یکشنبه 13 نوامبر 11 | 16:19

«میدان نبرد ۳» اولین بازی رایانه ای ضد ایرانی نیست

این اولین باری نیست که در دنیای بازیهای رایانه ای آمریکا جرات تجاوز به خاک ایران را به خود می دهد و به احتمال زیاد آخرین بار نیز نخواهد بود و همچنین ایران نیز تنها کشوری نیست که مورد این اهانت قرار می گیرد.


تریبون مستضعفین- بازی میدان نبرد که کمتر از یک ماه از عرضه آن در بازار های جهانی نمی گذرد بدلیل محتوای خاص آن که در ارتباط با ایران است مورد توجه قرار گرفت.

حتی قبل از عرضه این بازی نیز انتشار تریلرهای آن خبرساز شد و توجه بسیاری را به خود جلب کرد. و با عرضه بازی در بازار جهانی خوشبختانه و یا متاسفانه همزمان در ایران نیز با اندکی ترس و لرز در اختیار کاربران قرار گرفت. البته لازم به ذکر است که هیاهوی ایجاد شده توسط سایت های داخلی پیش از عرضه بازی به داغ شدن بازار آن در داخل کمک شایانی کرد.

پیش از آنکه به این بازی بپردازیم بد نیست تا نگاهی به سابقه به تصویر کشیدن جنگ ها در بازی های مشهور و پر طرفدارکامپیوتری که در ژانر جنگ تولید می شود بیندازیم.

با نگاهی به بازی هایی که در گذشته توسط شرکت هایی که به صورت مستقیم و غیر مستقم به صهیونیسم وابسته اند در خواهیم یافت که ایران نه اولین و نه تنها کشور ی است مورد اینگونه اهانت ها قرار گرفته است.

نمونه هایی از این بازی ها عبارتند از:

خط مقدم(Frontlines:Fuel of War)
داستان این بازی در سال ۲۰۲۰ و هنگامی رخ می دهد که اختلافات میان شیعه و سنی و در خاومیانه باعث جنگی هسته ای میان ایران و عربستان شده و در پی آن روند تولید و صادرات نفت دچار مشکل می شود و بحران سوخت باعث هرج و مرج در دنیا می شود. در این هنگام نیروهای متحد که شامل آمریکا و هم پیمانان آن هستند به منظور صیانت از منابع نفتی باقیمانده به خاورمیانه لشکر کشی می کنند و در نتیجه آن با نیرو های «پیمان ستاره سرخ» با محوریت چین و روسیه درگیر جنگ جهانی سوم می شوند. و در نهایت داستان با تسخیر مسکو توسط نیروهای آمریکایی پایان می یابد.

HomeFront

ماجرای این بار با قدرت گیری اقتصادی و نظامی کره شمالی در دنیا آغاز شده و حمله این کشور به آمریکا را پیش بینی می کند. شخصیت اصلی خلبانی اخراج شده از ارتش است که به نیروهای مقاومت مردمی پیوسته و برای آزادی آمریکا می جنگد و داستان با نبرد برای عقب راندن دشمن متجاوز ادامه می یابد.

جهان در جنگ (World in Conflict)

این بازی که از شیوه بازی های استراتژیک بهره می برد نیز حمله روسیه به آمریکا را شبیه سازی می کند و روند داستان تا جایی ادامه می یابد که آمریکا برای دفاع از خود مجبور به استفاده از سلاح اتمی می شود.

سری بازی های «ندای وظیفه» (Call Of Duty)

این بازی که هشتمین نسخه از آن به تازگی – ۸ نوامبر- وارد بازار جهانی شده است کار خود را از روایت نبرد های نیروهای متفقین در جنگ جهانی دوم آغاز کرد اما در چهارمین نسخه که با نام جنگ افزار مدرن (Modern Warfare) وارد بازار شد به ناگاه با تغییر روندی ناگهانی

مقدمات روایت جنگ جهانی سوم را آغاز کرد و توانست عنوان بهترین بازی سال ۲۰۰۷ را از آن خود کند.

دراین نسخه اعراب و به عبارت بهتر مسلمانان که در خاور میانه قیام کرده اند هدف حمله نیروهای آمریکایی با همراهی SAS (نیروهای ویژه سرویس هوایی انگلستان) قرار می گیرند و در طی این نبرد در اثر انفجار یک بمب هسته ای ۳۰۰۰۰ تفنگدار آمریکایی کشته می شوند.

داستان ندای وظیفه طوری طراحی شده است که به صورت متناوب داستاد بین جنگ افزار مدرن و جنگ جهانی و جنگ سرد تغییر می کند. و چه در نسخه های زوج که – جنگ افزار مدرن- و چه نسخه های فرد- جنگ جهانی و جنگ سرد – کمونیسم و در راس آن روسیه را به عنوان دشمن اجتناب ناپذیر ایالات متحده معرفی می کند و سناریوی حمله روسیه به آمریکا در سری جنگ افزار مدرن ادامه می یابد.

عملیات مرزانفجار (Operation Flashpoint)

این بازی تا کنون نسخه های متعددی داشته که دو نسخه اخیر آن ظهور اژدها (Dragon Rising) و رودخانه سرخ (Red River) از چین به عنوان کشوری متجاوز به کشوری دیگر و امریکا به عنوان یک ناجی بین المللی یاد می کند.

