قزوه: ذات شعر انقلاب خط شکنی است

شعر انقلاب از تمامی سبک های گذشته تأثیر گرفته است. عناد با هیچ سبک و قالبی وجود نداشته است. معماران شعر انقلاب و معلمان این مکتب، انسان های هوشیاری بودند و از تمامی تجربه ها به نفع شعر انقلاب استفاده کردند. در بحث سنت و مدرنیته نیز همانگونه عمل کردند. یعنی با استفاده از داشته های سنتی ما آمدند کار جدیدی خلق کردند. سنت ریشه است و مدرنیته میوه آن است.

علیرضا کمری، استراتژیست فرهنگی، پدر مطالعات دفاع مقدس

علیرضا کمری رویکرد تاریخی جدی نیز دارد. این رویکرد تاریخی از ادبیات سنتی ایران تا بررسی خاطره نگاشته‌های پارسی را در خود داد چنان‌که در کتاب یاد خاطره (درآمدی بر خاطره‌نویسی و خاطره نگاشته‌های پارسی در تاریخ ایران) و هم‌چنین بازیابی یک واقعه که مشخصاً بخشی از ماجرای تاریخی مقاومت علیه انگلیس بازسازی‌شده است را در کارهای او می‌بینیم.

شعر آقاسی دین آمیخته با زندگی و زندگی آمیخته با دین بود

در ادامه این مسیر غلامرضا آقاسی، فرزند ارشد مرحوم آقاسی در سخنانی با اشاره به خاطراتی از زمان رحلت آن شاعر انقلابی، گفت: کسانی در آنجا گریه می‌کردند که ما نمی‌شناختیم و وقتی ما سوال کردیم معلوم شد که آقاسی خرج ماهانه این افراد را می‌داده است.

ادبیات انقلاب اسلامی دغدغه‌اش انسان قرن بیستم است

هنوز هم البته ادبیاتی که اسوه‌هایش به همه مقدسات توهین می‌کند، مریدانی متعصب دارد که می‌خواهند ما را بدرند. اما ابابی نداریم از اینکه اعلام کنیم با انقلاب اسلامی ادبیاتی متولد شده است که دغدغه‌اش دغدغه انسان قرن بیستم است و در عین حال به اصول بنیادی آفرینش انسان رجعت دارد.

عاشورای ادبیات چه زمانی رخ خواهد داد؟

چه بسا نویسندگانی که خود دفاع مقدس را تجربه کرده و افتخارات آن را شاهد بودند، اما تئوری داستان اومانیستی غربی، جان‎مایه هنر آنان را دگرگون ساخت. در این صف‎بندی حضور هنرمندان متعهد به تنهایی کافی نیست.

برخی شاعران بزرگ تعهد نداشتند و دیگران را هم منع می‌کردند

هرگاه شاعران از متن جامعه و در مواقعی که به آنان نیاز بوده خود را کنار کشیدند و همراه نبودند، خداوند بین شعر آنان و استقبال مردم از آن فاصله انداخته است و شنیده نشدند. این قابل محاسبه است و -برای من حداقل- آنقدر روشن و ملموس هست که جای هیچ شکی باقی نمی‌گذارد.

سعید بیابانکی: برخی‌ به ما می‌گويند شاعر دولتی

سعید بیابانکی گفت: هر چه شعر متعهد‌تر و اصیل‌تر باشد و تعهد خود را به روح انسانی ثابت کند، انتشارش با مشکل بیشتری مواجه می‌‌شود و به‌‌ همان میزان، پخش و نشرش مستلزم ریسک بیشتری است و البته این رویکرد محدود به مقطع خاصی نیست…

ادبیات متعهد و ادبیات نفاق

اکنون درباره هنر متعهد، فراوان سخن گفته شده است. و سخنان عالمانه و تحقیقات موشکافانه هم کم نبوده است. در دوران معاصر از منظر اغلب اهالی حکمت و فلسفه که شأن ورود به چنین ساحت‎‎هایی را دارند گرفته، تا هنرمندان و عالمان دینی در این‎باره اظهارنظر کرده‎اند. آیت‎الله شهید بهشتی، مرحوم علامه محمدتقی جعفری، دکتر محمد مددپور از جمله مشاهیری هستند که تحقیق‎‎های ارزشمندی در این زمینه داشته‎اند.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.