پنج‌شنبه 02 فوریه 12 | 14:57

بودجه ۹۱ و احمدی‌نژاد در صحن علنی مجلس

رئیس‌جمهور پس از چشم انتظاری دو ماهه اهالی بهارستان لایحه بودجه 510 هزار میلیارد تومانی که بر اساس دلار 1150 تومان و نفت بشکه‌ای 85 دلار تنظیم شده است را به علی لاریجانی تحویل داد.


محمود احمدی نژاد صبح امروز چهارشنبه وقتی وارد صحن علنی مجلس شد که احمد توکلی با اشاره به تأخیر دولت در ارائه لایحه بودجه 91 می گفت: ‌این تخلف دولت نسبت به تاخیر در ارائه بودجه از 15 آذر تا 12 بهمن باعث شده تا عید نتوانیم بودجه را به صحن بیاوریم، در نتیجه بودجه سالانه نخواهیم داشت. وقتی دولت بودجه را به موقع مجلس نرسانده این لایحه تا آخر سال نیز قابل بررسی نیست. دولت باید لایحه چند دوازدهم می‌آورد تا از اول فروردین 91 دخل و خرج قانونی داشته باشد.

نماینده اصولگرای مردم تهران و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: شورای نگهبان نیز تفسیر کرده که مجلس نمی‌تواند طرح بودجه چند دوازدهم بدهد. این دولت است که باید لایحه بیاورد. بنابراین از رئیس جمهور خواهش می‌کنم به فکر تنظیم لایحه چند دوازدهم باشد چون این لایحه به پایان سال نمی‌رسد تا دخل و خرج از اول سال قانونی باشد.

تذکری که احمد توکلی در جلسه علنی امروز مجلس مطرح کرد 45 نماینده دیگر نیز آن را مورد تاکید قرار داده بودند اما علی لاریجانی رئیس مجلس خطاب به نمایندگان گفت: آنقدر که می‌توانیم تلاش می‌کنیم تا بودجه جلو برود اگر توانستیم تا آ‌خر سال آن را به تصویب برسانیم اما اگر نشد بعداً نسبت به آن فکر می‌کنیم.

برخی دیگر از منتقدان محمود احمدی نژاد از جمله احمد توکلی، علی عباسپور تهرانی‌فرد و مصطفی کواکبیان خطاب به رئیس مجلس می گفتند با توجه به تأخیر رئیس جمهور در ارائه لایحه بودجه 91، مجلس از پذیرش لایحه خودداری کند. اما علی لاریجانی با وجود اینکه انتقاد نمایندگان را نسبت به رئیس جمهور پذیرفته شده دانست اما از آنها خواست حال که رئیس جمهور لایحه را آورده، فرصت را غنیمت شمرده و از ادامه این دست برخوردها صرف نظر کنند.

علی لاریجانی از رئیس جمهور خواست تا برای ارائه سخنانش در جایگاه حاضر شود. احمدی نژاد ضمن اینکه شمایی از وضعیت اقتصادی کشور در برش های زمانی دو ساله یا 10 ماهه اخیر را اعلام کرد، محورهای کلیدی لایحه بودجه سال 91 را اعلام و از نمایندگان خواستار شد با توجه به اینکه به کار فشرده عادت دارند، اکنون نیز چند شیفته کار کنند تا هر چه زودتر قانون بودجه تحویل دولت شود.

میزان رشد اقتصادی ایران در سال 89

محمود احمدی نژاد در ارائه گزارش اقتصادی خود با بیان اینکه رشد اقتصادی کشور بدون نفت در سال 89 به بیش از 7.3 دهم درصد رسید، ابراز امیدواری در سال 90 نیز همین آهنگ پیش رود و گفت: دولت طی 2 سال بیش از 2 میلیون و 800 هزار مسکن در دستور کار قرار داد که بخش عظیمی از آن در حال تحقق است. همچنین در سال 90 اجرا شدن طرح هدفمندی یارانه ها در گام اول منجر به این شد که ضریب جینی به بیش از 0.38 کاهش یابد.

میزان صرفه جویی ارزی ظرف یکسال گذشته

رئیس کابینه دهم از صرف جویی ارزی 15 میلیارد دلاری ظرف 12 ماه خبر داد و در اشاره به اقدامات دولت برای کوچک کردن دولت به یادآوری کاهش 5 درصدی نیروهای انسانی در دولت در یکسال و ادغام چهار وزارتخانه در یکدیگر پرداخت و با اشاره به تحقق دولت الکترونیک گفت: حلقه ارائه الکترونیکی خدمات دولت در سال 90 کامل خواهد شد.

