت را اشغال کنید” که زاییده افکار فعالان کانادایی است، زمانی آغاز شد که یک مجله ضد مصرفگرایی اقدام به فراخوان حامیان خود در ماه ژوئیه برای اشغال وال استریت نمود. سه هفته پس از آنکه تنها چند صد نفر به این فراخوان اولیه جواب مثبت دادند و کیسه خوابهای خود را در یک پارک در منطقه مالی نیویورک پهن کردند، اکنون حامیان آنها در سراسر شهرهای آمریکا و سایر نقاط جهان به آنها پیوستهاند.
قیام “اشغال وال استریت” از ۱۷ سپتامبر سال جاری میلادی با جمع صد نفری از معترضان آمریکایی که از وضعیت اقتصادی و سیاستهای دولت خود ناراضی بودند، آغاز شد و پس از سه هفته تعداد شرکت کنندگان در این قیام به هزاران نفر افزایش پیدا کرد و این اعتراضات به دیگر شهرهای آمریکا کشیده شد و در نهایت این قیام به آمریکا ختم نشد و در بسیاری از کشورهای اروپایی نیز همه گیر شد و هزاران نفر از مردم کشورهای جهان در اعتراض به سیاستهای اقتصادی دولتهای خود تظاهرات برپا کردند.
مردم آمریکا نا امید از وضع خود شده اند
در همین حال ناامنی اقتصادی و رکود سنگینی که گریبان آمریکا را گرفته است طی مدت اخیر نوعی ناامنی را در کشور مزبور ایجاد کرده که شاید تا پیش از رکود سنگین اقتصادی تصور آن نیز مشکل به نظر میرسید.
پایگاه اطلاعرسانی آمریکندریم در گزارشی در این زمینه مینویسد: افرادی که دیگر از سیستم اقتصادی آمریکا ناامید شدهاند، دست به کارهای ناامیدانه میزنند و انواعی از جرایم را مرتکب میشوند که گاه باعث میشود در بسیاری از نقاط این کشور، شبهنگام برای خروج از منزل ناامن باشد.
این پایگاه اطلاعرسانی با اشاره به اینکه اقتصاد راکد آمریکا خیل گستردهای از این افراد ناامید را در این کشور ایجاد کرده است، از برخی انواع جرایم که ظاهرا ساده هستند و به راحتی میتوان جلوی آنها را گرفت اما مکررا اتفاق افتادهاند یاد کرده و نمونههایی از آنها را ذکر کرده است.
خودپردازها و پل های آمریکا دزدیده می شود
بنابراین گزارش، ناامنی در سطح آمریکا به حدی گسترش یافته است که یک دزد تنها ظرف دو ماه، چهار بار به یک بانک مشخص در شیکاگو دستبرد زده و پلیس [که ظاهرا بیشتر سرگرم سرکوب قیام مردم آمریکاست تا حفظ امنیت آنان] در سه بار اول موفق به دستگیری وی نشده است!
این گزارش همچنین حاکیست: در منطقه میامی، دزدها دیگر به راحتی به خودروهای پلیس دستبرد زده و از آنها سلاح میدزدند. یک مجسمه پلیکان در سانفرانسیسکو نیز که 700 پوند وزن داشته، از پارکی در منطقه سانفرانسیسکو دزدیده می شود و کسی نمی داند که چگونه دزدیده شده و دزدها آن را با چه حمل کردهاند؟
از دیگر نکات جالب اشاره شده در گزارش مزبور این است که دزدها به راحتی در آلاباما توانستهاند دستگاههای خودپرداز را با جرثقیل چنگکدار از زمین برکنند و با خود ببرند! یک روز پس از این حادثه، در پنسیلوانیا، پلی به طول 50 فوت توسط تبهکاران از جا کنده و برده شد.
یک پسر نه چندان عاقل نیز چندی پیش با یک سلاح قلابی توانست تلفن همراه یک خانم اهل سانفرانسیسکو را بدزدد، البته پلیس با سیستم “جی پی آر اس” موجود در موبایل به راحتی توانست این پسر دیوانه را پیدا کند.
