مغایرت های استانی شدن انتخابات با قانون اساسی و سیاست های کلی

جای شگفتی است که با توجه به نظرات صریح شورای نگهبان و مواد صریح سیاست‌های کلی انتخابات، مجلس شورای اسلامی بار دیگر بر استانی- شهرستانی کردن مجلس شورای اسلامی اصرار داشته است.

جنگ سرمایه داری

از احوال نمایندگان معلوم بود که استانی شدن انتخابات مجلس، برایشان مطلوب است و بالاخره این طرح را تصویب کردند.

پابرهنه‌ها به بیغوله‌هایشان برگردند

آخرین تلاش‌ها برای حذف نقش مردم محروم و مستضعف از صحنه سیاسی کشور/ تحلیلی درباره استانی شدن انتخابات 
اجرای این طرح از دو سو به طبقات دور از مرکز و ولی نعمتان انقلاب آسیب می‌رساند و از سهم ایشان می‌کاهد. شراکت در تصمیم؛ و پاسخگویی در اجرا. از یک سو نمایندگانی که با مسائل یک منطقه آشنایی کامل دارند و بین مردم آن منطقه موجه‌اند، چون توان مالی و تجربه سیاسی برای تبلیغات رقابت استانی ندارند از رقابت با رقبای سیاسی کار توانگر باز می‌مانند. از سوی دیگر در مقام پاسخگویی نیز نمایندگان طبیعتاً به مناطقی بیشتر پاسخگو خواهند بود که رأی بیشتر از آنجا گرفته‌اند. اینجا، روستاها و مناطق کم جمعیت از پاسخگویی مسئولان نیز بیش از پیش محروم خواهند شد.

ایرادات طرح استانی شدن انتخابات مجلس

طبق طرح در دستور کار مجلس شورای اسلامی، محدوده استانی هر استان به عنوان حوزه انتخابیه در نظر گرفته می‌شود. رأی‌دهندگان در هر استان می‌توانند برای هر یک از حوزه‌های انتخابیه موجود در استان از میان نامزدهای آن حوزه انتخابیه به تعداد کرسی‌های موجود، نماینده یا نمایندگان مدنظر خود را انتخاب نمایند. سپس در هر حوزه انتخابیه فردی پیروز می‌شود که حداقل بخشی از آراء حوزه انتخابیه خود را کسب کرده و بالاترین رای در کل استان را به دست آورده باشد.

نامه سرگشاده بسیج دانشجویی دانشکده فنی دانشگاه تهران به علی لاریجانی، رئیس قوه مقننه مبنی بر طرح قانون استانی شدن انتخابات

ضمن عرض تاسف برای شخص جنابعالی و بعضی نمایندگان مجلس شورای اسلامی که ریشه معضلات مجلس را به جای آنکه در گره خوردن اراده نمایندگان با لابی های قدرت و ثروت ببینید، به دنبال قطع کردن اراده ی مردم حاشیه نشین کشور از اثرگذاری در سیاستهای کلان کشور هستید، خلاصه ایرادات وارده به این طرح خدمتتان تقدیم میگردد.

به بهانه ی تصویب کلیات استانی شدن انتخابات در مجلس شورای اسلامی

مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود به وسیله انتخابات و افزایش استقلال و اعتماد به نفس مردم از جمله دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی می باشد. مجلس شورای اسلامی یکی از نهادهایی است که مردم با رای به نماینده های معتمد خود در سرنوشت خود تاثیر گذار بوده اند.

انتخابات استانی؛ تحمیق مردم بنام رقابت حزبی

این نگاهی که میخواهد بصورت حداقلی هم وامدار مردم نباشد ولی برای پادوییِ احزاب فاسد و الیت، له‌له میزند تهوع‌آور است!
آقایان میخواهند بجای رای مردم، فقط دنبال لابی کردن در لیستها بیفتند؛ با گسترده شدن حوزه انتخابیه میدانند که مردم نمیتوانند به شناخت فردی دست یابند و نامزدهای غیرلیستی هم پول هزینه کردن استانی ندارند پس لیستهایی که با رانت باندهای قدرت و ثروت بسته شده با هجمه وسیع به مردم قالب میشود.

باید شاهد ۲۹۰ لاریجانی در مجلس باشیم؟!

استانی شدن انتخابات وارد دستور کار این هفته مجلس شد

باید شاهد ۲۹۰ لاریجانی در مجلس باشیم؟!

‏استانی شدن انتخابات یعنی : تکمیل سلطه اربابان قدرت و ثروت بر سرنوشت توده های مردمی ، نهادینه شدن لیست های حزبی و قبیله ای، کاهش مشارکت مردمی ، ذبح جمهوریت از نظام و به تعبیری باید شاهد ۲۹۰ لاریجانی در خانه ملت باشیم !

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.