سه‌شنبه 18 اکتبر 11 | 17:00

«احمد شهید» گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران، ابزار جدید غرب

به نظر می‌رسد اکنون غرب که از به زانو درآوردن ایران در پرونده هسته‌ای دلسرد شده اینک به دنبال آن است تا از راه گزارش های سازمان ملل در بخش حقوق بشر و ابعاد اجتماعی آن، چالشی برای جمهوری اسلامی ایجاد کند.


به گزارش تریبون مستضعفین اعضای حقوق بشر سازمان ملل متحد در نشست فرودین‌ماه سال جاری خود، قطعنامه‌‌ای تصویب کردند که برای نظارت دقیق‌ و مستمر‌ بر وضعیت حقوق بشر ایران، گزارشگری ویژه از سوی شورا برگزیده شود و به همین منظور در خردادماه «احمد شهید» را به عنوان گزارشگر ویژه در امور ایران انتخاب کردند.


«احمد شهید» کیست؟

احمد شهید که زمانی وزیر امور خارجه مالدیو بوده 46 سال دارد و با حمایت غرب توانست دو رقیب عمده خود، یعنی سفیر سابق ایتالیا در ایران و همچنین وکیل حقوق بشر سودانی را پشت سر بگذارد و به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران انتخاب شود. وی دارای درجه دکترای روابط بین الملل از دانشگاه کوئین لند استرالیاست.

در شرح حال احمد شهید می‌توان گفت: در طول دوران وزارت امور خارجه وی، مالدیو بیشترین الحاق‌ها به اسناد بین ‌المللی حقوق بشر را داشته، عضو شورای حقوق بشر شده و از همه جالبتر وی در سال 2009 جایزه مسلمان دموکرات سال را در دهمین کنفرانس سالانه مرکز مطالعات اسلام و دموکراسی از آن خود کرده است. همچنین وی توانسته در سال 2005 تصمیم شورای عالی امور اسلامی دولت مالدیو درباره رد اعلامیه جهانی حقوق بشر را تغییر دهد.

اعزام گزارشگر سیاسی، غیرمنطقی است/ مانع ورود احمد شهید می‌شویم

‌سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان در واکنش به انتخاب گزارشگر ویژه حقوق بشر و اعزام احمد شهید به کشورمان با تاکید بر اینکه مسئله حقوق بشر بازیچه سیاسی برخی از کشورهای غربی شده است که خود به اتهامات فراوانی در زیر پا گذشتن حقوق بشر متهم هستند گفت: «اعزام گزارشگر حقوق بشر به ایران اقدامی غیر منطقی و حرکت سیاسی می‌باشد و جمهوری اسلامی ایران مانع از ورود گزارشگر حقوق بشر به کشورمان خواهد شد.»

احمد شهید در اولین گزارش خود چه نوشت؟

احمد شهيد در ۲۲ مهرماه ۱۳۹۰، نخستين گزارش خود درباره وضع حقوق بشر در ايران را منتشر كرد. احمد شهید در گزارش 24 صفحه‌ای خود علاوه بر مقدمه، شیوه تحقیق و نتیجه، در شش فصل به بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران پرداخته است که شامل نحوه رفتار با فعالان جامعه مدنی (در اين قسمت به وضعیت فعالان سیاسی، روزنامه نگاران، فعالان دانشجویی، هنرمندان، وکلا و فعالان محیط زیست اشاره شده است)؛ آزادی اجتماعات؛ حقوق زنان؛ اقلیت‌های قومی و مذهبی؛ مجازات اعدام و حبس به خاطر ارتباط با نهادهای خارجی است. در اين گزارش به وضعیت روزنامه نگاران زندانی پرداخته و ادعا شده است كه در ايران 34 روزنامه​نگار در زندان هستند. همچنین از بازداشت معترضان به خشک شدن دریاچه ارومیه و نیز وضعیت موسوی و کروبی ابراز نگرانی شده است.

به نظر می‌رسد غرب که از به زانو درآوردن ایران در پرونده هسته‌ای دلسرد شده اینک به دنبال آن است تا از راه گزارش های سازمان ملل در بخش حقوق بشر و ابعاد اجتماعی آن، چالشی برای جمهوری اسلامی ایجاد کند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.