در مینسوتا اخیرا دو جوان با موبایل یک پلیس تماس میگیرند و از وی میخواهند که برای خرید مقداری ماده مخدر ماریجوانا به آنها کمک مالی کند. پلیس به منزل این دو جوان حمله میکند و متوجه میشود که دارای 3000 دلار پول هستند که به راحتی با آن میتوانند ماریجوانا بخرند. حالا برای چه به این نیروی پلیس زنگ زدهاند و شماره موبایل وی را از کجا یافتهاند، کسی نمیداند!
2500 تیر چراغ برق غیب شد
بنابراین گزارش، در شهر فرنسو از ایالت کالیفرنیا، دزدها با دزدیدن کابلهای مسی مورد استفاده در سیستم روشنایی شهری، ماهانه 50هزار دلار به شهر ضرر میزنند. تاکنون 2500 تیرچراغ برق در خیابانهای این شهر هدف حمله این دزدها قرار گرفته است.
در جورجیا اخیرا یک گروه از دزدها به راحتی پنج دستگاه تهویه هوا را از یک کلیسا دزدیدند. ارزش این دستگاهها به 35هزار دلار میرسید. همین یکشنبه گذشته نیز در پنسیلوانیا، دو جوان تبهکار مبالغ اعانهای را که برای کمک به یک دختر مبتلا به سرطان خون جمعآوری شده بود، دزدیدند و با خود بردند.
آمریکندریم پس از شرح این نمونهها که امثال آنها نیز کم نیست، این سوال را مطرح کرده است که اگر اوضاع اقتصادی آمریکا از این که هست بدتر شود [که احتمال آن نیز کم نیست]، این کشور در آینده چه چهرهای به خود خواهد گرفت؟ این در حالیست که 74 درصد از مردم آمریکا بنابر نظرسنجی انبیسی، بر این باورند که کشورشان به روشی نادرست اداره میشود.
این پایگاه اطلاعرسانی سپس آمریکا را با شرایط یونان، کشوری کوچک در حاشیه اروپا مقایسه کرده است که در آن مشکلات اقتصادی به ناآرامیهای اجتماعی شدید انجامیده است.
دستگیری 70 معترض نیویورکی
در چنین شرایطی پلیس نیویورک ۷۰ نفر از معترضان به نظام سرمایهداری در آمریکا را در حین برگزاری اعتراضات هزاران نفری در این شهر دستگیر کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد ، “پائول براون” سخنگوی پلیس نیویورک اعلام کرد که ۴۲ نفر از معترضان به نظام سرمایهداری آمریکا و حرص موسسات و شرکت های مالی در خیابان ۴۶ و خیابان ششم نیویورک در میدان “تایمز” این شهر در حدود ساعت 8 شب گذشته به وقت محلی دستگیر شدند.
در این گزارش آمده است که ۳ نفر دیگر نیز حدود ساعت ۱۸به وقت محلی زمانیکه تلاش داشتند از موانعی که پلیس برایشان به وجود آورده بود، عبور کنند توسط پلیس نیویورک دستگیر شدند.
پلیس نیویورک ۱۵ تن از معترضان را دستبند زده و آنها را در یک ون نیروهای پلیس جای داد و با خود برد.
معترضان آمریکایی: قیام والاستریت ؛ بیداری است
معترضان آمریکایی که در نزدیکی منطقه تجاری نیویورک تجمع کرده اند، تظاهرات وال استریت را یک جنبش اعتراضی ندانسته و آن را نماد بیداری آمریکا قلمداد کردند.
به گزارش مانیتورینگ فارس، اخیرا فیلمی از اعتراضات مردمی موسوم به جنبش اشغال والاستریت در نیویورک منتشر شده که معترضان آمریکایی این قیام را تنها یک جنبش ندانسته و آن را نماد بیداری آمریکا قلمداد کردند.
مردم آمریکا شعار میدادند: ” یکی از مهمترین اتفاقات قرن در حال رخ دادن است. این یک جنبش نیست بلکه این یک بیداری است.”
قطار مخالفت با سرمایه داری به اروپا رسید
در حالی که آمریکا در تب و تاب مخالفت مردم با نظام سرمایه داری است ، حدود هفت هزار نفر با تجمع مقابل نهادهای مالی اروپا در بروکسل اعتراض خود را به نظام سرمایهداری حاکم بر بازارهای مالی جهانی اعلام کردند.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری فرانسه زبان “RTBF” ، معترضان مقابل ساختمان بورس بروکسل، سفارت آمریکا و کمیسیون اروپایی تجمع کردند و با فریادهای خشمگین و سوت زدنهای خود مخالفتشان را با نظام سرمایهداری اعلام کردند.
