شنبه 31 دسامبر 11 | 13:33

«مشتی اسماعیل» الگوی فیلم امید

مهمترین فیلم روز سوم جشنواره عمار مستند «مشتی اسماعیل» بود که در جلسه نقد و بررسی آن تاکید شد که این مستند با تمام پتانسیل‌های تبدیل شد به فیلمی تلخ، الگوی امید و روحیه کار و غیرت در ایران را به جهانیان نشان می‌دهد.


سومین روز جشنواره مردمی فیلم عمار روز گذشته در حالی برگزار شد که بر خلاف روزهای گذشته شاهد حضور گسترده و اقبال مردمی بود.

بنابر این گزارش روز گذشته برای فیلم‌های مهار نشده، دوپینگی‌ها و مشتی اسماعیل مراسم نقد و بررسی و جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.

مشتی اسماعیل مهم‌ترین فیلم روز گذشته جشنواره عمار بود که به داستان پیرمردی نابینا اما امیدوار و تلاشگر می‌پردازد و کارگردانی آن را «مهدی زمانپور کیاسری» برعهده داشت.

کیاسری: «مشتی اسماعیل» تاکنون ۱۳ تندیس جشنواره‌های مختلف را گرفته است

کیاسری در نشست نقد و بررسی فیلم خود با اشاره به اینکه تاکنون ۸۵ مستند کوتاه برای صدا و سیما کار کرده‌ام که یکی از آن‌ها سری مجموعه «امامزادگان» بوده است، گفت: پروژه مشتی اسماعیل را ۲ سال پیش آغاز کردم و احساس من این بود که باید جشنوارهای‌اش کرد و تاکنون ۱۲-۱۳ تندیس گرفته است.

وی افزود: مشتی اسماعیل را از قدیم می‌شناختم اما وقت نمی‌کردم به موضوع او بپردازم اما نهایتا سال ۸۸ تحقیق را شروع کردم و اواخر ۸۹ کار تمام شد و کار تدوین را به آقای حسینی‌وند که تدوینگر مختارنامه و کارهای حاتمی‌کیا است، دادم.

کیاسری با بیان اینکه ۳۰ ساعت فیلم تصویر داشتم، تاکید کرد: کار تصویربرداری ما یکسال به طول انجامید و چون کار من تهران بود اکثرا پنجشنبه، جمعه و یا روزهای تعطیل به شمال می‌رفتم اما بعضا ممکن بود روز ۱۰ دقیقه بتوانیم تصویر بگیریم.

وی افزود: بهار و تابستان زیاد فیلم گرفتیم اما پاییز کمتر و زمستان کمتر از آن و کار «مشتی اسماعیل» ریاضت خوبی بود کاشت و داشت و برداشت را کامل داشتیم.

کارگردان «مشتی اسماعیل» با اشاره به شحصیت اصلی مستند خود، گفت: روحیه مشتی اسماعیل خیلی عالی بود و به ما کمک کرد و شوخ طبع بود اما خانواده‌اش خیلی محجوب بودند.

وی با بیان اینکه برخی صحنه‌هایی را در زندگی مشتی اسماعیل می‌دیدم که از آن‌ها می‌خواستم تا تکرار کنند، افزود: در جشنواره رویش آقای می‌رکریمی به من گفتند که من دینی‌ترین فیلم را فیلم شما دیدم در حالی که من حرف دینی نزده بودم یا به قولی «بغیر السنتکم» بود.

کیاسری ادامه داد: در جشنواره فیلم تهران وقتی این فیلم پخش شد خانم جولیا از داوران انگلیسی به من گفت که فکر نمی‌کردم که ایران این همه زیبا باشد و در آن امید و خوشی باشد.

وی با بیان اینکه زندگی مشتی اسماعیل می‌شد فیلمی از معضلات اجتماعی باشد، گفت: یکی از مسئولان صدا و سیما پس از اینکه فیلم را دید به من گفت که یک موقع می‌خواستیم فیلمی را درباره غیرت و امید در زندگی ایران به جشنواره‌های خارجی بفرستیم که نتوانستیم پیدا کنیم.

کیاسری از انتخاب این فیلم به عنوان فیلم بر‌تر جشنواره سلامت خبر داد و افزود: این فیلم از نظر این جشنواره به سلامت روح و روان می‌پردازد.

سعیدی: «مشتی اسماعیل» ده‌ها نکته دارد که فیلمی تلخ شود اما سراسر فیلم امید است

در این نشست همچنین نعمت‌الله سعیدی نویسنده و منتقد درباره فیلم مستند «مشتی اسماعیل» گفت: گفتمان حاکم بر نقد این است که می‌گویند «این فیلم خوب است اما…» اما من می‌خواهم تنها بگویم این فیلم خوب و عالی است.

وی افزود: من در جشنواره فجر بار‌ها حاضر شده‌ام و بعد از یکی دو روز حالم بسیار بد می‌شود و نمی‌توانم از فیلم‌ها لذت ببرم اما اینجا و در جشنواره عمار برعکس است و چند روزی است که از دیدن این فیلم‌ها شاد شده‌ام.

سعیدی با بیان اینکه مستند «مشتی اسماعیل» صد‌ها نکته دارد، تاکید کرد: این روز‌ها مدام می‌گویند مردم ناراحت هستند و سوال می‌کنند چه باید کرد و «مشتی اسماعیل» پیرمرد و نابینا است که سراسر امید است.

وی با اشاره به زندگی «مشتی اسماعیل» افزود: زندگی او ده‌ها نکته دارد که می‌تواند یک فیلم تلخ و ناراحت‌کننده داشته باشد، فقیر است، دختری بزرگسال دارد که در خانه است و… اما این اتفاق نمی‌افتد و سراسر فیلم امید است.

سعیدی ادامه داد: مشتی اسماعیل در این فیلم نه تنها ترحم برانگیز نیست بلکه فعال و جسور است و تفسیر آیه «الیس الله بکاف عبده» است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.