چهارشنبه 07 دسامبر 11 | 23:59

بازخوانی حمله سال 85 به دستور بوش به سركنسولگری ايران در اربيل

سخنان هيلاری کلينتون در کره جنوبی در خصوص محکومیت ورود دانشجویان به سفارت انگلیس در تهران و بی حرمتی به جامعه جهانی در حالی است که هنوز حادثه حمله نيروهای آمريکايی در دی ماه سال 85 به کنسولگری ايران در عراق و تخریب ساختمان ، غارت اموال و همچنین ربایش شش نفر از کارمندان آن به دستور مستقیم بوش از اذهان عمومی فراموش نشده است.


سخنان چهارشنبه 9 آذر هيلاری کلينتون در کره جنوبی در خصوص محکومیت ورود دانشجویان به سفارت انگلیس در تهران و بی حرمتی به جامعه جهانی در حالی است که هنوز حادثه حمله نيروهای آمريکايی در دی ماه سال 85 به کنسولگری ايران در عراق و تخریب ساختمان ، غارت اموال و همچنین ربایش شش نفر از کارمندان آن به دستور مستقیم بوش (رییس جمهور وقت امریکا )از اذهان عمومی فراموش نشده است.

سربازان امریکایی صبح پنجشنبه ( 21دی ) سال 85 در ساعت سه بامداد به وقت محلی با پنج هلی کوپتر بر بام کنسولگری ایران در اربیل که بنا بر در خواست و با هماهنگی مقامات دولت منطقه کردستان در این شهر ایجاد شده بود ، فرود آمدند و پس از خلع سلاح نگهبانان دفتر کنسولگری ، با شکستن درها وارد این ساختمان شدند و بعد از ورود به ساختمان کنسولگری اثاثیه ساختمان را شکستند و شش کارمند ایرانی این کنسولگری را به مکان نامعلومی منتقل کردند

این بازداشت ها ساعتی بعد از سخنرانی جرج بوش، رییس جمهوری آمریکا صورت گرفت که در آن، جرج بوش، جمهوری اسلامی ایران را بار دیگر به حمایت از مردم عراق متهم کرد.

همه این اتفاقات در حالی بود که وزارت امور خارجه عراق در آن زمان اعلام کرد كه شش ايراني ربوده شده در شهر اربيل در شمال عراق داراي مصونيت سياسي هستند و دولت خودمختار کردستان ضمن محکوم کردن این حمله غیر قانونی ، خواستار آزادی تمامی دستگیرشدگان شد .

و با صدور بیانیه ای ضمن يادآوری اين نکته که بر اساس پروتکل های بين المللی، ساختمان های ديپلماتيک بايد از حملات، مصون باشند، نيروهای آمريکايی را متهم کرد که “به تلاش های مربوط به برقراری ثبات و امنيت در عراق، ضربه وارد کرده اند

در این بیانیه آمده بود: حمله به یک کنسولگری که براساس توافقنامه روابط کنسولگری سال 1963 وین از مصونیت برخوردار بوده و در منطقه ای قرار دارد که برخلاف سایر مناطق عراق، ازامنیت و ثبات برخوردار است، همسو با تلاش ها برای گسترش و توسعه ثبات به شمار نمی رود.

همچنین وزارت خارجه کشورمان نیز در آن زمان در اعتراض به حمله نيروهای آمريکايی به کنسولگری ايران در شهر اربيل عراق، سفيران عراق و سوئيس را احضار کرده و از آنان در مورد اين حادثه توضيح خواست.

نکته قابل توجه آنکه خانم کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه وفت امریکا در گفتگو با روزنامه امریکایی نیویورک تایمز در آن زمان اذعان کرد : دستور حمله به كنسولگري ايران در عراق با دستور صريح جرج بوش كه حمله نظامي به عوامل ايران در عراق را مجاز دانسته صورت گرفته است.

روزنامه نیویورک تایمز به نفل از کاندولیزا رایس نوشت : جرج بوش پس از مدتي كه شاهد افزايش فعاليت ايراني ها در عراق بوديم ، اقدام به اين كار كرد.
وزيرخارجه وقت آمريكا به اينكه بوش چه زماني اين دستور را صادر كرده، اشاره اي نكرد اما گفت : تصميم وي پس از آنكه رئيس جمهوري و اعضاي شوراي امنيت ملي آمريكا اين مسئله را در پاييز مطرح كردند، قطعي شد.

گفتنی است بدنبال برگزاری تجمع هزاران نفر از دانشجویان اعترض ایرانی مقابل سفارت انگلیس در تهران، جمعی از این دانشجویان خشمگین که نسبت به سیاست های مداخله جویانه و خصمانه رژیم انگلیس علیه ملت ایران اعتراض داشتند در حالی که با برخورد و مقاومت ماموران انتظامی مستقر در مقابل سفارت مواجه بودند، وارد سفارت شدند.

تعداد زیادی از این دانشجویان که از بدو ورود مجبور به درگیری با پلیس بودند، مصدوم و پس از ساعاتی با اولتیماتوم مسئولان ارش پلیس و برخورد شدید ماموران نیروی انتظامی مجبور به ترک سفارتخانه رژیم سلطنتی لندن شدند.

با همه این تفاصیل اما، سیاست های دول متخاصمی چون امریکا آن است که در جهت تحت الشعاع قرار دادن حرکت خودجوش دانشجویان و خشم عمومی مردم ایران از رفتار وهن آلود و کینه ورزانه مقامات لندن ،برخی ادعاها نظیر اهمال حکومت ایران در برخورد با دانشجویان متعرض به سفارت انگلیس را مطرح کنند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.