بنا بر اعلام پلیس، شمار شرکتکنندگان در تظاهرات روز شنبه بسیار بیشتر از حد انتظار بود و آنها طی این تظاهرات مخالفت خود را با شیوه و سیاستهای نهادهای مالی برای مقابله با بحران اقتصادی اعلام کرده و خواستار برقراری دموکراسی جدید در این زمینه شدند.
حضور رئیس ویکی لیکس در اعتراضات بورس لندن
اعتراضات در حالی به انگلیس رسید که جولیان آسانژ بنیانگذار ویکی لیکس در ادامه اعتراضات به نهادهای مالی و اقتصادی سرمایهداری در جمع معترضین بریتانیایی در لندن و در مقابل بورس اوراق بهادار این شهر حضور یافت.
روزنامه انگلیسی مترو نوشت، آسانژ که به لندن سفر کرده است در این تجمع اعتراضی که ادامه اعتراضات اشغال وال استریت در نیویورک و دیگر تجمعات مشابه در سراسر آمریکاست دیده شده است.
وی در حال حاضر در شهر «سوفولک» و با قید وثیقه زندگی میکند و در حال مبارزه با اصل استرداد مجرمین به سوئد است؛کشوری که در حال بررسی و پیگیری در مورد اتهامات تجاوز به عنف و مزاحمت جنسی وی است که توسط دو زن علیه وی مطرح شده است. او به علت شرایط فعلی منع رفت و آمدش باید ساعت 10 روز شنبه به خانهاش برگردد.
صدها معترض که در شهر لندن جمع شدهاند به علت اینکه توسط پلیس محاصره شدند از رسیدن به ساختمان بورس اوراق بهادار که در همسایگی «میدان پاترنوستر» است بازماندند.
مقامات انگلیسی میگویند که ما برای جلوگیری از دسترسی مردم به این منطقه دستور دیوان عالی را اجرا کردیم.
سرمایه داران، اقتصاد انگلیس را به تاراج بردهاند
سخنگوی معترضین میگوید: ما در حال مبارزه و به چالش کشیدن بانکها و نهادهای مالی هستیم که اقتصاد ما را گستاخانه به یغما بردهاند. این اعتراضات و دیگر اعتراضاتی که در 20 نقطه از بریتانیا در حال پیگیری است مستقیما از اعتراضات آمریکا و به ویژه از اعتراضات وال استریت الهام گرفته است.
این یک جنبش ریشه دار است
یکی دیگر از معترضین که خود را نماینده یک اتحادیه کارگری معرفی میکند نیز گفت: ما امروز اینجا هستیم تا حق خود را بگیریم و احساس میکنم که این یکی از لحظههای نادر تاریخی است چرا که این فقط یک اعتراض نیست بلکه یک جنبش واقعی و ریشه دار است. ما میخواهیم این افسانه را به چالش بکشیم.
فعالان معترض در بیرون ساختمان بورس لندن تجمع کرده بودند تا درباره ماهیت اعتراضاتشان تصمیم گیری کنند اما با محاصره پلیس دوباره به خیابان «پاول کاترال» برگشتند. در این بین یکی از معترضین نیز دستگیر شد.
خانوادههای انگلیسی امسال از سرما میلرزند
در همین حال کارشناسان هواشناسی در انگلیس هشدار دادهاند که به دلیل افزایش ناگهانی و سرسامآور قیمتهای سوخت در این کشور، خانوادههای انگلیسی زمستان سختی را در سال جاری میلادی پیش رو دارند.
روزنامه انگلیسی “دیلیمیل” نوشت، پیشبینیهای هواشناسی حاکی از آن است که زمستان سال جاری میلادی بسیار سرد خواهد بود که این امر به افزایش قیمت سوخت در انگلیس منتهی می شود و کارشناسان هواشناسی هشدار دادهاند که به دنبال افزایش ناگهانی و سرسامآور قیمت سوخت، خانوادههای انگلیسی زمستان سختی را پیش روی خود دارند.
