درس‌گفتار مبانی تمدن‌سازی اسلامی برگزار می‌شود

نخستین جلسه درس گفتار مبانی تمدن‌سازی اسلامی از اندیشه‌های امام موسی صدر از فردا (5 بهمن ماه) در کانون اندیشه جوان برگزار می‌شود.

تناقضات شهروندی فرانسه حضور مسلمانان را بر نمی‎تابد

«مایانثی فرناندو» استاد رشته انسان شناسی در دانشگاه کالیفرنیا، سنتا کروز است و اخیرا کتابی با عنوان «جمهوری بی سامان: اسلام، سکولاریسم و آینده فرانسه» به رشته تحریر درآورده است. او در یادداشتی که وبسایت «کانورسیشن» منتشر کرده است به ریشه های حقوقی و اجتماعی تبعیض علیه مسلمانان در فرانسه پرداخته است.

جهاد سازندگی و تحول در علوم انسانی

نسبت به تولید علم دو نوع نگاه قابل شناسایی است. نگاه اول معتقد است برای تولید علم باید ابتدا مبانی معرفتی مناسب را بنا نهاد. نگاه دوم که بینشی وجودشناختی است تولید علم را از تجربه آغاز می کند.

یوسف چه كند كه بهانه دست زلیخا ندهد؟!

دوستان گمان می‌كنند اگر مسئله‌ غنی‌سازی تعلیق شود، بهانه از دست دشمنان ما گرفته خواهد شد؛ یوسف چه كند كه بهانه به دست زلیخا ندهد؟! فطرت چه كند كه طبیعت بهانه نگیرد؟! هر جا كوتاه بیاییم …

علوم انسانی در پی چیست؟

وقتی شما نگاه معرفت‌شناختی یا هدفتان را عوض کنید، مسئله‌هایتان هم عوض خواهد شد. به این ترتیب، ممکن است چیزی که تا دیروز برای شما مسئله بوده است امروز مهم نباشد، بلکه یک سؤال جدید برایتان مطرح شود که در پی حل آن باشید…

نگاهی به پایگاه هویت‌بخشی به انسان در نگاه اسلام و غرب

فطرت، پایگاهی فراتر از پایگاه طبیعت و غریزه است نه این‎که پایگاهی برای مخالفت و ضدیت با آن دو باشد. نسبت پایگاه فطرت با دو پایگاه غریزه و طبیعت، بسان نسبت پایگاه لیسانس به دو پایگاه دیپلم و سیکل است. کسی که لیسانس دارد، اولا مناسبات فردی و اجتماعی‌اش را با اقتضائات دیپلمش تنظیم نمی‌کند؛ ثانیا نه‎تنها ضد ‎دیپلم نیست، بلکه محتوای دیپلم را بیشتر و بهتر درک می‌کند؛ ثالثا محتوای دیپلم را در راستای تخصص لیسانسش درک و فعال می‌کند.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.