سعید کرمی، معاون علمی و فرهنگی موسسه انتشارات امیرکبیر با اشاره به رویکرد تازه این موسسه در بازنشر ترجمه رمانهای کلاسیک که در دهههای 40 و 50 برای نخستین بار از سوی این انتشارات منتشر شده است، گفت: رمانهایی که مورد بحث ما هستند به واقع یک سرمایه ملی به شمار میروند که گاهی در بازار نشر به صورت افست و غیرقانونی در حال تکثیرند که این نیز خود گواهی به نیاز و در عین حال محبوبیت آنها دارد. در نتیجه تصمیم گرفته شد تا برخی از این آثار که قابلیت این را دارا هستند که با ویراست دوباره به گردونه نشر کشور بازگردند را بازسازی و منتشر کنیم.
وی ادامه داد: موسسه انتشارات امیرکبیر در این راستا اقدام به ایجاد کارگروهی به نام ادبیات و رمان کرده است که به بررسی این آثار میپردازند و اقتضائات فکری و فرهنگی روز جامعه را برای انتشار دوباره این آثار مورد بررسی قرار میدهند.
به گفته کرمی با توجه به اینکه برخی از این آثار به دلیل گذشت زمان دارای ادبیات و خط الرسمی هستند که برای مخاطب امروزی قابل فهم نیست، بنابراین باید با ویراست دوباره و احیانا مقدمهای بر کتاب وارد بازار نشر شود و این کارگروه این موضوع را نیز مورد توجه قرار میدهد.
معاون علمی و فرهنگی موسسه انتشارات امیرکبیر افزود: این کارگروه در مجموع 120 رمان را شایسته بازچاپ شناخته است که از این تعداد تاکنون 15 رمان منتشر شده و 15 رمان نیز در مرحله اخذ فیپا و مجوز به شمار میرود.
کرمی در ادامه با اشاره به اینکه تعداد اندکی از این آثار شایسته بازچاپ قرار نگرفتهاند، گفت: موضوعات تاریخی و فرهنگی که مخاطب از آنها اطلاع کاملی ندارد، توجه به تاریخ تمدن بشر در کنار موضوعاتی مانند فرهنگ عمومی و تحولات جهان از اولویتهایی است که در انتخاب این آثار تاثیرگذار است. در کنار آن برخی آثار به دلیل تحولی که در زمان انتشار خود جامعه پیرامونیشان را با آن مواجه کرده بودند مورد اهمیت هستند که این موضوع نیز در انتخاب آثار لحاظ میشود.
وی در ادامه تصریح کرد: نگاه موسسه انتشارات امیرکبیر به نشر نگاهی شبکهای است و مفهومی هندسی دارد. بر این اساس ما نمیتوانیم بگوییم که برای ما بازنشر در اولویت قرار دارد و یا نشر آثار تالیفی و ترجمهای تازه؛ بلکه این اولویتها به صورت هارمونیک در حال تغییر است. یک مجموعه نشر با در کنار هم قرار دادن همه این موارد اولویتهای خود را مشخص میکند که مورد بازنشر رمانهای کلاسیک امیرکبیر نیز در این اولویتبندی در کنار سایر موضوعات منطق وجودی پیدا میکند.
Sorry. No data so far.