بر اساس این گزارش، به دنبال اعلام هشدار کارشناسان، این نگرانیها به وجود آمده است که قشر آسیبپذیر جامعه انگلیس که شامل سالمندانی میشود که ممکن است اگر نتوانند به دلیل افزایش قیمت سوخت یا جو سرمای شدید و بسته شدن راهها سوخت تهیه کنند، از سرما جان خود را از دست دهند.
دیلیمیل در ادامه گزارش خود اینگونه آورد که در زمستان سال گذشته، دو میلیون از خانهها و تجارتخانههای انگلیس که برای پخت و پز به سوخت نیاز داشتند، ظرف مدت چند هفته با افزایش دو برابری قیمت سوخت از هر لیتر ۴۰ پوند به هر لیتر ۸۰ پوند روبرو شدند.
چندی پیش در گزارشی که از وضعیت سوخت در انگلیس منتشر شده بود، آورده شد که قیمت سوخت در زمستان سال جاری در انگلیس به اندازهای افزایش خواهد یافت که مردم این کشور مجبور خواهند بود برای تهیه سوخت و گذراندن سرما وامهای سنگین دریافت کنند.
مردم برلین به قیام والاستریت پیوستند
هزاران تن از مردم برلین نیز روز شنبه با برگزاری تظاهراتی، ضمن ابراز نارضایتی از وضعیت اقتصادی موجود در آلمان از قیام وال استریت حمایت کردند.
خبرگزاری آلمان گزارش داد، معترضان آلمانی روز گذشته در برلین با اعلام حمایت از قیام وال استریت و هم راستا با تحرکات اعتراضی در دیگر نقاط جهان اقدام به برگزاری تظاهرات کردند.
بر اساس این گزارش، در تظاهرات آرام دیروز 8 تا 10 هزار نفر از میدان الکساندر تا دفتر صدراعظمی شرکت کردند و محدودیت سرمایهداری را خواستار شدند.
“یک درصد سود میبرند در حالی که 99 درصد باید صرفه جویی کنند” عاملی بود که دیروز مردم برلین را به خیابانها کشاند. و در همین راستا پارچه نوشتهای با این مضمون که “وقتی که مردم نانی برای خوردن ندارند باید نان خشک بخورند” یکی از پلاکاردهایی بود که معترضین با خود حمل میکردند.
علاوه بر این در 50 شهر دیگر آلمان مردم اقدام به برپایی تظاهرات کردند که شمار شرکتکنندگان 40 هزار تن برآورد شده است.
این نخستین باری است که سیاستمداران و جامعه دانشگاهی آلمان از این تظاهرات حمایت میکنند.
افزایش 5 برابری کودکان گرسنه در آلمان
در همین حال اتحادیه پزشکان کودکان و نوجوانان در آلمان با اشاره به وخامت وضعیت کودکان در این کشور اعلام کرد که نیم میلیون کودک در آلمان با گرسنگی دست و پنجه نرم میکنند.
روزنامه آلمانی “دی ولت” نوشت، در شرایط عادی آمار کودکانی که با معضل گرسنگی در آلمان دست و پنجه نرم میکنند، 100 هزار نفر است اما اکنون این رقم به 500 هزار کودک افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، “ولفرام هارتمان” رئیس اتحادیه پزشکان حرفهای کودکان و نوجوانان با تائید این موضوع گفت که این آمار حاکی از وضعیت وخیم کودکان در آلمان است، چرا که شرایط این کشور به گونهایست که هیچ کودکی نباید دچار گرسنگی شود.
نگرانی اشپیگل از خروش آلمانی ها
یک هفتهنامه آلمانی نیز در گزارشی با اشاره به قیام وال استریت در آمریکا و گسترش آن در دیگر کشورهای جهان با توجه به شباهتهای وضعیت آلمان و آمریکا به بررسی امکان شکلگیری قیامی مشابه در آلمان پرداخت.
“اشپیگل” نوشت، در روزهای اخیر هزاران تن از معترضین در ایالات متحده آمریکا به خیابانها ریختهاند تا با اعلام حمایت از قیام والاستریت، مخالفت خود را با سرمایهداری اعلام کنند. اکنون در آلمان و دیگر شهرهای اروپایی تظاهراتهای مشابهی برنامهریزی شدهاند.