وی از عبور صادرات غیرنفتی کشور از مرز 35 هزار میلیارد دلار طی 10 ماه خبر داد و گفت: در حالی که واردات کالا به کشور در این دوره 5.75 درصد کاهش پیدا کرد. همچنین ترکیب صادرات کالای غیرنفتی اصلاح شده است به طوری که 50 درصد کالا با ارزش افزوده بالا و 40 درصد کالا با ارزش افزوده متوسط بوده است.

3400 کالا به 160 کشور جهان صادر می کنیم

احمدی نژاد با بیان اینکه هم اکنون 3400 کالا به 160 کشور جهان صادر می شود، گفت: در سال اول اجرای قانون هدفمندی یارانه ها با افزایش قابل توجه کالاهای اساسی و پایه در کشور مواجهیم. تولیدات کشاورزی از مرز 118 میلیون تن و تولیدات باغی از مرز 17.5 میلیون تن گذشته است. زمانی واردکننده مرغ بودیم اما امروز مرغدارانمان آماده صادرات مرغ هستند.

احمدی نژاد : بورس ایران از موفق ترین بورسهای دنیا است

رئیس جمهور با بیان اینکه سطح آبیاری های تحت فشار از 1.1 میلیون تن عبور کرده است، به پیشرفتها در بخش علم و فناوری نیز اشاره کرد و درباره حوزه هایی نظیر بورس و اشتغال نیز گفت: بورس ایران طی دو سال متوالی از موفق ترین بورسهای دنیا بوده که این نشانه نشاط اقتصادی کشور است. همچنین برای اشتغال 2.5 میلیون نفر برنامه ریزی شد که علی رغم مشکلات مصنوعی و غیرمصنوعی ایجاد شده به این هدف برسیم.

رئیس کابینه دهم: سال اقتصادی خوبی را پشت سر گذاشتیم

وی از ارائه لایحه مالیاتی و لایحه نظام بانکی به مجلس در آینده نزدیک خبر داد و گفت: امسال به لحاظ شاخص های اقتصادی و تحولی سال خوبی را پشت سر گذاشتیم در حالی که وضعیت منطقه و جهان در جهت عکس حرکت می کرد.

میزان رشد اقتصادی پیش بینی شده در لایحه بودجه 91

احمدی نژاد محور اصلی لایحه بودجه 91 را رسیدن به رشد 8 درصد دانست و کاهش نرخ بیکاری، افزایش نرخ رشد اقتصادی، کاهش فاصله طبقاتی و رشد عدالت را از سایر محورهای این بودجه خواند و ابراز امیدواری کرد در پایان سال 91 ضریب جینی به کمتر از 0.37 کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به ادامه مسکن مهر و ادامه یارانه های نقدی و ادامه حمایت از سرمایه گذاری ها از دیگر رویکردهای لایحه بودجه 91 نام برد و گفت: افزودن 2 میلیون هکتار زمین کشاورزی به مجموعه زمین های تحت کشت کشور از دیگر توجهات این لایحه است.

محورهای موضوعی لایحه بودجه 91

رئیس جمهور به محورهایی نظیر بودجه فرهنگی با رویکرد تقویت وحدت ملی و هویت ایرانی اسلامی، حمایت و توانمندسازی بخش خصوصی به صورت تعاونی و غیرتعاونی، تقویت زیرساخت ها برای انسجام ملی و اعتلای هویت جوانان متناسب با آرمانهای بللند انقلاب، تقویت نهاد خانواده و جایگاه زن در عرصه عمومی، افزایش تولیدات و صادرات کشور، ارتقای سهم علمی کشور در تولیدات علمی جهان، افزایش نشاط اجتماعی با تاکید بر برنامه های فرهنگی و ورزشی، کاهش سهم مردم از هزینه های سلامت از طریق بهبود ساختارها و فرآیندها و افزایش کمک دولت، تمرکز زدایی و توسعه اختیار استانها، گسترش کمی و کیفی نظام تامین اجتماعی، حمایت از حضور فعال بخش غیر دولتی، اهتمام جدی به کاهش وابستگی دولت به نفت، تکمیل و بهره برداری از پروژه های در دست اجرا، توجه ویژه به عمران روستایی و عمران شهرهای کوچک، توانمندی دفاعی کشور و قدرت بازدارندگی، توانمندسازی نظام آموزشی، تلاش برای ضابطه مند نمودن بودجه شرکت های دولتی و کاهش هزینه های جاری آنها، پیگیری سیاست های اقتصادی متناسب با سرمایه های مادی و معنوی کشور به عنوان محورهای مورد توجه لایحه بودجه 91 اشاره کرد.

مجموع بودجه شرکتهای دولتی و بودجه عمومی دولت در سال 91

محمود احمدی نژاد در ادامه سخنانش به هنگام تحویل لایحه بودجه 91 با اشاره به اینکه بودجه از 2 بخش شرکت های دولتی و بودجه عمومی دولت تشکیل شده است، گفت: مجموع بودجه شرکت های دولتی با بودجه عمومی دولت 510 هزار میلیارد تومان است که نزدیک 400 هزار میلیارد تومان آن مربوط به شرکت های دولتی است.

