دوشنبه 06 فوریه 12 | 14:56

طرح رهبر انقلاب برای تلفیق آزاداندیشی و مطالبه‌گری

شما مى‏‌توانید در سه زمینه علم، عدالتخواهى و آزاداندیشى کار تئوریک کنید. این کار تئوریک را مى‏توانید در زمینه جنبش تولید علم یا در زمینه عدالتخواهى انجام دهید. مثلاً در زمینه عدالتخواهى، مى‏توانید قانون اساسى را مطالعه کنید و ببینید اگر ما بخواهیم عدالت اجتماعى را با‌‌ همان مفهوم متعارفى که همه مى‏فهمیم، تحقّق ببخشیم، باید از کدام دستگاه‌ها چه توقّعهایى داشته باشیم.


تریبون مستضعفین- از جمله مباحثی که از سوی رهبر عزیز انقلاب برای در دستور کار قرار گرفتن جنبش دانشجویی مطرح شده مواردی نظیر مطالبه‌گری، آرمانخواهی، عدالتخواهی، آزاداندیشی و تولید علم می‌باشد. در این بین‌گاه دانشجویان خود در دوگانه‌های کاذبی -برای مثال عدالتخواهی و آزاداندیشی- قرار می‌دهند که اصالت ندارد، در حالی که شاید به راحتی نتوان این حیطه‌ها را از هم منفک دانست.

یکی از پیشنهادات رهبر فرزانه انقلاب به تشکلهای دانشجویی برای فعالیت در زمینه علم، عدالتخواهی و آزاداندیشی؛ مطالعه قانون اساسی می‌باشد. ایشان در این مورد می‌فرمایند:

«یکى از کارهاى بسیار مهمّى که مورد اشاره بعضى از دوستان هم بود، این است که شما مى‏‌توانید در سه زمینه علم، عدالتخواهى و آزاداندیشى کار تئوریک کنید. این کار تئوریک را مى‏توانید در زمینه جنبش تولید علم یا در زمینه عدالتخواهى انجام دهید. مثلاً در زمینه عدالتخواهى، مى‏توانید قانون اساسى را مطالعه کنید و ببینید اگر ما بخواهیم عدالت اجتماعى را با‌‌ همان مفهوم متعارفى که همه مى‏فهمیم، تحقّق ببخشیم، باید از کدام دستگاه‌ها چه توقّعهایى داشته باشیم.» ۸۲/۸/۱۵

همچنین یکی دیگر از مشکلاتی که معمولا در مورد انتخابات مجلس شورای اسلامی بروز پیدا می‌کند ناآشنایی یا آشنایی کم رأی دهندگان به وظایف و اختیارات مجلس شورای اسلامی و نیز نمایندگان آن می‌باشد. این ناآشنایی باعث می‌شود که گاهی کاندیدا‌ها شعارهایی را در تبلیغات خود قرار دهند که اصولا پیگیری و اجرایی کردن آن‌ها جزو حیطه اختیارات نمایندگان مجلس شورای اسلامی نباشد.

نمونه‌های این موارد را می‌توان در شعارهایی برخی کاندیدا‌ها برای فعالیت جهت آوردن امکانات و بودجه به حوزه انتخابیه خود و وعده‌هایی از این قسم مشاهده نمود. از این رو در آستانه انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی مطالعه فصل ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که در مورد قوه مقننه می‌باشد، ضرورتی دو چندان می‌یابد. هر چند که این نباید به معنای عدم اهمیت سایر بندهای قانون اساسی در این برهه تفسیر شود.

به نظر دانشجویان می‌توانند با برگزاری کرسی‌های آزادفکری و آزاداندیشی در حیطه‌های فوق الذکر و یا حیطه‌هایی نظیر قانون انتخابات، حلقه‌های قدرت و ثروت، تبلیغات نمایندگان، نماینده اصلح، آسیب‌شناسی مجلس و… که معمولا در دعواهای سیاسی گم می‌شود ضمن عمل به وظیفه عدالتخواهی خود به فضای آزاداندیشی و اندیشه نیز در سطح دانشگاه که گوهر نایاب شرایط سیاست‌زده است دست یابند.

به نظر موارد ذیل در کنار استفاده از اساتید صاحبنظر می‌تواند برای دستیابی به هدف فوق می‌تواند مفید باشد:

– فصل ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
– آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی
– سند چشم انداز بیست ساله
– سیاستهای کلی نظام

Comments are closed.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.