آمریکا قلب رآکتور آب سنگین اراک را با بتن پر می‌کند!

آنچه از همه تلخ‌تر است، از کار افتادن هسته رآکتور آب‌سنگین اراک با بتن است. بر اساس بند سوم ماده دوم پیوست اول، هسته یا دیگ رآکتور اراک، می‌بایست برای اطمینان طرف غربی از عدم استفاده میله‌های سوخت، با بتن پر شود.

شرایط آمریکا برای توافق هسته‌ای تشریح شد

یک مقام ارشد آمریکایی روز جمعه گفت با وجود پیشرفت قابل توجهی که در مذاکرات هسته‌ای با ایران صورت گرفته، اما همچنان موضوعات دشواری باقی مانده و بعید است طرفین در گفت‌وگوهای این هفته به توافق دست یابند. وی بازتعریف صنایع آب سنگین اراک تعطیلی فردو و کاهش سانتریفیوژها را از جمله شرایط آمریکا برای توافق بیان کرد.

موارد اختلافی ایران و ۵+۱ چیست؟

پرسشی که از سوی هیئت مذاکره‌کننده ایران همچنان بدون پاسخ باقی مانده است این است که با وجود اختلافات گسترده‌‌ و زمان کوتاه باقی‌مانده تا پایان مدت توافق‌نامه اقدام مشترک (ژنو)، چگونه ممکن است به توافقی جامع رسید؟ آیا همچون توافق‌نامه ژنو بناست بر اساس «توهمات» و «زیاده‌خواهی‌های طرف مقابل» امتیازات زیادی بدهیم و آورده‌ی کمی داشته باشیم؟

طنز: یک راکتور در حد نو به‌فروش می‌رسد

یک عدد شناسنامه با سریال «الف 9672581» مفقود شده و از اعتبار ساقط می باشد. هرگونه انتقاد از رئیس جمهور با شناسنامه مذکور پیگرد قانونی دارد.

باز طراحی راکتور اراک؛ نتایج و پیامدها

راکتور اراک یکی از گلوگاه‌های حساسی به شمار می‌آید که حل و فصل شدن مسائل پیرامون آن می‌تواند مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 را به توافق نهایی نزدیک کند. اینکه چرا این سایت هسته‌ای به یکی از نقاط ثقل مسئله هسته‌ای ایران تبدیل شده، ابراز نگرانی کشورهای غربی است که مدعی هستند می‌توان از پلوتونیوم تولید شده در این راکتور برای ساخت بمب هسته‌ای استفاده کرد؛ موضوعی که البته علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی پاسخی فنی برای آن دارد.

جزئیات پیشنهاد ایران برای بازطراحی رآکتور اراک

وی “تغییر و تجدیدنظر در طراحی راکتور آب‌ سنگین اراک”، “تغییر در تعداد میله‌های سوخت سایت اراک” و “اضافه کردن مقدار اندکی از اورانیوم غنی‌شده به سوخت این رآکتور” را از جمله مواردی برشمرد که قرار است در بازطراحی رآکتور آب‌سنگین اراک انجام گیرد.

1+5 پیشنهاد سخاوتمندانه ایران درباره تغییر راکتور اراک را پذیرفت

راکتور اراک 4 کارکرد تولید برق، انجام امور تحقیقاتی، تولیید پلوتونیوم و تولید رادیو دارو صنعتی را دارا می باشد که «هرگونه کاهش قدرت راکتور یا اعمال تغییرات دیگر 3 کارکرد آخر را تعطیل می کند و صرفا کارکرد اول که کم اهمیت ترین کارکرد راکتور اراک است باقی خواهد ماند.»در عمل با بازطراحی قلب راکتور و کاهش قدرت آن این راکتور کارکردهای واقعی و مهم خود را از دست خواهد داد و به محروم شدن ایران از حقوقش منجر می شود.

خرابکاری در سایت آب سنگین اراک خنثی شد

معاون حفاظت و امنیت هسته‌ای سازمان انرژی اتمی گفت: با همکاری وزارت اطلاعات و سایر مراجع امنیتی کشور در چند ماه گذشته مواردی از خرابکاری صنعتی با عنایت ائمه اطهار و همچنین رصد هوشمندانه شناسایی و خنثی شد که از آن جمله می‌توان به خرابکاری در بخشی از فرآیند سایت IR40 خنداب اراک اشاره کرد. […]

متن توافق 7 ماده‌ای ایران و آژانس

متن تفاهم‌نامه 7 ماده‌ای نمایندگان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و جمهوری اسلامی ایران، پس از دور مذاکرات بین طرفین در خصوص چگونگی ادامه همکاری‌ها منتشر شد.

شرمن: ایران نیاز به تاسیسات‌فردو و اراک ندارد

«ما و کنگره هدفی مشترک داریم و آن هم جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی است. ما سخت‌ترین تحریم‌ها که هیچ‌گاه علیه هیچ کشور دیگری اعمال نشده بود، را علیه ایران اعمال کردیم… من به شما اطمینان می‌دهم که اکنون بیش از چند هفته قبل به این هدف نزدیک شده‌ایم.»

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.