کاهش بودجه عمومی دولت و افزایش بودجه شرکتهای دولتی

وی با بیان اینکه بودجه عمومی دولت نسبت به سال 5.6 درصد کاهش نشان می دهد، این کاهش را نشانه سعی دولت برای کاستن هزینه های مصرفی دولت دانست و در عین حال خاطرنشان کرد: بودجه شرکت های دولتی افزایش پیدا کرده است و این به معنای افزایش سرمایه گذاری و تولید و خدمات خواهد بود.

رئیس جمهور با پیش بینی اینکه مجموع سرمایه گذاری های دولت و شرکت های دولتی در سال 91 به 136 هزار میلیارد تومان برسد، خاطرنشان کرد: در بودجه سال 91 درآمدهای مالیاتی 20 درصد افزایش داشت و سایر درآمدهای غیرنفتی 89 درصد افزایش پیدا می کند و نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید ناخالص ملی از 7 درصد به 7.5 درصد افزایش پیدا خواهد کرد که گام مهمی به سمت هدف برنامه است. همچنین سهم درآمدهای عمومی دولتی در تأمین اعتبارات هزینه ای به 5.5 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.

وی رشد اعتبارات هزینه ای بدون اعتبارات هدفمندی در لایحه بودجه 91 را 12.8 درصد و رشد اعتبارات عمرانی کشور و سرمایه گذاری در زیرساخت ها را 39.4 درصد را پیش بینی کرد. همچنین از اختصاص اعتبار 1563 میلیارد تومانی تحت عناوین دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی درمانی، کمک به هزینه های درمان، اجرای برنامه های پزشک خانواده، یارانه دارو، درمان بیماران خاص و صعب العلاج و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز در بخش پزشکی خبر داد.

احمدی نژاد از اختصاص 303 میلیارد تومان به اعتبارات دستگاه های فرهنگی علاوه بر افزایش متعارف هزینه ای، اختصاص 730 میلیارد تومان به صندوق های بازنشسته کشوری و 1100 میلیارد تومان به صندوق های بازنشستگی لشکری علاوه بر افزایش های متعارف بودجه، اختصاص 815 میلیارد تومان برای دانشگاه ها و موسسات وابسته به وزارت علوم علاوه بر افزایش معمول، اختصاص 5630 میلیارد تومان به بخش دفاع علاوه بر افزایش های معمول، 893 میلیارد تومان برای بخش سلامت و دانشگاه های علوم پزشکی علاوه بر افزایش های معمول و علاوه بر این 24 میلیارد تومان برای جذب هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی، 156 میلیارد تومان برای قوه قضائیه علاوه بر افزایش های معمول، 253 میلیارد تومان برای ناجا، 349 میلیارد تومان برای بنیاد شهید علاوه بر افزایش های معمول و 193 میلیارد تومان برای اعتبارات استانی علاوه بر افزایش های معمول خبر داد.

جدول افزایش اعتبارات دستگاهها علاوه بر افزایش های متعارف

دستگاهاعتبار (میلیارد تومان)
دستگاه های فرهنگی303
صندوق های بازنشسته کشوری730
صندوق های بازنشستگی لشکری1100
دانشگاه ها و موسسات وابسته به وزارت علوم815
دفاع5630
بخش سلامت و دانشگاه های علوم پزشکی893
قوه قضائیه156
نیروی انتظامی253
 بنیاد شهید349
اعتبارات استانی193

وی یادآور شد: در توزیع اعتبارات نیز برخی بخش‌ها را تقویت کردیم که از جمله آنها در فصل توسعه علوم و فناوری56 درصد، در فصل دفاع نزدیک به127 درصد، در فصل فرهنگ و هنر، رسانه‌های جمعی و گردشگری 88 درصد، فصل بهداشت و سلامت 53 درصد، فصل کشاورزی و منابع طبیعی30 درصد، فصل منابع آب19 درصد، فصل انرژی26 درصد، فصل حمل و نقل 19 درصد، فصل مسکن و عمران شهری، روستایی و عشایری32 درصد افزایش داشتیم.