این نشریه آلمانی نوشت که در آلمان، انقلاب علیه ساختار اقتصادی دست کم در اینترنت در حال شکل گیری است به طوری که جنگ سایبری به وسیله عکسها، تصاویر ویدئویی، نوشتهها و نمادها به وفور به چشم می خورد.به عنوان مثال در یک پیام ویدئویی از مردم دعوت شده بود که روز گذشته در اقدامی اعتراضی به خیابانها بریزند و تصاویر بانک فرانکفورت در زمینهای که افقی از انقلاب 1848 آلمان را به تصویر کشیده بود به همراه سونات مهتاب از بتهون افراد را به حضور در تجمعات اعتراضی فرا میخواند.
نگاهی به وضعیت معیشتی مردم آلمان هم تائیدی بر این موضوع است.در شرایطی که مردم در آلمان با درآمد ماهانه 350 یورو در ماه یا 250 هزار یور در سال زندگی میکنند، نمیتوان انتظار داشت که شمار مردمی که معتقدند چنین ساختاری مشکل دارد، کم باشد.
در واقع وقتی که یک معترض آمریکایی می گوید:ما 99 درصد از مردم را شامل میشویم که هیچ چیز نداریم و یک درصد هستند که همه چیز دارند، شبیه این است که چنین سخنانی را درباره آلمان گفته باشد.
اعتراض خیابانی مردم در مادرید به سلطه بازار
به دنبال جهانی شدن جنبش “وال استریت را اشغال کنید”، مردم مادرید نیز در اعتراض به نظام سرمایه داری و تسلط بازارهای مالی بر عرصه سیاست به خیابان ها آمدند.
این تظاهرات کنندگان در حالیکه بادکنک های رنگی در دست داشتند و ماهی تابه هایی که به هم می کوبیدند، شعارهایی از جمله “یک اروپای متشکل از مردم و نه بازارها” و ” آنها آن را دموکراسی می خوانند، اما این دموکراسی نیست” سر می دادند.
این تظاهرات که توسط گروهی موسوم به “افراد خشمگین” سازماندهی شده بود، در ده ها منطقه دیگر اسپانیا نیز برگزار شد و در شهر بارسلونا نیز پلیس تعداد معترضان شرکت کننده در این تظاهرات را ۶۰ هزار نفر برآورد کرد.
در حالیکه خبر برگزاری این تظاهرات پیش از انتخابات همگانی تاریخ ۲۰ نوامبر گزارش می شود، “النا سالگادو” وزیر اقتصاد اسپانیا در سخنرانی خود در پاریس اعلام کرد که برخی از خواسته های تظاهرات کنندگان قابلیت بررسی از سوی مقامات این کشور را دارند.
۷0 نفر مجروح در اعتراضات ضدسرمایهداری رم
در اعتراضات هزاران نفری ضدسرمایهداری در پایتخت ایتالیا نیز که از قیام “اشغال وال استریت” آمریکا نشأت گرفته بود، ۷۰ نفر در درگیری با مأموران پلیس در رم مجروح شدند.
“گیانی آلیمانو” سخنگوی شهردار رم با محکوم کردن این خشونتها تأیید کرد که ۷۰ نفر در این اعتراضات مجروح شدند که ۴۰ تن از آنها افسران پلیس ایتالیا بودند اما هنوز گزارشی از دستگیری معترضان منتشر نشده است.
پلیس ایتالیا اعلام کرده است که صدها تن از اغتشاشگران رم با پیوستن به معترضان ایتالیایی که بعنوان بخشی از جنبش جهانی “اشغال کنید” تظاهرات آرام برگزار کرده بودند، شورش برپا کردند و خودروها را به آتش کشیدند، و شیشه ها را شکستند و با پلیس درگیر شدند.
متعاقب اقدام خشونت بار پلیس ایتالیا علیه تظاهرات صلح آمیز مردم رم ، نخست وزیر این کشور، تظاهرکنندگان ضدسرمایه داری را تهدید به مجازات کرد.
شبکه تلویزیونی “بی بی سی” گزارش داد، بعد از اینکه تظاهرات صلح آمیز مردم ایتالیا در اعتراض به سیستم های بانکی و سیاست های مالی کشورشان به دلیل حضور آشوبگران(!) به درگیری های خیابانی انجامید، “سیلویو برلوسکونی” نخست وزیر ایتالیا وعده داد که آشوبگران را مجازات می کند.
Sorry. No data so far.