حوزه های علمیه و توقع بر زمین مانده

صرفنظر از حجم و تعداد، بسیاری از همایش ها و کنگره ها که اکنون در حوزه های علمیه برگزار می شود، قبل از برپایی نظام اسلامی نیز موضوعیت داشت و امکان برگزاری آنها قابل تصور بود. ادای دین حوزه های علمیه نسبت به نظام اسلامی به این است که حوزه ها، مسأله های واقعی نظام اسلامی را درک کنند و آنها را در کانون توجه و بررسی خود قرار دهند.

درآمدی بر مطالعه آثار استاد مطهری

کتاب «دلیل راه؛ درآمدی بر مطالعه آثار استاد مطهری» نوشته دکتر احسان بابایی (پژوهشگر و مدرس دانشگاه امام صادق(ع) تهران) از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد.

مجلسی‌ها و دولتی‌ها این مطلب را نخوانند!

بعضي از روزنامه ها مي نويسند شايد توقعاتي باشد، بنده تقريباً9 رئيس الوزراء ديده ام، هيچ رئيس الوزراء و وزيري نيست كه در اين مجلس بگويد مدرس يك تقاضايي از من كرده است! يك كاغذ در هيچ وزارتخانه اي ندارم و هيچ تقاضايي از كسي نكرده و نمي كنم.

تعدیل اصلاحات را تبریک می‌گوییم

نگارنده نمی‌داند جناب آقای خاتمی به کدام آقای روحانی رأی داده است. اما من به آن آقای روحانی رأی داده‌ام که نه اصلاح‌طلب، بلکه خود را از اهالی اعتدال معرفی کرده است و البته دست اصلاح‌طلب و اصول‌گرا را فشرده است. اگر اصلاحات نیز به اعتدال رأی داده است، پس باید تعدیل اصلاحات را تبریک گفت.

چرایی و چگونگی مطالعه آثار استاد مطهری

اینکه «چه منبعی را به عنوان مرجع فکری خود قرار دهیم؟» پاسخ اطمینان‌آوری می‌طلبد. تأیید دو شخصیت علمی برجسته روزگار ما یعنی امام خمینی(ره) و علامه طباطبایی(ره) پشتوانه محکمی برای اعتماد به اندیشه و آثار استاد مطهری محسوب می‌گردد.

ناسازگاری تقلید سیاسی با الگوی انتخابات در جمهوری اسلامی

قطعاً حضور نخبگان و خواص در عرصه انتخابات امری مفید، ضروری و غیر قابل اجتناب است اما کیفیت این حضور نباید به گونه­ ای باشد که راه را بر اراده فعال آحاد جامعه ببندد. به همین دلیل الگوی مبتنی بر تقلید، الگویی شایسته برای انتخابات در نظام جمهوری اسلامی نیست. انتخاب بر پایه تقلید، نه بر دوش گرفتن مسؤولیت بلکه بر زمین نهادن آن است.

این همه تشتت در جبهه فکری انقلاب اسلامی؟!

مسأله سردرگمی در مرجعیت فکری، چرایی بسیاری از نابسامانی­‌ها و تشتت­‌های عملی را توضیح می‌­دهد. این یک قاعده است که اندیشه اگر نامنسجم باشد، توقع عمل منضبط غیر واقع­‌بینانه است. همین خطر نسل امروز انقلاب را تهدید می‌­کند… نیاز همیشگی ما، اثبات هویت همه­‌جانبه انقلاب اسلامی است.

کیفیت حکومت اسلامی از دیدگاه امام خمینی (ره)

دغدغه­‌ی رشد و تربیت آن‌گونه که امام ترسیم نموده است، می­‌تواند این نقش را ایفا نماید. اگر به نقش حکومت­‌ها در اقتصاد و آموزش و امنیت باور داریم، اگر به تأثیر نحوه عملکرد و رفتار دولت‌مردان در فرهنگ و اخلاق مردم اذعان داریم باید نقش تربیتی حکومت­‌ها را قبول داشته باشیم؛ چرا که این عرصه­‌ها که ازآنها یاد کردیم همگی تأثیری مستقیم یا غیر مستقیم بر نحوه زیست انسان­‌ها و روابط آنها با یکدیگر دارند.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.