جدول افزایش در فصل های مختلف بودجه 91 نسبت به90

فصل مربوطه  در بودجه 91درصد افزایش نسبت به سال 90
فصل علم و فناوری56 درصد
فصل دفاع127 درصد
فصل فرهنگ و هنر و رسانه ها و گردشگری88 درصد
فصل بهداشت و سلامت53 درصد
فصل کشاورزی و منابع طبیعی30 درصد
فصل منابع آب15 درصد
فصل انرژی26 درصد
فصل حمل و نقل15 درصد
فصل مسکن، عمران شهری و روستایی و عشایری32 درصد


جزئیات بودجه عمرانی پیشنهادی سال 91 و تدابیر بودجه ای حل مشکل مسکن

به گزارش مهر، محمود احمدی نژاد در ادامه در تشریح اعتباراتی که برای حل مشکل مسکن در لایحه بودجه سال 91 منظور شده است، گفت: 240 میلیارد تومان برای تخفیف عوارض پروانه، 165 میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت مسکن و 170 میلیارد تومان یارانه سود تسهیلات که در مجموع برابر 575 میلیارد تومان می شود برای پشتیبانی از امر مسکن در نظر گرفته شده است.

وی در تشریح ویژگی های بخش عمرانی لایحه بودجه 91 نیز گفت: بدون در نظر گرفتن سهم هدفمندی یارانه ها، بودجه عمرانی کشور برای سال 91 برابر 38 هزار و 500 میلیارد تومان پیش بینی شده که نسبت به رقم مصوب سال 90 دارای 23 درصد افزایش داشته است.

احمدی نژاد افزود: برای سال آینده افزایش سهم اعتبارات عمرانی استانی به گونه ایست که این اعتبار 8 هزار و 430 میلیارد تومان پیش بینی شده که نسبت به رقم سال 90 دارای 42 درصد افزایش است. همچنین برای تمرکززدایی و افزایش تمرکززدایی و افزایش اختیارات استان ها، طرح های ملی که استانی می شوند از 858 طرح به 1103 طرح افزایش پیدا کرد.

رئیس جمهور درباره تغییرات بودجه شرکت های دولتی در لایحه بودجه 91 نیز گفت: رشد بودجه شرکت های دولتی نسبت به مصوب 90 برابر 11.7 درصد است و تعداد شرکت های دولتی از 440 شرکت به 434 شرکت کاهش پیدا کرده است. همچنین یکی از سیاست های مهم در سال 91 منظور نکردن کمک زیان برای شرکت های دولتی است. کل اعتبارات هزینه ای شرکت های دولتی از محل بودجه عمومی در سال 91 برابر 920 میلیارد تومان است.

رئیس کابینه دهم پس از 2 ماه تأخیر: چارچوب بودجه 91 مانند 90 است؛ کار مجلس را راحت کردیم!

محمود احمدی نژاد در بخش پایانی سخنانش در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه چهارچوب احکام لایحه بودجه همان احکام سال گذشته است، گفت: چارچوب های لایحه بودجه 91 تغییرات قابل توجهی نسبت به سال 90 ندارد از این جهت کار مجلس آسان شده است. بودجه سال 90 نیمه دوم خردادماه اجرایی می شود و این به لایحه برنامه و قانون بودجه بر می گردد. قانون برنامه بهمن ماه اجرایی شد و یک روز بعد از اجرایی شدن آن لایحه را عملیاتی کردیم در واقع عملا لایحه بودجه امسال 3 ماه دیرتر عملیاتی شد.

«می دانم» احمدی نژاد به نمایندگانی که دوباره کاندیدا شده اند

وی خطاب به نمایندگان گفت: می دانم که سال انتخابات است و به شما فشار می آید چرا که باید در رقابت سنگینی شرکت کنید و البته خوب ذهن ها مشغول است ولی اگر بتوانید امسال بودجه را بدهید خیلی خوب است. برای ما سخت است روزی 5 الی 6 ساعت بنشینیم و حرف بشنویم اما شما برایتان سخت نیست که فریادهای آقای کواکبیان عزیز که باهم دوست قدیمی هم هستیم را تحمل کنید، یک کاری کنید که قانون بودجه از ابتدای سال در اختیار ما قرار گیرد و تا پایان شهریورماه فرصت داشته باشیم تسویه حساب کنیم.

نمایندگان چند شیفته کار کنند

احمدی نژاد با بیان اینکه نمایندگان مجلس چند شیفته کار کنند تا بودجه را هر چه زودتر تحویل دهند، گفت: هرچند انتخابات در پیش است و حال و هوای شما را می دانم که شرایط سختی است، اما از شما می خواهم علی رغم مشغله های مضاعف این ماه ها همت کنید و بودجه را به سرعت رسیدگی و در اختیار دولت قرار دهید.احمدی نژاد در این بخش از سخنانش گفت: این دولت عزم خود را جزم کرده تا با اصلاح ساختارها، بکارگیری توان مردم و هماهنگی بیشتر قوا با سرعت بیشتری حرکت کند. ما بدون توجه به حاشیه سازی ها درصد هستیم مسائل عینی و واقعی کشور را در دستور قرار دهیم و دنبال کنیم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.