Ghost Recon

ازاین سری بازی ها نیز چندین نسخه وارد بازار شده که دو نسخه آخر آن که با نام های جنگجویان پیشرفته ۱و ۲ (Advanced Warfighters)  بیشتر حائذ اهمیت است. این بار آمریکای جنوبی و مکزیک است که در جنگ شهری گرفتار شده و باز هم نیروهای ویژه آمریکا برای حفظ منافع ملی این کشور وارد ماجرا شده و به جنگ خاتمه می دهند.

بازی های ضد ایرانی

در این میان لازم به ذکر است که بازی میدان نبرد نیز اولین بازی کامپیوتری نیست که در آن ایران مورد حمله قرار می گیرد.

نیروهای دلتا (Delta Force)

باید یاد آوری کنم که نیروهای دلتا نیروهای ویژه امریکایی هستند که در عملیات های سخت و سری به کار گرفته می شوند و جالب تر اینکه اولین ماموریت رسمی که به این واحد محول شد عملیات پنجه عقاب برای آزادسازی گروگان های آمریکایی پس از تسخیر لانه جاسوسی بود که ما از آن شکست تاریخی با نام واقعه طبس یاد می کنیم.

این بازی که ۵ نسخه از آن وارد بازار شد در زمان خود یکی از بازی های پر طرفدار به شمار می آمد و در نسخه پنجم به بازسازی فیلم «سقوط باز سیاه» که بر پایه یکی از عملیات های واقعی و نا موفق آمریکا در سومالی ساخته شده است می پردازد. لازم به ذکر است این عملیات که با نام «آیرین» انجام شد و قرار بود در طی ۴۵ دقیقه چند تن از سران نیرو های اسلام گرای سومالی دستگیر شوند با سقوط دو بالگرد آمریکایی موگادیشو را به جهنمی برای رنجر ها و نیروهای دلتای امریکا تبدیل کرد.

در بسته تکمیلی این بازی که با نام تیم شمشیر (Sabre Team) عرضه شد حمله به سکوهای نفتی ایران و جزیره خارک محوریت داستان را بر عهده دارد. وجود نیروهای سپاه با شمایلی نسبتا طبیعی از نکات جالب این بازی است.

اسپکناز: پروژه گرگ (Specnaz:Project Wolf)

اسپکناز به نیروهای ویژه ارتش روسیه اطلاق می شود و این بازی نیز به حمله به تاسیسات اتمی ایران می پردازد با این تفاوت که ای بار نیروهای روسی هستد که به ایران حمله می کنند.

میدان نبرد (Battlefield 3)

با مقدمه بالا می توان به سراغ میدان نبرد ۳ (‌Battlefield 3) رفت. این بازی که در سایت ها و مجلات معتبر بازی از آن به عنوان رقیبی برای «ندای وظیفه» یاد شده است، با داستان محوری سعی داشته تا کاربر را با اکشنی خوب و غیر یکنواخت روبرو کند. داستان بازی ملغمه ایست از نبرد نیروهای آمریکایی با نیروی های ایرانی و روسی بر سر سه بمب هسته ای که در اختیار فردی به نام سلیمان است. شخصیت پردازی بسیار ضعیف بازی اجازه برقراری ارتباط بین کاربر و داستان را نمی دهد و تنها داستانی روایت می شود که در آن قرار است جهان که همان نیویورک است نجات یابد.

با تنش هایی که قبل از عرضه این بازی در فضای مجازی ایجاد شد کاربران توقع رویارویی با یک بازی پخته را داشتند که بتواند تصویری قابل بحث از ایران نشان دهد. اما تصویر نمایش داده شده از این بازی نه تنها برای کاربران ایرانی که حتی برای کابران خارجی نیز گنگ و سردرگم کننده بود، تا جایی که کاربران خارجی در سایت شرکت EA – تولید کننده بازی- سوالات بسیاری در این باره پرسیده اند که بی پاسخ مانده است.

نیروهایی که بهتر است تنها بگوییم به زبان فارسی ناسزا می گویند نه تنهاهیچ شباهتی به نیروهای نظامی ایران ندارند بلکه حتی به ایرانی ها هم شبیه نیستند.

استفاده کاملا بیجا از حروف فارسی که حتی کلمات را هم بدرستی شکل نمی دهند این بازی را برای کاربران ایرانی بسیار مسخره و از جنبه هایی سر درد آور می کند.

در آخر باید گفت میدان نبرد ۳ این پیام را به همراه دارد که دشمن هیچ شناختی از ایران و نیروهای ارتش، سپاه و بسیج ندارد.

به وضوح می توان مشاهد کرده که این اولین باری نیست که در دنیای بازیهای رایانه ای آمریکا جرات تجاور به خاک ایران را به خود می دهد و به احتمال زیاد آخرین بار نیز نخواهد بود و همچنین ایران نیز تنها کشوری نیست که مورد این اهانت قرار می گیرد.

نباید این امر را از یک اهانت فراتر گرفت. هر چند باید مانند خیلی از مصادیق جنگ نرم و تهاجم فرهنگی به آن پرداخت و با آن برخورد کرد اما برزگ جلوه دادن چنین تحرکاتی به هیچ وجه، منطقی به نظر نمی رسد.

ساخت چنین محصولاتی از شرکت هایی که توسط صهیونیسم تامین مالی می شوند نه تنها از ابتدا دو از انتظار نبود بلکه در غیر این صورت می توانست تعجب آور باشد.

  1. علی
    21 نوامبر 2012

    اینقدر دروغ تحویل مردم نده . بازی battlefield 3 بازی بسیار زیبا با گرافیک فوق العاده ای بود که ایران صد سال سیاه هم نمیتونه همچین بازی بسازه

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.