حدود 7هزار کلیوگرم اورانیوم زیر 5درصد اکسید شد

«تایید کاهش ذخایر اورانیوم غنی شده ایران»، در حالی است که محمد جواد ظریف پس از قدم زدن 15 دقیقه ای با جان کری در شهر ژنو هنگامی که با انتقاداتی در داخل روبرو شد تاکید کرد که در جریان مذاکرات هسته ای از حقوق هسته ای ملت ایران دفاع کرده است و در جریان پیاده روی با کری نیز مذاکرات ادامه داشته است.

زمان به نفع ایران در پیش است

اولی هینونن معاون سابق آژانس بین‌المللی هسته‌ای طی یادداشت منتشره در یک اندیشکده آمریکایی مدعی فعالیت‌های گسترده‌تر هسته‌ای از سوی ایران شد.

آژانس: ایران ۷گام عملی را به طور کامل اجرا کرد

از مورخ 20 ژانویه سال 2014 ایران UF6( کیک زرد) غنی شده بالای 5% (اورانیومU-235 )را تولید نکرده است و همچنین ذخایر کیک زرد غنی شده 20% خود را کاسته است. تمامی فعالیت های مرتبط با غنی سازی در تاسیسات اعلام شده از سوی ایران تحت نظارت آژانس بین المللی هسته است .

زیباکلام: آقای صالحی این سخنان خفت‌بار است

کشوری که آن همه تحریم و درگیری را تحمل کرد تا سوخت 20درصد تولید کند و نهایتا با خون دل های شهریاری و احمدی روشن و بسیاری شهید هسته ای دیگر به آن دست یافت، آیا درست است که اکنون گفته شود همه‌ی این ها بی مورد بوده و ما نیازی به این سوخت نداریم؟! آقای صالحی! این سخن خفت بار است.

اخراج یاران «احمدی‌روشن» تایید شد

در پی طرح مباحثی در برخی تریبون ها و رسانه ها پیرامون اخراج دانشمندان هسته ای در دولت یازدهم، جمع بندی یک گزارش کارشناسی حاکی از آن است: اگر چه جابجایی ها و بعضا اخراج هایی صورت گرفته اما میزان این اخراج ها به اندازه میزان ادعا شده در رسانه ها نبوده است.

در توافق ژنو حرفی از لغو تحریم‌های گذشته زده نشده است

بند پنجم درباره رفع نگرانی‌ها درباره رآکتور اراک است. این بند تتمه‌ای دارد که بدون هیچ قید زمان و مکان، کاملاً قاطع و برنده، تصریح می‌کند: “هیچ بازفرآوری و يا ساخت تأسیساتی برای بازفرآوری نباید صورت گیرد.” ملاحظه می‌شود که در این بند سخن از رفع نگرانی‌ها رفته است. و روشن است که دیوار و دامنه این “نگرانی‌ها” چقدر می‌تواند بلند و بی‌کران باشد!

توافق ژنو کار بزرگی نیست دولت بزرگش کرده است

کاهش فعالیت های غنی سازی به درخواست دیگران عزم و اراده ملی ما را خدشه دار می سازد. چون ما برای نیاز رآکتور تهران نیاز به سوخت خاص اینگونه رآکتور که غنای بیست در صد هم دارد، داشتیم. اما نه تنها خارج از عرف و مقررات تجاری و صنعتی دنیا، از تامین آن خودداری کردند بلکه در مقابل اظهار شجاعانه جهوری اسلامی ایران مبنی بر طراحی و ساخت مجموعه های آن سوخت در داخل کشور، مستکبرانه و با تحقیر با توان ملت ما برخورد کردند.

مجلس حد غنی‌سازی در توافقنامه ژنو را تعیین می‌کند

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس از تهیه طرحی در مجلس توسط نمایندگان شاخص مجلس با تخصص در حوزه های هسته ای، اقتصادی وحقوقی خبر داد که بر اساس آن نیاز های کشور در حوزه هسته ای مشخص می شود.

چگونه میراث شهید شهریاری برگ برنده ایران در مذاکرات هسته‌ای شد؟

در بهمن ماه 88 ایران از عزم خود برای تولید اورانیوم 20 درصد خبر داده بود و دوربین های آژانس نیز چرخش سانترفیوژها به منظور تولید اورانیوم با این غلظت را ثبت می کردند اما کشورهای غربی با توجه به تعداد کم سانترفیوژها در نطنز و همچنین پیچیدگی غنی سازی 20 درصد در مقیاس صنعتی این موضوع را جدی نمی گرفتند. با این حال ایران به فناوری غنی سازی 20 درصد دست پیدا کرده بود. شهید شهریاری توانسته بود با اتصال دو آبشار 164 سانترفیوژی به یکدیگر (328 سانترفیوژ) و دستیابی به فرمول پبچیده تزریق اورانیوم 5 درصد به اولین سانترفیوژ این دستاورد را برای ایران به ارمغان آورد.

مجلس دولت را به ادامه غنی‌سازی ۲۰ درصد ملزم می‌کند

نمایندگان مجلس طرحی سه فوریتی را درباره حفظ حقوق هسته‌ای صلح‌آمیز ملت ایران به هیئت رییسه ارائه کردند که در صورت تصویب نهایی آن، دولت ملزم به ادامه غنی‌سازی ۲۰ درصد و ادامه اقدام به ساخت و نصب سانتریفیوژ‌های نسل دوم و سوم و جایگزین نمودن آنها با سانتریفیوژ‌های نسل اول خواهد شد.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.