آیا الگوی حکومتی علوی قابل تکرار است؟

حضرت به استاندار خود نوشت «أَلَا وَ إِنَّ لِكُلِّ مَأْمُومٍ إِمَاما»[3] هر کس می‌خواهد کاری انجام دهد، بالأخره باید الگویی داشته باشد. یعنی فرد تنها الگو را انتخاب می‌کند نه این‌که بتواند صد درصد مانند الگویی که انتخاب کرده است بشود. پس این‌که بگوییم مگر کسی می‌تواند علی بشود مغالطه است. مگر کسی ادعا کرده که می‌خواهد علی بشود؟! ایشان عین عصمت و عین علم خداست. خیر، این یک مغالطه و اشتباه است. نه کسی ادعا کرده که این‌گونه می‌شود و نه قرار است کسی علی بشود، ولی می‌بایست شیعۀ علی و شبیه علی بشویم.

راههای نفوذ دشمن در بیان علی علیه السلام

ی از اقدامات اساسی دشمنان در پیش برد اهداف خویش، تمسک به بهانه های عامه پسند است تا از طریق همراه نشان دادن خود با عموم مردم بتوانند اهداف خود را پی بگیرند. علی(ع) در خطبه 194 بعد از این نکته که من از منافقان بر شما می ترسم به بیان ویژگیهای اهل نفاق می پردازند.از جمله مهمترین ویژگیهای منافقان آن است که که خود را حامی و دلسوز مردم نشان می دهند.

پادکست: ساقی کوثر

همزمان با ایام شهادت مولای متقیان حضرت امیرالمومنین علی (ع) پادکست «ساقی کوثر» در مناقب و مدح آن امام همام توسط سرویس چند رسانه‌ای تریبون مستضعفین تولید و منتشر شد.

شعر: زین زخم پشت حضرت انسان خمید باز

به مناسبت شهادت مولای متقیان حضرت علی علیه‌السلام، «سوگواره آفتاب ازلی» از علی معلم‌دامغانی منتشر شد.

شعر: پس شعر ما هجا‌به‌هجا مدح حیدر است

مجتبی خرسندی از شاعران کشورمان به مناسبت ایام سوگواری مولای متقیان امام علی(ع) شعری سروده است.

مجموعه پوستر علوی در آستانه لیالی قدر

در آستانه شب‌های قدر و ایام شهادت مولای متقیان امام عدالت حضرت امیرالمومنین(ع) مجموعه‌ پوسترهایی به این مناسبت منتشر گردید.

دغدغه امام علی حکومت و حاکمان بود

نباید کسی در جایگاه حکومت، احساس خدایی کند، دچار گردن فرازی شود و تکبر بورزد. حکومت به این معانی نیست. حضرت در ادامه جملاتی که از نامه 53 گفته شد، فرموده اند که «و اذا احدث لک ما انت فيه من سلطانک ابهه او مخيله» اگر این قدرت حکومتی که تو از آن برخورداری ، نخوتی در تو ایجاد کرد و احساس ابهت کردی و دچار تکبر شدی، «فانظر الي عظم ملک الله فوقک ، و قدرته منک علي ما لا تقدر عليه من نفسک». حضرت این را می خواهد القا کند که اگر انسان در جایگاه قدرت قرار بگیرد، خطری او را تهدید می کند و نفس قدرت، خطرآفرین است و انسان را به نخوت و تکبر می کشاند.

وحدت در گفتمان علوی

علی (ع) به تمام امت اسلامی به مثابه ی یک پیکر واحد می نگریست که تفرقه و جنگ فرقه ایی عامل تخریب این پیکر است. ایشان اختلافات عقیدتی خوارج را مانعی برای بهره مندی آنها از بیت المال که مختص مسلمین است ندانستند و حتی خطاب به اهل کوفه از اصحاب جمل با واژه ی «برادر» یاد می کنند.

مثنوی‌ ۲۰۰ بیتی برقعی در راه بازار کتاب

حمیدرضا برقعی، شاعر نام‌آشنای آیینی‌سرا، با اشاره به اتمام تدوین چهارمین اثرش گفت: چهارمین کتابم با محوریت مثنوی بلندی که حدود 200 بیت دارد، منتشر خواهد شد. در این اثر تمامی ابیات تقدیم به حضرت امیرالمومنین، علی علیه السلام، شده است.

ایجاد اختلاف میان مسلمانان فتنه بیگانگان است

بعد از دوران رحلت پیامبر(ص) اتفاقاتی در عصر حکومت حضرت علی (ع) افتاد که عده‌ای می‌خواستند ایشان را بر سر یک دو راهی قرار دهند که از حاکمیت درست اسلامی صرفنظر کند. خود حضرت در فرمایشی پیرامون این جریانات فرمودند که کاری کردند که اگر حرف می‌زدم می‌گفتند تشنه قدرتم و نمی‌توانم از قدرت بروم و اگر سکوت می‌کردم مرا به ترس محکوم می‌کردند.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.