اداره کشور به «توانمندی» نیاز دارد نه «همه‎پرسی»!

طی یک سال و نیم گذشته هرگاه رییس جمهور در سخنانش به منتقدان دیپلماسی دولت حمله کرده است، افکار عمومی متوجه «بن بست» مذاکرات هسته ای شده است و گویا این «قاعده» یک بار دیگر امروز یکشنبه 14 دی 1393 تکرار شده است چرا که بخشهایی از سخنان آقای روحانی در «همایش اقتصاد ایران» حمله به منتقدان دبپلماسی دولت بوده، آنهم درست زمانی که خبرگزاری های غربی از موافقت ایران با انتقال مواد غنی شده خود به کشوری ثالث خبر داده اند.

تشکل دهه پیشرفت به چاپ دوم رسید

کتاب «تشکل دهه پیشرفت»، شیوه نامه حضور فکری و مطالباتی مجموعه های دانشجویی در مسائل کشور، نوشته محمدصادق شهبازی از سوی نشر معارف به چاپ دوم می رسد.

چرا فعالیت دانشجویی؟

اتفاقات انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری و مسائل پیش از آن و بحران‌های پس‌ازآن بیش از همه یک متهم ردیف اول دارد که جای خالی آن با چیز دیگری پر نشده: جنبش دانشجویی. اگر این خلأ پر نشود نه تنها مسیر پیشرفت کشور ناهموار یا در جهت درست نخواهد بود که ممکن است زندگی عادی مردم، امنیت، استقلال، عدالت و آزادی و در نهایت اصل وجود جمهوری اسلامی با معضل مواجه شود

«مسکن» تنها یک مثال است!

اگر آرمان خواهیم گریزی نیست از اندیشیدن، دنبال کردن و طرح ایده‌های اصلاحی در مسأله «مسکن». «مسکن مهر» قطعا یک ایده‌ اصلاحی است که نقاط قوت و ضعفی دارد. این طرح تنها مسیرِ آرمانی نیست. ما در درجه اول متعهد به آرمان‌هایمان هستیم نه یک ایده اصلاحی! بلکه طراحان «مسکن مهر» نیز علاوه بر شناختِ ضعف‌های اجرایی ایده خود، این راه را برای حل مسأله کافی نمی‌دانند.

پنج بایسته فعالیت دانشجویی در سال جاری

«مطالبه‌گری» و «آرمان‌خواهی» دو انتظار اصلی از جنبش دانشجویی است كه در صورت تحقق آن‌ها می‌توان شاهد جریان‌سازی سیاسی-‌اجتماعی با محوریت این جنبش بود؛ انتظاراتی كه رهبر انقلاب اسلامی بارها آن را گوشزد كرده‌‌اند. مختصات و شرایط فعلی كشور ایجاب می‌كند كه برای تحقق این انتظارات، نكاتی توسط دانشجویان در نظر گرفته شود

جزوه «پیگیری تخصصی مسائل نظام»: شیوه نامه کارعلمی فعالان دانشجویی +دانلود

دهه عدالت و پیشرفت و ورود انقلاب به مرحله ایجاب و تلاش برای تحقق دولت اسلامی (در قالب تغییر روش و منش مسئولین) و جامعه اسلامی (در قالب اصلاح ساختارها و تغییر اخلاق، سبک زندگی مردم و مهندسی فرهنگی و اصلاح فرهنگ عمومی و…) لوازم متعددی دارد که از جمله اصلاح رویکردهای جنبش دانشجویی را ضروری می‌سازد.

آیت الله خامنه ای

آرمانگرایی بدون دیدن واقعیات، به خیالپردازی و توهم منجر خواهد شد

فعال دانشجویی آرمانخواه كه واقعیات را هم می بیند، در هیچ شرایطی، چه هنگام پیروزیهای شیرین و چه هنگام هزیمت های تلخ، دچار احساس انفعال و یأس و بن بست نمی شود زیرا در آرمانخواهی صحیح و واقع بینانه، بن بست وجود ندارد.

آرمان دانش‌آموزان بروجنی را نادیده نگیرید!

اردوهای راهیان نور در حالی از چند سال قبل در کشور آغاز شده که دستاوردهای آن آنقدر بالا است که افراد شرکت کننده احساس می کنند در این سفر، تنها یک نفس تا رسیدن به خدا، فاصله دارند زیرا با منش و مرام انسانهایی در طول این سفر آشنا می شوند که جان با ارزش خود را بدون هیچ چشمداشتی تقدیم خدای خود کردند.

آرمان‌گرایی و واقع‌گرایی در نشریات دانشجویی

طرح دوباره‌ی آرمان‌ها و ترجمه‌ی عملی آن برای مخاطبین و هدایت آن‌ها در مسیر کارها و فعالیت‌ها و عمل به مثابه‌ی یک حلقه‌ی واسط از مبانی تا مصادیق و از نظریه‌پردازان و رهبران انقلابی-اسلامی تا کنش‌گران و مردم و مسئولین و نخبگان و رسانه‌ها لازم می‌آید. یعنی رسانه‌ی دانشجویی و نشریه‌ای می‌تواند در عمل هم خود به مثابه‌ی یک اتاق فکر و اقدام، عمل کند یا مواد خام لازم برای چنین هسته‌هایی را فراهم بیاورد.

درباره جنبش عدالتخواه دانشجویی

چالش بین آرمان گرایی و واقع گرایی در دهه۷۰ با پراگماتیزم پاسخ می‌یافت، شکاف شدید طبقاتی، دوگانگی ارزشی و… از اثرات آن بود، تئوری سازی‌ها برای رد امام و انقلاب،… این مسئله موجب شد تا جریانی با محوریت بازگشت به اندیشه امام و نقد صریح و نفی بعضی از این تئوری‌ها و عملکردهای دولت سازندگی شکل بگیرد.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.